Hirdetés
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- Óvatos a 3D V-Cache-sel az AMD, de többféle dizájnt tesztelnek
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Ha minden jól megy, akkor ma átveszem én is az 55B8-at, remélem beválik, mindenhol csak jót olvasok róla .
Egy ilyen fali karra menne (Sbox LCD-441), van esetleg valakinek tapasztalata vele?;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz #72042496 #20621 üzenetére
A két csavar jogos, azon már én is gondolkoztam.
A kar 3 ponton csuklik, van egy hosszabb és egy rövidebb része is. Egyébként rohadt masszív, súlyos is, még gondolkodom én is, nem ennek TV-nek lett véve, de most csak ez van otthon ami tudja a 300x200-at.
Van másik is otthon, ami több csavarral van a falba rögzítve, de az meg csak 200x200-as.Leemelni nem akarom, amikor fel van rakva, utána már nem sokat mozgatnám, de fontos az oldalra való hajlíthatóság, illetve a döntés (minimálisan előre kell buktatni, tehát nem párhuzamos lenne a fallal.), de a döntés a beállítás után maradna is úgy.
Nah meglátom van-e valami értelmes megoldás, vagy felrakom ezt és úgyis adja magát, hogy marad, vagy cserés, ha pici kis kételyem is marad, akkor addig max marad a talpán.
Esetleg egy Stell SHO 3600....
[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Nem volt időm már máshova menni, bár igazából még most is a talpán van, de amit vettem annak bírnia kell. valóban a másik ami itt van az kevés lett volna hozzá sajnos, de ez bírni fogja szerintem elég vastag anyagból van.
Viszont a TV felülmúlta minden várakozásomat, nagyon szuper.
Volt itthon LG IPS (olcsóbb kategória második monitornak egy Acer G-Sync Predator mellett), meg egy Samsung 3D-s, ebben ha jól tudom már VA panel van, de az Oled teljesen más ligában focizik, csak s szokásos volt, először marha nagynak tűnt, de eddig csak állítgattam, meg hibát kerestem (pixel, egyéb) de hála Istennek semmi gondja, de már kezdem megszokni, nem mondom, hogy kicsi, de még ekkora felületen a kábelTv agyontömörített jele is fantasztikusan mutat (mármint nem felbontásban), hanem úgy összességében nagyon szép. Feleségem is megdöbbent, hogy mekkora a TV, de már szerintem meg is szokta Ő is, mert a méret növekedéssel (40 -> 55") nem hogy a hibák jöttek volna elő, hanem sokkal jobb lett a képminőség!;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz Strezi #20858 üzenetére
Én Pénteken egyedül raktam össze a 55B8-at, soha nem volt még ekkora TV-m, főleg nem ilyen vékony.
Volt para rendesen, és szidtam is az LG-t, hogy egy ilyen TV-hez miért nem lehet ilyen 2-2 csavarral becsavarható, csak az összerszereléshez és helyrerakáshoz használható fogantyút csinálni rá, vagy bemélyedést hagyni a fogáshoz, sokkal biztonságosabb lenne az egész.
Viszont a talppal nagyon meg vagyok elégedve, rohadt stabil az egész, sokkal jobb mint ami előtte volt 40"-so Samsung.
Egyébként pont jó, hogy le lett cserélve, mert amikor felemeltem a Samsungot, kihullott belőle néhány műanyag darab, akkor vettük észre, hogy a talp alsó része (2014-es 40F6500 "karácsonyfa talp") ami fekete műanyag, az mind a 4 talp résznél szanaszét van törve, illetve középen is el van törve, kb. ott tartott, hogy nemsoká magától leborult volna az egész szerintem, így már csak fali tartón lehet használni, mondjuk amúgy is oda ment, második monitornak + TV-zni a másik szobába.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz energomatt #20882 üzenetére
De van Alpha 9-es procival? Külön gyártanának a Telekomnak?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
LG OLED-hez mennyire javallott Samsung soundbar? Jó áron tudnék most egy HW-M360-höz jutni (40k)...
Működés, vezérlés szintjén, de ha valakinek van valós tapasztalata, akkor az is jöhet infókéntJobb lenne LG (SJ4-et néztem, de annak eléggé felment az ára), vagy esetleg egy SK5-höz tudnék 55 körül jutni (ez is új).
Szerintetek?
-
Anonymus23
veterán
válasz UberMutant #19483 üzenetére
Szia(asztok),
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan lehet előhozni a szerviz menüt az anymote programmal?
Wifis távirányítóként tudtam a B8-at csatlakoztatni, de ott nincs IN START menü.
Csak az üzemórát akarnám megnézni rajta.
Előre is kösz ha valaki segít...;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz i.attila #21303 üzenetére
Ez mond OK, de ha párosítva van a TV-vel a távirányító app, akkor NINCS IN-START menü (igaz ez wifin keresztül kommunikál ha jól látom).
Infrás a telefon (Redmi Note 5 Pro) a Mi saját alkalmazása működik is.
Olyan mintha alapból nem kezelné a telefon infra részét az app és amikor lehetne párosítani a TV-t még a legelején, akkor nem működik...Szerk.
Ok, közben kipróbáltam feleségem Redmi Note 3 Pro-jával, azzal azonnal működött, akkor a Redmi Note 5 Pro valahogy másképp kezeli az infrát, vagy külön kellett volna lehet engedélyt adnom az alkalmazásnak az infrához.41 óra van benne
-
Anonymus23
veterán
válasz kenguru99 #21435 üzenetére
Én nem vagyok nagy videofil, de ez az Oled (55B8) még az SD adásokat is nagyságrendekkel szebben/jobban jeleníti meg mint az LCD. Az 1080p meg már majdnem kifogásolhatatlan rajta (persze ez függ hogy tényleges 1080p, vagy valami remux/rip, és annak is a minőségétől is függ.
Szóval szerintem, nem hogy romlás van (akár egy FHD LCD-hez képest sem), hanem inkább hatalmas javulás.
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Egyébként hol van még az LG jelenleg alapból 5 év garanciával a Telekomon kívül?
De a Telekomnál is "csak" 430k az 55B8 (azaz listaáron, ha meg lenne T-s előfizetésed, akkor meg még olcsóbban lehet akár rlszletre is elhozni).Én lecsaptam a B8-ra amikor BF alatt az euronics ingyen hitelre 400-ért akciózta (+5 év bizti mellé vásárolva).
Biztos, hogy lesz ez még ennyiért, vagy alatta is.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Most jöttem rá, hogy miért adnak 15 percenként 10 perc reklámot a legtöbb tematikus de akár a köz- TV-k is, oled/plazma beégés elleni védelemként
Szerintem hiába néz valaki egy adót folyamatosan, akkor is állandóan meg lesz szakítva reklámokkal az adás, ahol meg nincs logó.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz Grande Ale #23156 üzenetére
Én addig rajtahagytam, amíg nem került fel a falra, ~1 hét vásárlástól.
-
Anonymus23
veterán
válasz janos666 #23377 üzenetére
Érdekes dolog ez az SD dolog, mondjuk én nem nézek TV műsort, de azt azért látom, hogy mit néz a család.
Hihetetlen nagy a szórás a műsorok között, még a HD műsorokban is.Viszont én szoktam régi kedvenc sorozatokat nézni SD-ben, amelyek nem jöttek ki HD-ban, vagy nincs ilyen verzióban felrakva (Pl a Monk-nak csak az első évada van meg 720p-ben a többi DVD rip.)
Volt "szerencsém" kipróbálni 3 különböző méretű és technológiájú készüléken.
Van egy IPS 27" 144 Hz-es WQHD monitor
Van egy VA 40" 100Hz 3D Samsung TV
És van az 55B8Ugyanazt az epizódot nézve az IPS monitor szépen ki tudta tisztázni az alacsony bitráta hibáit, köszönhetően ez a viszonylagosan kicsi képátlónak és a mögöttes technikának.
A 40"-os TV már kevésbé küzdött meg ezzel annyira jól, sokkal jobban kijöttek a forrás hibái.
Ekkor döntöttem úgy, hogy nézzük már meg, mit kezd vele az Oled, és rendesen meglepődtem, mert mozgásmegjelenítésben rendesen odavert mindkettőnek, és dacára a 2x akkora képátlónak gyakorlatilag hozta a 27"-os monitoron látott feelinget, azaz nagyon szépen fel tudta skálázni (értsd: nézhető volt) 4K-ra.Persze nem egy 2160p kinézete volt, de aki egy szedett vedett forrásnál pixelhelyes megjelenítést vár el, az időutazó, mert az a technológia még arrább van egy picivel.
Illetve mindig van az a távolság, ahonnan bármi jól néz ki;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz renatto #23436 üzenetére
Főleg nem úgy, hogy pl Euronicsban láttam olyan 55B8-at, amin a festmény üzemmód futott, de érdekes módon a kép az nem változott egyszer sem, több napon is voltam benn, de mindig ugyanaz a "festmény" volt rajta (volt, hogy 1 órát töltöttem ott, és nem volt slide show). Nem tudom ez hogyan sikerült nekik, de működött
Volt, hogy kértem, hoyg ezen nem tudnak TV adást elindítani, de nemleges választ kaptam, hogy ehhez sajnos nincs kábel odavezetve;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Én levettem 30-ra (normál, nem HDR filmeknél), igaz így bukom a filmeknél a sötét részek egy részét, de én leginkább este szoktam filmet nézni, és valamelyik este ahogy bekapcsoltam majd kiégette a retinámat, és nem értettem mi van, bementem a beállításokba és meglepődve vettem észre, hogy visszaállt 50-re (lehet feleségemnél frissítette magát a TV csak nekem nem szólt).
Nekem nagyok sok az 50-es fényerő...;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz wolfattila #30916 üzenetére
Debrecenben ugyancsak MM-ben volt ebből az FZ800-ból ugyancsak kiállított darab, 320k.
Öcsémnek kellett "gyorsan" egy 4k, amivel dolgozni tudott egy határidős munkát ezért Szerdán bementünk venni egy TV-t.
A fenti 55FZ800 volt kirakva, én azt hittem, hogy csak a kiállított darab ára ennyi, de mint kiderült az újnak is. Volt is belőle még 2 db külső raktáron, új bontatlan, de már este volt, nem hozták be.
De tök normálisak voltak:
Odaadták a kiállítási darabot, 2 nap múlva (akkor értünk rá megint) meg átcseréltük egy zsír újra.
A kiállítási darab alul szépen be volt égve, ahogy kell, szerintem az már a kezdetek óta így megy, és valami karácsonyi akció szöveg része beégett.
Normál tartalom mellett semmi sem látszott belőle, csak amikor direkt figyelt az ember.;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
válasz gabben85 #31300 üzenetére
Itt mindenki azt írta (aki ért hozzá) hogy ez a banding használattal sokat javul, és viszonylag ritka az az életszerű helyzet, amikor percekig 5% szürke képernyőt nézel.
Normál tartalomnál ebből kb semmi sem látszik, és nincs garancia rá, hogy ha cserélnék (egyáltalán) akkor nem-e rosszabb panelt kapsz, mint ami most van, nem beszélve az esetleges pixel hibáról.
Komolyan mondom sosem értettem, hogy miért nézegetitek ezt, amikor sosem lesz olyan a következő 8-10 évben amikor ilyen tartalmat nézegetnétek, kivéve persze, ha normál tartalomnál is jelentkezne.
Múlt év BF-kor vettem az 55B8-at (tudom az kevésbé szenved ettől), talán egyszer ránéztem, hogy milyen is, de soha többet, illetve még az elején megnéztem a pixelhiba szempontjából, azóta csak használjuk, és minden alkalommal rácsodálkozom, hogy milyen hatalmas különbség van az általam használt különböző kijelzőkhöz képest: 27" IPS gaming monitor g-Sync 250k volt, és van mellette egy 40" VA paneles 3D Samsung, azokhoz képest az LG az valami állat!Én szinte kizárólag este tök sötét szobában nézem az OLED-et, elalvásnak, esti/sötét jeleneteknél soha semmit nem vettem észre, hogy bármilyen inhomogenitás lenne, szerintem van már benne 1500-2000 óra (este szokott menni 3-4-5 órát a TV, meg hétvégén mikor milyen intenzitással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- PlayStation 5
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest