Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Aggódhatnak a amerikaiak: a Huawei újabb lépést tett a modern AI gyorsítók felé
- OLED monitor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos
üzenetére
a 400 Ft-osod linkje is ugyanazt a 10m-t ígéri, mint a másik, RC-C1 fedőnevű...
de ha már nagyon a távolságra akarsz menni (amúgy gondolom aligha kell pár méternél több), akkor létezik olyan típus is, ami 20-25 m-t ígér
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Degeczi kollégának még ennek kapcsán azt is kiemelném, hogy az RC-C1 papíron 2x olyan távolról is vezérli a gépet, ami nem elhanyagolható szempont.
Nem is a 400Ft-osból veszek azértse!

Te merre vetted, drusza?

-
SpongyaBob
veterán
Nekem IR RC-C1 van és 3500-ért vettem itthon. Szerintem ennyit bőven megért és olykor-olykor biza nagyon hasznos tud lenni

Szerk.: Most nézem, hogy ugyanezt linkelted be
szóval Én ennyiért vettem és szvsz megérte még így is, látva, hogy van olcsóbban is
-
Játékos
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Szerintem vagy félreértettél, vagy nem nekem akartad ezt írni!
Sanyi sokallta ezért a ~2k-t, de nekem szimpibb lenne ez. Mivel azt mondta, sok érte, és ennyiért itthon is lehet kapni (amit még én eddig nem találtam...), így linkeltem számára alernatívaként ezt.Illetve mi nem éri meg a többletet, ha ugyanazt kapom 4-5x áron?
Próbáljatok már meg légyszi úgy fogalmazni, hogy az ilyen analfabéták is értsék!
Köszi!

Szerk.: holnap nem fog kongani a számlám az ürességtől, rendelek is a 400Ft-osból vgay 3-at!

-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos
üzenetére
nem éri meg a többletet, mert ugyanazt a kínait kapod itthon is, 4-5x áron: ha netán tönkremenne, legföljebb rendelsz mégegyet (vagy eleve kettőt veszel?), még mindig sokkal jobban jársz...
otthoni bohockodásra jó a Harmony, de mindenképpen érdemes pár száz Ft-os céleszközt venni helyette, mert az mindig ott lehet a fotóstáskában
-
Játékos
addikt
Mutasd! Modtam, hogy van ilyen 6-700 Ft-os is, de én nem sajnálok rá egy ezressel többet, mert erre vállalnak egy év garit is.
szerk.: ~400Ft-ért?

-
nesa
veterán
válasz
Játékos
üzenetére
60mp alithato be max, ezutan BULB tehat vagy nyomvatartod a gombot vagy taviranyito/kioldo, ha rendelsz esetleg szolj nekem is kellene.
(#2481) Degeczi
Ez valoban sajnalatos mert valoban hasznos lehet a fokuszsorozat, most fejbol nemis tudom milyen sorozatok maradtak mert en csak az exposorozatot hasznalom, de vanmeg WB meg meg valami.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Játékos
üzenetére
Csak egy tipp: pl Nikon gépeken az ennyire hosszú záridők valamilyen távkioldóval érhetők el, egy nyomásra nyit - másikra zár jelleggel, aksilemerülésig vagy korlátozásig. Nézz utána a kézikönyvben, valószínűleg Olynál is ez a szokásos eljárás.
Vagy leragasztod a kioldógombot
-
Játékos
addikt
válasz
DJ Reinhardt
üzenetére
Jujj! Én nagyon félreértettem a dolgot.

Az nem megoldható, hogy a beállított időre nyitva marad a zár "magától"? Mint mikor hosszú záridőt állítok be, és annyi ideig exponál?
Vagy milyen módon csinálják azokat a fotókat, amin a csillagok csíknak/ívnek látszanak?
Mejdnem elfelejtettem megköszönni.
Köszi!
-
Játékos
addikt
Jó reggelt nektek!
Mai első kérdés:
tegnap próbáltam egy "baromi" hosszút exponálni, de hiába állítottam BULB módra (tárcsa természetesen "M"-en volt), nem volt hajlandó, csak egy kb. 1 mp-est exponálni.
Tudom, hogy messziről nehéz kitalálni, de hátha van valami, amit jellemzően be kell állítani, vagy esetleg letiltani a működéséhez.
Köszi.
-
Degeczi
nagyúr
viszont ugyanott olvasom, h másfelől az E-500-nak volt egy roppant hasznos szolgáltatása, amit érthetetlen módon kihagytak az utódokból: tudott 5 vagy 7 képes fókuszsorozatot lőni!
ezzel kár volt fölhagyni, elég egyedülálló szolgáltatás, más márkákra nem jellemző, és különösen pl. makróban lehet hasznos
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szeretném a gépre bízni, mert előfordul, hogy váltakoznak a világosabb és sötétebb témák, és mindig állítgatni sztem macerás. Vagyis, majd ha rutinos leszek, akkor igen, de egyelőre nagyon nem vagyok az.

Kipróbáltam most hogy ISO800-ban maximalizálom az érzékenységet, de így sem mozdul el 100-ról... inkább alulexponálja a képet.
-
SpongyaBob
veterán
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Köszi az infókat, de nekem pont azzal van bajom, hogy a gép magától állítja a zársebességet, és zárt térben elég hosszú záridőket állít, amit nem tudok kézzel kitartani - pláne sötétebb környezetben...
Persze tudom: vaku, de nem minden esetben akarok vakut használni, mert az elrontja a fényeket, és külső tér esetén nem is elég semmire a fénye. Állvány beszerzése folyamatban, de azt nem fogom tudni magammal cipelni mindenhova.
Kezdem tanulgatni a kézi üzemmódot, de még nagyon gyakran állítom be rosszul.
Az igazi az lenne, ha a gép szükség esetén feljebb tolná az ISO-t. A zajjal könnyebb bánni PS-ben, mint a bemozdult képpel.
-
SpongyaBob
veterán
Szia!
Én először is azt javasolnám, hogy egyikkel se próbálkozz. Az automata módban a nevében is benne van hogy nem tudsz belenyúlni jóformán semmibe. Az S mód a zár előválasztás itt azért már kell némi gyakorlottság, hogy mennyi értéket adj meg a gépnek és ne égjen szénné illetve legyen sötét a kép.
A Te módod szerintem az A (Nem egyenlő az Automatával!) ez rekesz előválasztás itt mindent beállíthatsz kivéve a zársebességet amit a gép ad általában véve jól, és ebből sok mindent meglehet tanulni. Illetve még a P (programautomatika) is elég jó így kezdésnek itt a zárt és a rekeszt adja a gépezet, a többit azt te adhatod meg..
Jómagam is az A módot használom többnyire
-
Sziasztok!
Nemrég gazdagodtam egy használt E-500-zal.

Hihetetlenül tetszik, de van pár gondom. Nem tudok rájönni, hogy mit kell állítani ahhoz, hogy az automatika ne vigye pl. 1/10 fölé a záridőt.
Sem S, sem Auto módban nem úgy növeli az ISO értékét, ahogy én szeretném...
- S módban konkrétan semennyire nem emeli az ISO-t, pedig auto ISO-n van, és a rekeszérték már villog, jelezvén, hogy nem lesz jó a kép.
- Automata módban pedig csak akkor viszi 100 fölé az ISO-t, ha már vak sötétben próbálkozom.Ezen hogy tudok segíteni?
Kösszi!

-
ROBOTER
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Majd megvágom háttérképnek, szerintem durva lesz. Igaz, egy ikont sem fogok megtaláni rajta.

-
ROBOTER
addikt
Aha. Tegnap volt a nyereményrepülés. Először 420m, a pára és az ellenény miatt gyakorlatilag 1 pixel információtaralmú képeket lőttem. Utána le 50m alá, na ott volt antennakerülgetés + ökörködés az erkélyen TV-t néző és ruhákat teregető emberekkel.
-
ROBOTER
addikt
-
nesa
veterán
válasz
asthring
üzenetére
Az jo hogy probalkozol mindenkepp folytasd ,de a fenyek tekinteteben komoly lepesekre van szukseg mert igy mindig kommersz marad ,ugyan boven meguti az atlagot de kommersz.
Jatekos
Gondolom mint E510 nel.
Menu gomb + 2. menusor+ AE BKT be es PL +- 1EV vagy amit bealitasz neki.
-
2ning
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nostradamus is beszélt valamiféle sárga veszedelemről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
”keletről jő a sárga veszedelem, mely elpusztítja a világot…”
-
Messer22
senior tag
válasz
asthring
üzenetére
HI
az ember fotózáshoz nem igen értek..de néhány észrevétel:
m42-es vagy hasonló régi obival próbálkozz F1.4 vagy F1.8 fényerőn a szűkebb dof miatt, valamiféle sejtelmesebb fényeket kéne összehozni (világítás kérdése) és valami retus progi vagy szelektív zajszűrés a modell bőrére..
mondjuk külső vaku, cto (melegebb fényt ad) fóliával, zsinóros vagy rádiós kioldással. -
-Shadow-
aktív tag
Találtam még ilyen vakut is. A kínai néptől szeretettel.

-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére

-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Komoly 1600 Ft-ért (termék ára+szállítás összesen) házhoz hoztak tegnap a megrendelt akksit a gépezethez. Próbálom lemeríteni, de meglepetésemre nagyon jól bírja!
Ennyiért ajándék. 
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos
üzenetére
teljesen másként dolgozik az AF olyankor:
fáziskülönbséget detektáló módban a váz többnyire rögtön megmondja az obinak, h hova álljon,
kontrasztmaximalizálásnál viszont el kell indulni valamelyik irányba, folyamatosan lépegetni, majd visszaugrani ha már romlás tapasztalható: egy ilyen módszerhez értelemszerűen nem jó egy olyan AF kommunikáció, ami a pozíciók abszolút közlésén alapul -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a régi 40-150 használatakor mi az akadálya, hogy a gép a 11 mezős AF-t használja? Csak a gép saját 3 AF mezejét hajlandó, beállítástól függetlenül. Ha kicserélem az obit, akkor megy rendesen.

-
-Shadow-
aktív tag
válasz
asthring
üzenetére
Sajna itt jönnek elő azok a problémák amiket írtál. Mármint az állandó fényű megvilágításnál. Sok mindenre jó, csak mozgó "célpontnál" igen problémás, mert nincs semmi, ami kimerevítse a mozgást. Pedig az lenne az üdvözítő megoldás, főleg ha mélységélességet is szeretnél.
-
asthring
tag
igen sajna félkarú lett, van kétkezes másfele nézős is ebből a pózból, de egyéb szempontból meg ez nem tetszik annyira.
egyébként összefoglalva a tapasztalataim:
kicsi záridő kell mindenképp, mer Juci nem nagyon bírt teljesen mozdulatlanul maradni, és még a lélegzetvétel is bezavarhat.
mivel nagyon kevés a fény, ezért az autofokusz csak a fényes helyeken működött rendesen, egyébként valahova a végtelenbe próbált. emiatt nem is igen játszott a tele, minél nagyobb éles tartomány kellett, minél nagyobb rekesznél. ugyanezért nem használhattam a fényerős heliost sem.
amit elbasztam, és utólag bánok, hogy nem állítottam be fix záridőt.itt amúgy fennvan az összes kép, a kevésbé jól sikerültek is.
-
nesa
veterán
válasz
asthring
üzenetére
Probald alvanyrol ha birod es ne 20mm en.
Dim Light Beauty 11 :nekem ez bejon
csak probald ujra mert olyan mintha felkaru lenne. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Az E520-al melyik vakuk működnek ttl módban?
Köszi.
-
nesa
veterán
Ma megjott az YN460 vakum meg ittvan a canon 430EX is, este letesztelem oket.
-
ROBOTER
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Még az E-1-gyel is csak úgy, hogy egy több obinál nem megy a zoom fej. El kell felejteni.
-
nesa
veterán
Ertem koszi ,kozben vazoltam az eladonak ezt azt ,a csavo aztakarta hogymeg en dobjak ra valami penzt+ a 40-150 et, enmeg irtam neki hogy enmeg ugygondoltam o dob ra valamit ....azota nemirt, elotte lelkesvolt.
Igen tudom rendeltem is youngnou vag ymi a neve csodat YN 460 at ,7. en lesz 1 rendezveny oda kene valami vaku es felek nemer ide, bar 1 joszivu canonos felkinalt egy EX 430 at ,de nemszeretek kolcsonkerni...
-
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Koszonom a valaszt

20k korul megerhet ez a vaku?
-
sebgutkopf
őstag
Az E-1-el teljesen kompatibilis. A többi E vázzal nem működik a vázzal együttműködő TTL mód. A vázak elvillantani el tudják vagy manual, vagy auto módban, tehát a vaku maga mér fényt és ő dönt mekkorát villan ebbe nem tud beleszólni a váz. A TTL hiányában nincs FP mód sem, mivel a váz nem tud neki szinkron adatot küldeni.
Lényegében úgy lehet rá tekinteni mint egy középérintkezős nem rendszer vakura, amit bármely E váz villanásra tud bírni.
Slave módot az oly sajna csak az R-es vakukkal hozta meg. -
-
-Shadow-
aktív tag
Atom gagyi kivitelezés, de ilyesmire gondoltam. A vágásért bocsi, de az ágak közt nem volt kedvem megcsinálni.

-
-
nesa
veterán
Probalt mar valaki olympus FL 40 vakut,hogy mukodik ez DSLR vazon??
Ill tud ez slave modba is dolgozni masik vaku fenyere?
-
Játékos
addikt
Elég közel van az épülethez a kerítés, így nem sok látszana, illetve sztem baromira torzulna a ház abból a perspektívából.
Egyébként egy "szimpla" társasháznak látom a kapu alapján...

-Shadow-
Hallgatlak! Szivesen veszem az ötleteket, de azt, hogy "valami", nem értem pontosan.
Konkrétan mit kezdjek vele?
-
Játékos
addikt
Jó estét nektek!
Hogy kéne erről eltüntetni azt a gusztustalan kerítést?
Ha kivágom, akkor eltünik az épület fele... 
-
madgie
titán
Nono. Emlékszem én olyan időkre, amikor szakadt lessátrakban hajnalozott (néha szeméttelep mellett, mert oda járt a kinézett madár) hétvégén suli után, meg őszi szünetben és nem nyomhatta ész nélkül a gombot, mert csak X tekercs diája volt. Szépen végig lehetett követni a "fejlődését" az újságokban, szerintem igencsak megdolgozott érte, hogy ott tartson, ahol, mindemellett tehetséges is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Assetto Corsa Competizione
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 115 / 560 / 4200 expoval )
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (6600 / 9575/ 14600 expoval )
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 3800 / 6400 expoval)
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. (2220 / 4250 / 5800 expoval)
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szóval Én ennyiért vettem és szvsz megérte még így is, látva, hogy van olcsóbban is
Próbáljatok már meg légyszi úgy fogalmazni, hogy az ilyen analfabéták is értsék!

Eszembe jutott a kedvenc kis Logitech Harmony-m, és az E-510-es megvolt az adatbázisában.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)