Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz chros #26450 üzenetére

    A kijelzőpanel utolsó analóg-digitális konverzió körüli gyári kalibrációja legjobb tudomásom szerint fehér ügyileg a különálló W al-pixel hideg fehér (körülbelül 10˙000 Kelvin) színe (kb. a W-hez húzzák be az R=G=B=100% digitális állást) és gamma 2.2

    Digitális számokban (a hideg fehér miatt) az R van mindig koppon, szóval inkább csak a G,B párossal tologatnám be D65-re (R-t legfeljebb csökkenteni lehet, de nincs értelme), de nem nyúlnék az Offset értékhez, csak a Gain-hez és a gammát is 2.2-n hagynám forráseszköz oldali 3DLUT-hoz.

    De HDR módhoz sohasem tudtam használható 3DLUT-ot csinálni a C7-hez (ahol még nem volt hardware LUT opció). Nem kezeli jól azt a WRGB problémát az ArgyllCMS, hogy HDR módban ~2x világosabb a 100% fényességű fehér, mint a 100% szaturált 100% fényű R,G,B színek külön-külön (durván 350 - 700 nit az R+G+B és a "bármi is ég olyankor a WRGB-ből HDR fehér").

    Sőt, az új modelleken az SDR picit még visszafogottabb, mint a HDR. Tehát a HDR mód R+G+B magasabb értéket ad, mint az SDR mód max fehér. Nem csak a nem-additív részt hanyagolják SDR módban, hanem pluszban le van kicsit fojtva. Bár ez csak akkor érdekes, ha SDR módban szeretnél 3DLUT-ot készíteni HDR-hez (gondolkoztam ezen még a C7-el, majd a B8-al is amiatt, ahogy az Alpha7 kezeli a sötét HDR színeket, de végül emiatt cseréltem inkább C8-ra a B8-at és ez is megoldotta a dolgot a saját HDR módjában).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák