- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2899 üzenetére
Nekem sandisk megy transcend van CF bol, jo mind2
Az 1gb XD jo, ha nem olympus lehet belole aztcsinalni ha jol remlik
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #2897 üzenetére
133 as eleg lehet, videozni ugyse fogsz
minimum 2gb-os kartyat vegyel
Erdemes meg beletuszkolni 1db XD kartyat is hamar kezel 2db karytat,nekem pl sokszor jol jott mikor betelt a CF csak valtottam XD re es nem kell kartyacserevel gorcsolni ...OM obival nehezkes a fokuszalas ha nincs gyakorlat.
-
Mr.Csizmás
titán
tiszteletem!
immáron Olympus tulaj vagyok egy E-520 tárgyában.
két kérdésem lenne: vennék egy nagyobb CF kártyát, milyen sebességűt támogat? a gépkönyvben nem találtam erre vonatkozót (133x, 120x.....)
másik kérdés: nézegettem OM objektíveket. érdemes beruházni, vagy inkább ZD?
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf #2895 üzenetére
Amit en probaltam EP2 vagy EPL1 mar nem emlekszem
de szerintem megfeleloen tekerte az 50-200SWD obit meg belterbe is gyors volt megha esetleg ez elis maradt egy FT vaztol .
Mas tema, furcsa volt nekem az E400 a kereso csak kis lyuknak tunt de betudtam annak hogy az E510 en rajta van a nagyitos szemkagylo, csak csak piszkalt a tema a gyari szemkagylo vissza es ugyis nagyobb az 510, fogtam es egyszerre beleneztem mind 2 vazba gepet mozgatva szepen egymasra raktam a 2 keresokepet es meg igy is jeletossen kissebb az 400 ,ezutan nemtudom a tesztoldalaknak milyen adatot lehet elhinni mert ott mind a 2 gepre ugyanz van irva.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SpongyaBob #2888 üzenetére
Nem ezekkel a szavakkal, de amiket bejelentettek, a ködösítésből és a kitérő válaszokból ezt lehet kiolvasni. Az már bejelentették, hogy nem fejlesztenek több FT obit, nem fejlesztenek az E5-nél alsóbb kategóriás vázat, sőt lassan ezek gyártását is leállították.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Olyan hírek vannak, hogy lesz felsőbb kategóriás (Pro?) m4/3.
Valószínűleg van benne némi időzítés, hogy a Pana is tavasz-nyárra tervez fényerős M 12-50-t.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2890 üzenetére
Hetvegen csinalok publikus ISO50 teszt kepet.
Ott a lett a vege a dolognak hogy 3.000ft ba van az E400 az obit eladtam rola tegnap, ma postazom.
Ellenben mostmeg ingert kaptam a 2,8/25 re E400 ra idealis lenne.
-
nesa
veterán
válasz
Nem, sajnos meg nem jelentette be peddig megtehetne mar vegre mert nem eleg olcsoak a hasznalt obik es 50-200swd jo lenne pl 80k er
Nincs miert izgulni.
ISO alitgatast sikerult beroffenteni?
-
SpongyaBob
veterán
Egyébként már az Olympus hivatalosan is bejelentette, hogy itt a vége a 4/3-nak? Mert ugye most megy a para ezerrel mindenhol..
-
ROBOTER
addikt
Emberök! Apróba tettem fel egy kis anyagot, ha valaki esetleg szemezgetne.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2878 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2876 üzenetére
Nemtudom ki kene probalnod exposzamkiolvasas utan kell tovabb lepni,nekem az 510 et nemsikerult
Ugynezki nempara 1000 fele dolog van 2x 2 szamot kell megadni neki azt nyomsz 1 ok gombot+ ajto becsuk es mar csinalja is, egyszer beadtam neki egy kombinaciot es szamok kezdek futni a kepernyon (majdnem mint a matrixba) es semilyen gombra nem reagalt, meg kikapcsolni se lehetett, gondoltam is ezt sikerult kifektetni
de kivettem az akut utanna vissza es semmi gond.
Nem para
a bealitott ISO ertek addig marad ervenyben mig a modvalaszto tarcsat elnem forgatod ill mas iso erteket nem alitasz be.
10 00= ISO 50
10 01= ISO 64
10 02= ISO 80............ -
nesa
veterán
Kitobival nemolyan gaz a stabi hianya de pl baromi vicces az E-4xx vaz 70-300 obival, lehet jobb jarsz hosszutavon egy hasznalt sok garis E520-620 al vagy van most 150k korul PRO E3 vaz is.
Tapasztalatbol mondom nekem van E-400, E510 + Nikon vaz a fogasat meglehet szokni az E4xx nek is de nagy obival kenyelmetlen.
Kiprobaltam ma az ISO 50 et is az E-400 on huhhhhhhhh elkepeszto tiszta kepet csinal plane RAWbol
-
asthring
tag
Használtam sokáig nem stabis dslrt (350D), eleinte úgy voltam vele, hogy élhető hiány, de aztán az e520nál nagyon megszoktam, és fura utána a barátnőm 420ával fotózni, ő viszont tök jól elvan, szóval asszem benne van ebben az elkényelmesedés. Mindenesetre hatékony, és hasznos dolog ez tény.
-
A specifikációk 95%-os lefedettségről és 0,92×-es nagyításról mesélnek nekünk, a betekintési távolság 14 mm. Ezen adatokból és a 2×-es fókuszszorzóból 17 fokos, ill. 44%-os (egy 1×-es nagyítású, 100% lefedettségű keresővel ellátott kisfilmes géphez képest) keresőkép számítható.
Ha a nagyítás 0,92x-es, akkor abból hogyan lesz 95%-os lefedettség? És mit jelent a 44%-os keresőkép?
-
Köszi a hozzászólásokat.
A stabi hiánya mekkora gáz (E450)? Eddig se volt stabilizátors gépem, de amikor egy picit bemozdult felvételeket gyártok mindég megfogadom, hogy a következő masinába kel, hogy legyen. Mivel ezeket az SLR gépeket fejhez illesztve használjuk, +1 stabilizáló tényező a fej. Ezzel "kompenzálható" a hiánya, vagy tényleg nem ördögtől való dolog, és szükséges? (Persze alap kitobival nem olyan vészes a dolog, de....) -
priusz
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2869 üzenetére
Kifelejtetted a qrva jó jpg motort
, nem kell általános használat mellett RAW-okkal vacakolni.
-
SpongyaBob
veterán
Szia!
Nos, aki szimplán csuklóból lefikázza az Olympus-t az egyszerűen nem ért hozzá, hidd el akinek ténylegesen adni lehet a véleményére az nem tesz ilyet. És ezt nem azért mondom mert Én annyira értek hozzá, csak tudom hogy nem sz@r..
Azért a zajosságot hozzák fel általánosan, mert mást nem tudnak ez a kisebb érzékelőméretből adódik logikusan.
Pro (Nálam):
- Kiváló minőségű kitobi
- jó ár/érték arány
- Felhasználóbarát
- Olyan érzet, amit más gyártónál nem éreztemKontra:
- Az átlagnál picit magasabb zaj (Egy utólagos gondos zajszűrés és probléma megoldva
- Követő AF lassabb ás pontatlanabb más gyártóhoz képest (Valakinek ez nem szempont)nagyjából ennyi.
-
Lehet nem a legmegfelelőbb helyen érdeklődöm, de kíváncsi vagyok a pro-ra is. Ugyanis a kontrákat már kb hallottam. Szóval miért van ilyen rossz híre az olympus gépeknek, mikor általában elismerik, hogy a legjobb kitobikat ez a gyár adja gépei mellé. Miért van az, hogy a zajosságot hozzák fel, holott egy jobb kompakt áráért már kapok egy 450-est ami álva hagyja a kompaktok képeit, nem csak zaj tekintetében. Szóval segítenétek összehozni egy pro kontra listát?
-
hp1950
tag
válasz
SpongyaBob #2866 üzenetére
Bocs oda akartam!!!
-
hp1950
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szertném kérni!
Nemrég váltottam rendszert 4/3-ról Canonra.
Jelenleg egy 7D boldog tulajdonosa vagyok. Viszont akadt egy is problémám, nevezetesen az, hogy a gép a pirosakat elég rikítóan, és nagyon"pirosan" jeleníti meg.
RAW-ban fotózok, tudom, hogy be lehet állítani a kívánt színárnyalatod, de ez Canonnál normális jelenség? Esetleg a gépen van -e valami beállítási lehetőség? -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2857 üzenetére
E400 ISO 10000 WB neis nezd nem az a lenyeg,csak mint erdekesseg
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2855 üzenetére
Nincs szuksegem 2db 14-42 re, ez minden
Megvan az e510 meg a Nikon is + beugrott eg yE400. -
nesa
veterán
válasz
Messer22 #2853 üzenetére
Koszi!
Van obim+akum feleslegbe
A 14-42 obit cserelem is olcsobb darabra, szal akinek meg nincs, itt a nagy lehetoseg a cserere.
ill jo ar eseten mehet a gyari aku is ,nekem mind1 melyik marad.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2851 üzenetére
Ilyenkor mar fentvan a hold, tiszta idoben jol latszik.
A szineken minimalis modositas tortent, inkabb csak a gammat huztam kicsit le.
-
nesa
veterán
Mindenkepp megerte, azota nem vettem le
amit eszrevettem hogy ugyan nagyobb de 1 hangyaf@sznyit sotetebb is lett, de ez nem szamottevo kulonbseg,szerintem van aki eszre se veszi.
De ha esetleg eladom itt fogom kinalni eloszor
Kozben vettem 1 olyan rendszert is aminek ilyen piros akarmi van a markolataba , holnap meg elvileg kifizetem a markolat nelkuli tartalek vazat is.
-
kanyargo
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok, és egyből segítséget szeretnék kérni. Nemrégiben vettem egy chip-es m42-4/3 adaptert, és az a bajom, hogy nem pittyen, mikor megtalálja az élességet, amúgy rendben működik, akkor enged exponálni amikor élesre állítom, programozható is, (F, gy.táv) de pittyenni azt nem akar. Mi lehet a gond? Gép (Oly E-410), adapter, esetleg át kell programozni? Segítségetek előre is köszönöm!
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2832 üzenetére
Ilyen kiserlet elott megkellet volna merned a vaku talpfeszultseget mertha tul magas akkor lehet a vazad mar semmilyen vakut nemfog elvillantani tobbet.
E510 nel barmilyen modba barmilyen megfelelo talpfeszu vakut elvillant semmit nem kell bealitani csak tolja,gondolom az 520 is ilyen.ugyhiszem 6vagy 8 voltig lehet felrakni vakut, a regiek 100v felett is elofordulnak, a vaz ezen reszet tonkreteve.
(#2831) Szten Márs
Nemis irtam olyat hogy hatrany lenne, de januarban lehet irok tapasztalatot NIKON vs Olympus teren.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2832 üzenetére
Nagy hülyeséget nem akarok mondani, majd biztos lesz aki okosabbat is tud, de előfordulhat, hogy nem megfelelő a talpfeszültség ahhoz, hogy elvillantsa a régebbi vakut. Középérintkezőst elvileg vinnie kéne manuálban. Nekem a pár éves, középérintkezős Soligor vakumat elvillantja az 520.
-
Játékos
addikt
válasz
Szten Márs #2831 üzenetére
Sziasztok!
Van egy ősrégi középérzékelős vakum, ami működőképes, de a gép nem villantja el! Van valami veállítás, amit nem vettem észre, vagy ne is várjam tőle, hogy villantsa el?
Köszi. -
nesa
veterán
Alkudd le legalabb 60k ra, de ahogy mas is ajanlotta innen nincs messze az E520 itt a 75ezres peldanyt szerintem 68ig lebirod nyomni.
-
Veron
addikt
válasz
SpongyaBob #2822 üzenetére
kicsivel 10000 expo alatt van egész pontosan
-
Veron
addikt
válasz
SpongyaBob #2818 üzenetére
még azt akartam, hogy Nikon D40-nel szembeállítva, ami 55-60k Ft körül van táskával, memóriakártyával... melyik jobb vétel? itti is az Oly?
-
Veron
addikt
válasz
SpongyaBob #2818 üzenetére
csak a kérdés h. ennyiért is jól járok-e vele, ill. tudok-e jobban járni egy másik 420-szal, ami olcsóbb?
-
Veron
addikt
Hi!
65k a pontos ára, 4000 expo, szűk két éves, a váz + a 14-42-es kit obi van az árban. meg természetesen a hozzá adott gyári tartozékok, mint vállszíj, töltő, CD stb.
de ha tudjátok hol lehet olcsóbban szerezni, az csak jó!(az új Fz38 -csak a rend kedvéért- meg 60k a gyári tartozékokkal)
-
nesa
veterán
420 er 60-65k lehet sok (mi van benne az arban?)
Az hogy 2 eves modell semmit nem jelent, jo az ma is, kepminosegbe meg fenyevnyi kulonbseg van kompakt es tukros kozott, ezt a manul vs automata bealitas baromsagot meg felejcsd el a 420 automatan is kivalo kepet keszit de ugyse fogod automatan hasznalni hosszutavon ,hameg megis akkor igen remek temamodok vannak benne. -
Veron
addikt
Hi!
Visszaolvastam, látom néhány hónapja egy fórumtárs kb. ugyanezzel a kérdéssel jött hozzátok: E 420 vs. Panasonic FZ38 (bridge), és akkor előbbit ajánlottátok. Nyilván, jobb gép, tükrös, ha valaki időt szentel a manuális beállításokra.
Én is hasonlóban gondolkodom, csak új FZ38 vs. használt E 420 most a kérdés nálam. Utóbbi kb. szűk 2 éves, 4000 expos, az áruk ugyanannyi, 60-65k Ft. Kérdés, ilyen esetben is az Oly? Kicsit tartok tőle, mivel nem mai darab, ha jól tudom 2008. februárjában jelentették be, szóval majd' 3 éves technika.
Szóval a kérdés ugyanaz, mint korábban, de több adalék került hozzá. Vagy ha egyiket sem tudjátok nyugodtan ajánlani, van olyan, ami hasonló árkategória és megéri? Azt hiszem az E 520 jóval drágább lenne.Kösz!
Veron -
nesa
veterán
válasz
Játékos #2805 üzenetére
Ezen utolag vilagositottal?
Ezmeg a mi karacsonyfank , nemlett tul eles a kep
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2804 üzenetére
És mint fotó, milyen?
Mert a fa az kétségtelenül szép...
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2802 üzenetére
Ja! Én meg Shrek vagyok!
-
Játékos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest