Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
junkpod
üzenetére
Én előbb a megjelenítő esetében írtam le, hogy jeleníti meg a szint, a válaszomban ott van miért fontos a szín fényereje.
Most nem hullámhoszról beszéltünk, gondoltam így egyszerűbb. A kalibrációs programok sem fény hullámhosszon jelenítik meg a grafikonon az értékeket hanem úgy ahogy írtam, mert értelmezhetőbb.
Sőt a cie diagramon nincs ott a 3. dimenzió, a fényerő nincs is ábrázolva csak 2 dimenzió van x,y ami kevés. Ezért lehet az hogy a cie chart alapján 2 megejelnitő ugyanaz, a gyakorlatban meg mégsem, hatalmas különbség van köztük. Erre van a color volume az 3 dimenziós.A lényeget leirtad Te is az inggel kapcsolatban ugyanazt amit én, hogy miért számít a megjelenítőn a szín fényereje. Ez tőlem egy egyszerűen érthető példa akart lenni, ne bonyolítsuk túl.
Szóval teljesen mindegy hogy fény hullámhoszról beszélünk vagy arról amit írtam, lényegen nem valtoztatt. Az a tv ahol nem elegendő a színek fényereje nem ugyanúgy fogja megjeleniteni az adott szint. Ezért jobb a qd oled. Aki nem vak az ezt látja is. Aki meg nem látja annak kb teljesen mindegy vesz. a kontrazstra a legerezkenyebb a szem, ez a színek fényerejére is igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
- LG OLED48C41LA OLED evo smart tv 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- GRUNDIG ( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED65G48LW 3 ÉV GYÁRI GARANCIA SZÁMLÁVAL
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Eladó Pritom L8 Kids tablet 2/64GB/ 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Vhiktor