- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3397 üzenetére
Köszönöm, meglesem majd
-
sebgutkopf
őstag
válasz
asthring #3359 üzenetére
Bocs, hogy beleböfögök, azt jó látni, hogy mindkét oldalt ismered személyesen.
A canon mint rendszer mellett szerintem a legjobb érv a 70-200 F4L és pont ez az az obi, ami miatt racionálisabb ezt a rendszert választani a nikonnal szemben (ott ugye csak a 2,8-as fényerővel van a 70-200 horror áron).
Másrészt biztosan "márkasznobnak" fogsz tartani, de én nem vennék 3rd party obi-t egy félprofi vázra (canon 7d, vagy nikon d300s), de egy szinttel lejjebb se (60d és d7000). Mondhatom azt is, ha végre van egy jó váz, akkor pont a rendszer igazi minőségi előnyét szúrjam el egy gyengébb obival?
A gond az alap zoomokkal van. Átfogásban van alternatívája egy ZD 12-60-nak is, de mindkét nagynál azok az obik egy kategóriával alacsonyabb szegmensbe tartozó obik (c 15-85 és n 16-85) és annak megfelelően 1FÉ-el gyengébbek, vagy nevén is szólíthatjuk sötétek.Ennek ellenére nagyon vonzónak tartom mind a c és az n rendszert is, de azok se tökéletesek és részemről a 3rd party cuccokkal való érvelés engem nem hat meg, mások a szempontok.
Szerintem nem kell sok száz obi választék elég, ha az a 2-3 obi létezik, ami nekem kell. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3396 üzenetére
idisk - megmutatja, hogy melyik mappa mekkora, amilyen kicsi, annyira hasznos progi
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #3377 üzenetére
Az ember használatban nyilván alkalmazkodik a rendelkezésre álló technikához és azzal is meg tudja oldani amit kell.
Saját magamon megfigyelve én kimondottan gyakran használom az 50-200-nak az 50-70 mm-es tartományát (nem csak rallyn, hanem emberek fotózásánál itt nagyon szép eredményt ad az obi), míg 200-on kimondottan ritkán koppan az obi. -
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3390 üzenetére
Így első ránézésre én azt mondanám hogy utólagos madgie szűrő került rá.
-
FEDman
addikt
Ha tükrös 43-as gépem lenne megelégednék két obival, egy 11-22-vel és egy 50/2-vel és az szépen le is fedni az igényeimet.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3388 üzenetére
Pilótakeksz helyett elrágcsálni
Viccen kívül: kis gépeknél jó dolog, de ez a 25-ös sajnos elég pocsékra sikerült.
Kis gépek alatt inkább a Micro 4/3-os E-P2-t vagy GF2-t értem, oda van is ilyen palacsinta. Mondjuk nálam a GH1-re is rá van nőve ez, jó kis objektív ez, tegnap két képet csattintgattam vele. Persze nem nagy szám, de végre nem csak zajtesztet csináltam a GH1-gyel -
Mr.Csizmás
titán
ha már lencsék: az ilyen [link] kis gyt.-s fix mire használható?
-
SpongyaBob
veterán
Ez ni
Csak az árát meg ne nézd!
szerk: gyorsabb voltál
Ezt az obit még elcipelném,de mondjuk 35-100-at ami szintén F2.0 azt azé' már nem annyira
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3385 üzenetére
f2?? fincsa lenne
[link] 18 lencsetag....915 gramm....asszem én is kiegyeznék vele -
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3380 üzenetére
Nem kell ide ezer obi, nekem a 14-54 van a gépen 90%-ban, mióta megvan.
Viszont egy nagylátót még jó lenne panorámára.
De ha már itt tartunk, akkor ezzel a sorral pofám befognám:
7-14 mm, 12-60 mm, 50 mm, 50-200 mm (jó lenne ennél durvább is, de ezt talán össze tudom szedni 5 év alatt)
Nektek mi lenne? -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #3380 üzenetére
Jaja, jó kis szett az. Nekem egy 50/2 kéne még, ha megint sima négyharmados lennék, de hát az meg nem egy filléres cucc...
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Hülyeség, egyetértek
-
madgie
titán
válasz
"sztem ez hülyeség...."
Szerintem is
Régen egy (két) fix-szel is megoldottak mindent, most lefedünk agyba-főbe minden millimétert, közben a zoom-okat 95%-ban a két végpontjukra koppintjuk oszt kész.
-
Mr.Csizmás
titán
következő kérdés: nikontrollosok basztatnak azzal, hogy a leggyakrabban használt tartomány nem lesz lefedve az üvegjeimmel. leszen 14-42, 35mm makro, és 70-300, ez így teljességében.
mi itt a gond? hogy 42-70 között nincsen lencsém? annyira fontos lenne, hogy folytonosan le legyen fedve a gyt. paletta? sztem ez hülyeség....
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3373 üzenetére
En egy hirtelen mozdulatot szoktam alkalmazni megse moccan mikor leveszem, felrakasnal az alaphelyzet miatt meg nincs gond.
Szerintem ezt nemerdemes tulbonyolitani,viszont kezzel ne forgasd inkabb az elektromos gyurut hasznald.
A fenyt szereti ez az obi de majd majd kitapasztalod, szurke idobe fogalma nincs hogy merefele induljon el, most hogy mar van eleg feny nappal egybol tudja az iranyt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob #3374 üzenetére
hat kiotlottem, hogy kitekerem a zoomot, es finoman de hatarozottan megfogom a tubust, es lepattintom a napvedot, igaz alaja kell nyulni. tetszik hogy fembajonettes
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3373 üzenetére
Óvatosan tekerd, a 40-150 (régi) is ilyen, mozgó frontlencsével rendelkezik..
-
Mr.Csizmás
titán
van ket nikontroll ismerosom, neha nagyon elegem van, azert hoztam fel a temat. a 70-300 kicsit nagy, de sikerult mar vele makrot csinalnom. egy kerdes: amikor leszedem a napellenzot, olyan mintha le akarna szakadni a mozgo tubus, vagyis ahogy tekerem, jon ki az is. ez normalis?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3370 üzenetére
Szamomra a nikon nem egy atgondolt gep inkabb kulonc,azmeg ok hogy a bajonett/zoomolas foritva van , dehogy a mi a tokomnek van a tarcsa is forditva,ha ertelem szeruen plusz iranyba tekered akkor megy minuszba
Nezd a kepen hogyvan a az expokorrekcio
Minden funkcio elerese 5x annyi ido,mint olympuson.
De legalabb a kereso nem egy feketelyuk
ha lesz lehetosegem lecserelem D80 ra.
De azert jol elvagyok vele.
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3367 üzenetére
Kemeny vagy
Es hogy milyen, nemerzed tul picinek? -
Mr.Csizmás
titán
megvan a ZD 70-300
-
Messer22
senior tag
válasz
asthring #3361 üzenetére
HI
Nem soroltalak oda, mert akkor nem is lennél itt ebben a topicban, nem?14-54-ből 2 van, I és II. a régebbi 70-80 között megy, annyiért 17-85 van max, amit az IS-es kitobi is körberöhög 25e-ért használtba. Az új drágább, de nem muszáj itthon venni
tesztek és hardcore C-sek alapján a canon 70-300 IS USM alatt minden más hasonló obi elvérzik, ott az 55-250 IS a legjobb alternatíva, többért Meg az 70-200F4L. -
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #3362 üzenetére
mindenkinek más jön, be és ez így van jól
de lehetnek akik még nem döntötték el mi jön be, ezért érdemes a témában eszmétcserélni
Lehet, hogy a kisebb szenzor miatt rajzolnak szebben az obik, de őszintén, a végeredmény szempontjából nem mindegy?
Jaja, az a része mindegy, canonnál nem mindegy, hogy 12 megapixelre, vagy 18-20ra teszed ugyanazt az obit. Olynál ez nem olyan para, ami persze előny.
-
-
asthring
tag
válasz
Messer22 #3360 üzenetére
A 14-54nek új árában szerintem van a canonnál méltó vetélytársa, használtan nem néztem még a kategóriában lencséket.
Az meg hogy mit mondanak a "canikonosok" azt nem tudom -nem értem, ha engem közéjük sorolsz akkor miért teszed ezt-, én azt próbáltam írni, hogy például az említett 70-300 esetében anyagi lehetőségeimhez mérten meg bírtam találni a lehető legjobb, és nekem is tetsző megoldást, míg az olympusnál nem. -
Messer22
senior tag
válasz
asthring #3359 üzenetére
HI
mindenkinek más jön, be és ez így van jól
Azt nem értem, hogyha kicsivel többért van (70-80 körül van 14-54) szuper jó obi, akkor minek vegyek 2-3 olcsó, de kétes minőségű darabot,miért ezt hozzák fel a canikonosok
1100D ? tegnap az MM-be, nagyon gyenge építés, csúszós műanyag. -
asthring
tag
válasz
Messer22 #3356 üzenetére
Nekem van is canon a 4/3 mellett és egyébként pont az ojjektív kínálat miatt döntöttem úgy hogy megéri nekem a canont is fejleszteni. Tény, hogy a két kitobival elégedett vagyok, viszont azokon túllépni anyagilag problémásabb mint a canonnál. Ráadásul a canonnál ott vannak a 3rd party gyártók, és a jóval nagyobb használtobi piac. Az elöbbi persze legtöbbször nem nyújtja ugyanazt a minőséget, viszont nagyságrendekkel nagyobb a választék árban, szolgáltásban. Például canonhoz vettem használtan egy 1:2 makrós sigma 70-300 apo cuccost, ami nyílván nem összemérhető képminőségben a zd 70-300-zal vagy akár a canon hasonló teléjével, cserébe makrós, és 20000 huf alatt volt.
Ef-l 70-200 vs. zd 50-200: nem tudom mennyibe kerül használtan egy 50-200 mkI, de az swd ugye kétszer annyiba kerül mint a stabi nélküli 70-200, de a stabis is olcsóbb. Megint jön a kérdés kell-e stabi? Az 520-ra nem kell stabis obi, de egy csomó oly vázra meg igen, canonra meg mindenképp, bár ott meg a kisebb zaj miatt jobbak a lehetőségeim.
A canon18-55-t IS II.-t nem érzem rosszabbnak mint a zd 14-42-t, de azért is nehéz összehasonlítani mer teljesen más érzékelőt kell kiszolgálniuk.váz téma: volt 350D-m is, szerintem nem rosszabb mint a E-520, de azért sem hasonlítanám össze mer jóval öregebb darab mint az utóbbi. 1100D sosem volt a kezemben.
-
Messer22
senior tag
válasz
asthring #3355 üzenetére
HI
Lehet
Volt canon rendszerem is a 4/3 mellett, de nem jött be. a 18-55IS optikailag nem jobb a 14-42-től, a sokkal drágább 17-85 még az előzőhöz képest is gyenge. a 40-150 zuikók se gyengék a konkurenciához képest.
A 70-200F4L nem hozza az swd nélküli 50-200 szintjét.vázak: az oly vázak építése egész jó, ellenben a canon 350D-1100D széria a kindertojás minőségét hozza.
Feljebb már más a helyzet, de az 520 szintje volt a kérdés.
-
asthring
tag
válasz
SpongyaBob #3354 üzenetére
Igen, ezzel lehet is, vagy éppen nem lehet.. Az Oly-t lehet szidni, de azért az obik eléggé ott vannak..
Szerintem tökre nem kell ilyen feketefehéren hozzáállni, hogy egy olyan általánosító, és koránt sem egzakt kijelentés megkérdőjelezése, hogy az ojjektívek azonos árkategóriában egy szinttel feljebb vannak minnyár az olympus szidása lenne. Elismerem hogy jók a lencsék, nekem is van oly gépem nem véletlen, de szerintem lehetne ezt a kérdést kellő nyitottsággal árnyalni.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #3351 üzenetére
HI
Kb. c 450D/1000D, n 60D/D3000 között valahol.
Obik: csak konkrét összehasonlítás esetén érdemes ezt kijelenteni. a zd 17-45, 14-45 elég gyenge darabok.
Miért?
-
asthring
tag
válasz
Mr.Csizmás #3351 üzenetére
egy olyan kérdésünk lenne, hogy az E-520 kb. mivel van egy szinten Nikon-Canon téren?
milyen szempontból? a műszaki adatok látszanak, szubjektíven meg a canonos, a nikonos, meg az olympusos is azt fogja mondani hogy semmivel, csak épp más előjellel
(azt már tudom, hogy az objektívek egy szinttel feljebb vannak a konkurencia hasonló árkategóriájánál...)
egyébként szerintem ezzel ám lehetne vitatkozni.
-
Mr.Csizmás
titán
egy olyan kérdésünk lenne, hogy az E-520 kb. mivel van egy szinten Nikon-Canon téren?
(azt már tudom, hogy az objektívek egy szinttel feljebb vannak a konkurencia hasonló árkategóriájánál...)
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #3349 üzenetére
Régi 40-150 elég kellemes még 10 megapixelen is.
-
deanka2
csendes tag
válasz
sebgutkopf #3346 üzenetére
Az viszont durva, hogy az 50-200 mennyivel jobb nagyon láthatóan a 40 150-nél.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
deanka2 #3345 üzenetére
A legjobbakkal is előfordul, hogy elnéznek valamit.
Ezt a tesztet ismerem amúgy. A véleménye mindenkinek szubjektív a képeken meg a nagylátók között alig, vagy nem látni különbséget az e400-al a kép közepén. Nem is ott van a nagy különbség, hanem CA-ban, a szélek felé és a túnusokban/kontrasztban. A képközépen több részletet nem nagyon lehet elővarázsolni ott a szenzor a limit, egyedül a régi 14-45 marad le picit.
-
deanka2
csendes tag
válasz
sebgutkopf #3342 üzenetére
Ok. benéztem, igazatok van.
Bár azért ez sztem érdekes teszt, és vélemény:http://www.biofos.com/esystem/e400_tst.html -
-Shadow-
aktív tag
válasz
deanka2 #3341 üzenetére
Nekem is volt 14-42-es obim, 14-54 I. meg most kettő is. De én egyszer sem vettem észre, hogy azonos gyújtótáv és rekesz mellett a 14-42 lenne a jobb. Nagyon jó kis kitobi, de azért jelentős építési és minőségbeli különbség van a kettő közt.
12 mpixelen nem próbáltam a 14-54 I-et, de az E-520-on és E-3-on, nagyon jól működik. -
sebgutkopf
őstag
válasz
deanka2 #3341 üzenetére
az I.-nél sztem igen... bár az I-nél, még a kis kitobi is élesebb helyenként (14-42)
Ezt ugye azért nem gondoltad komolyan? Egész pontosan milyen azonos blende és gyujtótáv párosnál élesebb a 14-42?
Mert ugye az, nem összemérés, hogy a 14-42 42mm-en nyitott rekesszel (F5,6-on) élesebb mint a 14-54 54mm-en nyitva (F3,5-nél).Ha élességet akarsz elemezni itt van mérés, ha szereted és elfogadod a mért tesztek eredményét:
14-54
14-42Képet nézve egyértelműen kellemesebb a szemnek a 14-54 képe.
-
deanka2
csendes tag
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3338 üzenetére
A nikonon
nem rossz csak szoknoi kell.
(#3337) JohnyBlue
Az USB helyere dugod be,akik hasznalnak ilyet altalaban elegedettek,de akkor oda a 400as sorozat lenyege, a torpe vaz.
-
JohnyBlue
addikt
-
-
JohnyBlue
addikt
Üdv urak,
Ahol eddig olvasgattam ott azt írják, hogy az e-450 hez nincsen portrémarkolat. Akor ez mi lenne? [link]
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3327 üzenetére
Igen, de kozel ugyanezt kihuztam volna JPG bol is, miert kerded?
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #3316 üzenetére
Jo volt, igy volt kenyelmes, meg ekkora porban eszembe nem jutott volna obit cserelni, egyetlen nagy kiralysag van ebben a nikonba az elektonikus zar gyakorlatilag bermekkora zaridovel szinkronba tud lenni a vaku,a beepitett is! a tobbi nikonbol sajnos ezmar kimaradt.
-
Messer22
senior tag
válasz
aldebaran #3314 üzenetére
HI
Ha csak nem pana L1 vagy L10 vázhoz kell, nem sok értelme van a leicának!
A zuiko jobb építésű, masszívabb. élesség szubjektív, melyik rekesz és gyútáv párosnál nézed.
II-es zuiko élesebb lett elvileg, meg a cdaf miatt nem rossz a jövőre gondolva.Azt vedd, amivel minél hamarabb fotózni fogsz
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3319 üzenetére
Őszintén? Azt éreztem, hogy marha jó, de ha nem mondod, hogy mágneses, lehet, hogy a tudta nélkül halok meg.
Azért nem olyan nagy az a kiárusítás. A gép, meg az egyik 14-54 most létszámon felül van. Az ME-1 meg nem kell ez E-3 keresőjére.
-
aldebaran
addikt
válasz
sebgutkopf #3318 üzenetére
Köszi
Akkor maradok annál, amelyiket olcóbban megkapom. -
sebgutkopf
őstag
válasz
aldebaran #3314 üzenetére
Azt vedd:
1. amelyikből épp van eladó
2. amelyiket olcsóbban meg tudod venni.
3. azonosság esetén amelyik jobban tetszikEgyikkel se fogsz rosszul járni. Ha veszel szűrőket és nagyon anyagias vagy, akkor a ZD-re csak 67mm-es kell míg a Leica-ra 72mm-es ami dárgább. Ha vonz a különlegesség, akkor pedig a Leica, mert az ritkább és egzotikusabb.
-
aldebaran
addikt
válasz
SpongyaBob #3316 üzenetére
A II-es az árban húzósabb, nem?
És tud is annyival többet, mint az I-es? -
-
aldebaran
addikt
Szerintetek melyik a jobb és miért?
Zuiko Digital 14-54mm F2.8-3.5 I
vagy
Leica D Vario-Elmarit 2,8-3,5 14-50mm
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3310 üzenetére
9 ropiért nem elég akciós?
Pont hattal olcsóbb, mint boltban és ez is van olyan jó. Max még egy ezres.... -
SpongyaBob
veterán
válasz
Mr.Csizmás #3310 üzenetére
Úgy látom, Te is veszel már minden féle öbit össze-vissza...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3308 üzenetére
Rád mindig lehet számítani.
Mondjuk 9 ropi. -
-Shadow-
aktív tag
Gyors körkérdés, először itt teszem fel. Érdekelne valakit a következők valamelyike?
Olympus E-520, kifogástalan állapotban, GGS lcd védő üveg, 9600 expo
Zuiko Digital 14-54mm F2.8-3.5, I-es verzió, karc, por és gombamentes
ME-1 nagyítós szemkagyló -
-Shadow-
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3305 üzenetére
Jó lenne, csak először pótolni kell a költségvetésemben keletkezett deficitet..
-
aldebaran
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3301 üzenetére
Ha 1-2 hónap múlva megunod, vevő leszek rá...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #3301 üzenetére
Szerda, péntek. Vasárnap mit veszel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest