Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
hejesírásó #9196 üzenetére
Én még nem láttam itthon olyan autót, amit bevallottan taxiként, 920e km-rel hirdettek volna. Ezért érdekes.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83 #9104 üzenetére
Ha jársz Bp.-n, kipróbálás szintjén szívesen odaadom az enyémet.
-
ABE
őstag
-
hejesírásó
senior tag
dejó, reggelre lesz vagy 300 hsz elmaradásom, olvashatok megint egész ebédszünetben
-
NoLF
veterán
RÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ gyerünk creative nyomassssssssaaaaaaaaaaaaaaad
Schmetterlingsflügel
Lösen den Sturm aus
Was ich mach wird weite Kreise ziehnIch bin was ich tu
Kommt zurück auf mich zu holt mich ein irgendwann
Sind wir wieder zusammen -
zolynet
veterán
pokoli egy napom volt:
reggelire egy jó hagymás-kolbászos-sonkás omlett, majd kv ciminél, aztán dagályban úszás (~1km) ... természetesen szanunázás, napsütésben heverészés
aztán rávágtunk egy subway szendót, capuccino, and go to dechatlon, de itt nem sikerült beszerezni azt amit akartam ... estére paprikáskrumpli van tervben -
NoLF
veterán
óh fuck a km net for accounting nem kezeli az utaxokat...
mondjuk halvány lila fingom nincs, miért írtam ezt most ide
-
zoltanz
nagyúr
-
Bubu79
addikt
válasz
zoltanz #9175 üzenetére
Te bizonygattad, hogy szakember vagy, majd berlekeveredtél szépen, mint Balu a veszedelembe - nem hibáztatlak, nem egyszerű dolgok ezek, az biztos
Hát nem tudom - ha az alapok nem mennek, hogyan lehet elektróval foglalkozni?
"az nem jelent sokat ha valaki szakember."
Húvazze - na ezt azért ne
Te dolgoztatnál olyasvalakivel, aki bár papírja van róla, mégsem igazán meggyőző szakmailag? Odaengednéd a házadhoz, amiben te használod majd azokat a berendezéseket, amiket ő telepít?
Az IQ-t te emlegetted legutóbb - én csak mint probléma megoldó készséget hoztam elő most
Merthogy az elvont gondolkodás is egyfajta probléma megoldás
-
zoltanz
nagyúr
10kV-ra biztosan nem dugnám rá, de hogy a 230-at vagy 400V-ot sikeresen szigeteli, az hétszentség
Te jöttél ezekkel a mértékegységekkel, amit nemtudtam hová rakni, okos kérdésre leheh csak okosan válaszolni. Majd ha tudod mit akarsz akkor gyere vissza.
Mondtam, hogy nem az én kedvencem, de közel van az elektrotechnikához, az nem jelent sokat ha valaki szakember.
Ha megmagyarázod, hogy jön id most az IQ menten fizetek egy rekesz, Gössert -
válasz
kételkedem #9170 üzenetére
Nem búvár ez...
Pangasius rántott harcsafilé
-
Bubu79
addikt
válasz
zoltanz #9153 üzenetére
Az átütési szilárdsággal pusztán arra céloztam, hogy még a levegőn történő ívhúzáshoz is kell egy centiméterhez 21kV, hogy áram folyjon, egy eleve szigetelőnek készített anyaghoz pedig ennél is több feszültség kell. Egy bikakábelen pedig nem éppen hártya vékonyságú a szigetelés
De elismerem, az elvont gondolkodáshoz is kell IQ
Érdekes - délelőtt még azt is cáfoltad, hogy létezne ilyen fogalom, most pedig szakértő lettél benne?
Bon3ss: Így van - az áram által átjártvezető és az azt nélkülöző között sincs látszólag semmi különbség - de a fogása biza más a kettőnek
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #9149 üzenetére
Dehogy próbálom.
zoltanz: tisztában vagyok ezzel a definícióval, így tanították. Bubu azon akadt fent - szvsz -, hogy azt állítottad a bikakábel gyengeáramú szigeteléssel van ellátva, ami finoman szólva is marhaság. 400V-os feszültséget véleményem szerint könnyedén el kell szigetelnie.
-
NoLF
veterán
válasz
venember83 #9167 üzenetére
akkor tetemes mennyiségű káliumot juttatsz a szervezetedbe
-
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #9164 üzenetére
VISSZA?
-
-
Racecam
nagyúr
válasz
venember83 #9167 üzenetére
Adjak egyet?
-
Racecam
nagyúr
válasz
Pisztillus #9164 üzenetére
Jön?
A hal?
És rántott? -
-
Racecam
nagyúr
Lencsfőzelék, csülök, ecetes almapaprika. Retro.
-
NoLF
veterán
válasz
venember83 #9161 üzenetére
krumpliszárny, leveskukorica, csirke.
ez lenne a bio...
-
venember83
nagyúr
Krumplileves, csirkeszárny, kukorica. Tiszta bio életmód.
-
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #9159 üzenetére
jaj hát ilyeneket én is tudok
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #9156 üzenetére
nem céloztam
tényleg nem
és tényleg tudok számlát adni
Őrzés-védelem
Takarítás
Máshova nem sorolható, egyéb gazdaasági tevékenységet segítő szolgáltatás
Szabadon választhatsz -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #9157 üzenetére
mondjuk hasábkrumplival és majonézzel már nem olyan rossz..
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #9156 üzenetére
csak nem szereted...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #9155 üzenetére
értem én a célzást..
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #9154 üzenetére
én tudok adni
-
zoltanz
nagyúr
Az átütési szilárdság az átütési feszültség és a hozzátartozó átütési távolság hányadosa
Ő feszültség értékre volt kíváncsi azért írtam, nem keverjük a szezont a fazonnal.
Köszönöm szépen azért a figyelmeségedet, majd ha nagy leszek meg hálálom.10kV-ra biztosan nem dugnám rá, de hogy a 230-at vagy 400V-ot sikeresen szigeteli, az hétszentség
-
Rohadjon meg a DigiSport is, hogy nem tudja rendesen adni online aa kézilabdát, állandóan szakadozik
-
NoLF
veterán
bkv bérlet ügyben elég nyomós érveim vannak, akit érdekel felnőtt bérlet, ne habozzon
-
bnss
veterán
válasz
Pisztillus #9145 üzenetére
Szia!
venember83: igazad lehet, bár még nem próbáltam - ha előbb szólsz, hétfőn megnéztem volna az alállomáson.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Pisztillus #9145 üzenetére
majd ha lesz egy háború a patikusok és a counter-gyógyszerészek között..
NA!az lesz a nem semmi!
-
válasz
kételkedem #9140 üzenetére
Ennél már csak az ellengyógyszerész a jobb... (antipatikus)
Bon: Szép napot neked is!
-
bnss
veterán
"Ne hasonlítsuk már a 120kV-os távvezetéket a 230V-hoz - nagyon nem egy kategória"
Most miért? A 120kV-os vezeték is hasonlít a 230V-os vezetékhez, csak egy kicsit vastagabb és kicsit kellemetlenebb a fogása.
---
zoltanz: maradjunk inkább az átütési szilárdságnál, ahogy az a szakirodalomban is szerepel.
---
Szép napot!
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #9135 üzenetére
szimpatikus patikus
Ez szép! -
NoLF
veterán
akit érdekel éves bkv bérlet jó áron, jelezzen.
-
válasz
Jöhet - de minek mind a kettő? Küldjem az SSD-t és az árát is?
No most melóba el - de leszek még...
-
Bubu79
addikt
válasz
Kitartott...
#9137: Nem is kicsit - mindjárt mehetek melózni
-
venember83
nagyúr
válasz
Pisztillus #9132 üzenetére
S megajándékozol engem egy SSD-vel? De rendes szimpatikus patikus vagy te!
Megy privátban a címem és bankszámlaszámom.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #9131 üzenetére
hogy a kép hová tünt, azt jó lenne tudni...
-
Móci
addikt
Kellemes kékhalálos-sd ramos délutánt! Sosem rossz, ha öt gépből az utolsó nem akar működni, legalább van egy kis szórakozás.
SSD otthonra is jól jönne, de jelenleg arra nem fog sor kerülni. Majd egyszer... -
válasz
venember83 #9127 üzenetére
Nem rossz dolog az a SSD... Nekem az X40 szárnyakat kapott tőle, teljesen jól használható, pedig az sem egy mai darab. Ezért gondolkodom a nagygépbe is egy 64 GB-s SSD-n. Hmm, karácsony jön...
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #9126 üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
bolondember #9126 üzenetére
Figyelide Társ! Mikorhol..? Infopark..?
18:00-kor végzek. Talán.
-
venember83
nagyúr
Nem is olyan szörnyen drágák ezek a meghajtók, 64 giga elég is lenne oprendszernek és zenének, már csak azon gondolkodok, hogy mi módon lehetne megoldani, hogy a másik vinyót csak akkor bekapcsolni, mikor szükség van rá... Ne fogyasszon hiába. Lehet egyszerűbb lenne a másikat (IDE) betenni Ultrabay keretbe s akkor azt simán eltávolíthatom, ha nem kell, csak akkor meg nem használom ki teljes mértékben a SATA SSD nyújtotta előnyöket... Ezen még gondolkodok kicsit.
Bocs neduddki, de azért csak hardver fórum ez, akárhonnan is nézzük.
-
bolondember
MODERÁTOR
-
Psychonaut
veterán
válasz
Pisztillus #9123 üzenetére
Köszöntem mindenkinek a szerencsekívánságokat, remélem jól fog sikerülni.
-
-
Psychonaut
veterán
Szép napot mindenkinek!
De rég jártam erre. Most sem sokat leszek, kivételesen szünetem van ma délelőtt - délután 4 órás matekverseny, fél 1-kor indulok. -
Bubu79
addikt
válasz
Pisztillus #9119 üzenetére
Be is bújtam a villámok elől gyorsan egy ilyen alá
-
-
Bubu79
addikt
válasz
zoltanz #9117 üzenetére
Te most morcos vagy?
Nézd csak, színessel megjelöltem, hogy ne kelljen keresgélned
-
zoltanz
nagyúr
A levegőnek átütési feszültsége van egyébként nem szilárdsága (az a betonnak van...)ha nem tudnád, meg azt hiszel rólam amit akarsz, egyéni szocproblémád, old meg.
Nem, de nem fogok most kiselőadást tartani, főleg hogy nem ez a legerősebb oldalam, hanem az elektrotechnika, matematika, informatika.
(de kell hozzá fesz/volt is ) - igen, a feszültségnek a Volt a mértékegysége
olvasd el mégesgyser a volt is ott van.
-
Bubu79
addikt
válasz
zoltanz #9111 üzenetére
Ne hasonlítsuk már a 120kV-os távvezetéket a 230V-hoz - nagyon nem egy kategória
Ha tényleg szakember lennél, ahogyan állítod, lökted volna, hogy kisfeszültségnek számít minden 50V-os, vagy annál kisebb feszültséggel üzemelő berendezés.
Valamint hogy váltakozó áramnál a fő veszélyt az alacsony frekvencia okozza ( 50Hz ), ami mivel igen közel esik a szív által használt 30Hz környéki frekvenciához, nagyobb feszültség esetén szívritmuszavart, szívmegállást okozhat.
Ezen kívül cirka 30mA környéki áramerősség már halálos lehet, de ez némileg függ a balesetet elszenvedő korától, nemétől, lelkiállapotától, valamint fizikai állapotától is...
(de kell hozzá fesz/volt is ) - igen, a feszültségnek a Volt a mértékegysége
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83 #9114 üzenetére
A probléma nem megoldhatatlan - a gazdi kertes házban lakik, van bent három fázis
-
-
zoltanz
nagyúr
Mondom elképzelhető, hogy nem ráz meg, de mint szakember nem fognám meg, ugyanis volt már hozzá szerencsém. Az emberi szervezet számára az amper/áram a halálos relatív kis fesz mellett is veszélyes (de kell hozzá fesz/volt is ).
Ui: sok, de nagyfesz gerinchállózat szerelőknek pl, fáj a feje a kábel mellett.
-
Bubu79
addikt
válasz
zoltanz #9109 üzenetére
A dolog titka, hogy nem a fényes végét kell tapogatni - a többi meg nem ráz.
Mennyi is a levegő átütési szilárdsága? 21kV/cm? Mennyi lehet a szigetelésnek alkalmazott műanyagé?
10kV-ra biztosan nem dugnám rá, de hogy a 230-at vagy 400V-ot sikeresen szigeteli, az hétszentség
Amúgy meg mondhatod, kókler vagyok a dologhoz, azt sem tudom mi fán terem az áram
-
Bubu79
addikt
válasz
Pisztillus #9105 üzenetére
Ezen fizikailag nincs kiépítve a kiegészítő tápcsati
zoltanz: Láttál már bikakábelt közelről? Gyengeáramú szigetelés - LOL
Véncsont a gépet mostanában nem láttam, de ha ideér feltétlenül hegesztek rá egy ilyet
Háromfázisú betáp
-
Neki akkor mázlija volt... Nálam anno az ugyancsak AGP-s 7300 el sem indult, ha nem volt rádugva a kiegészítő tápcsati...
Venember: Nos, ezt a kérdést tettem fel én is magamnak, ahelyett, hogy rohantam volna a boltba.
Ha majd mindenképp gyorsítani akarok azon a gépen, akkor majd veszek rendszervinyónak egy SSD-t.
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #9099 üzenetére
Mi mi is?
Tim82: Elvileg megoldható, már csak Ultrabay-SATA adaptert kell keressek. Meg SSD vinyót kellene venni, de szerencsére ez csak távoli terv.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Kevesse Tisztetl kollegak mit kepzeltek hogy szamtekes vagy ertleems tamak merujnenek fel az on-ba egyszerun fehaboritto, ezentuk KOVETELEM tejunk vissza a max 3 szavas ertelmeetlen fodogrdrkre aki ettol elteroen reagal arra fatvat ekll kijatani
udv
neduddki
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest