Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz supercow #497 üzenetére
Tudok neked 18-180 as obit , aztmondjak jobb mint a nikon hasonlo megoldasa.
-
supercow
őstag
Tetszik a 18-180mm obi, van valakinek tapasztalata vele? Azt sejtem hogy nem csúcs, de egész nagy az átfogása, nem kéne cserélgetni.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
nesa
veterán
válasz supercow #493 üzenetére
Az index forumon eleg sokan vannak Oly tulajok de itt is van jopar csak epp anyira elegedettek hogy nem irnak.
De itt PH! is szokott lenni fotos tali ,itt szoktak megbeszelni csek altalaban nekem messze van.
-
supercow
őstag
Kéne szervezni 4/3 találkozót, megnézegetni egymás gépét, obikat kipróbálni, fotósétálni, miegymás. Én szívesen megtapogatnék egy E-30 és/vagy E-3-ast, kipróbálnék pl egy 70-300mm obit. Akit érdekel az E-620, az enyémet ki lehetne próbálni, vagy 35mm macro-t stb.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz supercow #491 üzenetére
Nemtudom lakasban azt mar nemigen lehet hasznalni volt nekem atfaragott Canon 50 / f1,8 talan 4-5 napig volt meg egyszeruen nem felelt meg a celnak tul hosszu volt.
Persze ez manualis volt de ennek nincs jelentosege, a 30mm jobban tudnam hasznalni ,de ez csak az en velemenyem.
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
nekem is kéne egy nagy fényerejű obi beltéri képekhez és épp ezt a Sigmát néztem ki, vakuzni nagyon nem szeretek. Lehet hogy az 50mm-es jobb lenne?
30mm-est ebayen is 400-450 dollárért adják, ha mondjuk szállítással együtt 500 dollárból kijönne az mai árfolyamon 98-99k. Edigital-nál 125k a Sigma 30/1.4, te hol láttad 100k-ért?
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
A Sigma 30mm f1.4-t én is nézegetem, illetve a kívánságlistámon van a 12-60mm SWD és a 70-300mm is
Tájat nem próbáltam, csak a konyháig jutottam vele, az ablakpárkányon sorakoznak az asszony növényei, most várom a tavaszt és megyek lepkét meg bogarakat vadászni.Itt egy golyóstoll hegye, sajnos kicsit homályos lett. Crop nélkül, 1024-re átméretezve.
-
supercow
őstag
válasz sebgutkopf #477 üzenetére
ebay.com, vagyis USA. ismerősöm megrendeli és feladja nekem postán. Nem szokott lenni gond a vámmal és áfával, csak oda kell figyelni hogy ha új, akkor ne maradjon benne az eredeti számla. Általában használt cuccokat kapok, tehát a csomag "használt" megjelölése nem hazugság, a bevallott értéket sem illik 1 Euróra jelölni, mert feltűnő és valószínűleg kinyitják.
Karácsony környékén szoktam kapni ajándékként jelölt csomagokat is, soha nem hiányzott belőle semmi, pedig néha belenéztek.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Sikerült ebayen kifognom egy ZD 35mm macro obit 149 dollárért. Ha megjött majd jól kipróbálom.
-
sebgutkopf
őstag
válasz levy1983 #473 üzenetére
A por és cseppállóság nagyjából annak felel meg, hogy monszun szerű esőben és vágható porfelhőben is használtam már ezeket a pro obikat és ilyen mostoha körülmények között is teszik a dolgukat.
TC-m nincs, abban max más véleményét tudom tolmácsolni. Természetesen ez is ront a képminőségen, de TC létükre jók. -
supercow
őstag
Hi, Sigma 30mm f1.4 van valakinek? Ha igen, mi a vélemény? Nagyon kéne egy obi alacsony fényviszonyokhoz, pl beltérre ahol nem akarok vakuzni.
-
levy1983
aktív tag
Kérdezném a kedves Olympus felhasználókat, hogy a Zuiko objektíveknél a por- és fröccsenésállóság mit takar? Azt, hogy 10 év használat után sem kerül por az objektív belsejébe? Vagy csak marketingszöveg? Valamint még kérdezném, hogy a Zuiko telekonverterek is legendásan jók, vagy azért ezek is rontják rendesen a képminőséget? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Mert a jóidőhöz munka kell!
-
Isi345
csendes tag
Sziasztok, egy kezdő E-520 tulajdonosa vagyok, régebben volt Zenith gépem aztán már csak kompakt, de most vettem egy új E-520 at. Csináltam már vele kb 800 képet, főképpen bent vakuval, de nekem valahogy az auto vaku funkcióval nagyon sötét képek jönnek ki. Szabadban történő fényképezésnél nem sötétek a képek, csak bent. A vaku erősségén állitva és fényérzékenységen is már jobb képek lettek. Ez szerintetek normális, hogy alapból sötétek a benti képek?
-
ordogboc
tag
sajnálattal jelentem be, hogy kiszálltam az OLY ZD-s brigádból...
hajrámindenkinek! -
supercow
őstag
válasz ordogboc #465 üzenetére
Szomorú vagyok, köszi az infót. Azt gondoltam a ZD 35mm árából kijönne egy M42 adapter és egy makró obi, és akár maradna pénz egy 1.7, 1.8 körüli 50mm-esre
Még kezdő vagyok a témában, ezek szerint jobb lesz nekem a ZD.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
ordogboc
tag
válasz supercow #463 üzenetére
nagyon fogsz szenvedni. marha kicsi a keresője a 620-nak is.
én 1.7-es 50-est m42-s menetet használok az e-410-en, lcd-ra kirakom nagyításban akkor prímán tudok fukoszálni de a keresőben vért izzadok
és az átalakító miatt valamelyest mellé is fókuszálsz. ezt nem tudom mi okozza, azt hiszem én valahol olvastam, de valóban, tapasztaltam én is ilyet.
de amugy jó én az 50-es mellett használok egy ugyan igy m42-es telét 135mm f2.8... igy ugye 270 2.8-ként szerepel, és igen meg vagyok vele elégedve.
üdv -
johnjohn
addikt
-
supercow
őstag
Üdv. makrózni szeretnék (E-620 DZK van most), és nem tudom eldönteni hogy a ZD 35mm-t szeressem vagy M42 adapterrel valamilyen régebbi obit keressek. Van valakinek ezzel tapasztalata?
M42 mellett szólna az is hogy szeretnék majd egy f1.8, 1.7 körülit, pl ilyesmitIn nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
ordogboc
tag
hello
én m42-oly adaptert használok, oly e-410-en és elégedett vagyok a képminőséggel. bár az obijaim tiszták és pormentesek... az átalakítóban meg nincsen lencse.auto fokusz nincs, fénymárás jó bár néha picit sötétre méri..
50-est(1.8) meg egy 135-öst(2.0) használok vele. elégedett vagyok. makrora biztosan jo lesz ha jo obit választassz.
üdv. -
tzimash
őstag
Hi!
Használ valaki Canon FD adaptert Olympushoz?
vajon mennyire használható egy ilyen rendszer?
E-bay-ről kb. 10-12k (postával) egy ilyen adapter, + itthon vennék hozzá valami obit, leginkább makrót.
tudom egy pár kényelmes és praktikus funkcióról lemondhatok, de vajon lenne-e értelme?
ezek a 20-30 éves lencsék megfelelően dolgoznak együtt egy mai technikával is? képminőség, felbontás?[ Szerkesztve ]
-
ordogboc
tag
hello
hogy tudom megnézni hogy hány expo készült a gépemmel? e-410.
üdv.: Botond -
Szten Márs
nagyúr
válasz turisandor #455 üzenetére
Igazából kényelmes manuális fókuszhoz az EOS 450D keresője is igen halovány, az E-620-é meg pláne... úgy általában a croppos vázakon nem annyira jó manuálisan fókuszt állítani, de a jobb, pentaprizmás keresővel rendelkező APS-C-s gépeken azért már megfelelő a keresőméret ehhez: ez a Canon EOS 40D meg 50D, Pentax K20D meg K7, Sony A-700, Nikon D90-D300 kategóriája. Oly-ból meg az E-3, aminél már igen korrekt méretű a kereső. Ezeknél is nehezebb, mint a filmes gépeknél volt, de azért megoldható, pár ezer képet azért csak-csak én is ellőttem manuális fókusszal a K10D-men. De a pentatükrös keresővel rendelkező vázakon azért kemény... nem lehetetlen, de keményen gúvasztani kell a szemet hozzá.
-
turisandor
csendes tag
válasz Szten Márs #454 üzenetére
Értem, de most akkor jól használható manuális élességállításhoz vagy inkább csak, ha nagyon muszáj?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #453 üzenetére
Dehogyis. Pont hogy az E-620 keresője nagyobb. Ellenben a markolata kisebb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz turisandor #452 üzenetére
E520 ? Annak állítólag nagyobb a keresője,mint a 620-nak....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
turisandor
csendes tag
Tépelődöm.
Új gép beszerzése előtt állok. A régi Pana FZ50-t nagyon szerettem, de a filmes időkben a Practicát valahogy jobban szerettem. Mivel nem akarok vagyonokat költeni. Három gép között ingázok. Panasonic G1, Olympus E-620, Canon 450D.
Rengeteg tesztet végignéztem (dpreview, pixinfo, stb.)
Ahogy én látom (meglehet rosszul, ezért is kérdem):
A G1 technikáé a távoli jövő, de még nem kiforrott, bár nagyon szimpatikus és elég jó is. Obi választék nem túl széles, bár adapterrel más obik is alkalmazhatók. (A stabilizálás fontosságát szerintem ma kicsit eltúlozzák, persze jó, ha van). Ha adapter is kel, akkor már nem is olyan olcsó az obi park bővítése. Vakum (Oly FL36 ehhez jó.)
Az E-620 nagyon tetszik, de nem tudom a kicsi kereső mekkora problémát jelent. Nagyító feltéttel lehet ezen javítani? Kiegészítők és Obi park kiváló és használtan nem drága. A gép a három közül a legdrágább. Oly vakut nem kell cserélni.
A 450D árban az előző kettő között van, de új vaku kell hozzá. Minden kapható használtan is hozzá, de a kiegészítők, az obik drágábbak mint az 620-hoz. Képminősége talán ennek a legjobb.A szívem az E-620-hoz húz (vaku csere sem fájna), de egyesek szerint a kis keresőméret miatt manuális fókusz állításra keresőn keresztül alkalmatlan. Hát nem tudom.
Ti mit gondoltok? -
Szten Márs
nagyúr
Minden, amit 4/3-as csatlakozással árulnak.
Sigma objektívek vannak 4/3-os rendszerre, Panasonic objektívek, meg még fene tudja. (Ugyanakkor az, hogy vannak Sigma objektívek, amik jók Olympusra, még korántsem azt jelenti, hogy minden Sigma objektív jó rá) De bemész egy boltba, vagy csak felmész egy bolt honlapjára, kapásból látod bajonett szerint csoportosítva az objektíveket, ott neked a 4/3 kell. De az is lehet, hogy simán Olympusra való objektívek csoportosítást is találsz. -
current
tag
Sziasztok!
Amatőr vagyok. Kérdésem, hogy fel tudná-e sorolni valaki, hogy az E-520-hoz milyen márkájú objektívek használhatók? Zuiko-t tudom, de van-e más? Köszi előre is.
-
SKyle
tag
@nesa A kamerához adott gyári CD sajnos sérült volt, le kellett tölteni a legújabb verziót az olympus.hu-ról. Feltelepítettem, elindítottam, összekapcsoltam a PC-t és a kamerát, a Master 2 szépen felismerte, hogy a neten frissebb fw van, mint a gépen, leszedte, feltolta a 420-ra, egy idő után a 420 ki is írta, hogy OK.
Most jött - volna - az a rész, amiről írtál, hogy kb 1 percig ne nyúljunk a progihoz, és majd ki fogja írni, hogy húzzuk ki a kábelt és kapcsoljuk ki a kamerát. Ehelyett amikor a Tovább-ra kattintottam, a Master 2 elkezdett homokórázni, és ha hagyjuk, akkor valószínűleg örökké így is maradt volna. Mi viszont kb. 1 óra után meguntuk, kihúztuk a kébelt, kikapcsoltuk a kamerát és újraindítottuk a PC-t. A kamerát bekapcsolva pár alapvető funkciót kipróbálva kiderítettük, hogy az új fw rendben feltelepült , nem okoztunk kárt azzal, hogy nem vártuk meg míg a Master 2 azt mondja, hogy _most_ lehet kikapcsolni.
A magyar nyelvi menü feltelepítésekor szintén ez a scenarió játszódott le , csak most már nem vártunk plusz 1 órát, hanem a Master 2 lefagyásakor rögtön leválasztottuk és kikapcsoltuk a 420-at, és az újbóli visszakapcsoláskor már eleve magyar nyelven indult a kamera szoftvere.
Elnézést, hogy ilyen hosszú hozzászólással fárasztottalak titeket, de gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat, hogy ha valaki legközelebb hasonló helyzetbe kerül, akkor ne vesztegesse az idejét, mint mi.
Szép napot!They're my friends. I make them. (J. F. Sebastian)
-
Fryskitt
addikt
válasz Szten Márs #447 üzenetére
Ebben van valami. Az számomra két érdemleges külünbség a kihajtható LCD (persze, csak ha LiveView-t használom, pl. földhöz közeli makró), és a több pontos autófókusz. De még így is nagy az árkülönbség.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Fryskitt #446 üzenetére
Hát nem tudom. Az E-520-nak klassz markolata van, jó fogással, jó érzés kézbe venni. Az E-620-ról ez konkrétan visszafelé fejlődött - de ez az én maximálisan szubjektív véleményem. Ettől még az E-620 is lehet kényelmes sok embernek, neked is, de nekem már csak a jobb fogás miatt (nagyon fontos számomra ez a szempont) is jobban megérné az E-520.
[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
Mit gondoltok, megéri az E520 és az E620 közti külömbség az árát?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
SKyle
tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek E-420-asa van és szeretne bele magyar nyelvű menürendszert. Ő az IT részéhez tök hülye (nem ért a számítógépekhez, internethez, letöltések, stb.), én a fotózáshoz és a fényképezőgépekhez.
Azt az olympus.hu-n már kiderítettem, hogy le lehet plusz egy menü-nyelvet tölteni és rátölteni a gépre ("További 15 nyelv közül, egy letölthető az internetről, a szabad memóriaterületre."), de hogy a magyart is le lehet-e, honnan, ingyen van-e, na ezeket nem sikerült kideríteni.
Tudnátok segíteni?
Köszi előre is!They're my friends. I make them. (J. F. Sebastian)
-
ROBOTER
addikt
Karácsonyra gyereknek, hogy elmondhassa, dSLR van nála, de nem baj, ha összetöri az obit.
410 egészen kulturált, meg kell tanulni használni. Kis érzékenységen kihasználható a 10MP, nagyobbnál a régebbi 6 megás dSLR-ek szintjét el lehet vele érni.
Az obi valójában az E-500-hoz készült először egy ultraolcsó, akksi és töltő nélküli, elemtartós csomagban. Önállóan hivatalosan nem árusítják.
-
Szten Márs
nagyúr
Amennyire én tudom, tulajok beszámolói alapján, a 17,5-45mm-es obi igencsak kilóg az Oly objektívkínálatából, és közel sincs olyan jó, mint a legtöbbször kitobinak használt 14-42. Az E-410 meg az abszolút belépőszint, gyakorlatilag markolat nélkül, kis lyuknyi keresővel és képstabi nélkül.
-
BEE
addikt
Sziasztok !
Mi a véleményetek egy Oly 410 + ZUIKO DIGITAL 17.5-45mm 1:3.5-5.6 párosról ?
Nem venni akarok, csak a véleményetek, tapasztalatok érdekelnének.
Hogy hová is lehet sorolni ezeket ?BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
nesa
veterán
Oly E510 hez magyar hasznalatit hol talalok,esetleg ha valaki tudna 1 linket azt megkoszonom.
-
ordogboc
tag
válasz Latissimus Dorsi #431 üzenetére
köszi
-
Latissimus Dorsi
senior tag
-
ordogboc
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy melyik gyártó csinált markolatot az e szériához, ami rámegy (az olympus által nem támogatott) e-410, e-510-re?
http://hardverapro.hu/apro/olympus_e410_akku_portremarkolat/hsz_1-50.html
-
1010
őstag
válasz Szten Márs #427 üzenetére
akkor lehet hogy csalas?
kint van jo par darab,en is neztem hogy E450......mi ez?
amugy nem tudom ez a refurbished dolog mar kezd egy tag fogalom lenni,most
letisztitom a gepet mar lassan az is refurbished.
-
1010
őstag
sziasztok
tudnek venni egy refurbished E450 gepet ZUIKO DIGITAL
14-42mm F3.5-5.6 obival.Elvileg aaz olympus csinalta refurbished dolgot.kb 77ezer lenne jar hozza minden.Nem tudom ez vagy canon 350D
vagy sony a 200,abban van szenzor tisztitas,canon az canon
es elvielg az a200 a legmodernebb
lencsekenel msot nezzuk a kit lencsket[ Szerkesztve ]
-
ordogboc
tag
Beiratkoztam a práter utcai fotósiskolába!
Ha valaki tudna ajánlani nekem egy fotóst aki hivatásos és szüksége van egy segédre jövő évben, az kérem szóljon.
Ha valakinek van ötlete, hogy ezt melyik topikba írjam, akkor kérem szóljon.
Köszönöm:
Botond -
bigsee
addikt
Megkérdezem itt is. Ha nincs benn a gépben (E-410) a CF kártya, akkor bekapcsolás után egy animáció jelenik meg a szenzortisztításról. Ez normáááális... ???
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Mr.Lucas #419 üzenetére
Nagyon különböző ez a három variáció. A legszembetűnőbb és legmarkánsabb különbség ezen kitek gyújtótáv-lefedésében van. Kisfilm-ekvivalensben nézve a gyújtótáv-lefedések ezekkel az objektívekel:
Oly: 28-600mm
D5000: 27-83mm
D3000: 27-300mmAzt hiszem ennyi elég is kell(ene), hogy legyen ahhoz, hogy kiválaszd melyik kit kell neked, hiszen teljesen más igényket elégít ki mindegyik. Kérdés, hogy mennyire kell neked tele, illetve ha kell, akkor a nagytele mennyire kell. Mit fotóznál elsősorban?
Ja igen, még egy kérdés: a kisfilm-ekvivalens gyújtótávolságok jelentésével tisztában vagy? Amennyiben nem, itt egy link, főleg alul a szemléltető képeken látszik mi is a jelentősége a gyújtótávoknak: [link][ Szerkesztve ]
-
Mr.Lucas
csendes tag
Hello, kozepkategorias gepet szeretnek vasarolni egy kis segitsegre lenne szuksegem. Nehany gep amiket kiszemeltem:
Olympus E-520 EZ-14-42 & EZ-70-300 Kit
Nikon D5000 18-55mm VR Kit
Nikon D3000 DOUBLE ZOOM KIT 18-55mm VR + 55-200mm VRVelemenyeket varok es erveket ;) koszi!
-
Mr.Lucas
csendes tag
Hello, kozepkategorias gepet szeretnek vasarolni egy kis segitsegre lenne szuksegem. Nehany gep amiket kiszemeltem:
Olympus E-520 EZ-14-42 & EZ-70-300 Kit
Nikon D5000 18-55mm VR Kit
Nikon D3000 DOUBLE ZOOM KIT 18-55mm VR + 55-200mm VRVelemenyeket varok es erveket ;) koszi!
-
HÁZIGAZDA
igen, 2 aksid lesz úgy. amúgy nem variálnék a helyedben, vegyél egy pótaksit és vidd magaddal. bőven elég lesz. de leginkább ne vegyél semmit pluszban egyelőre, hanem használd, és tapasztald ki, hogy mennyit bír egy töltéssel. elég sokat fog, nem kompakt gép ez.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
emre33
addikt
Sziasztok!
E-620 gyári aksija a BLS-1 [link] 1150mAh kapacitás
Csak ezt az egy aksit lehet ebbe a gépbe beletenni? Valami nagyobb kapacitású aksi nincs?
Ha vennék hozzá egy portré markolatot, akkor a portré markolatba bele megy 2 aksi.
Ez oké, de ez esetbe a gépbve tehető aksit elvesztem? Tehát nem 3 aksi lesz egyszerre a gépbe, hanem csak kettő?köszi
[ Szerkesztve ]
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
A_corp
csendes tag
Sziasztok!
Van egy E-420-as gépem, rajta egy sigma, olcsóbb féle objektív. Az a gondom, hogy nemrég fedeztem fel, hogy a hosszú expós fényképeknél 100-as nál bármilyen más érzékenységet állítva a képeken nagyon erős zaj jelenik meg. Ez feltételezem, hogy az a bizonyos "hosszú-expós" zaj, amiről olvastam, de az lehetséges, hogy minden képen pont ugyanott vannak a pixelhibák?
Itt van két kép, amin jól látható, hogy teljesen ugyanott van zaj mindkét képen. (persze az összesen így van)
rövid expónál nem tapasztalok hasonlót. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
"Never existed." (Chrono legionaire)
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #410 üzenetére
hát ez elszomorít, de köszönöm a választ. zsákutca.
más ötlet? -
Szten Márs
nagyúr
válasz ordogboc #409 üzenetére
Régi objektívek közül nem nagyon fogsz találni olyat, ami Olyn ütős nagylátósöget adna, tekintve, hgoy a régi objektívek döntő többsége kisfilmes formátumra lett tervezve, aminél egy 50mm-es objektív adott olyan látószöget, mint egy Olynál egy 25mm-es, és egy 28mm-es már azt a nagylátószöget nyújtotta, mint Olynál a 14mm-es. Sajna a nagylátószög pont nem a régi objektívekről szól, avagy fordítva: a régi obik nem a nagylátószögről szólnak, főleg nem 4/3-os vázon.
-
Stitch
őstag
válasz ordogboc #406 üzenetére
Hááát gyári Olympus objektívvel igazán nyúlós képhez mélyen zsebbe kell nyúlni (200e felett)...
14-42 egy teljesen általános zoom, 28mm ekv. kezdővel ami a mindennapokban elég.
Nyúúlós kép M42-es objektívvel; Peleng 8mm/f3,5, a 4/3-os képkört szerintem teljesen kirajzolja (nem lesznek sötét sarkaid). Egy ilyen Pelenghez 60e forint környékén jutsz hozzá.
-
ROBOTER
addikt
off a köbön:
Valószínűleg láttátok a hírt a főlapon, de ha esetleg valaki még nem:
Boldogkőváralján megtekinthető a kiállításom, az új várgalériában a vár felső szintjén. Aki esetleg a közelben jár, túrázik stb. és kíváncsi, mit lehet kihozni A3+ méretben az E-System-ből, annak érdemes megnéznie a képeket. Majdnem minden fotó makró, 1:1, 1,4:1 sőt akár 2:1 nagyítással, nagyobb részben ISO400-ISO500 érzékenységgel.
Ja, a helyszín nagyon szép! A galéria bejáratából fényképezve a táj:
http://nagykrisztian.com/store/bkpano.jpg
on
[ Szerkesztve ]
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #405 üzenetére
Stitch: Nincs dupla kitem. egy árva 17,5-45-öm van.
Köszi a választ.
de ezek a "combos látószögű" objektívek ritkák és drágák, vagy tévedek?
nem tudom miért de annyira vonzanak a nagyon nagylátószögű képek, nagyon tetszenek!
egy 14-42es objektív még ezek szerint akkor nem ad "nyúlós" képet?És egy percig se higyjétek, hogy hiába beszéltek, mert szívom be a tudást!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz ordogboc #403 üzenetére
Szigorúan nézve nagylátószögű objektívnek adott gépen azt nevezzük, amelyiknek a gyújtótávolsága kisebb, mint a gép szenzorának átmérője. Kissé szabadabban véve a dolgot azt lehet mondani, hogy Olympus gépen a (gyenge) nagylátószög 20mm-től lefelé kezdődik, 20 és 30 között van egy normál tartomány, 30-tól fölfele a gyenge tele, olyan 75-től fölfele középtele, 150-től fölfele nagytele. Minnél kisebb a szám, annál nagyobb a látószöged. Igazán korrekt, combos nagylátószöget 14mm-től lefelé kaphatsz, de a legtöbb helyzetben már a 14mm is megfelelő.
-
ordogboc
tag
válasz Szten Márs #402 üzenetére
köszönöm a választ.
bocsánat ha láma kérdéseim vannak.
de meddtől számít egy objektív nagylátószögűnek, ez most furcsán hangzik gondolom...
ha nagyon hétköznapi akarok lenne akkor a kérdés így szól:Milyen számtól nézegessem az objektíveket?!
pl egy 35/2,8-as annak számít már?
üdv -
Szten Márs
nagyúr
válasz ordogboc #401 üzenetére
Igen, mindig a valós mm-ben mért gyújtótávolságot írják az objektívre, legyen az digitális vázra tervezett, vagy épp analógra. Ha rendes Zuiko Digitalból vennél 75-210-eset, akkor ugyanúgy 150-420 ekvivalenset kapnál Oly vázon, mintha analógra tervezettből veszel 75-210-eset.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest