Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #11578 üzenetére
[link] ez is hogy elakadt ebben a 10 centis hóban
-
Verus
senior tag
válasz
hejesírásó #11587 üzenetére
Csak abba is gondolj bele, hogy a mai világban hiába dolgozol, mert be vagy jelentve minimálbéren a többit kézbe kapod és nem tudsz szaladgálni jobbra balra. És ez nem mostani probléma, régóta fennáll. A nyugdíjas megérdemli, hogy olcsóbban utazzon, legyenek kedvezményei. Még gyerek voltál amikor ők dolgoztak, ebből kaptál orvosi ellátást, iskolatejet stb. Részleteibe ne menjünk bele, de mindenki kap mindenkitől. Ha ők adtak miért ne kaphatnának?
Ez már off, de akkor beszélgethetnék arról is hogy Pest hétvégén mennyire nem volt takarítva, na meg az autópályák. Autóval sem volt egyszerű a közlekedés....
-
Racecam
nagyúr
válasz
Pisztillus #11594 üzenetére
Ahogy említettem, a hófal mérete majdnem mindegy, szélcsendben. De a viharos szélben, szart sem ér a legjobb gép sem, mert mire lebontod a szél újraépíti. Egyébként nem a vasúti pálya takarítatlanságával, hanem kifejezetten a kitérőkkel volta a gondok. Általában és először azokkal vannak ilyen időben.
-
Bubu79
addikt
válasz
hejesírásó #11596 üzenetére
Tehát a megoldás, hogy mindtől el kell venni minden juttatást a nyugdíjon felül - értem.
-
Bubu79
addikt
válasz
B+ ember a nyugdíjasok nagyobb része nem így él...
-
válasz
Na igen, ez már valami...
De az ott dolgozó gépek is más kategória. Ezek még - megfelelő maróval - a náluk nagyobb hófalat is simán elhajigálják a fenébe. De majd jön Tiv, és elmondja, mi újság arrafelé...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
frame>24 #11588 üzenetére
Amire gondolsz, azt eredetileg Szolnokon a reptéren a kifutópálya szárítására használták, mivel itt volt a Kőolajnak is sok szakembere, rájöttek, hogy ezzel hatalmas tüzet is el lehet fújni.... Borzalmas hangja volt, sokszor ébredtem rá reggel....
/Szolnokon voltam katona 87-88-ban a reptéren/
-
Racecam
nagyúr
válasz
Komolyan ne menjünk ebbe bele.
Csak egy valami. Te is írod, hogy nem vagy vasutas. De ennek ellenére nagyon jó ötleteid vannak, amelyekre azok, akik ezt tanulták, ez a szakmájuk, több mint 100 év alatt sem jöttek rá.
Nem érzel itt egy kicsi ellentmondást?
-
NoLF
veterán
és persze, hogy ebédidőben jön meg a 20tonnás.
-
frame>24
addikt
válasz
Pisztillus #11574 üzenetére
Hét ez kurvajó.
Én meg valami olyasmit hallottam, hogy egykor a nagy olajkút tüzek idején a közel-keleten hasonlót csináltak (ráadásul elvileg magyaroknak jutott eszébe) -> egy tank-alvázra rácsesztek 2db MIG hajtóművet, melyekkel kvázi elfújták a tüzet...
Can it be true? -
hejesírásó
senior tag
válasz
Racecam #11580 üzenetére
tudom nincs sok hozzáértésem, nem vagyok vasutas, de ha meg tudom h a pályaudvar váltó érzékenyek, és lehet számítani hóátfúvásra akkor felhúzok két oldalt szépen magas falakat, az majd fogja a szelet+zajt, vagy fogom és a kritikus szakaszokat körbeburkolom, azt mehet a búj búj zöld ág. a vonat átmegy kint marad a hó (farkas). ennyi.
másik, ha látták h az átfúvások miatt leves van akkor hol voltak a vonatpótló buszok?
ja és a keméy az volt h kicsöngött, nem volt foglalt DE nem vették fel a déliben a forgalmi irodában, és a P.szabolcsi forgalmisokhoz 0 információ jutott el bármivel kapcsolatban, onnan tudtam meg mi történt h megnéztem a hírekben!
sztem lefekszek pihenni mielőtt még bannoltatom magam
bubu: rengetek olyan nyugdíjas ismerős van pl mamám utcájában h végig feketézte, meg fele kézbe fele bejelentve az életét és most sír a szája, nem fogom őket sajnálni. Aki rendesen dolgozott és előre tervezett annak nincs gondja.70-100 nyugdíjuk van-családban van ilyen.
mind1, most nem tudok tisztán higgadtan gondolkodni. -
Bubu79
addikt
válasz
hejesírásó #11583 üzenetére
Remélem él még a nagyanyád, nagyapád és azt is, hogy leszel még nyugdíjas - hogy tudd, érezd milyen jó is nyugdíjasnak lenni egy országban, ahol bár az életedet ledolgoztad becsülettel, fizetted a járulékokat az államnak, mégis csak annyi járadékot kapsz nyugdíj gyanánt, hogy éppen éhen nem halsz, miközben taknyos fiatalok köpködnek rád azért, mert megöregedtél és elvárnád, hogy a befizetett javak után neked is lehessen nyugodt öregkorod, mint ezelőtt huszonpárévvel azoknak volt, akik az általad befizetett járulékokból kapták a nyugdíjukat...
Ember, legalább gondolkozz, mielőtt nekiállsz szart dobálni!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
85-ben Fegyverneknél akkora hótorlaszt kellett áttörni, hogy a Szergejben a kinyitott ablakon elérte a mozdonyvezető kézzel a havat... Nagyjából 2,5-3m magasról van szó....
Egyébként nem a vonatok mennyiségével stb. van a gond, hanem az irányítás állandó szervezése miatti tájékoztatásbeli káoszról inkább, ami hibául felróható.
A leggyorsabb jelenleg az Elvirán a menetrenden közvetlenül megnézni a vonatodat egy állomásról, ha minden jól megy, akkor majdnem percről percre tudod követni azt a vonatot, amivel utazni akarsz: Például, ha most akarnék Szolnokról Budapestre utazni: [link]Pusztaszabolcsról: [link] Ez még nem indult, de egy már leközlekedett vonat: [link]
-
hejesírásó
senior tag
válasz
venember83 #11577 üzenetére
Pusztaszabolcs váróterem- Pusztaszabolcs váróterem 0 km 4 óra alatt
ha már távolság/idővel játszunk -
hejesírásó
senior tag
válasz
philoxenia #11573 üzenetére
azért nem mentem mert hitegettek h lesz vonat, kis kerülővel de ELJUTHATTAM volna célomig volánnal is. csak amikor szóltak h leves van mára akkor már elment az utolsó busz.
nem érdekel h ki takarítja, teszi közlekedésre alkalmassá a síneket, váltókat, utakat, csak az eredmény érdekel.
utak tiszták voltak, holott ott egész szakaszokkal kell foglalkozni, nagy felület.
itt meg csak fixen helyhez kötött objektumokkal kellett volna törődni.a nyuggerek támoagátást meg kapásból elvenném 90% ről ugyan annyira mint amennyi a diákoknak. de ez más tészta.
a nyári gumisok, meg hát jah. lehet a buszom is késett volna, de busz legalább volt.
és ez nem az első ilyen, hogy busz van (bár késve) vonat meg vagy annyit késik h a hajad téped vagy nincs is. -
Verus
senior tag
Szép napsütéses (mondjuk lehetne melegebb
) napot Mindenkinek!
-
philoxenia
MODERÁTOR
A Süsüt, /rokonomat
/ nagyon régen nem engedik már használni, mivel a szabadon lévő biztosítóberendezési kábelekről leégette a szigetelést, kézi változatot nem használnak nálunk, próbálkoztak már permetezéssel, /talán etilénglikollal, de ez nem biztos/, most a váltófűtés van soron, de a Keletiben éppen az romlott el...
A Süsü gyakorlatilag csak egy nagy gázperzselő volt, nem fejlesztették tovább, hogy a hőt szabályozottan és takarékosan adja le.... -
Racecam
nagyúr
válasz
Most szakami dolgokba ne menjünk bele, de ugye van váltófűtés, ami nem igényel egyetlen embert sem és működik. Viszont, mielőtt még mindenki anyázni kezdene ebben a topicban is zéró hozzáértéssel, ahogy az máshol lenni szokott, a viharos erejű szélben és -1x fokban nincs az fűtőszál, ha csak nem izzítjuk a vasat, ami leolvasztaná az újra és újra odafújt havat. Ez ilyen. Ezért kell ez emberi erő, de ők sem sokat tehetnek ilyen időjárási viszonyok között.
Tehét, még egyszer összefoglalva: Nem a hó mennyisége a meghatározó, mert 60 cm-es hóban, negatív hőmérsékletben is képes a váltófűtés folyamatosan olvasztani a havat és ezért ott biztosan nincs fennakadás, de szélsőséges időjárási körülmények között (még egyszer: mínusz tizenakárhány fok, viharos szél) nem bírják. Sehol a világon. (Nyilván ehhez hozzájönnek a pénztelenségből adódó, lepukkant műszaki állapot miatt bekövetkező meghibásodások is, de maga a rendszer jó, a világon mindenütt ezt használják, ahol ilyesmire szükség van.)
-
Bubu79
addikt
válasz
Pisztillus #11576 üzenetére
Hiteltelen a kép - nincs mögé kötve a kerozinos kocsi, amiből sziporkázza a naftát
-
kételkedem
addikt
válasz
hejesírásó #11560 üzenetére
Ilyenkor az jár a fejemben, hogy pl Svájc, Finnország, Kína, Kanada stb hogy oldja meg ezeket a gondokat? Nálunk 10 fok hideg és/vagy 10cm hó leállítja a tömegközlekedést.
A havas pálya kb ilyen -
venember83
nagyúr
Siránkoztok itt.
Nagyvárad Marosvásárhely 270 km, vonattal pár átszállással kb. 8 óra, közvetlen belföldi buszjárat nincs. Szóval talán mégsem annyira szar a MÁV. Legalábbis innen.
-
Bubu79
addikt
válasz
Ez maga előtt, vagy maga mögött takarít? Mert ha előtte, akkor igencsak lehet vigyázni, hogy ne legyen a vége vonat- vs repcsi motor viadal
Kövér gáz és már tolathat is a jószág rükverc nélkül
-
válasz
bolondember #11566 üzenetére
A Süsü az valami ilyesmi: link. Magyar képet hirtelen nem találtam, de a lényeg látszik: ez egy alvázra szerelt Mig 15-ös hajtómű (mármint a hazai). Amit ez nem olvaszt fel... (Ha ügyes a kezelő, még az ágyazatot is sikerülhet eltüntetnie...)
Hejesírásó: Bár csak az lenne a gond, hogy hétvégén kit rendeljenek be emiatt plusz szolgálatra!
Bubu: Maga előtt takarít, a hazai kivitelt mozdony tolja a kívánt helyre és irányba. Általában M62-e (ez a Szergej) szokta cibálni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Sajnos két irányban beszélsz meggondolás nélkül...
A vasútnál elfogynak az emberek lassan, nincs aki váltót takarítson, amikor kezdtem 83-ban 132 ezer vasutas volt, most a töredéke, az irodai létszám ebből arányosan sokkal kevesebbet csökkent, ellenben ők nem takarítanak ilyenkor váltót, anno a Kádár -rendszerben erre is volt példa....
A másik irány, a Volán-társaságok hol takarítanak maguknak utat?
Húsz kilométerre mentem haza szombat este, akkora volt a hó, mivel egyáltalán senki nem takarította, a sok nyári gumissal meg tele volt a sor...., negyven percembe telt, ebből lámpánál/kereszteződésben, max összesen öt percet ha álltam.
A vasútnál talán utoljára a Horthy-rendszerben voltak közalkalmazottak, esetleg az ötvenes években, de az is gyanús nagyon régen nincs ilyen...
Egyébként, most éppen azt kaptad, amit a vasútasoknak kívántál, nem tetszik a vasúton utazni? Húzz el a rákba. Csak, hogy Téged idézzelek. Miért nem mentél kocsival, miért nem mentél Volánnal ?
Most zártak be egy csomó vasútvonalat, majd az ott lakó diákok megnézhetik, hogy január elején, hogy utaznak vissza a szünet után, mert a Volánoknak az általam nézett helyeken nem túl sok pótló járata van....
A Volán társaságokról csak annyit, hogy ők is nagyon sok pénzt kapnak, csak más utakon, felénk egy 65 év alatti nyugdíjas nem évente 8-10 90%-os jegyet vesz, hanem akár több százat, mert egyáltalán nem írnak a szelvényre a sofőrök, az államtól viszont az eladott 90%-os jegyek után kapják a visszatérítést.... -
hejesírásó
senior tag
Nagykert ha tudod akkor ott próbálkozzál.
amúgy meg fogyasztóvédelmis topicban sztem tudják az okosságot erre.
-
ToBeY
nagyúr
Olyankor mivan ha gariba vissza akarom vinni a lapom,de a bolt megszünt?Leglábbis full üres az egész,földön építési maradványok stb.
-
válasz
venember83 #11565 üzenetére
Azt tudom, csak úgy értettem, hogy nem akarom kiérdemelni a Lapát Díjat. Márpedig ha folytatom az okok boncolgatását, az lett volna belőle.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Pisztillus #11562 üzenetére
de ehhez miért kell PLUSZBA!!!??? berendelni embert?
a csapból is az jött hét közben h hétvégére HIDEG, meg HÓ lesz. nem akkor kell embert berendelni (mivel nem jó a vízfej vs fizikai melós arány az állami cégeknél) amikor már tök mind1 mit csinálsz hanem preventíve.
legalábbis egy szabad piacon működő jövőjéért aggódó és küzdő cég ezt tenné.örök gazdász mondás:
A penny spent today saves you a nickle tomorrow!szval az nem megy h utólag behívom a +létszámot. az már késő.
tudom a hivatalos nyelv, de magyarban nem tudok olyat ami passzolna.
ABE ott a pont!
1001 műszaki megoldást tudna egy magyar kitalálni a problémára, ott van az a törzsből kiszerelt majd kocsira rakott sugárhajtóműves melegítős dolog, azt kicsiben, egy mozdonyra x perc alatt működőképessé lehetne tenni egy mechanikus váltót. vagy akármi. ha a svédek tudnak fűteni utakat, EGÉSZ utakat! akkor mi ne hogy már ne tudjunk fűteni néhány xaros váltót, ami néhány fémdarab, azt szevasz.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
a Süsü az melyik?
-
venember83
nagyúr
válasz
Baj már van.
-
ABE
őstag
válasz
A volán társaságok már így is überfaszányos szolgáltatást nyújtanak a vasúthoz képest.
-
Bubu79
addikt
válasz
hejesírásó #11561 üzenetére
Véletlenül sem jutott eszedbe egy forró fürdőt venni?
A hideg végtagokra először langyos víz, fokozatosan emelve a hőfokot, mert könnyen leforrázhatod a küllőidet, ha érzéketlenné váltak a hidegtől...
-
válasz
Nem feltétlenül kell oda fűthető váltó, bár kétségkívül az lenne az igazi. Ki kellene zavarni pár Szergejt a Süsükkel, de ma már se Szergej, se Süsü... Meg akit pluszban be kell emiatt rendelni dolgozni, annak meg plusz fizetés - na erre nem telik... De itt fejezem be, még mielőtt baj lesz...
-
hejesírásó
senior tag
fázom.
dupla zokni duplanadrág, pulcsi dupla poló, és maxon a fűtés a lakásban, de úgy át vagyok fagyva h tök hideg a kezem és talpam.
-
hejesírásó
senior tag
Szebusztok!
tegnap is és ma is átfagytam. 4 óra vonatkésés után mondták meg h nem lesz vonat, ott aludtam ahol voltam.
mi olyan meglepő abban h decemberben hideg van? meg hó is van (itt jegyzem meg h 10-20 centi hó az nem hó)?
ez miért meglepő?
nyílván nem meglepő->ebből meg az következik, h akkor mi a kutya füléért nem lehet felkészülni rá műszakilag? mamám 40 évig volt vasutas, azt mondta panaszkodásomra h az a váltófajta amit idehaza használnak bizony hidegben nehezen kezelhető ha befagy.én ezt megértem, de akkor
A, PB-palackkal vagy eleve fűthetős szervízaknával stb-vel miért nem lehet melegen tartani a váltókat?B, miért nem vesznek olyat ami nem fagy be, feltéve h olyan van, nem biztos h van, csak kérdezem. DE ha nincs és én kérdeztem butaságot a B- ben akkor lásd A!
Miért? Miért jó az h a vasút egyre szarabb és kehesebb?
Vagy fogják a MÁV-nak adott pénzt és adják oda a volántársaságoknak, és akkor legyen egy über faszányos volán rendszerünk vagy adják el kilóra a mávot, azt majd ha nem lesznek közalkalmazottak és szépen érvényesek lesznek rájuk is (az ami minden normális nem közalkalmazottra már rég érvényes) a való világ szabályai->
nem tetszik a fizetés? huzz el a rákba!
nem tetszenek a munkakörülmények? huzz el a rákba!
nem csinálod a munkádat rendesen? huzz el a rákba!
nem vagy te és céged kielégíteni a "vevőid" (értsd.:utas) igényeit? húzz el a rákba!akkor majd jól megnézhetik magukat.
MERT szabad piaci versenyben a kínai riksás Zrt. is leverné a MÁV-ot.
boldog karácsonyt.
-
válasz
venember83 #11554 üzenetére
Most közhely lesz, de előbb-utóbb ez lett volna (most ÉKE)
-
pohár
félisten
Ember, hogy bírtok ennyit beszélni a semmiről?
-
neduddki
nagyúr
HI!
komojjan lerdezem a szellemi sopredekt mijert kell visszaengedni hogy tovabbra is nyomja a esznelkuli baromsagait???:- (((
udv
neduddki
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #11554 üzenetére
Hát..értem én hogy Te is kanos vagy, de én speciel mégis még csak a reggeliig jutottam
-
venember83
nagyúr
S már el is jutottunk a nyalástól a spriccelésig.
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
venember83 #11548 üzenetére
HI!
de kerem: az e botu csak a w124kozepen vandoroot at elore addig hatul val es a enspiccungot jeltette:- )))
udv
neduddki
-
venember83
nagyúr
válasz
Pisztillus #11543 üzenetére
-
Bubu79
addikt
válasz
Pisztillus #11543 üzenetére
Ölég sokmindent köpött rá a haverom [link]
-
neduddki
nagyúr
HI!
lehulesi korszak van, mar csak -6.7
udv
neduddki
mod: mereg: oto, mgjozza egy merci a w210-bol 3litres benzinmotorral pl, ah ennyri buta vagy kirdez nyugodtan:- )
mod: Hugo: monek irkasz idegen nyelvekenha nem irtesz hozza: DER medve kerlek, DeR
-
-
Bubu79
addikt
válasz
Pisztillus #11540 üzenetére
Hagyjuk az összeesküvés elméleteket - E betű mindenbe kell - például állományjavító nélkül tényleg olyan lenne minden házasság, mint ahogyan mediddlo linkjén
Dylen: Tényleg? Ez az édes mackó nekem szólt?
-
-
-
BlacKSouL
addikt
Miből hagytok ki már megint, hogy esne rátok 3 napig az aranyeső
(macsek: az nincs meg hogy a házasság 3 korszaka vagy mi? Tudod, hogy mit mond a férj az esküvő után, 10 év házasság után, és 30 év után..vagy ilyesmi)
-
neduddki
nagyúr
-
Dylen
senior tag
Ha nem ismernélek titeket, azt gondolnám hogy zaklatni próbáltok
A csizmám valóban gyönyörű, bár így sósan kicsit furán néz ki.
-
neduddki
nagyúr
HI!
szeritnem itt is hidegebb van csak a napocsak segit, masreszrol meg vegre emgy a kinti himerom feltotottek az aksik, bezzeg iccaka nem mikor kivancsi lettem volna hogy mi van kint, z bisztos, hogy este 7kor 25foknal lelottem a futest es hajnali fel 4kor 20.8 volt a lakasban, a tegnap feltett ajtofuggonynek igen komojj hatasa van meg az uj ajtoval is:- )
udv
neduddki
p.s. de Te mar lattad az uj ajtot ugye?
mod: amugy az nem rakoskereztur, hanm HF utan ketnapi jarofoldre:- )))
kosz a dicseretett:- )))
mar csal -3.5fok van hatarozottan melexunk:- )))
-
Racecam
nagyúr
válasz
venember83 #11524 üzenetére
Semmit nem láttál rosszul: Gyönyörű!!
-
Dylen
senior tag
omg
-
neduddki
nagyúr
HI!
8szog sut a nap -5.9 az ablakban
udv
neduddki
-
NoLF
veterán
követhetetlenek vagytok
-
válasz
kételkedem #11510 üzenetére
És Dylen mondta ki!
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #11510 üzenetére
Kezdésnek nem rossz, nem?
-
kételkedem
addikt
válasz
Pisztillus #11507 üzenetére
Máris a nyalásnál tartunk?
-
válasz
venember83 #11504 üzenetére
Most eszembe jut az idős kecske esete az ételízesítővel...
Amúgy meg: Szép napot mindenkinek!
-
Dylen
senior tag
Ajj, kapjátok be
Teljesen komolyan mesélem az esetemet a sóval, ti meg elviccelitek
Aktív témák
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest