-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClioRS
őstag
válasz
Rebelf #63895 üzenetére
70-es Philips LED TV-m van most, szóval mindenképp hasonló méretet szeretnék, kicsit félek, hogy a 65 kicsi lesz. De a 77-ért meg nem vagyok hajlandó 1,5 millát kiadni
Szoktál NAS-ról vagy bármilyen hálózati megosztásról, esetleg rácsatolt külső vinyóról filmet nézni? Bele lehet tekerni a filmekbe? Csak mert nálam ez FullHD filmeknél még csak-csak működik, viszont ami annál nagyobb annál szinte egyáltalán nem, borzalmasan lassú. -
ClioRS
őstag
Philips 65oled806-ot néztem ki magamnak, csak most még elég drága, gondoltam várok kicsit a vásárlással. Viszont most az MM-ben a 856 650-ért van fent, mennyire jó ajánlat? Vagy várható, hogy 1-2 hónapon belül beesik ennyire a piaci ár? Mindenképpen Philips tvt szeretnék.
-
gulyasa
őstag
LG C1
Azt be lehet valahol állítani, hogy ha lenémítom a tévét, ne villogjon vissza a képernyőn az áthúzott hangszóró ikon, hanem egyszerűen csak tűnjön el? -
Faith
aktív tag
válasz
thomasvold #63889 üzenetére
Okés, köszönöm a válaszokat. Akkor feljebb nézelődök.
-
thomasvold
őstag
LG A1 belépő kategória, gyengébb vezérlés, kisebb maximális fényerő, 60 Hz-es panel.
A B1-es ami fölötte van, 120 hz-es panel, jobb processzor ez csak kissé van a C1 közép-felső típus alatt.
Philips-ek nagyon jók, azt nem írtad melyik típus. De ezekből még a tavalyi modellek is jók, + ugye ambilight.
-
Faith
aktív tag
Üdv!
Nem volt korábban még OLED TV-m és most láttam, hogy az emagnál 290k ért már van 55"-os LG.
Ez a LG OLED55A13LA tipus mennyire ajánlott vagy felejtős? A következő lépcső egy 340k-s Philips és utána a B13-as LG. Megérik az 50-60k-s felárat?
A felhasználás az leginkább Netflix, HBO Go és Prime.Illetve havi pár óra PS5. -
CB
senior tag
Köszi.
-
Justabirb
csendes újonc
Van azért talán egy-két korrekt ajánlat is, philips 806 48 390ért, meg sony a80j 55 450ért. Egyébként egy értelmesebb c11 leárarás tényleg jót tenne már, én is arra várok.
-
RazoR
veterán
Micsoda BF ajánlatok vannak az MM-nél, akciózva az 55C12 394k, pont mint egy hete volt alapáron
-
corvin1984
tag
válasz
thomasvold #63877 üzenetére
rendben, koszi.
-
thomasvold
őstag
válasz
corvin1984 #63876 üzenetére
Csak színében különbözik, én múlt héten vettem, a C12LA-nak fehér a hátulja, a C11LB-nek fekete.
-
corvin1984
tag
Jo reggelt,
LG OLED65C11LB es LG OLED65C12LA kozott mi a kulonbseg? Probaltam az osszehasonlito funkciot hasznalni nehany oldalon, de ott nem jott at semmi. Koszi
-
adm
őstag
válasz
Chaser #63874 üzenetére
ha egy átfogó kalibrálásnál nézünk egy lejátszó sdr/hdr/dv, egy konzol sdr/hdr, esetleg netflix/hbogo sort előtte+utána mérésekkel az viszi az időt. plusz vélhetően van kiszállás is, szóval gyorsan meg lesz az oka.
egy monitornál 20 perc alatt megvan a srgb ugye? dolgozol rajta? 120cd/m2 jó lesz típusú kalibrálás.
-
adm
őstag
válasz
kolmi93 #63866 üzenetére
ha ennyire szeretnél belemenni lehet hogy az oled-mélyvízzel jobban jársz, DE:
- a g1 érkezik gyári kalibrálással
- ezek a módok inkább egy jól csengő márkanév - mint a mobiloknál a leica-zeiss-stb, a legjobbat nevezték el hangzatosan, hogy a netflix hagyta jóvá vagy holywood rendezők esetleg sony studios ajánlja.
- vezérlő elektronikába menti mint minden más, a panel 4 rétegből áll, kb 2mm vastag, pár szalag
- panelcsere után nem csak értelmét veszíti kalibráltságról beszélni, de emlékeim szerint factory reset is van - ami előtt nyilván felírhatod a beállításokat.nem túlzás előre pörögni deltaE 1,5-3,5-5 között, és - lakhelytől függően - akár egy random mm-s alkalmazottól várni a csodát? elképesztően nagyobb esélyed van hogy egy füzetből fogja megoldani, minthogy valóban ért hozzá.
mivel $2000+ a szoftver, a piacon 60-80e is lehet egy átfogó kalibrálás - de az legalább akkor valóban megéri.
-
Chaser
legenda
válasz
varrodavid #63858 üzenetére
cikket nem tudok, itt sokszor volt róla szó
a b-ben gyengébb a képfeldolgozó chip és hangrendszer, mozgás megjelenítés is emiatt gyengébb - nekem volt b8, nem tűnt fel -
az "a" az abszolút belépő, "b" azért jobb - előbbinél a panel is csak 60hz-es -
ha van még valami difi majd kiegészítik a többiek -
kolmi93
tag
Sziasztok,
LG C1-et szeretnék venni, sokáig úgy voltam vele hogy MM-es kalibrálással, de azok alapján amiket itt olvastam erről inkább lemondtam.
Kicsit utánajártam hogy a gyári képmódok mennyire pontosak, viszont vegyes információkat találtam a Filmmaker módról:
AVforums 3 méretben tesztelte a C1-et (48 55 65) és minden alkalommal nagyon jó volt a gyári kalibrálás, de a flatpanelshd-n található mérések már sokkal roszabbak. (lehet hogy az AVforums eleve válogatott darabokat kapott?) (rtings-en nem a Filmmaker-t mérték hanem a Dark Expert-et és az is elég pontatlan volt)
Nektek mik a tapasztalataitok, mennyire nagy a szórása a filmmaker módnak az egyes példányok között?
Mi pontosan ez a képmód, valami hozzávetőleges gyári kalibrálás? Ha igen, akkor ezeket a kalibrálási adatok az alaplaban vagy magában a panelban vannak tárolva?
Tegyük fel hogy panelt kell cserélni, de az adatok az alaplapban vannak, akkor bukom még ezt a hozzávetőleges pontosságot is? -
rappit4
őstag
Sziasztok!
Holnap veszek egy LG CXet. Egy olyan kerdésem lenne, hogy a következő felállás müködőképes vagy egy hülye elképzelés?
Mivel az erősítőm nem tud 4k120hzet ezért arra gondoltam, hogy a PC-mből menne egy HDMI 2.1 a TV-be, a tvnek pedig egy másik bemenete pedig az egyik bemenetbe az erősítőn. Ilyen módon elérhető az, hogy a TV egy másik bemenetből küldje a PC hdmijéből jövő hangot ARC-al az erősítő bemenetébe? Egy azur 751r v2 az erősítő amúgy.
Köszi a segítséget. -
varrodavid
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 55 vagy 65 méretű LG oled TV-t. Tudnátok adni egy linket, ahol szépen, röviden (no marketing bullshit pls!) le van írva, hogy a B és C széria különböző számai között (az árakon kívül) mi a különbség? Az öcsémnek egy 65ös BX van, és nagyon meg van vele elégedve. A tesztekben ezt belépőszintnek nevezik. Miért? Mit nem tud, amit a "közép" vagy a "felső" kategória? Mit tud egy C széria? Azokon belül a különböző számok mit takarnak?
TV előfizetés nincs és nem is lesz, többnyire netflix, NAS-ról stream, esetleg PC és XBOX megy majd rajta. Ja és YouTube.
A hang nem számít, nem a saját hangszóróit fogom használni.
Az ár viszont igen, 500k fölé nem mennék.Köszi!
-
adm
őstag
válasz
thomasvold #63853 üzenetére
Azért lehet ez az érzésed, mert hdrt lehet utólag is ügyeskedni - ilyenkor általában csak szaturáltabb a kép -, míg DV kritériumokat már a felvételkor kell teljesíteni.
akárcsak egy netflix 4k DV képkocka tud úgy kinézni a TV-n mint egy előhívott analóg fotó, pl a lupinban az őszi párizsi jelenetek. -
-
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold #63850 üzenetére
Viszi a C1 belső lejátszója a DV-t, szépen ki is írja a jobb felső sarokba. Nekem jobban tetszik mint a HDR.
-
Jakesz
addikt
válasz
PlanetDada #63847 üzenetére
Amilyen rossz tévé, nem is ér ennél többet. Viszont emagon is ugyanennyi, pedig ott még nincs is blek frájdéj. Ugyhogy csak a szokásos kamuzás megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fogyjunk le!
- Kedvenc zene a mai napra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Eredeti játékok OFF topik
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politikai mémek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest