Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Befutott a peronra a hardvervonat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
s.Oliv3r
őstag
Nagyon nagy a dilemma, hogy 77G5 legyen majd glamour kuponnal, vagy várjunk a 77C6H-ra
elvileg a C6H is g5 paneles viszont az induló ára rohadt magas lesz
-
djbb534
tag
Maximalis tisztelet! Mediamarktba 500k ert be tudok most zsakolni 55”-os G5-öt. Fog lejjebb menni az ára mostanában szerintetek az új széria megjelenése miatt? Mar vagy 2 hete húzom a vásárlást mint a retestésztát és már nagyon vennem kellene valamit…
-
Gicz
addikt
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Hát sajna nekem nem nagyon jön be a legtöbb HDR, főleg mivel tök sötétben nézésre masterelik őket. Kurvasok a sötét jelenet, amiben napközben a G5-ön sem látni semmit, cserébe ha bekerül a képbe a nap az meg nappal is kibassza a szemem. Nekem ez fos, nem HDR. Ha van SDR azt töltök le mindig, de a legtöbből sajnos nincs. Csak HDR meg DV. Csak fullHD-ből szokott lenni SDR.
-
daktilusz
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Köszi a választ, egyébként érdemes ezeken webeken is nézelődni? Adnak rá 12 hónap garit, bár nálam ezek a kategóriák mindig újonnan kerültek megvételre...
https://digma.hu/
https://www.electrovision.hu/
Plusz még egy kérdés, ha szabad. G4 vs G5? Mert még azt is lehet kapni
Köszi!
-
LeventeV
őstag
válasz
palesz53
üzenetére
Köszi a választ, ez megnyugtató.
A fényerővel nekem nincs bajom, most egy CX-et használok és nekem már az is elég, így ami attól jobb az már nekem jó.Nem is a C5 lett volna a másik opció, hanem a C6. Ugye az marad WOLED, viszont már megkapja az új procit az is és 12 bites lesz.
Kis kontextus: a CX-emen jelent meg pár halott pixel, de nem tudom ez mikortól jelentkezett, egy hete vettem észre (kb 7-8 pixelről van szó a széleken).
Úgy voltam vele, hogy megvárom a C6 és G6 modellek akciózását, addig kibírja a CX, csak utána láttam, hogy a G6 viszont már woled panelt kap elvileg 48 colon.
Ha ez meg igaz, és a C6 rosszabb lesz mint a G5 volt, és a G5 tandem oledet használ 48 inchen is, akkor lehet inkább megelőlegezem a váltást most, amíg még kapható a 48G5. -
LeventeV
őstag
Sziasztok!
A 48 colos G5 is tandem oled panelt kapott, csak alacsonyabb fenyerovel, vagy az valamilyen mas paneltschnologiat hasznal?
Az interneten teljesen eltero informaciok vannak. -
Pro Koryak
addikt
válasz
ldave
üzenetére
Nem éri meg a jóval több pénzt sem a Sony, sem a Panasonic.
Ugyan az az LG panel mindegyikben, szóval ami az LG-nél idővel jelentkezik hiba, az nagyon valószínű ezeknél is fog(pixelhiba, panelrothadás, tinting...stb.).
LG G5/G6, C5/C6+C6H a jó szerviz miatt.Apróról meg szintén nem érdemes 2éves oledet venni.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
ldave
üzenetére
Ha ragaszkodsz a 2 márkához akkor én a Sony Bravia 8 II-t ajánlom, kalibráltam párat nagyon jó tv, a legújjabb tech, ha színhelyes megjelenítés a cél akkor mindenképpen kalibrálni kell (csak referencia műszerekkel lehet, bolti bohóckodással nem), mert gyárilag borzalmas.
Egyébként én vennék egy Lg G5-t, vagy G6-ot aztán kész vagy samsung s95f-t.
Pana is vehető, garanciális hozzáállás lg-nél a legjobb
-
denko
senior tag
Sziasztok!
akinek van lg oled g5 tvje, és hasznás nas-t, hasznaltok valami média lejátszót vagy csak tvre raktok appot? -
denko
senior tag
Srácok sziasztok!
Már egy ideje ezen agyalok hogy LG g5 vagy samu s95 Legyen? Mert ez a helyzet hogy az ára hasonló.
LG elméletileg jobb sok mindenben, de samaungnak jobban tetszik a képe élőben, cserébe LG nél nem annyira szörnyü a menü ea reklám áradat es 5év panel gari. Van samsung tapasztalat itt esetleg? -
Gorgonka
aktív tag
válasz
balou84
üzenetére
Van itthon egy képcsöves TV-m, azért kérdeztem csak
.
Bár mostanában nem akarok TV-t venni. Értelmes upgrade a QD-OLED lenne, de az nagyon drága vagy az LG G5, ami megint csak nagyon drága. Ráadásul annyit nem is nézem, de ha esetleg lenne valami a jövőben az LG C1-el, akkor nem baj, ha képben vagyok. -
nagyatt
tag
-
nagyatt
tag
LG C5 vs G5 vásárlása előtt állok, 77es méretben.
Most egy 65-ös G2 van ami sajnos panelcserés.
C5 visszalépés lenne képminőségben, illetve ehhez képest megéri a G5 a felárat ?
-
Szimat21
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek oled tv-t venni. Egy Samsung s90c-m volt. Amin gondolkodok az az S95F és az LG G5. Melyiket ajánlanátok? Pc gaming,Pc monitor, Ps5, Streaming 4 k tartalmak, 4 k Filmek. Ezekre használnám. Elsősorban a tapasztalatok érdekelnének és hogy mit javasolnátok.Nagyon köszi a segìtséget
-
Sefi84
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Ezt próbáltad már?
Latest S90C/S89C FMM/MM HDR Settings Recommendations
Brightness: 50
Contrast: 50
Sharpness: 0
Color: 21
Tint: 0
Contrast Enhancer: OFF (Invalidates all CMS adjustments and wrecks color accuracy demonstrated in results)
HDR Tone Mapping: Static (or Active for bright viewing environments, though will adversely impact accuracy)
Color Tone: Warm 2
White Balance: It is advised to apply just +4 to red, blue, and green offset under White Balance>2 Point on all sets to adjust for -1 ST. Note: Other Gain WB settings not recommended to copy as they are panel specific adjustments. 2PT WB RG X GG X BG X RO 4 GO 4 BO 4
Gamma: ST.2084
ST: -1 (Grayscale adjustment used in conjunction with +4 RGB Offset sweep, mileage may vary per panel on this adjustment)
Shadow Detail: 0
Color Space Settings: *Custom (BT.2020)
Peak Brightness: High
*Custom BT.2020 CMS
Red 32/68/33
Green 87/50/34
Blue 61/61/86
Yellow 50/50/50
Cyan 100/50/50
Magenta 70/85/95
AP512 S90Cs (some 55 and 65" models) only require Contrast 49 with no offset adjustments. Link to instructions to check ANA_PEAK (AP) at bottom of post.Reference (100 nit 2.4 Gamma) FMM SDR settings recommendations for dim to dark room viewing.
Brightness: 27
Contrast: 36
Colour: 25
Tint: 0
Contrast Enhancer off
Colour Tone: Warm 2
Gamma: BT.1886
Bt.1886: -1
Colour: BT.709 l/Custom
Red R68 G62 B52
Green R53 G50 B55
Blue R54 G46 B59
Yellow R50 G50 B50
Cyan R50 G50 B50
Magenta R50 G50 B50
Peak Brightness: Off
Note: Brightness 47, Contrast 38 (160 nit 2.4 Gamma) for bright room viewing. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
gurus
üzenetére
Nekem nincs szükségem soundbarra, van egy rendes hifim. De azért köszi.
A G5 nekem is közelebb áll a szívemhez, mint a C5, de nagyon nagy az árkülönbség és viszonyla keveset TV-zek. Persze olyankor viszont szeretek minőségi képet látni, erre viszont lehet, hogy a C5 is elég lenne.
Nyilván mélyebb pénztárca esetén fel sem merülne ez a kérdés...de hát ez van, sajnos manapság minden nagyon drága... -
Franky74
aktív tag
válasz
P1eTr0
üzenetére
Szia!
Nekem is az LG 77" G5 volt a kiszemelt tv. A talpat külön kell megvásárolni hozzá. De csak az Lg márkaszervizben Bp-n árulják, személyesen kell megvenni, nem küldik el csomagszállítóval. Utána jártam.
Ezért a múlt pénteki MM akciónál a 83" Lg C5 rendeltem! Az eleve talpas. -
kolosszus87
senior tag
válasz
balou84
üzenetére
Belinkelem neked az rtings videós tesztjét G5 vs Z95B összehasonlítását, lapozz a hang részhez, itt konkrétan azt mondja a csóka, hogy a Pana beépített hangrendszere nem helyettesíti a soundbart (bár az olcsóbb sounbarok sztem bőven), de alapvetően jobb mint bármelyik más tévé hangrendszere, LG-t meg letudja annyival h az ilyen vékony készülékekre jellemző hangja van. [link]
-
-
válasz
kolosszus87
üzenetére
A 950 nem B&W hangrendszeres, a 910+ OLED igen. [link]
Képminőségben pedig a top kategóriában van a 910 a Tandem OLED panellel. MSRP ára meg bőven alatta.
G5, S95F, 910 szerintem pariban van vele árban meg alatta. -
kolosszus87
senior tag
válasz
balou84
üzenetére
Azt már én tettem hozzá, a személyes véleményem, hogy a Pana Z95B-jé a legjobb a ma kapható tv-k közül (és nem vagyok ezzel egyedül). Ők azt írják, hogy az egyik legjobb hangzású tv, de nem ez a lényeg, hanem a G5-é ehhez képest full átlag, Panaé lényegesen jobb...erre nyomnak egy 7.2-es pontot a Panának hangra és egy 7.6-ost az LG-re...röhej. Nagyon sok tesztet láttam már az rtings-nél más tévéknél is ahol erősen sántít a pontozásuk.
-
hunspikey
őstag
válasz
kolosszus87
üzenetére
A hangot adom, de egyben nem is szempont nálam, önző módon ezért írtam amit írtam. én rég óta rendes nagy rendszerrel tolom, mert szólhat egy ilyen TV bárhogy a maga méreteihez képest, azért az akkor is csak egy nyekergés lesz a subos, nagy álló hangfalas rendszerekhez képest. Mondjuk ha valaki híradót néz akkor nyilván számít, de arra meg tényleg minek ilyen TV? Film buzik úgy is hangrendszerrel tolják.
Kép ügyileg, nem tudja a pana megverni a G5-öt, akkor meg nehezen indokolható a rettenetes felár. Illetve panel gari hogy áll a panánál? Ott is van 5 év?
-
kolosszus87
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Azért a röhejes Rtings tesztekből nem indulnék ki, ki nem állhatom az Rtings-et, rettenetes következetlen tesztjeik vannak, amit kalibrálás néven művelnek az pedig egy vicc kategória. Szvsz, ár-érték arányban egyértelműen jobb a G5, de ha pénz nem számítana akkor én bizony a Panát venném szó nélkül. Eleve ez a Z95B rendelkezik a legjobb tv-be integrált hangrendszerrel (más kérdés h van-e erre valakinek szüksége egy jobb soundbar vagy egyéb hangcucc mellett) és a hülye Rtings ezt le is írja, majd a hang szekciónál fölpontozza az LG-t a Panához képest, röhej (mennek ám ott is a csúszópénzek egyes gyártóktól).
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
consono
üzenetére
#121055 consono
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nincs asszony, így a döntés teljes mértékben rajtam múlik
#121056 ρσгτσ
Igen, valahogy nekem sem akaródzik elengedni az OLED-et. Szerintem a C5 vagy esetleg a G5 irányába mozdulok el. Lényegesen magasabb a fényerő, főleg a G5 esetében, bár jól meg is kérik az árát...
TV-t ha nem muszáj nem akarok küldözgetni, mert én nap közben melóban vagyok, szóval nem tudom otthon várni a futárt, az átvételhez így is plusz órákat kell gyűjtögetnem
.
Jó lett volna az egyel nagyobb méret, de szerintem többet ér a képminőség, mint a méret. A 65-ös OLED ára meg már kívül esik a komfort zónámon. Főleg, hogy leginkább hétvégén megy többet, hétköznap általában egy részt szoktam megnézni valami sorozatból. Többre nincs idő, mert olvasni is kell lefekvés előtt. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Hosszú kihagyás után tértem vissza, igaz néha-néha beleolvastam a hozzászólásokba, bár ennek ellenére is vannak kérdéseim. Pici háttérinfó, csak hogy minden is tiszta legyen.
Jelenleg egy Panasonic JZ2000-es TV-m van, 65"-os méretben, de 4 év után úgy gondoltam, miért ne legyen nagyobb... A készüléket - szerintem - nem nagyon lehet eladni, legalábbis én körülményesnek érzem, és nem biztos, hogy akkora összeget kapnék értem, amiért megérné. Így az a megoldás jött szembe, családon belül jó lesz még. Ez a rész nagyjából rendben is van, kivéve ha szerintetek érdemes az eladással foglalkozni, megvallom sosem adtam el TV-t eddig...
A nagyobb kérdés számomra, a MIT?...
Az biztos, hogy 77"-os méretben gondolkozom. Alapvetően szerettem ezt a TV-t is, minden gyengeségével együtt, de... Szóval az ára ezeknek a készülékeknek nem mindig baráti. Ezt is "akciósan" szereztem be, úgy tényleg megérte. Akkor talán G2-t vehettem volna még, ha jól emlékszem. Ami - tudásban - a Pana mellett szólt, a HDR10+ technológia megléte. Tudom, ott a DV is, de vannak olyan BD lemezeim, ami HDR10+ - osok. Most megint itt a kérdés, ér-e annyit ez a tudás, hogy ne egy LG OLED-et vegyek? A másik problémám pedig szervízháttér. Ezzel - hála égnek' - nem volt gond, de a leírások alapján talán az LG-vel könnyebb.
Szóval most ott tartok, hogy milyen irányba menjek? Ha jók az infók, akkor LG-ből a G5 a legújabb, de azt már nem tudom, a 77"-os méretű készülékben is a "legjobb" panel van-e. Illetve Panasonic-ból kettőt is találtam. Az egyik a 77Z90BE6, a másik a 77Z95BEG. Mindkettőt prémium kategóriának írja a gyártó, azonban csak az előbbiben van Master OLED Pro panel. Árban még hasonlóak is.
Ha a panel tulajdonságait nézzük ebben a méretben, melyik a kedvezőbb? (A HDR10+ technológiát ebben az esetben nem nézve.) Tudhat a Panasonic annyival többet képminőségben?
Akinek esetleg a JZ2000-hez képest újabb készüléke van, megoszthatna némi véleményt, sajnos Panát - már - nem sokat vásárolnak, ezért ritkább is.
Minden véleményt előre is köszönök!
Ja, és ha LG, akkor mindenképp "talpas" változatot vennék, nem szeretném falra tenni (bár jobban mutat, de jobban szeretem a tárolószekrényen...).
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem nézegetni az LG OLED G5-öket. A fali verziónál a csomagban lévő fali rögzítővel mennyire lehet rátolni a falra? Ha mögötte van a fali csatlakozó, lan port az például problémát jelenthet? Esetleg ha leveszem róla a keretet? -
SeatZola
őstag
Srácok!
A 65"-os LG G5gyári fali konzolja ugyan az lehet, mint a G3-é?
Azért kérdezem, mert a G3 fali konzolja fent van a falon, de a tv-t az EMAG szervízben összetörték és így visszakaptam az árát, amiből vettem egy G5-öt és remélem hogy nem kell cserélni a konzolt és új lyukakat fúrnom a feara..... -
-
Grampy
aktív tag
G5-nél mennyire jellemző a tinting?
-
-
Franky74
aktív tag
Üdv!
Gondolkodom 83" LG C5 és 77" LG G5 között.
A G5-öt nem rakom falra, még talpat kell hozzá vennem.
Képminőségre, filmnézésre (streaming) mekkora a különbség a két modell között?
Jelenleg LG 55" C9 van... -
válasz
halasz007
üzenetére
Szerintem a top kategóriában az egyik legjobb választás.
Kb 3 hete nézegettem., remegett a kezem hogy megrendelem mert olcsóbb volt mint az LG G5 és szinte mindenki Av fórumon is fölé vagy léegalább egy szintre sorolja azzal és a S95F tv-vel.
A B&W 3.1 hangrendszer és a 4 oldalas Ambi a Tandem OLED valamint minden kép és hangformátumot támogat ami manapság ritka.
Ráadásul 699 K ért be lehetett húzni akcióban 2 hete... megbántam, hogy kihagytam most megint 750 K fölött van valahol. -
eL Geri
őstag
válasz
T.Peter
üzenetére
A G4 (és talán a G3 is), még a WebOS24-el tudja a DTS-DH.MA lejátszását a saját lejátszójával. Ez egy meglepi volt, de tudja, használom, látom, hallom

Ezért nem is merek WebOS25-re frissíteni, mivel a G5-nél már egyáltalán nem volt támogatott a DTS, így félek a friss szoftvernél is letojták a támogatását.
Köszi a videó linket, ilyesmit kerestem
-
T.Peter
őstag
válasz
eL Geri
üzenetére
Dts hd ma nincs belso lejatszoval. Csak atengedni tudja, meg a core dts-t lejatszani belole. Javitson ki valaki ha tevedek. G5-nel mar atengedni sem tudja, meg a dts-t sem.
Alacsony fenyereju filmeknel nem sok kulonbseg lesz. Tonemapping valtozhat, mas szinek, ilyenek, de semmi olyan kulonbseg, ami miatt erdemes valtani.
[link] Itt lathatod, hogy vannak filmek, pl hp 4. resz, ahol massziv kulonbseg van, fel reteg nelkul is. Mas filmeknel meg szinte semmi. -
KD6-3.7
őstag
[link]
Valakinél megjelent már az új frissítés? 100-200nit fényerő növekedés, élesebb kép amiről beszél.LG C5 és G5
-
tipcsibacsi
tag
Üdv. Összeraktam az LG oled evo g5 tv-m ARC-vel is és optikai kábellel is egy JBL bar 5.1 hangprojektorral. Valamiért nem tudja a hangot. Mit próbálgassak?
-
Vhiktor
Topikgazda
Én viszont tudom, hogy nálam volt 2 db G5 és egyiken sem volt ilyen jelenség.
ez persze nem zárja ki azt hogy másnál ne lenne.
Lehet fw függő. Elég koraik ezek a bejegyzések, megjelenés után egy ideg vacak volt a hdr is rajta, de azokat a hibákat fwel javították. Szerintem amit linkeltél az a hiba is abból az időből származik. -
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor ezek szerint nem kell csalódnunk, a sony továbbra is szállítja a dobozból kivéve lószar színhelyességgel megáldott hazudós fényerejű modelljeit. Delta E 5 felett a grayscale 60%-ban??? Végére 8?? Ez komoly? Ezt egy G5 keresztbe lenyeli, de szerintem színhelyességre még a G3 is jobb volt dobozból kivéve.
Az új G6-ot én D65-re kalibráltan 2800 nitre várom, szerintem idén az lesz a menő.
-
Adott egy LG Oled G5 tv
Tudnatok ajanlani olyan tartalmat / tartalmakat ahol a dolby vision igazan lathatova valik?
Gondolok itt a maximalis csucsfenyre pl.
De vegulis barmilyen tartalom erdekel amire azt mondja az ember h huha🙄🙂 -
tipcsibacsi
tag
Sokat olvastam vissza és sok jótanácsot kaptam. Végülis elvetettem a Sony Bravia 8 II-t.
Voltam az LG Róbert Károly körúti bemutatótermében és meggyőzött az LG oled evo G5 65". Egy 15 éves Panasonic G20 plazmát vált. Ráadásul 692 ezer forintért megkaptam kedvezménnyel, ingyenes házhozszállítással. Jövőhéten érkezik. -
alaves
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Most láttam reddit-en egy C4-est is képernyőszéli halott pixelekkel sajnos. G3/G4 másik gyártósor, lehet ott már nem lesz ilyen gond, G5-nél meg főleg. Még jó, hogy ilyen jó a garanciális hozzáállás. Akik pedig tartanak ettől, nekik ott vannak a QD-OLED kijelzős modellek.
-
TungurKnivur
tag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Nem én sarkítottam ki, több tucat tesztet, összehasonlítást, többszáz véleményt olvastam el/néztem meg. A C7K vagy QN90F jó alternatívának tűnnek kevesebb kompromisszummal. A felhasználók 98%-át az érdekli, hogy ne tükröződjön a kép, élénk és valósághoz közelebbi színek legyen és világos/megvilágított szobában se legyen fakóbb a hatás, nem szakbarbár és szemmel alig észrevehető apróságok. A csúcsmodelleknél (G53, S95) biztos nagyobb difik vannak nagy méretnél, de annyit nem ér meg számomra egy hétköznapi tévézés.
Ráadásul kisebb méretben (50" alatt) eléggé hajlamosak mindenből a gyengébb minőségű összetevőket beletenni azonos típusnál (ezért se igazak sokszor az ajnározó tesztek), nagyobbra meg nincs szükségem. -
-
Elims
veterán
Megnéztem ill. átrágtam magam Tökéleteskép youtube g5 41perces videóján.
Kár volt. :-(
Szinte minden hozzászólás ajnározza,nem kicsit..biztosan mki 100%-ra érti amiket mond a videóban,dinamikus tónusáthelyezés,ennyi-annyi nit,roow off,stb.,stb.,stb.,nekem ezek sajnos nem mondanak sokat és nem is szeretnék ezekre 20-30órákat rátenni,hogy megtanuljam mi-micsoda.Úgy talán tudnám értékelni a videót.
Így laikusként viszont szerintem nem sokat mond..Sőt!Szinte semmit,mert megpróbáltam megjegyezni az értékeket,mit/mennyire ajánl állítani,pár perc múlva már mást ajánlott.Egyszer kikapcsolni,egyszer be.
Szóval Tökéleteskép lg oled g5 videóját csak profiknak ajánljátok.
100%,hogy ő álmából felkeltve is kisujjból kirázza,hogy a "black rush" micsoda,de egy átlag embernek csak ócska tippje lehet rá.
Ne értsetek félre,nem fikázás akar lenni,lehet -vagy biztos..-,hogy én vagyok hozzá édeskevés.Tudtok esetleg olyan oldalt ahol le van írva a g5 ajánlott beállítása?
+ps5 pro hdr beállításánál ha úgy állítom be ahogy írja is,éppenhogy látszódó ikonnál nyomjunk tovább,játék közben ritkán bizonyos részeknél teli fehér képnél kis fekete téglalapban a szintén fehér betűk fele nem látszódik. :-(
Biztos,hogy vmi beállítás gond van,ezért lenne jó vmi egyszerűbb leírás.Mégvmi..165hz.Ha arra próbálom állítani,kiírja,hogy a 165hz-et nem támogató tartalomnál problémák lehetnek. (Ps5) Akkor arra ne is állítsam?
Őszintén szólva az előző cx3-hoz képest nekem ez a g5 annyira nem tetszik,mint ahogy szinte mindenhol írva van.Mindez úgy,hogy a cx3 soha nem volt kímélve..95-100-on ment az oled fényerő kb.3évig...utána veszegettem lejjebb,de kb.80 volt a minimum.5évig használtam.
Tavaly kb. ősszel kellett tápot cserélnem benne,a lg-től vettem egy gyárit 90e Ft-ért,de azt leszámítva hibátlan volt. -
KTTech
veterán
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Az LG G5-ben TandemRGB van, a Sonyban a tavalyi C4 panel lakik, ha jól rémlik. Én biztosan a G5-öt venném a kettő közül.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
technológiailag a qd-oled jobb, főleg egy normál woled-hez viszonyítva. Egy G4-G5 LG mellett már nem olyan nagy a különbség. Elvileg a qd-oledre nem, vagy jóval kevésbé jellemző a panelrothadás,tinting,banding mint az LG féle panelra.
Az LG mellett szól, a talán még ma is jobb garanciális ügyintézés.
Az hogy egy áruházban melyiket látod jobbnak nem feltétlen mérvadó, függ az adott rajta futó demó videó stílusától, a tv-n ott alapból beállított képmódtól, ami valószínű hogy vivid vagy élénk mindkét esetben, na meg a fényviszonyoktól...azok sajnos messze vannak az otthoni körülményektől.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Új vagyok az OLED TV-k világában, de beleolvstam a témába + a téma összefoglalót is átolvastam értelmeztem.
A tapasztalatokból leszűrtem, hogy LG-t kell válasszak ha "jót" akarok magamnak sok területen.
Eddig Samsung tévéim voltak most is egy 55" UHD van.
Megfogalmazódott bennem, hogy váltok OLED-re, de ha váltok akkor szeretnék méretben is ugrani. Ezt az ugrást az a bizonyos ingerküszöb ennél a típusnál nem biztos hogy megugorható.
Melyik választássál járhatok jobban?
55" G5
65" C5Köszönöm a segítő hozzászólásokat, tapasztalatokat.
-
Elims
veterán
válasz
Keksz03
üzenetére
Így viszont várd meg a hozzáértők írását.
Hangról tudok írni.
A g5 tökéletesen átengedi a hangot.Nekem egy soundbar van a tv-re kötve (q990d) és minden gond nélkül hibátlan,tiszta a hang.Amilyen a tv-be megy,az át is megy rajta.
Van benne egy beállítás is a hang beállításoknál.3 mód,1-re nem emlékszem,2. az autómatikus és a 3. az áthaladás.Na majd -ha ilyen tv-t veszel- arra rakd. -
Keksz03
senior tag
válasz
Elims
üzenetére
hyppo!: 48" CX-em van és 65" vagy 77"-ra váltanék. Azt nem tudom eldönteni, hogy egy 77" C5/S90F vagy 65" G5/S95F legyen. Mivel kb. 2,5 méterről nézem azt gondolnám, hogy a 65" de több fényerő, szebb kép a jó irány.
Igazából a TV-k képességeivel eléggé tisztában vagyok egyedül audio oldalról vagyok vakon, sosem foglalkoztam a témával.
Filmeket Mac Mini-re töltöm le, min 1080p és eredeti angol hang ami magas minőség, ha ez átmegy a TV-n gond nélkül a 2.1-be HDMI+optikán akkor szuper, sajnos nem értem ezt a részét hogyan működik.
-
Elims
veterán
válasz
hyppo!
üzenetére
Köszi szépen!!
Keksz03: Ha cx-et használsz és ugyanakkora -mondjuk- g5-re cserélnéd le akkor várj max.1hetet és megírom,hogy megéri e.
Ha most kell válaszolnom akkor azt írom,hogy nem.Közel sem ér annyival többet,de pár órája megy a g5,ezért írtam az egy hetet.
A többi tv-ről nem tudok írni. -
Keksz03
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy CX-et használok de gondolkozom C5, G5, S90F, S95F vonalon.
Alapvetően a C5/G5 felé hajlok mert a CX-et imádom és a Dolby Vision is előny. Viszont ha jól tudom DTS-t nem támogatnak már.
A PS5 és Mac mini is HDMI-vel adja át a hangot a TV-nek, a Tv-ből pedig optikán megy tovább a hang a 2.1 felé. Okozhat ez problémát az új Tv-vel?Bocs ha hülye a kérdés de audio téren eléggé elveszett vagyok.
-
Elims
veterán
válasz
hyppo!
üzenetére
Köszi!!
Vhiktor: Megkerestem az előzményekbe, [ebben] a videóban beszél a tv-ről.Viszont ez gx.Úgyhogy rosszul emlékeztem.Bár nem tudom,hogy nagy különbség van e g5-gx között.
Nekem a deltae sajnos nem sokat mond.
Néztem már itt a prohardveren/hardveraprón vkinek a hírdetését(?) kalibrálás ügyben.Aztán elvesztem ott,hogy az alap 30e,+1-gyel jobb 50(?),stb.,stb. és a legjobb az 150e volt.Gondolkoztam is rajta,de ha már csináltatnám akkor a legjobbra csináltatnám,viszont a 150e sok. :-(
Majdnem 500e-ért vettem a tv-t+a talp 47 és még tegyek egy 0prces tv-re 150e-t,hogy szebb képe legyen??Tiszta vicc. :-( -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Elims
üzenetére
Ez a gyerek vett valaha is műszert a kezébe?
Nyugodtan meg lehet am itt osztani a videót.
Termeszetesen lehet rajta javítani, főleg hogy van szórás koztuk. Nalam volt teszten 55 es 65 colos g5 is, nagy különbség volt koztuk. De az tény hogy gyarilag eleg jol vannak am kalibralva.
Az 55 colos deltae 2 körül volt, a.65 colos meg a duplája.
-
Elims
veterán
válasz
alaves
üzenetére

CsAndi: Vhiktor a youtube-on "tökéleteskép"?
Vhiktor: Ez a gyerek azt is mondta a youtube-on,hogy a g5-öt már nem kalibráltatni,mert gyárilag is nagyon jól van.
+persze az ai képet is mondta.
Kb.5évvel ezelőtt vettem a cx3-at,akkor ajánlottatok vmi bejáratást.Ennél is megcsinálnám (g5),de ennél hogyan kellene?
Nyomassam 100-on az oled fényerőt ps-sel+jobb minőségű videókkal? -
Kerio
őstag
Egy kis megjegyzés:
Az SA-G4SN65 talp teljesen azonos a SA-G5SN65 talppal.
-
Üdv! Az LG G5 65"-es verziójánál ez a méretadat található a gyártó oldalán talppal együtt: 1 441 x 865/910 x 263, ami szélesség/magasság/mélység. A magaságnál mi ez a két számadat? Lehet állítani a magasságát? Ezen kívül érdekelne, hogy a talp forgatható-e? Gondolom nem, de hátha. Köszönöm!
-
alaves
addikt
válasz
tusi_
üzenetére
Az S95F 4.gen 5 rétegű tandem triangular RGB OLED (QD-OLED), a G5 tandem WOLED. A C5 is jelentősen jobb képet ad (max 144 Hz), mint az IPS monitor, ha 80 fps az igény, akkor elegendő lehet, de fényerőben azért jóval kisebb a S95F/G5-nél. Ha nem szeretnél WOLED-ex-et, akkor marad az S95F/G5 vagy 55S85F vagy 65S90F. 42-48" OLED TV-k csökkentett fényerővel bírnak.
8700 üzemóránál 65S90C PC-vel, beégés és egyéb probléma sincs. -
Kerio
őstag
válasz
tusi_
üzenetére
A beégés kérdéshez sokat nem tudok hozzászólni, mert a G széria más mint a C, illetve a G4 csak 10 hónapot volt nálam. Ennyi idő alatt nem égtek bele a sokszor egy helyben levő Windows ablakok, de szerintem ez nagyon kevés idő volt neki. A G5 csak két hónapja van meg. Mindkettőn HDR-ben, magas képfrissítéssel (144Hz, 165Hz) használtam a Win11-et.
-
Lg oled g5 szerianal van valami pontos kepbeallitas filmezeshez sotet szobaban?
Vagy van olyan opcio amit erdemes be/ki kapcdolni? -
Kerio
őstag
-
B.attila
tag
sziasztok
ha valakinek van LG 65 v 77 G5 -böl a talpas verzió
megnézné a gyári fali tartó takarójának a típusszámát ?
ha egyáltalán van rajta valami feltüntetve
-
Sasi001
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
Nem is azzal van gond hogy számodra mi tetszik, mi nem mi a praktikusabb az egyértelműen a te döntésed amit tiszteletben is tartok. Amiről szó volt az a kijelentésed, hogy szebb a G5-képe mint a Samsung-od képe volt. Na itt ami zavaró, hogy összehasonlítottad az Lg csúcs modelljét egy Samsung középkategóriával. Ezért mondtam, hogy egy S95F -el hasonlítható össze. De össze merném hasonlítani az s95d-vel is.
-
Sasi001
őstag
válasz
Kerio
üzenetére
“Szerintem a G5 képe szebb, mint a Samsungomé volt... Biztos rossz a szemem.”
A G5 képe biztos szebb a G3-tól is.
Ne ahhoz a Samsung hoz hasonlítsd ami neked volt hanem a G5-nek megfelelő S95F. Megkockáztatom, hogy az S95D-n is szebb a kép. Legalább is nekem szebb ha összehasonlitom. -
Kerio
őstag
válasz
Sasi001
üzenetére
Azt tudom, hogy a Samsungon van, de az olyan volt mint valami kínai kütyühöz adott távirányító. Viszont nem a Samsungról beszéltem, hanem az LG új távirányítójára írtam, hogy olyan sivár, gagyi lett mint a Samsungé.
Kicsit lehetne igényesebb.#120032Sasi001 Szerinted szebb a kép... Neked huszadlagos, nekem nem.
Szerintem a G5 képe szebb, mint a Samsungomé volt... Biztos rossz a szemem....
Új hozzászólás Aktív témák
- Elkalapálta a snapdragonos Galaxy S26 az exynososat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Opel topik
- További aktív témák...
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- SAMSUNG (QE77S90FAEXXN) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL AKCIÓ!
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
elvileg a C6H is g5 paneles viszont az induló ára rohadt magas lesz

Kicsit lehetne igényesebb.