Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hmmm1

aktív tag

válasz Pro Koryak #80889 üzenetére

"Persze mindenki úgy sz.patja magát, ahogyan akarja."
    :C
    Na vegkepp elvesztem, haha. Hát mondjuk ha közelebbről nézed, ott akkor az a jobb, hogy jobban benne vagy a képbe, a élménybe, immerzívebb lesz a egész. És ha távolabb, akkor meg oké, jobban belátod, de mégsem teljesen...a teljeshez még távolabb kéne menned, de akkor meg úgy érzed, vagy KICSINEK látod a tv-t, fizikailag... ergo minek van nagy méretű tv-d, vagy nem tudsz/akarsz annyira távol menni, hogy belásd a egészet : D
    Szal fucked up :D Ezek a dilemmák... de szerintem validak. A teret kellene szükíteni két oldalról talán, de a falakat nem tudod összenyomni.

55-ös tvnél ez kellemes volt, a mostani távolság/kicsit kevesebbel. A méretet növelve nyilván sejtettem távolabbról kell picit majd nézni. Na de ki gondolta, hogy azzal a tényezővel is kell számolni hogy oké távolabb kerülsz valamitől, de bejön egy tényező, hogy távolabb kerülsz egy kijelzőtől és annak is van egy élményre gyakorolt hatása, hogy távolabbről nézel egy kijelzőt : d Na bazz... ezt most fejtettem meg és ezzel nem tudtam számolni előre : D

Ezt a távolság érzetbeli különbséget, vagy kurva nagy mérettel kompenzálod, ahol már nem zavaró, vagy megszokod, hogy a kijelzőt effektíve távolabbról nézed és nem lesz fura, hogy távolabbről nézel valamit egy otthoni környezetben (ergo nincs akkora távolságra lehetőség, mint a mozinál) (lehet megszokás kérdése. Pl kanapéről fekve, nekem fura lenne 5-6 méterről nézni egy kijelzőt, mérettől függetlenül - aztán lehet egy 77"-nál már nem lenne az: d - de most nem szeretem, ha nagy a üres tér a kanapé és a TV között és baromi messziről kellene bámulni, mert másabb a élmény)
    Vagy marad az, hogy inkább közelebb ülsz, ahogy @Balika911 mondja.

Közben vicces, hogy ezt a 65" 5 méterről, konyhából is kényelmesen látom, de a sweetspottal hát gondolom kisérletezni kell, mert a kényelmesen látom és jó is, nem biztos hogy akarja is úgy a ember. Szokást felül kell írni. Illetve ez a konyhából jó látni egyben... lehet azért mert álló helyzeteből látom onnan, és a TV alacsonyabban van, mint én. Ha meg kanapén ülsz, fekszel, más. Gondolom talán még a tv-t lehetne kicsit fentebb emelni. Nincs tán 50 cm a tv állvány.

Szóval van a papirforma, van hogy mit érzel és meg tudod e fogalmazni, és van a illuzió, és a lakás. Most a tv mellett kétoldalt szabad terület van többnyire, így szerintem ha távolabb mennék, méginkább kisebbnek tűnne a egész. Ha teszel mellé szekrényt, ami kicsit körbeöleli, akkor lehet jobb. Hát ez is ilyen, akkor szvsz... Egy bizonyos méret fölött, új tényezők kerülnek képbe, amiről addig nem tudod az ember...

Lásd OLED gyors válaszidejeből okozott "problémákat" sokan előre szerinte, míg bele nem ütköznek: d.

Új hozzászólás Aktív témák