Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI #24098 üzenetére
Az Euronics akkor kamu cég.
-
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI #24098 üzenetére
Telekom mióta sufni? Ott volt lista áron 300k.
-
-
renatto
őstag
Itt egy kis HDMI 2.1 magyarázat HDTVtest-től
-
kutyu92
csendes tag
Holnaptól MM-ben 400 lesz az 55C8 elvileg az már tavalyi 55B7 árban van 😱
-
ImACeltic
őstag
válasz
Partizan182 #24085 üzenetére
A kék az nekem fura. Végigpróbálgattam a színeket, de egyik se tetszett, így marad az apró fehér. Szürke kellene, ahogy a kolléga írja.
-
renatto
őstag
válasz
Partizan182 #24085 üzenetére
Mondjuk az érdekes, hogy beraktak több "zavaróan" rikító színt is felirathoz, de pont szürke nincs benne, ami erre tökéletes. Gondolom nem néznek HDR filmet felirattal.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
ImACeltic #24054 üzenetére
Nekem 48 lett a tuti, a fekete fekete, és megvannak a részletek is. Amit viszont észrevettem hogy HDR tartalomnál ha feliratos filmet vagy főleg sorozatot nezek, (mint most a Punisher 2.évad 4K HDR-ben) akkor sok a 100as oled fény, le kellett vennem 90re mert sötét háttérnél a fehér felirat brutál fényes volt. Így visszavéve 90re viszont tuti. Ugyanez haver C8án is tesztelve!
-
w333
félisten
Valaki tudja az 55B8 Oled TV talp pontos méretét ? köszi !
Illetve ezeket néztem még Sony 55X9005 és Samu 55Q6FN !
Beégéstől mennyire kell félni ?
-
daneel_hu
addikt
Ezt nem tudom honnan veszitek, kb ugyanaz a panel mindegyik 2018-asban, kivéve a SIGNATURE verziók, - valószínűleg ezek még banding-szinten is válogatott kijelzők. (G8 és W8)
Nincs tökéletes panel ha a banding-jelenséget nézzük.
A sub-pixeleket tekintve pedig a 2018-as a legmasszívvabb, legnagyobb alpixelekkel rendelkező panel.
Még a 2019-eseknél is nagyobbak az alpixelek.Nálam E8 van és nem tökéletes ha a homogenitást nézzük, az egyik sarok kicsit sötétebb ha 5% szürkével nézem. De leszarom már, nem érdekel. Normál tartalom mellett SOHA nem láttam ezt a "hibát".
Szerintem élvezzétek a tévét.
Ne keressétek a hibákat, ez sem tökéletes - egyik technológia sem az! - valószínűleg nem is lesz.
Jelenleg ez az egyetlen technológia amely tökéletes feketét tud biztosítani, - és mint olyan ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jobb legyen a képminőség BÁRMINÉL. -
ImACeltic
őstag
válasz
FollowTheORI #24072 üzenetére
Legjobb minőséget szedem le mindig. JW is 60-70 GB.
-
-
totar
csendes tag
válasz
Partizan182 #24068 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert B8 tulajok nyilatkoztak selejtségre utaló dolgokról. B7, C8 tulajok nem, vagy csak a figyelmem elsiklott felette!
Bár ez egy hülye kérdés, de mégis felteszem. Honnan célszerű OLED tv-t vásárolni? Valamilyen hiba esetén hol a legközvetlenebb a megnyilvánulásuk a boltoknak? Vagy mindegy, mert az LG úgyis szakembert küld felderítésre? Plusz garancia megrendelése miatt is érdekes számomra a kérdés!
-
alaves
addikt
válasz
ImACeltic #24069 üzenetére
De nem a film az etalon fekete, hanem a tesztvideóval beállított (kalibráció hiányában). A filmet meg úgy kell nézni ahogy azt a rendező, operatőr elképzelte (persze ha nincs hozzányúlva a képanyaghoz a codec brightness-el).
Amúgy tényleg érdekes, hogy a 8-asoknál még több a selejt, mint a 7-eseknél. Valószínűleg azért mert jóval többet gyártottak belőle és jóval többen vették meg. -
ImACeltic
őstag
válasz
Locutus #24065 üzenetére
Az rtings.com beállításait használom, kivétel az OLED fény, azt hiszem 19-et ajánlanak, én viszont 30-al használom. 19 nekem túl sötét.
Ezekkel a tesztképekkel csekkoltam a TV-t: [link]
John Wick-ben fentebb leírt jelenetnél állítgattam a sima fényerőt, 50-nél nem volt fekete a fekete sehol sem, 47-esen már igen. Ha nagyon látni akarod, akkor lefotózhatom majd.
-
totar
csendes tag
Ennyire problémás a B8? Az írásokból azt tudom megállapítani, hogy a panel lutri körülbelül...
Igaz ez? Érdemesebb a C8-at választani abban az esetben, ha a panel cserélgetéseket meg akarjuk úszni? -
Partizan182
senior tag
válasz
ImACeltic #24063 üzenetére
John Wick-el én is játszadoztam, szürkének tűnt nagyon ami a fejemben feketének kéne hogy legyen, pedig ezt olyannak szánták. Tekerj a végére, ha a credits alatt a háttér fekete akkor jó vagy.
Egyik fele világosabb: két nyolcas szériát láttam esti körülmények között élőben (egy 55 és egy 65 -ös B8-at), mindkettőnél megvolt ugyanez, ez a near-black inhomogenitás egyik megjelenése. Magyarul amit néztél annak fekete-közeli sötétszürkének kellene lennie.
@Daneel: digitalis kamerák megjelenése / elterjedése az oka a fekete-mizériának, alapból nagyon "flat" (kontrasztszegény) képet lő az összes profi kamera direkt, hogy minél több részlettel tudjanak dolgozni utómunkában. Nyers digitalis felvételeken a padló a fekete közelében sincs.
-
alaves
addikt
válasz
daneel_hu #24062 üzenetére
Az eredeti BD és remux anyagok feketéje szinte mindíg jó, a többi esetben sokszor belenyúlnak a codec brightness-be v. gammába. Ezért írtam már többször is, hogy be kell állítani a tesztvideókkal a brightnesst (belső lejátszóhoz és HDMI bemenetekhez).
SDR:AVS HD 709 Brightness Calibration
HDR:Mehanik HDR10 test patterns black level -
ImACeltic
őstag
válasz
daneel_hu #24062 üzenetére
Én most nem a beégésről beszélek, hanem a feketéről. Ugye az előző (második, Telekomos csere TV) B8-nak az volt a gondja, hogy az egyik fele világosabb volt, a másik felén full fekete volt a fekete mindenhol, még a John Wick-nél is. Ennél, a 3. B8-nál mintha sehol nem lenne full fekete a fekete, le kellett vegyem ehhez a sima fényerőt 47-re.
Ha viszont tudtok mondani olyan filmet, aminél full feketére mastereltek és 50-es, sima fényerőn full fekete lesz nálam, akkor no problem, végleg megnyugodtam.
-
daneel_hu
addikt
válasz
ImACeltic #24061 üzenetére
Nem mindenhol akarnak csontfekete "feketét".
Mostanában sok filmnél / sorozatnál a lágyabb színek a divat... ott nem találsz eleve tök feketét, az alkotó célja nem ez volt.A beégés szempontjából sokkal inkább maga a tartalom és az oled fény releváns, nem a "sima" fényerő.
-
ImACeltic
őstag
Ennél a cserélt panelnél bár nincs világosságbeli különbség, de 50-es fényerőn nem fekete a fekete sokhelyen. Harmadszor a f@szom akarja cseréltetni úgyhogy szerintem el leszek 45-47-es fényerőn, aztán max mielőtt lejár a gari megpróbálom bejátszani ezt a dolgot.
Partizan182
Nem full feketére masterelnek? Az ilyen adatokhoz hol lehet hozzá férni?
-
Partizan182
senior tag
válasz
daneel_hu #24057 üzenetére
Nekem B7et kalibráltak műszerrel, 52 lett a helyes. 50 alá én se mennék, túl sok részlet veszik el az árnyékokban, sok film (John Wick pl) egyébként sem az abszolút feketét veszi padlónak (hanem pl 0.05 nitre masterelnek). Ahol nem fekete a fekete (és nem hibás az anyag) azt olyannak is szánták.
-
dan83
tag
Sziasztok!
B8-at használok PC-vel összekötve. Elég sok 4k film sajnos akad, de valamelyiket szépen viszi a gépem. ( Fura módon amelyik 50-60GB-nál többet foglal, általában azokkal van a baj ) . VLC playert használok. Van esetleg egy codec ami hiányozna a gépemről, és azért a szaggatás? Elég erős vas van alatta, nem hinném hogy ott lenne a gond.
Akinek bármi tapasztala van ezzel kapcsolatban és sikerült megoldania, hálás lennék ha megosztaná
Köszönöm -
Anonymus23
veterán
Én levettem 30-ra (normál, nem HDR filmeknél), igaz így bukom a filmeknél a sötét részek egy részét, de én leginkább este szoktam filmet nézni, és valamelyik este ahogy bekapcsoltam majd kiégette a retinámat, és nem értettem mi van, bementem a beállításokba és meglepődve vettem észre, hogy visszaállt 50-re (lehet feleségemnél frissítette magát a TV csak nekem nem szólt).
Nekem nagyok sok az 50-es fényerő... -
ImACeltic
őstag
Ti milyen fényerőn használjátok a OLED-eket? Nem az OLED fényerőt kérdezem. Én levettem az rtings által ajánlott 50-ről 47-re, mivel pl a John Wick 1-ben amikor JW fegyvert fog a Francis nevű biztonsági őrre, akkor 50-es fényerőn a fekete az sötét szürke, 47-esen már fasza és csak minimális részlet tűnik el. Infinity War-ban szintén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest