Hirdetés
- Acer notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A középkategóriás csatamágusával kezd az Intel
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz majorbe #3952 üzenetére
Ok. De mennyi a tescos ár? Ja jó. Most esett le.
Én is ezt néztem ki, ha oled mellett döntök. Kérdés, hogy ez mennyire 2017es panel mert ha megnézzük a w7-t a maga 2.2milliójával akkor gondolkodóba esik az ember hogy 580 ért mit hagytak ki belőle. Igaz az 65 colos, de akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adamssss #3954 üzenetére
Annyival sztem nem tud többet mert akkor a b7nek érezhetően "gagyinak" kellene lennie.
összehasonlítvaEz majd ugyan az a képmérettől eltekintve.
Akkor lehet a b7 egy régi pane átdolgozva a w7 meg azért ennyi mert új gyártósor új mérnöki fizetés új minden.
A b7et meg csak áttervezték a hsp ben kicseréltek egy két alkatrészt aszt kész.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #3956 üzenetére
Igen. Elképzelhető ez a verzió is.
Nálam nagy a dilemma mivel "hatalmas" tv-szeretnék, amit, ha kibontok az legyen az első szavam: anyád,mekkora!
Viszont lehet bekapcsolás után meg az oledre mondanám, hogy anyád, mennyivel szebb a képe.
Szal vagy egy samu av paneles pl. ue65mu8002
Vagy egy 2017-es lg lg65sj810v suhdVagy egy lg b7v
Jelenleg egy c650 es samut lesek aminek gyönyörű a feketéje. Nemtom hogy utánna mit szartak el vagy mit loptak ki az lcd panelekből hogy szürke lett de szerintem nálam emiatt gond lehet az ips panel.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz #28752640 #3955 üzenetére
Mindenki nyugodjon le a p.csába!
Részlet:
Panasonic OLED Wins 2017 TV Shootout; LG B7 Voted Best for HDR
By Vincent Teoh 22 August 2017, 10:56 am BST
The Crampton & Moore/ HDTVTest 2017 TV shootout
"After the scores from all eight judging categories were added up, the Panasonic 65EZ1002B was the winner with 32.99 points, and thus took home the much-coveted “Best TV of 2017″ gong. The LG OLED65B7 came a very close second with 32.28 points. The 0.71-point difference was averaged across 33 voting attendees, so the actual difference in marks was more than 20 points, but considering that the 65in B7 (street price £2,999) costs half the price of the EZ1002 (RRP £5,999), LG’s 2017 OLEDs will surely dominate the minds of propective buyers when value-for-money is taken into account."
medekedem:
azt a két lcd szutykot felejtsd el az oled mellett!
Lg ips, samu 8000-el meg gondok vannak, nézd meg a samu topikot.
Ha mindenképpen 65" lcd-t akarsz, akkor esetleg sony xe8577 vagy xe9005, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #28752640 #3957 üzenetére
Egy 40"-os TV után egy 55-ös is elég nagynak tűnik .... én inkább egy 55-ös oled-et vennék (és annak is a "legolcsóbb" verzióját, ami megfelel mert a következő 2-3 évben még elég sok "újdonság" várható), ha a képminőség fontosabb mint a méret, akkor jobb választás .... de ha a méret fontosabb, akkor amelyik (lcd) belefér a keretbe .... vagy kicsit gyüjtögetsz még egy 65-ös oled-re ....
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Pro Koryak #3958 üzenetére
A kereskedelmi lehúzás gyöngyszeme.
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #3959 üzenetére
A legolcsóbb verziónál mire gondolsz? Az uhd fontos lenne, ha már a méretet elengedem. Lehet karira beújítok egy xbox onex et.
Pro Koryak: du. Beszaladunk a miskolci mm be mert tegnap este már úgy beizgattam magam, hogy muszály meglesnem. De a vásárlás még várat magára még 1.5 hónapot. Jön még hozzá egy faszányos hangfal és egy frankó integrált sztereo erősítő no meg egy xiaomi robotporszívó. Szal nagy a várakozás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #3963 üzenetére
Ha az uhd és az 55col fixx akkor a legolcsóbb amit árukeresőn találtam az 499800ft és kitudja mikori kiadás. Azon a nyolcvanon már nem fog mulni legalább lesz egy két új feature.
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #3958 üzenetére
Én érdekes nem olvastam hogy az MU8002 rossz lenne. Pedig neztem a topikot.
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #3965 üzenetére
Én csak helyeseltem.
Ijk: már ez a szint is meghaladja a mögötte álló gazdasági helyzetet sajna. 1millát kell beosztanom. Tv hangfal erősítő robotporszívó.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Nemir Ombe #3969 üzenetére
1,5-2m-re kell a 65", ha nem csak dísznek vagy tevezesre kell hanem rendes hazimozira.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
krx21
nagyúr
-
törölt tag
Speciel én azért keresek olyan fali konzolt ami kihúzható legalább 1 méterre. Sima tv nél jó a falnál is, filmezéskor meg közelebb "húzzuk" magunkhoz. Ez talán egy alternatíva az 55 és 65 col között.
-
Ijk
nagyúr
válasz #28752640 #3973 üzenetére
Hosszútávon a 65"-al leszel elégedett, főleg hogy felmerul az a méret számodra. 55" jó lesz a 40 után, oled-tol is leulsz először, főleg majd a HDR demók nezegetesen. Aztán elmulik a kezdeti szerelem, nem érdekelnek a demók, hanem nézed a fhd filmeket. És azon fogsz agyalni hogy elfert volna a 65" is. Nem fog segíteni ezen semmilyen trukkozes.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
Na én is pont ettől tartok, de oledben ez a méret sajna nem fog menni mert a hifi is a szivem csücske és akkor nem marad rá keret. Lehet meg kell növelni a keretet 2-300ezerrel. Mivel a vásárlás csak 1.5 hónap múlva lesz esedékes, lehet meg kellene várnom a karácsonyi akciókat. Hátha lentebbcsúszik a 65ösök ára is.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz Pro Koryak #3977 üzenetére
Ja lehet nála. Az nem azt jelenti hogy mindegyik szar. Lehet kifogott egy hibasat.
-
törölt tag
Külföldi beszerzés nem pálya oled esetében? Körbenéztetek már eu-n belül hátha van olyan hely ahol 100-150ezerrel olcsóbb?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #28752640 #3979 üzenetére
.... én nem szívesen utataztatnék több száz/ezer km-et egy TV (nemhogy egy oled-et), az esetleges garanciális ügyintézést nem is említve .... de ha "bátor" vagy, akkor pl. sok UK shopban egész jó akciók szoktak lenni + ha még a £ is alacsonyan van, akkor "főnyeremény" lehet az ár ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #3980 üzenetére
zavin kívül nem nagyon ismerek megbízható boltot. A német árukeresőben 550ért van a legolcsóbb b7es szal az nem pálya.
-
index31
tag
Én 48' -ról váltottam 65'-ra és meg
tudom erősíteni, hogy a nagyobb méret az egyik legsarkallatosabb szempont tv vásárlásnál. Olyan részleteket kapok el a régebben visszanézett filmekből, hogy jééé ez mindíg ott volt ? Ugyanis eddig észre sem vettem. Én a 65' 1,5-2m ről nézem ha tehetem de már nem mennék vissza 65'-ről . A másik 48'-os szegény már szinte be sincs kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz #94529552 #3984 üzenetére
Meglepődsz, de elég sokan vannak akik kifejezetten csak filmezésre, sorozatokhoz használják a tv-t és nem azért nem néznek tv műsorokat mert féltik a készüléket mint a hímestojást.
Aki félmilló feletti összeget szán egy 4k-s oled-re annak feltehetően nem a muzsika tv és az rtl klub a fő preferencia.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
krx21
nagyúr
válasz index31 #3983 üzenetére
Hát nálam sajnos fordítva volt... 65" után lett az 55" OLED. Viszont nálam nagyon nehezen fért el a 65", tehát evvel vigasztaltam magam. De nem volt akkora érvágás, mert mikor már tudtam, hogy csere lesz, már nem nagyon ment a 65" Sony, TV-zés csak az ágyból egy 32" Samsung (most is megvan). Viszont rögtön átülni nagyon rossz... Ha lett volna rendesen helyem és tettem volna bele egy kis pénzt, én is 65" vettem volna, persze...
-
-
Ijk
nagyúr
válasz #94529552 #3990 üzenetére
Akik tv-t vesznek a jelentős részüknek nincs olyan hogy túl nagy. Megveszik az 50"-t két hét múlva már simán elképzelik a 65"-ost is a helyére. Vagy épp egy év múlva. 65"-ról meg keresik a 77"-osokat vagy a projektorokat. Csak 65" még a racionális árkategória, afölött pedig felsőkategóriában teljesen elszállnak az árak, nyilván itt nem sokan vesznek 4 milláért 77"-os OLED-et.
Aki már eljátszik a 65"-os gondolatával vásárlás előtt az ne vegyen 55"-ost. Ha nem akar beülni 1,5m-re a 65" elé akkor majd ül 2,5m-re. Ha viszont folyamatos használat mellett azon veszi észre magát hogy húzza közelebb a fotelt, az 55"-os jóval előbb elvérzik kényelmes nézési távolságon ha olyan az illető hogy szereti ha mozi hatást kap. Nem mondom meg honnan kell néznie a tv-t, mindenki onnan nézi ahonnan akarja./人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
Ezt ne is folytassuk, mert honnan tudnád, hogy akik tévét vesznek, mit gondolnak. Semmilyen közvéleménykutatást nem ismerek ez irányban. Viszont több esetet is tudok, ahol nem tudták a túl nagy tévét megszokni. Aki vesz majd eldönti maga, ne a saját igényeidet hangoztasd nekik,( ami csak elmélkedés, mert ugye nincs 65"-os tévéd), szerintem. Ha lesz, majd lehet, hogy egészen 40-50 cm-ről nézed majd, de az már nem túl egészséges dolog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jó, de annyit nem árt odaírni, hogy szerinted. Tudom, hogy ezeket írod, már láttam 100x legalább, de nagy tévéd meg nincs, tehát csak elmélet és nem gyakorlat. Mint a pap aki bort iszik... De minek ennyiszer ismételgetni, hacsak nem magadat akarod meggyőzni vele.
Ne úgy írjunk, hogy valakinek csakis ez vagy az a méret kell, mert még ez se azt írja, hogy hogy 1,5 méterre 65"-t nézzünk. Érted. -
krx21
nagyúr
Az én személyes ergonomiám egy 65" esetén kb.2,5m. Közelebb nem kívánkoztam... Részletekől függetlenül van az amikor túl közel van. De persze ez mindenkinél más... 4K val elértünk, jó minőség esetén, hogy aki nagyon közel szeret ülni, annak sem pixelesedik a kép. A 8K igényét nem is látom indokoltnak. Sokkal inkább a jobb mozgó sorfelbontást. Gyakorlatilag az marad sajnos a fullhd-s TV-k szintjén.... Jelenleg én ezt érzem szűk keresztmetszetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz #94529552 #3994 üzenetére
Elég könnyen tudok 40, ill. 50"-ból extrapolálni nagyobb méretre, hogy nekem mi a megfelelő.
Nézési távolságok UHD-re szakoldalak szerint:
-RTINGS (4k-ra van külön táblázat)
-referencehometheater
-AVforums
diagramNem az én fejemből pattant ki ez a nézési távolság, érdemes lenne sokaknak átgondolni mielőtt vásárolnak a távolságokat, utána mérlegelni hogy nekik milyen preferenciáik vannak és az alapján dönteni. Többször találkoztam olyanokkal akik nem a képminőség miatt hanem a képméret miatt váltottak, fölfelé.
krx21: Még ha elérné a mozgófelbontás a FHD-t, de inkább marad 300 sor. Konkrétan az összes sample and hold kijelző natív megjelenítésben (interpoláció nélkül) nézhetetlen 24p-vel, mert ott az eye tracking blur, illetve az alacsony framerate miatt borzasztó darabos a mozgás, főleg a svenkelés. Impulzusos kijelzőn is, de sokkal kevésbé látványos ez a darabosság a villogás miatt.
Az UHD felbontás jóformán felesleges átlagfelhasználói igényekhez, az én "elborult" nézési távolságomhoz már hasznos. 2,5m-ről tökmindegy gyakorlatilag hogy FHD-t vagy UHD-t nézel, akkor meg minek az UHD? Csak azért mert jóformán kivonták a FHD modelleket.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
törölt tag
Mégse tapasztalat, és te nem is tévézel azt mondod. Hiába lesz 4k, 8k 16k, akkor se ülhetsz a tévébe, ezt nem érted, csak fújod, amit másoktól láttál. De krx21 is így látja, csak te erőltetnéd ezeket másokra. Meg nem is mikronokat vizsgál az ember a tévében. Vitatkozásban nagyon kiművelt vagy, az látszik, de nem értem ezt a harcodat egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Ezeket a nézési távolságokat én nem az ajánlott nézési távolságnak hívnám! Ezek nem mások mint egy jó szem esetén a felbontáshoz tartozó: részlet észlelési távolságok... Nem feltétlenül kell ezen határon ülni, hisz mint írtam, vannak egyéni ergonomiai tényezők is. Nekem például a 65" 2 méterről, hosszútávon már nem volt komfortos.
A 4K kell vagy nem, jól látod, bizonyos kategória felett már nincs fullhd alternatíva...
A mozgás megjelenítést jól látod, ott nekem is elkélne egy BFI az oled-nél, de egyelőre olyan nincsen... A sony A1 ebben felejtős...[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Mint mondtam távolabb bármikor ülhetsz, közelebb meg már nem tudsz mondjuk egy 55"-os-hoz ha 40-60° közötti látószöget szeretnél. Kivéve persze ha garzonlakásod van.
Én még nem találkoztam olyannal aki kisebbre cserélte a tv-jét mert túl nagy volt. a meglévő.Panasonic-nak valamivel jobb a BFI-je, de csodát nem lehet tenni a 120Hz-es panelekkel, eléggé be van szűkítve a mozgástér. Sajnos az LG soha nem volt a toppon tv gyártásban, ez meg is látszik hogy sem OLED-nél sem LCD-nél nincs interpoláción kívül megoldásuk a mozgóképfelbontásra.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
krx21
nagyúr
Amúgy elhiszem, én ritka kivételével vagyok. Nem akartam az egész szobát átrendezni, más szempontok is voltak. Amúgy ha nem lennének helyi és anygai kompromisszumaim, 75" jöhetne...
Én azért mióta megtapasztaltam az LG oled-et, kicsit másképpen nézek erre a két betűre, mint anno.
Ráadásul a kezelhetősége, messze a legjobb rendszer amit eddig tapasztaltam... (Panasonic, Samsung, Sony összehasonlítva)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest