Hirdetés
- CES 2026: új Ryzenekkel viszi be az AI-t az autóiparba az AMD
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA® driverek topikja
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- HTPC (házimozi PC) topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod
üzenetére
Én előbb a megjelenítő esetében írtam le, hogy jeleníti meg a szint, a válaszomban ott van miért fontos a szín fényereje.
Most nem hullámhoszról beszéltünk, gondoltam így egyszerűbb. A kalibrációs programok sem fény hullámhosszon jelenítik meg a grafikonon az értékeket hanem úgy ahogy írtam, mert értelmezhetőbb.
Sőt a cie diagramon nincs ott a 3. dimenzió, a fényerő nincs is ábrázolva csak 2 dimenzió van x,y ami kevés. Ezért lehet az hogy a cie chart alapján 2 megejelnitő ugyanaz, a gyakorlatban meg mégsem, hatalmas különbség van köztük. Erre van a color volume az 3 dimenziós.A lényeget leirtad Te is az inggel kapcsolatban ugyanazt amit én, hogy miért számít a megjelenítőn a szín fényereje. Ez tőlem egy egyszerűen érthető példa akart lenni, ne bonyolítsuk túl.
Szóval teljesen mindegy hogy fény hullámhoszról beszélünk vagy arról amit írtam, lényegen nem valtoztatt. Az a tv ahol nem elegendő a színek fényereje nem ugyanúgy fogja megjeleniteni az adott szint. Ezért jobb a qd oled. Aki nem vak az ezt látja is. Aki meg nem látja annak kb teljesen mindegy vesz. a kontrazstra a legerezkenyebb a szem, ez a színek fényerejére is igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 50" 4K smart Wifi-s okos tv UE50NU7022
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor