Aktív témák
-
Pisztillus
senior tag
Ahogy elnéztem a honlapján, 5900 rpm-es. Rendszervinyónak nem javasolják, adattárolásra (pl. NAS, backup) annál inkább. Ha SSD mellé kerül tárolónak, akkor vedd meg nyugodtan, rendszervinyónak viszont keress valamilyen 7200 rpm-es darabot.
Amúgy meg: Szép napot mindenkinek!
Tim: Annak drága kissé, nem?
-
BlacKSouL
addikt
-
-
-
BlacKSouL
addikt
Gimnáziumban kémia órán egy dohányos csaj mellett ültem. Jól nézett ki, minden fiú az osztályból karóba húzta volna. De olyan borzalmas mentolos bagószag jött belőle, ahogy rágóval próbálta elnyomni, hogy beleivódott a tudatomba.
Így hiába szívtam el még én is utána bulik alkalmával néhány szál cigit, meg szivaroztunk párszor, kb 2004 óta a szám közelében sem volt füstölő dolog, viszont a nőknél konstans utálom. -
zoltanz
nagyúr
Miért ha megnézed egy ismertségi hálózaton az nem kutakodásnak minősűl?
Mindenkinek jobb szerinetem ha nem érintkezünk, értelme sincs (persze vannak elkerűlhetetlen helyzetek, még mindig jobb szóbaállni vele mint elmenni mellette.)."Amúgy téged miért zavar"
Ez kifejtenéd bővebben mert nem egészen értem.
-
fokukac
nagyúr
sajnos csak abszolút elméleti volt a felvetés
Mindenesetre erről csak annyit, hogy tőlünk kicsit fejlettebb országokban ez az összeg egyáltalán nem a kőgazdag kategória, hanem ez a középosztály, egy értelmiségi símán keres ennyit, sőt többet is. És nem nyúlják le a keresete felét.Nálunk meg iszonyat kevesen fizetnek iszonyatosan sok adót, miközben a társadalom nagy része potyautas... Aztán csoda, ha itt tartunk?
Inkább fizessen mindenki adót, és abból vonhassanak le a társadalmilag hasznos célcsoportok mindenféle adókedvezményeket, minthogy segélyekre költse az állam a lovettát... Nem?
-
lujó55
addikt
Én megértem az ülepedést, meg az oldott só kiválást, meg a párolgást, ozmózist, diffúziót, mindent, de ez nem egy üveg kóla, hanem állandóan éri az időjárás. Esik rá az eső (savas eső, pH csökken), hó, fagyások, stb. Nem vagyok túl kompetens, de mibe került volna behordózni és elszállítani megsemmisítésre az Uralba? Bár teljesen felesleges, a fél EU úgyis itt rakja le a szemetét
-
Pisztillus
senior tag
Amúgy meg: Szép napot mindenkinek!
-
kételkedem
addikt
Én kimondom FEKETÉN: Éljen a hmpfg.......
Ugyan ez pirosban így néz ki:
Én kimondom FEKETÉN: Éljen a hmpfg.......
Persze ettől még nem értem, mi az a hmpfg, de legalább rá világítottam más aspektusból is
-
Pisztillus
senior tag
Ha te mondod...
Én meg különben is pingvin...
Szerk.: Te Bolond, azért ilyen bolondságokat ne mondjál már!
Mi az hogy hátralévő 10 év? Ez még viccnek is rossz! Majd 100 év múlva, amikor a hamut is mamunak mondjuk, pláne írjuk!
(Az a baj, hogy a többiben igazad van, és nem csak te vagy így vele...)
-
Tim82
félisten
Országgyűlési képviselő != közalkalmazott, ugye tudod? Elvileg az előbbiek az utóbbiak halmazának részei...
A közalkalmazottak is az államot "szolgálják"...
Ha jól rémlik, akkor régebben pl. a képviselők nem kaptak fizetést - mert mindegyik kőgazdag/elhivatott volt.
Meg mindegyik nemes és földbirtokos, és azért engedhették meg maguknak az elhivatottságot, mert voltak birtokaik, amelyeken jobbágyok, majd a jobbágyfelszabadítás után elvileg szabad parasztok, zsellérek százai dolgoztak... (Könnyű elhivatott hazafinak és filantrópnak lenni, amikor a s*gged alá van tolva minden!)
*
Jelzem, én iszonyúan szigorú törvényi szabályozást hoznék létre a képviselők vagyonosodásával, fizetésével kapcsolatban - képviselőnek max. 200.000 HUF/hó fizu, miniszternek max. 300.000; megnyirbált költségkeret; az APEH kiemeltenellenőrzi őket évenként stb. Akkor éreznék, hogy ez közszolgálat, nem pedig a zsebre gazdagodás egy útja. De persze bilibe lóg a kezem...
-
Tim82
félisten
-
fokukac
nagyúr
a nap rövid. az a része, amit olyan dolgokkal töltünk, amit meg kell cisnálni (munka), az a hosszú, és amiatt nincs arra időnk, amit igazán szeretnénk...
én rendszeresen azért maradok fent hajnali 3-ig, így bevállalva azt, hogy csak 4 órát alszom, mert így legalább meg tudom csinálni részben azokat a dolgokat, amiket szeretnék. -
Winner_hun
félisten
Apróság csak.. pár hete behajtó betét fordult az ujjamra, onnan meg tovább az anyagra ahol szép nyomot hagyott az anyagban (OSB), az ujjhajlatomat meg picit kinyitotta
Kifordult a csavar én meg már szinte teljes erőből nyomtam a gépet és még tartottam a csavart. Vérpatak, 4-5 perc hideg vizes "mújjámáel!!" csillapítás után se nyugodott le, meguntam, zsepivel betekertem aztán dolgoztam tovább.
Kb. 1 hónapja történt, egy ideje semmi nem látszik a sérülésből. Picit még érzékeny de az is el fog múlni.Azt meg inkább le se írom hogy a kettő között mi történt
Minden esetre ez a jobb hüvelykujj közepe egy ideig érződni fog attól tartok. De különösebben nem érdekel, dolgozni ettől még lehet, máskor majd jobban figyelek
-
fokukac
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged