- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
En nikon bajonettesrol beszeltem ezeken a nagylatokon nemnehez a manual fokusz, es ha egyszer valtasz rendszert vagy eladni akarod lehet egyszerubb, azert nikon mert azon a blende mechanikus es az adapterbe van olyan amin lehet alitani.
De en kulonossen a 8mm es halszemre gondoltam, nalam most egy samyang van.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz sebgutkopf #5539 üzenetére
De kenyelmi szempotokbol jo lehet benne a 2 kartya en E510 meg E520 ba is ugy hasznaltam ha betelt a CF csak atkapcsolam XD re igy semmirol nemmaradtam le.
Vagy 500 ba egyaltalan nemlehet 2 kartyat rakni?
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz coyote00 #5479 üzenetére
Madarazni szerintem az ujabb olcsobb 40-150 jobb, egyreszt halk es gyorsabb, rekeszelni meg mindenhogy kell legalabb 6,3 ig, nekem is valamelyik f:10 en keszult, es meg nemart beszerezni valami vakut deriteni, erre jo a parezres manual is meg hozza barakacsolni egy jo hosszu kabelt, nekem is kb 3 meter van rajta igy oda rakom a vakut ahova akarom.
Csak a vaku talpfeszre figyelj oda 6v nenagyon legyen tobb.Nemolyan rossz az 520 kereso belepo kategoriat figyelembeveve,PL a nikon D5000 meg kissebb, de PL a D90 eleg jo keresovel rendelkezik de azis csak komponalni jo.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz coyote00 #5476 üzenetére
Hy!
40-150 (ekv: 80-300) es igyis ugyis lest kell epiteni annelkul nemfog mukodni a dolog.
Ezek is ekv:300mm en keszultek szoval kozelse lehetetlen. -
nesa
veterán
válasz sebgutkopf #5468 üzenetére
Az a gond hogy akiknel a regi vazaink csattognak nem veletlen vettek meg ezt tollunk, nemakarnak fejleszteni mert valoszinu nincs mibol, kivetel itt talan 1-2 E3, E-30 es E5 hasznalt tulaj.
-
nesa
veterán
Ezert mondtam hogy max 250 korul valami E-30 utod (E-50) 14-54 el, itt az uveg a huzoagazat 14-42 vel mar nemvennek oly DSLR kitet (ill dehogynem ha vegig f:2 es) plane ujonnan, egyszeruen ertelmetlen lenne az ujabb rendszervaltas, azert a nyikony 18-105 kenyelmes cucc na, az 55-200 is hasznalhato, szoval ezekrol minosegi ugras kell hogy az ember vissza terjen, ereznem kell hogy valami komoly pluszt kapok.
-
nesa
veterán
válasz JohnyBlue #5448 üzenetére
Csak jo lenne ha nemcsak 500k er dobnanak ki vazat hanem erkezne valami E-520 helyett, meg E-30 helyett is mert az hogy 4 evente kidobnak egy vazat csillagaszati aron az nekem keves, 250korul egy e30 utod 14-54 el a megjobbra csiszolt 16 os lapkaval valami ilyesmi kell nekem, es legyen idojarasalo mert ebben a szegmensben is mar megjar.
Igazabol nemis ertem mi a tokomnek fizetik az SLR reszleg vezetoit, nyugottan bizhatnak a portasra vagy a biztonsagi orre, mindenki jobb jarna
Meg milyen duma mar az hogy nemaltunk le se az E-5 se az E-30 se az E-620 gyartasaval megha voltak is szunetek, hol a rakba lehet kapni ma E-30 vagy E-620 at?
Mire osszejott a lovem E-30 ra egyik naprol a masikra eltuntek a polcokrol Vetem D90 et.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Khelben #5435 üzenetére
Nekem a kedvenc uvegem volt, a makrojat rengeteget hasznaltam anno 2-3meter tavolsagra igen eles kepet ad.
Galeriamba sok kepet talalsz vele -
nesa
veterán
válasz sellerbuyer #5324 üzenetére
Hogy mukodik canon vazon az elektromos elessegalutasu zuiko?
-
nesa
veterán
válasz sellerbuyer #5290 üzenetére
En nemakarok lumixot venni, van D90 + epl1 ez jelenleg eleg.
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #5287 üzenetére
A kitobi minosegerol nemis beszelve
-
nesa
veterán
válasz sellerbuyer #5283 üzenetére
Videozashoz oke hogy divat a canon de egy Lumix nemlenne jobb, oke hogy a canon kb 1fe vel jobb de akkor is
Jobban uvegezheto szerintem egy m4/3 os vaz ha komolyan filmeztek ugyis csak manual fokusz jatszik, en PL ezen gondolkozom nemhiszem hogy rossz cucc lenne, de a fenyeros uveg is van gomboker gyanitom fotohoz gyenge a minosege de videohoz jo lehet. -
nesa
veterán
válasz Szabalaca67 #5246 üzenetére
Ez szerintem rendben is van
-
nesa
veterán
válasz -Shadow- #5233 üzenetére
Rubbi kozben megvalaszolta helyettem miert nem igazan fontos hasznalni az Iso 100 nekem ugyvan bealitva auto iso hogy 160 ig engedi le de csak kizarolag akkor hasznalja ezt ha nemfer bele a zaridobe.
Pl E-620 meg az osszes 12 es pen is ilyen 200 az alap, megha beis lehet alitani 100-at.
En ugygondolom beljebb vagyok ha azt a+100k uvegre koltom, persze ha a penz nemszamit fasza masina a D7000.
Szolgaltatasokba a D90 kb E-520 szint a D7000 meg kb E-620 es E-30 kozti lehet, a kepminoseg rawbol persze a nikon fele billen.
-
nesa
veterán
válasz -Shadow- #5218 üzenetére
Kiterjesztve a D90 is Iso100-6400 ig megy bar sok ertelme nincs az iso 100 nak, dinamikaba a 16 os szenzor csak iso 100 on jobb, 200 on nemhoz tobbet, fokuszpontok szamat enis letojom, zarszerkezet elettartam szinten nemerdekel tisztaban vagyok vele tok mind1 mit irnak kibukhat 30k exponal is de elkattoghat 300k ig is.
Vakuszinkron kit erdekel super FP-s vakuval 1/4000 en is jo, sorozat a D90 be max4,5fps ez ennyi,
96% kereso meg azert nem hasznalhatatlan, semmi nem marad le
Szerintem nem er 100k val tobbet a D7000.
-
nesa
veterán
válasz sellerbuyer #5212 üzenetére
94 cm-es tévén nézem hdmi-n keresztül fullHD-ban. Ráadásul ezen nézek minden fotót, azt is, ami "sima". Úgyhogy szerintem megfelelő. Egyszerűen annyira allergiás vagyok a képzajra, hogy ami pl. neked tökjó, az nekem még bőven zajos, mint az állat.
Mondom en hogy az eszkoz a hibas amin a kepeket nezed, sajnos a TV ilyesmire full alkalmatlan.
Vegyel egy rendes monitort es azon nezz kepeket, ha sajnalod ra a penzt mert sajnos baromi draga egy normalis TFT kivaloan alkalmas lehet a kepek ellenorzesere egy regebbi jobbfajta CRT, az 0-5-10k korul van.
-
nesa
veterán
válasz sellerbuyer #5209 üzenetére
Azon gondolkoztal mar hogy a monitorod megfelelo-e?
Ezt jobbnak latod, mondjuk szerintem is jobb iso 3200 +1/3
-
nesa
veterán
válasz sellerbuyer #5206 üzenetére
Az E-520 mar kozel se zajol ugy mint az E-510 sajnos a teszteken ez nemlatszik de elesbe total rendben van az e520 tudom nekem mind2 volt ha tudtam volna hogy ennyivel jobb az 520 sokkal korabb levaltottam volna... semmivel nem rosszabb mint PL nikon D3000 az 510-520 meg ugy altalaban az olympus zaja szebb.
E520 iso 1600 + meg rahuzva 0,5fe kb Iso 2400 korul lehet.
Iso 800
Szoval szerintem nagyon is jo az az E-520.
De alado nikonba is tudok segiteni.
(#5194) -Shadow-
A D7000 szerintem nem ad annyival tobbet mint amivel dragabb a D90-nel.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz -Shadow- #5188 üzenetére
Hidd el tapasztalat sokkal gyatrabb a canikon hasznaltpiac, gyakorlatilag 98% olyan objektivek amik senkinek se kellenek hameg van ertelmes uveg eladosorba az 1,8% brutalissan tulvan arazva... a maradek 0,2% ra meg 5000 erdeklodo van, 2 havonta 1 termek, en annyit meg meg soha 1 zuikora se vartam mint 1-2 nikon uvegre.
Ha beakarsz lepni a nikon vilagba van 1 kitem elado
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz JONAS77 #5115 üzenetére
Ez nem objektiv hiba hanem szenzor problema, ill olympusnal nemis problema pixel mappingot nyomasd le es kesz.
A 70-300-nal eleve kizart lenne hogy porszemet vagy barmit eszrevegyel probald ki hogy egy fekete cernat kozepen atlogatsz a frontlencse elott, egy kepen se lesz rajta....
-
nesa
veterán
válasz Stanley-B. #5100 üzenetére
Az XD draga de itt nemsokat er, bun belassul tolle a gep, CF kell bele, nekem is csak tartaleknak van bedugva az XD.
-
nesa
veterán
válasz Stanley-B. #5098 üzenetére
Exposzam, es egyebb tartozekok fugvenye meg ugy az altalanos allapota se mind1, de ugy tippelem 80k korul, ha keves expos.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #5034 üzenetére
Lenyeg hogy most eloszor latom mikro vonalon azt hogy az olympus komolyan gondolja nemcsak ugy bohockodik meg 26 vazat az oreg 12 es szenzorra, azert remelem kidobnak majd beepitett vakuval is OM-D vazat mert ez a kis vaku hiaba lesz ajandek hozza megse olyan kenyelmes mint a felpattano.
Szoval nekem ami kell!
Jo markolat
Felpattano vaku
Fazis + kontraszt AF
EVF
Ajandek 4/3 adapter
Es minimum 12fe dinamikaatfogasJa es kihagytam kellne egy jo atfogasu olcsobb zoom is, nincsennek nagy igenyem 14-80 f:3,5-4,5 eleg is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #5030 üzenetére
Teis aztan vegigjartad az osszes markat, de pentaxod meg nemvolt ugye?
#5031) ftc
Nemigazan, en meg a nikor 35/1,8 al is beszivtam, D40 ugy mukodott ahogy a nagykonvbe megvan irva, kotta pontos es eles uveg volt, aztan D90 en meg ossze vissza fokuszalt, beszeltem par d90 tulajal szinte mindenki szivot a 35/1,8 al, mar szobakerult pecsen egy talalka hogy mindenki hozza a 35 ost es megprobalunk cserelgetni hatha megoldodik, aztan ez nemjott letre meguntam eladtam.... de ahogy olvastam D7000 el is szopoka, hamar a sajat uveg nemmegy rendessen mitlehet varni egy kulso gyarto termeketol???
Kezem osszerakom hogy a 18-105vr meg az 55-200vr ami nekem van az en vazamon pontos
-
nesa
veterán
Hasznaltpiacon ez a 42db lehetseges.
Az a baj hogy mas markanal se kapod olcsobban a minoseget sot inkabb dragabb lenne.
Canonhoz letezik 222 fajta uveg de hidd el abbol ami ertelmes es halando ember megbir vasarolni anak a darabszama majdnem nulla.
A Nikon 247 fajta AF uveg valasztek se sokkal jobb nemigazan lehet tullepni a kitobikon, ami olyan uveg hogy aztmondom huuu B+ az ott is 600.000ft korul van.
Canikon szinten mindenki kiserletezik ilyen olyan kulso gyartotol szarmazo fenyeros vackokal de par honap utan mindenki tulad rajta mert valami szarul mukodik rajta, hol a fokusz szar valahol a fenymeres..... mindenki sziv csak 99% nemvalja be.
-
nesa
veterán
Itt azert szoktak jo cuccok is lenni, PL 30k er a makro szerintem jo vetel lehet.
-
nesa
veterán
Forditva nem mukodik, olyan atalakito nemletezik, ha letezne is csak lencses adapter lehetne, akkor meg ertelmet veszti.
Mikro vazba en csak OM-D be gondolkoznek, de ez ami most kijott E-M5 meg nemerzem hogy nekem keszult volna.
Peddig volt olyan gondolatom hogy eladok mindent es beruhazok OM-D re, de ugyfest varnom kell masik vazat, ha ez az idota ceg idoben kidobta volna ezt az OM szeriat lehet soha nemruhazok be nikonba,peddig 1 eve meg 2 oly vazam is volt.
-
nesa
veterán
válasz Mr.Csizmás #5017 üzenetére
Vegulis mind1 van-e tukor a 14-54II meg az 50-200SWD biztossan jol megy m4/3 vazon, az utobbit probaltam is, hogy a sima 50-200 hogy megy azt nemtudom, velemenyem szerint izgulni ezen nem kell hogy van vagy nincs benne tukor, ha jolmegy kit erdekel.
-
nesa
veterán
De az E3 elorelepes az E520 utan , csak kerdes mitraksz ra? ha ugyanazokat az obikat 14-42, 70-300 nemlenne nagy lepes akkor mar inkabb kene minimum 14-54 + 50-200
#5006) Messer22
En a gyerek miatt kikapcsoltam a refit, tehat nincs segedfeny, demeg igyis fenyevekkel jobb sotetbe.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #5000 üzenetére
Ja hat LV modba mire a D90 is 1x talal eles pontott addig az E520 2-3x betalal viszont fazeltolason azert jobb a nikon plane sotetbe jon ki az ereje.
A18-105 zsenialis atfogas, egy hibaja rohato fel hogy 18mm en torzit, miota megvan az 55-200 allig van hasznalatba, peddig elotte mindig az logott rajta.
mit alitottal hogy szeplett a jpg, aruld el mert en vert izzadok a D90 en de igazan szep JPG enmeg nemcsiholtam ki, az E520 bol meg huu b+ JPG esik ki.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #4982 üzenetére
En nem mivel a frissites tegnapi nekem meg mar regota nincs meg, de tuti befrissitenem ha lenne mert mindig a manual fokusz pontatlansagan izgultam szerintem valami masvan a hatterbe, most komolyan kiaz aki manualfokuszt hasznalt rajta
#4983) Rubbi
Ah az E-System soha nemhal ki
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Lattatok hogy hogy babaskodik az olympus a zuiko 70-300 felett, meg uj firmware is keszult hozza, komolyan beszarok rajta.
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz szaby_gyerek #4954 üzenetére
Nemigazan, de a nikon Nikkor 24-120mm f/4G AF-S ED VR ez ff vazon ugyanaz az atfogas.
-
nesa
veterán
válasz -Shadow- #4948 üzenetére
Nemazt irtam hogy a kepet szarra kell egetni, hanemhogy par pixel kieg az nemgaz,amit a fenykepezo kivillog hogy bebukott vagy kiegett az nem azt jelenti hogy ott mar semmi reszlet nincs, nyilvan nem kell ropogosra egetni mert akkor marcsak max szurke foltra lehet visszahuzni.
De az esetek 90%-ra teljessen jo a matrix fenymeres(sajat tapasztalat E510,E400,Nikon D40, D90,E520)
Csak egy pelda visszahuzott kep, ugyanezt muttata a fenykepezo is a helyszinen.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Az E450 be az E3 ,E520 szenzora van ha mindenigaz es biztos jobbra van csiszolva mint pl az 520 ba, en maximalissan elegedett vagyok az E520 al a D90 mellet is ar ertek aranyba nagyon franko.
En aztmondom inkabb hangyafasznyit egjen ki par pixel mint sotet legyen, aztan a valahogy a csucsfenyeket vissza kell rangatni.
En meg iso 1600 on is franko kepeket csinalok az E520 al, persze ha az 1600 hoz sincs eleg feny akkor gazos lesz nem kicsit...
-
nesa
veterán
válasz blueMerle #4921 üzenetére
Szerintem normalis, mivel van benne zarszerkezet, az fut le.
Deha zavar akkor csereled velem E520-ra, abban a tukor is csattan.
A csattanast leszamitva ezt a nyisszanast kell hallanod.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz aldebaran #4912 üzenetére
Megneztem oket beigazolodott amit eleve gondoltam, meg latszott is brutalissan alexpos az osszes kep 3,5-4 fe-vel, nemtudom mi lehetett ennek az oka de sejtem hogy a sotetbe a kis LCD-n meg elfogadhatonak lattad de a valosagban nemazvolt, en leszoktam venni a fenyerot minimumra akkor kevesbe csap be.
Nalam igynezett ki mikor behivtam a rawot, azert nem gyenge.
Sokat ezeken mar nemlehet koszorulni sajnos, viszont kicsi vilagositast megbirna az osszes.
Esetleg szelektiv zajszuressel meg javithato de ez a resze engem most nemerdekelt mennyire zajos.
Azert ezeket ha nem rawba csinalod nemtudom mit tudtal volna kezdeni veluk...
[ Szerkesztve ]
-
-
nesa
veterán
Igen kb papirvekony muanyaglapok mint ami gyarilag is van a mattuveg alatt 1 vagy 2db, kiszedni nem nehez van is valahol video rola, csak az a lenyeg hogy meg veletlen se fogd meg a mattuveget plane a bordas felet mert minden szar meglatszik rajta amit szabad szemmel nemis latni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Monitor hiba topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...