Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csarlifirpo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: az E-520 a konverterrel felhelyezett, tetszőleges márkájú manuál obikkal (pl régi OM vagy M42) mér-e fényt? A mátrix (vagy akárminek is hívják az olympuson) fénymérés nem érdekel...középsúlyozott és/vagy spot mérés megy-e úgy a géppel?
Köszönöm. -
-Shadow-
aktív tag
Én meg az E-3-ra. Ha valaki tud eladót szóljon!
(A pixinfós hirdetővel már beszéltem) -
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob #3080 üzenetére
HI
A 35-ös zsír obi
jól elfér a táskában -
tzimash
őstag
válasz
SpongyaBob #3057 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, a portré nem az én műfajom
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #3080 üzenetére
Igen megfordult, és meg is van az új "szerelmem", csak pénzem nincs rá, főleg, hogy én is kevesebbet bírok keresni, mint tavaly, de ez már más lapra tartozik.
Szép rajza van, éles, ahogy kell, de szerintem egy kicsit rövid portrézni. A 85-105 mm tartomány sokkal jobb erre a célra, de ezt nem én találtam ki, hanem nálam sokkal okosabbak.
Makróra nagyon jó, csak az meg engem nem mozgat meg annyira.
Ezért szeretnék egy fix 50-es obit, mert ugye az százat ad, és az lenne a nagy királyság portréra.(Egyik tanárommal beszélgettem a fotós tanfolyamról és ő mondta, hogy vegyek inkább egy E-3-at, ha a teljes váltás nem fér bele a keretbe. Megrögzött canonos, de mondta, hogy E-3-mal eléggé eltalált valamit az Oly, úgyhogy szarul nem járnék vele.)
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3077 üzenetére
Az még csőd nélkül is lehet eladó, ha találok egy jó árban lévő 50-es obit. Az úgy 100mm, portrézni best of. A 35-nek igen jó rajza van, csak annyira nem kapott el a makró láz. Ha eladnám, gondolok rád.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #3069 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy szeretnék...
Túl sok lóvé van a cuccokban, hogy lecseréljem az egészet. Annyi plusz lóvém meg épp nincs, hogy eladjam, meg hozzátegyek még egy új rendszerhez. -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3073 üzenetére
Az a két Sigma tényleg elég alja, gyakorlatilag bármelyik Zuiko kitobi lenyeli rajzilag keresztbe'. Ráadásul ezek az olcsó Sigma obik sárgás alapszínűek, eléggé elviszik sárgás-zöldbe a fehéregyensúlyt, amit ugyan vissza lehet rawból hozni, de szvsz kár az E-400 szép színeit (főleg a kékek gyönyörűek a Kodak CCD-nél) elrontani ezzel. Egy 14-42-vel jobban járna, telének még talán-talán jó a Sigma is, de a Zuiko kit-telék szinte biztos jobbak. Nem nagyon telézek, így nincs nagy tapasztalatom abban, de annak idején a Panasonic L1-emhez ilyen Sigma tele volt, felüdülés volt utána a Zuiko 40-150/3.5-4.5. Ez utóbbit csak azért nem ajánlom teljes szívvel az E-400-hoz, mert még 7.5 MP felbontással szépen elboldogult, 10 MP körül már nem túl acélos a rajza nyitott rekesznél. Meg eléggé ritka már, nehéz elcsípni egyet, talán az újabb, de kevésbé fényerős (viszont apró) 40-150-ast egyszerűbb szerezni.
Az E-400-at akkor ajánlom, ha nem sokat akar beltéren, vaku nélkül dolgozni. Úgy értem, elég zajos a kicsike magasabb érzékenységeken (mondjuk ez nem baj, mert nagyon jól szűrhető ez a fajta zaj, főleg a Noiseware-rel, vagy a Lightroom-mal RAW esetén) de elég sok olyan példány jutott az országba, ami a szenzor szélén szeret lilulni magas érzékenységű képeknél (extrém helyzetekben látható, mondjuk ISO 1600-as koncertképeken).
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3071 üzenetére
Csak a váz kéne abból a kombóból (az utolsó Kodak CCD-s Oly váz, gyönyörű képe és színei vannak alacsony érzékenységen), volt már jó pár hasonló Sigmám, az volt velük a legnagyobb öröm, ha tizenezrekért meg tudtam tőlük szabadulni
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3065 üzenetére
Huhh, hát ebből vastagon alkudni kell...
-
-Shadow-
aktív tag
Ha valaki tud eladó E-3 gépezetet, akkor legyen kedves szólni!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szaby_gyerek #3066 üzenetére
barátnőmet is érdekli a fotózás, lehet neki adnám el "áron alul" (természetesen) - így mindhárom tárgyalt ojjektív maradna 'házon belül'
-
szaby_gyerek
tag
válasz
Mr.Csizmás #3065 üzenetére
Kb. 40-50e huf-t érhet együtt. De egyébként abból a kitből inkább a 14-42-t tartanám meg a helyedben, és a sigma 18-50 meg mehet el.
Egyébként ez az én előző felszerelésem, vicces viszontlátni.
-
Mr.Csizmás
titán
egy e-400+14-42 mennyiért tudna elmenni? újszerű állapot, kevés expo.
[link] innen az obik kellenének, és a vázhoz hozzátenném a 14-42-met, és úgy passzolnám el valakinek (valamelyik ismerősnek kellene majd DSLR asszem)
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3063 üzenetére
Nem sikerült megvenni?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3062 üzenetére
manuálon tanultam fotózni, úgyhogy annyira nagy gondot nem jelenthet. de köszi, akkor inkább kutakodok egy másik 35mm ZD után.
Rubbi: #3060 róla van szó
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3061 üzenetére
Először is ennyiért szerintem sok. Másrészt Manuállal fotózni elég pepecselős dolog szvsz.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #3060 üzenetére
[link] OM 1,4/50.... erről mi a véleményetek? vagy inkább egy ZD 35mm-t hajtsak fel?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3054 üzenetére
Es a nagylatoszog pl 1 erdobe nemfog hianyozni?
(#3055) Mr.Csizmás
Akar SWD is szinte mindig van 1-1 elado darab....
-
tzimash
őstag
válasz
SpongyaBob #3044 üzenetére
+1
Szeretni való objektív az egyszer biztos. Csak akkor szedem le, ha tényleg nem lehet megoldani vele valamilyen szitut. -
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3052 üzenetére
Minek adod el?
-
SpongyaBob
veterán
Akit esetleg érdekel, van egy 14-42 eladó.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3050 üzenetére
ohh es masikat nembir venni 50-200 szinte mindig van 1-1db elado...
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3047 üzenetére
Szerintem a jövőhéten Én is veszek egy 35mm macrót, meggyőzött ez a kis obi, már egyébként is régóta akarok..
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3043 üzenetére
Na hogyhogy nemjott ossze azzal akit ajanlottam?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3046 üzenetére
#start -> pénz -> ojjektív -> tesztkép
egyelőre a fenti folyamatábrából a start teljesült
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3045 üzenetére
Aztán kérünk tesztképeket is!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3044 üzenetére
most megyek a lakosságkizsákmányoló intézetbe úgyis pénzügyet intézni, btw. hamarosan megveszem. már írtam is az úrnak
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3043 üzenetére
Ezzel a makróobival szerintem nagyon jól járnál..
Bitang egy üveg ez az árához képest. Ha teheted, vedd meg!
-
Mr.Csizmás
titán
hát tisztelt uraim, nincs szerencsém azzal a qva 70-300-al...már a második darabot bukom el
úgyhogy inkább vadászok egy makrót, biztos ami biztos (meg úgyis kell az is) [link] ez elég meggyőző szerintetek vétel szempontjából?
kellemes hétvégét.... (még az eső is esik
no fotózás
@supercow: gyönyörű képek, látom a DOF vág mint a penge
csak kérlek használd a link gombot, macerás egyenként másolgatni a linkeket
-
supercow
őstag
igazolhatom, a 35mm macro nagyon fincsi
http://www.flickr.com/photos/40457935@N05/4525006695/
http://www.flickr.com/photos/40457935@N05/4453345111/_nagyon_ éles képet csinál, nagyon keskeny mélységgel, rovarokat elkapni elég nehéz.
DOF egy 1cm vastag korlátlécen:
http://www.flickr.com/photos/40457935@N05/4499515891/ -
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3037 üzenetére
Ez kell neked vag ykicsit dragabban Zuiko Digital ED 50mm f2
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #3038 üzenetére
nekem családom van, inkább velük töltöm az időt mint fotózgatással.
-
-
supercow
őstag
válasz
SpongyaBob #3033 üzenetére
igen megvan azzal csináltam a képeket. 2 alap obin kívül van egy 35mm makróm és egy Canon táskám. Fotózni sajnos nem sok időm van.
-
SpongyaBob
veterán
Egy foto a hétvégéről
-
JONAS77
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3028 üzenetére
-
JONAS77
aktív tag
válasz
SpongyaBob #3025 üzenetére
Köszönöm a válaszod, attól féltem, hogy tekergetem az objektivet és lehet hogy automatikus a működése!!! Tartottam attól, hogy rosszat csináltam, olvastam a leirásában is, de nem emlit semmit ilyenről. Csak a biztonságérzetem megerősitése érdekében tettem fel a kérdést
A jövőben szeretnék még venni mellé egy nagyobb objektivet, mondjuk ZD ED 70-300mm, szerinted megéri a pénzt, amit ezért kérnek? Nálunk online rendeléssel 411,88- euró csomagküldéssel eggyütt! Ja és még valami, milyen objektivek kompatibilissek ezzel az Oly-val?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
JONAS77 #3024 üzenetére
Szia!
Nem. DSLR-(ek)nél egyáltalán nincs automatikus zoomolás. Igen, sajnos Neked kell tekerni az obit a megfelelő gyújtótávolságra. Ha félig lenyomod az expo gombot akkor beáll az AF, feltéve ha nem manualban fotózol, mert ha MF-ben vagy akkor "mindent" neked kell csinálnod.
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, nemrég vettem meg az első ilyen DSLR-emet, pontosabban E450-ös.
Egy objektivet kaptam hozzá, meg vagyok elégedve vele igy első ránézésre, meg egy pár kép készitése után. Egyébként ez az objektiv amit kaptam hozzá (ZD14-42 mm-es) nem teljesen automatikus zoomolású?! Úgy értem kézzel kell tekerni az obin a ráközelitést AF, és azután élesit, ha az exponáló gombot nyomom, ha meg MF-re teszem akkor teljesen magam kell kiélesiteni a tárgyat!?Köszönettel egy amatőr fotós!
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3021 üzenetére
Ezvolt az eredeti kep
Probalkoztam ilyesmivel is ,latok fantaziat a temaban csak epp nemjott ertelmes auto.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3019 üzenetére
A foltok szerintem faagak a masik farol.
-
Asszem vagy az ajándék akksis Oly táska lesz, vagy a Dörr Action No4.
Köszi mindenkinek, a tippeket!
-
nesa
veterán
Az olympus mintaboltba van nagymeretu E system oldal taska alandek akumlatorral 9900ft
Nekem is ilyen tipusu van duplakitthez kinaljak de ugyessen rendezve nekem belefer az E510 +14-42 +70-300 + kozgyuru + aku+ szurok+ bizbaszok + nikon D40 + 18-55 ugy hogy mindket vazon rajta az obi, merete pont valalhato, az aksit meg vagy eladod vagy hasznalod . -
szaby_gyerek
tag
-
Köszi a tippeket, egyelőre picit kisebb méretben gondolkodom, hiszen, nem tervezek plusz obit venni, így a gép + két kitobi + pár kis kütyü számára kell csak hely.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #3010 üzenetére
Egyetértek, nekem is ilyen van. Van benne egy váz, 2 obi, vaku meg minden tartokzék ami kell, de még 2 obi simán beleférne ha akarnám és ha megbírnám venni
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Szia,
Nekem ilyen van.
Jelenleg egy E-500 duplaobi kitt, 70-300, 2 vaku, trigger(ek), töltők, akuk, közgyűrű, szűrők, apróságok laknak benne.
A belseje variálható, sok extra zseb, válltáska és hátizsák üzemmódban is használható. Remek kis darab összességébe.
Kérdés beszerezhető-e még -
Sziasztok!
E-500 duplakit + 2db szűrő + 4db-os makrólenycse-készlet + néhány kis kütyü tárolására milyen táskát ajánlotok?
A legolcsóbb megoldás érdekel, ami viszonylag tartós darab.
Néztem neten, de a belső méretekből kissé macerás következtetni arra, hogy mi fér bele és mi nem.Köszi!
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3005 üzenetére
Kar erte igy sajnos nemazigazi ,keress valami szebb peldanyt.
-
SpongyaBob
veterán
Egy kis hóvirág. Kicsit koszos, de így sikerült.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3002 üzenetére
Ha kell tudok 70-300at
70-300 sokkal elessebb uveg mint a 40-150Ha mindenkepp manual uveg akkor pentacon 4/200 az szerintem baromi jo uveg nyitva CA-zik kicsit de rekeszelve eltunik, nekem volt de banom hogy eladtam.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3001 üzenetére
a legjobb az lenne, ha mindegyik ki tudnám próbálni.....meg még az anyagiaktól is függ. lehet a végén 40-150 vagy 50-200 lesz.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3000 üzenetére
Nem tudom, de tartom magam és a 40-150-nel sokkal jobban járnál
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest