Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Shadow-
aktív tag
Boldog Karácsonyt kollégák!
-
2ning
tag
Kellemes ünnepeket kivánok!
-
nesa
veterán
Nekem volt pentacon 4/200 nagyon banom hogy azon tuladtam
nagyon szepen rajzolt total nyitva is plane az arahoz kepest szerintem kozgyuruvel amit 1-2k er lehet venni siman jolehet a celnak esetleg mas pentacon vagy CZ uveg PL 135.
A 4/200 nyitva kicsit aberal de kis rekeszeles segit rajta.
Ez pentacon 4/200 f:4 en ez a maximalis kozelpont kozgyuru nelkul
-
SpongyaBob
veterán
Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves fórumtársnak!
-
Bici
félisten
Sziasztok!
E-500 duplakithez szeretnék pár kiegészítőt venni:
- szűrők, m42 adapter: érdemes megvenni az ebay-es olcsó kínait?
- makró: külön makró obira nincs pénzem, így vagy m42-es lenne jó, vagy makró előtét. Mivel lehet kihozni a legjobb eredményt olcsón?
- vaku: jól használható és olcsó megoldást keresek, de egyelőre ez a legismeretlenebb terület számomra.
- halszem: ezt már csak akkor, ha végleg minden más megvan, és szintén valami olcsó megoldás érdekel.Minden kiegészítő tanulás céljára kell, nem a tökéletes minőség a fontos.
Én is nézelődöm mindenfelé, olvasom a fórumokat, de jól jön minden tanács.Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2792 üzenetére
ha TTL módban vakuzol, mindig "kettőt villan"
(valójában az első nem igazi: az a mérővillanás, sokkal kisebb teljesítménnyel)de normál módú vakuzásnál az elővillanás és az igazi között a tükörfölcsapás max. 1 tized mp-es ideje van, amit nem veszel észre (de gyors szemreflexűeknek már az is elég, h belepislogjanak a képbe...)
hátsó rekeszre szinkronizálásnál ehhez az időhöz még persze hozzájön az expó időtartama, ami ha hosszabb, már elég ahhoz, h el tudd különíteni a két villanást
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2791 üzenetére
Jó reggelt!
Azt mondjátok meg nekem légyszi, hogy második redőnyre szinkronizáláskor miért villant kettőt a gép.
Köszi. -
SpongyaBob
veterán
Hűűű megy itt a technó ezerrel
Legalább pörög a topik
Már nem is tudom nekem mikor volt utoljára alkalmam vakuzni időhiány miatt..
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Játékos #2771 üzenetére
de, sajnos meg tudja világítani a témát az elsütőparancs is (mert sok parancsot villognak ilyenkor a vázak, kérnek pl. mérő elővillanást - de azokat még a tükör alaphelyzetében, vagyis a képen nem láthatóan. A legvégső elsütőparancsot viszont már persze nem csak fölcsapott tükör, de nyitott zár mellett kell kiadják),
ha az elég közel vanezért ha zavaró, olyan szűrőt szoktak a vezérlő vaku elé tenni, ami csak az infrát engedi át, és akkor már tényleg biztosan láthatatlan
-
Degeczi
nagyúr
mára a legtöbb fényképezőgépgyártónak tud wireless módot vmelyik váza - de kivétel nélkül mindegyik fénnyel, a beépített vakuval villogja el a parancsokat, egyik sem rádiós rendszer!
olyat csak kiegészítőként vehetsz (vagy manuálisat olcsón, vagy TTL-t baromi drágán)
a rádiós persze sokkal jobb lenne, és a gyártónak nem lenne nehéz megvalósítani - így más magyarázat nem nagyon lehet, minthogy a rádiófrekvenciás szabályozások elég eltérőek szerte a világban (és pláne az ismeretlen jövőre nézve), és nem merték bevállalni, h vhol tilos legyen a rendszerüket használni, ezért maradtak a biztonságos villogásnál
(a külső gyártóknak meg tökmindegy, ők nem kockáztatnak semmit)
-
-Shadow-
aktív tag
-
szaby_gyerek
tag
Olympus oldalról másolva az E-510-ről:
Külső vakuvezérlés
X-szinkronsebesség 1/180 s / 1/4000 s (Szuper FP üzemmódban)
Típus Automatikus TTL automatikus vagy manuális Olympus dedikált vakukkal.
Szinkron üzemmódok 'Automatikus, Manuális, Vörösszem-hatás csökkentő villantás, Lassú expozícióra szinronizált villantás vörösszem-hatás csökkentéssel, Lassú expozícióra szinkronizált villantás, Lassú expozíció második redőnyre szinkronizált villantás, Derítő villantás exkluzív vakuval
Intenzitás +/- 2 EV / 1/3 lépésekA vakuvezérlést gondolom úgy kell elképzelni, mint informatikában a szórt üzenetet hálózaton. A vakun beállítod melyik csoportba tartozik, és a villanás bináros adat formában küldi a csomagot, a vaku csak azt veszi figyelembe amelyik neki van címezve. A fény mint közeg elég gyors ehhez, és ezek szerint a vaku is elég gyorsan tud ehhez villogni. Pár nap múlva nekem is megjön az FL-36R-em, majd kipróbálom.
-
Játékos
addikt
Eneloopbol hamar ugyis rendeled kulonbozo szinueket rendelj parba, akkor nemkevered ossze, itthon ill europaba csak feher van sajnos.
Jó lesz arra 1-2-3 csík alkoholos filccel!
510-ben, ha nincs wireless vezérlés, akkor slave mód lesz. Az, hogy kicsit villan, nem egyenlő azzal, hogy egy rakás infra jelet tesz a gép a villanásba.
-
Játékos
addikt
Mester! Én is így gondoltam, de tévedtem. Ismételve: a vaku fényének INFRA tartománya vezérli a vakut. Konkrétan, mint egy távirányító.
Egyébként elég pici villanásról van szó, a témát gyakorlatilag meg sem világítja, ha van fény másik irányból, márpedig van, mert ugye a vaku "fénylik".Slave módban egészen máshogyan lehet vezérelni.
Shadow:
nincs egy kockányi exponált filmed feleslegben?
-
nesa
veterán
válasz
-Shadow- #2764 üzenetére
Szerintem ha vaku adja a fenyt annak semmi ertelme mindenkepp radiosnak kell lennie kulonben hogy vezerelne kulon tobb csoportba akar 6-8 vakut
ill a super fp mod se mukodne rendessen ,igy akkor bermelyik vaz esuti ezcsak sima slave mod szerintem ,baris en csak igy latom ertelmet.
Játékos
Eneloopbol hamar ugyis rendeled kulonbozo szinueket rendelj parba, akkor nemkevered ossze, itthon ill europaba csak feher van sajnos.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2760 üzenetére
A rádiós kifejezés nem teljese helytálló. Wireless flash system-ről van szó, ami vezeték nélkülit jelent, nem rádiós jeleket. Valójában a fény infra tartományát használja vezérlésre, úgy, mint egy tv távirányítója. Ezért is kell egy bizonyos szöget bezárni a vakunak a géppel, hogy működni tudjon a kommunikáció. Kell a rálátás.
Azért kell kinyitni a gép vakuját, mert az adja le a fényjeleket. Ami sajnos nem mindig jó. Előfordul, hogy a témának még az a kevés fény sem tesz jót amit a beépített vaku kibocsát.
Mondjuk erre létezik egy jó kis megoldás. Elé kell eszkábálni egy picike infra szűrőt. Egyébként egy már elexponált filmkocka darabkája is megteszi. -
Játékos
addikt
Eneloop-ot saját töltővel kell tölteni, vagy mindenki használja hozzá a sajátját? (Mellesleg az enyém elég durva áron volt.)
-
Játékos
addikt
Jól emlékszem. Egyébként nem is értem, miért hívják radio vezérlésnek, hisz a beépített vaku adja a parancsot!
Ő kommunikál a vakuval, finom, gyors fényjelekkel.
-
Játékos
addikt
Megvan az, csak azt gondoltam, hogy sokkal erősebb.
Meg a hatalmas rutinomnak köszönhetően még csak most jötem rá, hogy a rádió-vezérléshez kell a felugró vakuja a gépnek.Már azt hittem, valami nem működik...
Viszont a régi 40-150 obival nem akar automatikusan zoomolni.
Összegezve: egyáltalán nem bánom, hogy mellette döntöttem. Ez a maximális méret, ami befér a táskába, arról nem is beszélve, hogy egyébként se szerettem volna egy batár vakut a gépre. (Nem vagyok én fotós!) Másrészt nagyon szeretem a minőséget, és azért elég igényes kis gépezet ez.
Rendes a Jézuska, pedig egy percig nem voltam jó az idén....
-
Játékos
addikt
Uraim!
Meg is érkezett a vakum!
Tényleg elég újszagú, minden fasza rajta. Első benyomás: gyönyörű szerkezet!!
Játszok vele egy kicsit.
AF segédfényt nem sikerül belőle elővarázsolnom. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2752 üzenetére
Annak max annyi, hogy nem kell állandóan feltölteni használat előtt. A lényeg abban van, hogy folyamatosan adja le a teljesítményt. Nem jársz úgy, mint egy "normál" akksival, hogy hirtelen lemerül azt annyi. Meg simán lősz vele kétszer annyi képet, mint akármilyen más, "hagyományos" akksival. Szóval rohadtul megéri az árát.
Rubbi: az újabb verzió ha jól tudom már 2000 mAH, de lehet téved. Igazából nem oszt, nem szoroz. Nekem bejött, az a biztos.
-
nesa
veterán
válasz
-Shadow- #2746 üzenetére
Nekem ilyen celra van 6db eneloopom meg 2db varta ready2use szoval enmar ebbe a vilagba nagyon reg belekostoltam (kompaktos idokbe) a varta is kb ugyanaz semmivel se rosszabb , ill meg van a pana infinium.
Hihetetlen mekkora bika van ezekbe1db 1900 as megesz 2-3db 2800ast ,legalabb 2db vegyel majd belole utanna meglatod lassan lecsereled a regieket... ja feltoltve aruljak mintha elemet vennel nagyon penge cucc.
-
Játékos
addikt
válasz
SpongyaBob #2751 üzenetére
Na de a használatnak mi köze van az önkisüléshez?
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Játékos #2747 üzenetére
Attól, hogy akksi, de úgy viselkedik, mint egy elem. Folyamatosan adja le a teljesítményt, nem úgy, mint az akksik, ami egy ideig tolja neki rendesen, aztán hirtelen vége, mindenféle különösebb átmenet nélkül. Eddig 2700 mAH-as Varta akksikat használtam. Na abból két szettet vígan leszív, míg az Eneloop-pal bőven csak az elsőt használom. A másik pedig az, hogy alacsony az önkisülése. Ezt vígan elteheted feltöltve, nem fog meglepetést okozni, hogy basszus ez lemerült. Ha jól emlékszem egy év után is 85% körüli a töltöttsége.
-
Játékos
addikt
válasz
-Shadow- #2746 üzenetére
Ez mitől különleges?
Sanyi:
ha 4 akksi menne bele, akkor pl. nekem nem is kéne, mert nagyobb lenne. Nekem direkt tetszik a kis méret.
Másrészt eddig nem volt olyan alkalom, amikor nagyon gyorsan/sűrűn kellett volna teljesen kisütnöm vakut.
Ha meg félerővel villangat, akkor azért jóval gyorsabban mehet a móka.
Mindegy, meglátjuk, milyen lesz, csak érjen ide. -
nesa
veterán
válasz
Játékos #2744 üzenetére
Valami nagyon jofele akut vegyel bele mert kulonben 1 feltoltes 10-15mp, mar korabban olvastam ilyen gondolatokat hogy kivezetve es 4 akuval de nemtudom ugy gyorsul-e ,valjuk be amikor kidobtak az R verziot megcsinalhattak volna 4 akusra... dehat akkor mar tul jo lett volna
-
nesa
veterán
válasz
Játékos #2742 üzenetére
Es szerinted melyik jobb a sima vagy amin a szaturacio maxra van huzva?
Itt az exif info.40-150 el is lehet kb 5. oldalon talalsz vele keszultet is.
Na kivancsi vagyok a vakura, hol veszed?
-
Játékos
addikt
Mennyi volt? 1/300 másodperc?
Egyébként tetszetős kép.
Vakura visszatérve: minden "lebeszélés" ellenére FL-36R-t veszek. Azon kívül, hogy 2 elem kell bele, nem nagyon tudok negatívumot mondani, legfeljebb az árát, de számomra nagyon fontos a kis méret, a mindenfelé forgatható fej, a Super FP mód, meg persze a rádióvezérlés...
Elvileg holnap meg is érkezik. Majd mondom, milyen. -
Kerio
őstag
Eladó egy szép Helios 44M-6+M42 adapter ha kell
-
Kerio
őstag
Hátha valaki érdekel:
Eladó -
nesa
veterán
válasz
Játékos #2731 üzenetére
Szerintem semmi Metz HSS-t az oly meg super FP minden gyarto kulon nevet ad neki de a lenyeg a gyors zarido.
(#2732) -Shadow-
Mind1 azert nemszakad meg a szivemaz 520 kepe tavolabb al tollem.
Lehet nekem is majd feljebb kene nezelodni E30 fele ,bar kivancsi leszek jon-e valami vaz az elkovetkezendo 1-2 honapban...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a "Super FP", és a "HSS" között mi a különbség? -
-Shadow-
aktív tag
Nem akar valaki egy zsír állapotban lévő E-520 vázat? Eladnám....
-
-Shadow-
aktív tag
Ha már így tetszett, akkor dobok egy Vajdahunyad várát is.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2717 üzenetére
Köszi srácok!
-
-Shadow-
aktív tag
-
BeeTm
tag
Sziasztok!
Eladóvá vált egy hibátlan,karcmentes Zuiko 35 macro obi kihasználatlanság miatt.
Garancia sajna már lejárt.irányár: 40.000Ft.
-
nesa
veterán
válasz
SpongyaBob #2710 üzenetére
Enis
-
nesa
veterán
Vettem ME1 nagyitos szemkagylot ,kivancsi leszek, csutortokon szerintem megjon
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
SpongyaBob #2707 üzenetére
Nagyon sokkal én sem lettem tőle okosabb. Minden esetre teszt ide, vagy oda, mocskos drága.... Szóval nem fenyeget a veszély, hogy ilyenem lesz. Ellenben az E-30 nagyon b@sztatja a csőröm....
-
sebgutkopf
őstag
válasz
-Shadow- #2696 üzenetére
Elég vegyes érzelmeket ébreszt bennem ez a teszt. Egyrészt a kezelése és konfigurálhatósága még jobb mint az e3-é, így az IS gomb lehagyása megbocsátható, akár a korábbi dedikált dof gomb is használható erre. Jó az új kijelző, az IS még jobb lett. Ehhez képest a képminőséget nem részletezi kellőképpen a teszt, hogy mennyivel részlet gazdagabb. Csak az iso-val foglalkozik végig, ami a leírás alapján ellentétben a korábbi lelkesedéssel nem is tűnik jobbnak az e3-tól. A képélességről, dinamikáról viszont alig esik szó. Kell még egy PH teszt, ha minden igaz készülőben és azért a Dpreview tesztjét is várom, sőt talán azt a legjobban.
Ez alapján egy nagy kérdőjel. -
Játékos
addikt
Ezt a vakut egyébként csak a vázról lehet vezérelni? Mert nem nagyon látok a hátán kezelő szerveket.
És akkor ebben az esetben slave módban nem tud kisebbet villanni, csak teljeset?
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- RAM topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest