Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HA a legújabb.
L1-re keresek, arra ki kéne adnia.
végül a configuration.yaml-ba tettem. atemplate: !include template.yaml
sort kiszedtem belőle.
mindent ok-nak lát, újra tudom indítani.
biztos, hogy valami nudli dolog lesz, csak már az őrületbe kerget.naplóban nem látok ezzel kapcsolatos bejegyzést.
(tele szokott lenni, mert az ariston integráció mindig hisztizik valamin. amíg működik, letojom) -
Gh0sT
addikt
válasz
Fuser és Tsa #35897 üzenetére
HA-d milyen verziójú, nem nagyon régi verziót használsz?
A config fájlban megadott névre (name) keresel ugye? sensor.napelem_L1 a példámban, vagy amit megadtál.
Nem csipog a config fájl ellenőrzésekor, hogy valami nem ok a template szenzorral, nincs valahol eldudgva még egy template blokk a configban (bár ezt jelezné, hogy nem tetszik neki).
Beállítások ---> Rendszer --> Napló teljesen üres?Szerk.: kicsit visszaolvastam, melyik fájlba raktad be végül a template részt? a configuration.yaml-ba, vagy a sensor.yaml-ba?
-
-
sambenez
addikt
válasz
tradeelek11 #35894 üzenetére
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
sambenez #35788 üzenetére
Na egy rövidebb összefoglaló, nem nagyon volt időm de megígértem illetve,
én is kíváncsi voltam. Egy 6W bedugós éjjeli lámpán(az pontosnak tűnik).
kb 3.mp az értékek késleltetése. (tehát ha kihúzom 3 mp kb. 0 a fogyasztás)
A szoftveres kapcsoló pillanatok alatt kapcsol.
A nagyobb illetve hosszabb fogyasztás mérési teszt holnap.
Egy picit "gagyibb" anyagnak érzem mint a bw. shp-13.
De egyenlőre szoftveresen rendben van.Tisztelettel
-
Gh0sT
addikt
Nem szar, próbáld az alábbiak szerint.
Ha látod az izzó wifi hálózatát, akkor nincs fent a routered wifijén.
Laptopról érmese rálépni az izzó wifijére, mert a telefont ledobálja, majd böngészőben a 192.168.33.1 ip címen elérni a config felületet.
Itt megadni neki a routered wifi SSID-jét és jelszavát, majd mentés.
Ezután a routered menüjébe belépve megnézed, hogy milyen IP címet kapod, majd böngészőből ismét belépsz a config menübe.
Innen próbáld a firmware frissítést, ha nem megy, akkor segítek a forced frissítésben. -
Gh0sT
addikt
válasz
Fuser és Tsa #35891 üzenetére
Böngésző cache-t törölted? Esetleg CTRL+F5 a böngészőben?
-
-
sambenez
addikt
válasz
Williamgrant #35882 üzenetére
Van rajta egy szám azt nézd meg arra mit találsz.
-
Sziasztok,
Be újítottam egy Shelly színes fényest de van vele egy kis gondom. Hozzá adom az adott szobahoz, hálózaton fenn van, mégis az alkalmazásban azt írja, hogy offline. Ennek rendje és módja szerint nem tudok vele mit kezdeni. Ha a telefonnal megkeresem a wifi/elérhető hálózatok alatt és közvetlen az égőre csatlakozok akkor végre életem a beállításait, csak hát ilyenkor nem online. Az alkalmazás azt írja van új firmware de mivel offline, nem lehet frissíteni. Eszköz IP címén böngészőben bejelentkezve elérem, viszont azt mondja áp tu dét a szarházi.
Azt gondoltam ez plug&play , de nem igazán play
Mit rontok el? Vagy szar?
-
Gh0sT
addikt
válasz
Fuser és Tsa #35880 üzenetére
template:
- sensor:
- unique_id: L1_pv
name: "napelem L1"
unit_of_measurement: "amit szeretnél"
state: '{{ states('sensor.semb.ac_current_a' | float(0) * states('sensor.semb_meter.pf_a' | float(0) * states('sensor.semb.ac_voltage_l1' | float(0)' }}'
-
szat8
tag
válasz
Fuser és Tsa #35880 üzenetére
Másold be a kódot a fórumba, mert így nem egyértelmű, hogy jól írtad-e be. Úgy könnyebb kiszúrni a hibát.
-
válasz
Degeczi #35872 üzenetére
köszönöm,
de erre ezt mondja:Invalid config for [sensor.template]: expected dictionary for dictionary value @ data['sensors']['name']. Got 'L1_pv'
expected dictionary for dictionary value @ data['sensors']['value_template']. Got "{{ states('sensor.semb.ac_current_a' | float(0) * states('sensor.semb_meter.pf_a' | float(0) * states('sensor.semb.ac_voltage_l1' | float(0)' }}". (See ?, line ?). -
tsilver
aktív tag
ez a Gosund SP1 hány watt terhelésig jó, nem találok róla sehol infót?
-
Gh0sT
addikt
Rákerestem és úgy látom, hogy nem volt még téma a Home Assistanttal kapcsolatban a Mushroom nevű dashboard. Számomra rendkívül sokat levont a HA értékéből, hogy irtózatosan nehéz volt hozzá olyan dashboardot készíteni, ami valahogy ki is néz. Beteszek ide pár screenshotot a saját mobilos nézetemről kedvcsinálónak (a képek scrollozás utáni "kibontott" állapotot tükröznek). Előnye, hogy sokkal felhasználóbarátabb, mint a yaml kódot túrni, szépen össze lehet egy csomó mindent kattintgatni, viszont bonyolultabb dolgokhoz nem árt egy picit érteni a kódoláshoz.
Aki szeretné kipbórálni: [link]
-
Gh0sT
addikt
-
tsilver
aktív tag
van valami ajánlott locsoló automatika HA alá, max. csepegtetőhöz és alap szóró rendszerhez (sugárban jobbra-balra), nincs kiépítve teljes rendszer csak slag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Fuser és Tsa #35868 üzenetére
Nem, nézd meg alaposabban a helyes mintákat!
A régi formátum szerint (amit egyébként ideje lenne átírnod az újabbra, mert ki tudja, meddig marad támogatott. Ezért írta Kommy is, h már nem ajánlott) aplatform: template
után következik egy újabbsensors:
sor, ezt hagytad ki. -
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Vízbetörés érzékelésre kellene valamit leraknom a medence aknájába, amit be tudok kötni Home Assistantba. Próbáltam az Aqara vízszivárgás érzékelőt, de a vasbeton falon nem igazán megy át a jel, pedig közvetlenül az aknától 2 méterre van két zigbee izzó is. Wifi jelem még van az akna felső harmadában, de a szivárgást lent kellene megfognom. Van valakinek valami ötlete, esetleg kész megoldás, ami ajánlotok?
Köszönöm!
-
sambenez
addikt
válasz
Williamgrant #35865 üzenetére
Ha a HUB kínai verziós a plug meg EU akkor nem fogod tudni összehozni, csak ha az oroszok által buherált minden régiós appot használod. Ha még létezik az az app, mert valami rémlik mintha olvastam volna hogy leálltak vele.
-
arra hibát dob, de szerintem az azért kell neki, mert ő a configuration.yaml-ba írta, ott jelzi, hogy sensorról van szó.
nálam configuration.yaml-ban jelzem, hogy van külön sensor.yaml, abban csak szenzorok vannak.
egyébként elfogadja, engedi újraindítani.
csak épp nincs sehol... -
szat8
tag
válasz
Fuser és Tsa #35866 üzenetére
Szerintem nem jó a template sensor szintaxis. Nem úgy néz ki, mint @Kommy megoldása, vagy a leírásban szereplő minta.
Kihagytad pl asensors:
sort. -
igen, egy valagnyi mqtt alapú, mind jó.
ide másolom a végét:- platform: mqtt
state_topic: "tele/kut1/SENSOR"
force_update: true
name: "kútvíz fogyasztás"
value_template: "{{ ( value_json['COUNTER'].C1 | multiply(10) | float ) | round(0) }}"
unit_of_measurement: "l"
- platform: mqtt
state_topic: "tele/kut1/SENSOR"
force_update: true
name: "kútvíz hőmérséklet"
value_template: "{{ ( value_json['DS18B20'].Temperature | multiply(1) | float ) | round(1) }}"
unit_of_measurement: "°C"
- platform: template
name: "L1_pv"
friendly_name: "napelem L1"
value_template: "{{ states('sensor.semb.ac_current_a' | float(0) * states('sensor.semb_meter.pf_a' | float(0) * states('sensor.semb.ac_voltage_l1' | float(0)' }}"
na, ez az L1_pv nem jelenik meg sehol.
a sablonszerkesztőben meg kiszámolja, az érték is jónak tűnik. -
Williamgrant
nagyúr
Egy kis segítséget kérek.
Xiaomi Mihome appal kezelt Xiaomi Lumi Gateway v3 hub mögé próbálok Aqara Smart Plug EU verziót csatlakoztatni, kis sikerrel.
Add device után megjelenik a listában hogy válasszak hubot, de szürke és alatta egy "Device is not compatible" üzenet van. Ha átváltok Hungary régióra, akkor is ugyanez a helyzet.
Nem jó a hub? Pedig a neten azt találtam hogy Mainland China régión működni kellene. -
dosaa
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést a láma kérdésért.
Gosund sp1 telepítéssel bajlódok. konektroba dugva egyből gyorsan villog, de a gosund app nem találja, hosszan nyomva nem vált át rövid villogásra ahogy a leírásban van (ap mód ha jól olvastam). Az eddigi xiaomi smart dugaljak gond nélkül kapcsolódtak, nem hiszem hogy a routernél lehet valami. Apple Home-hoz QR kód felismeréssel simán csatlakozik, de onnan nem tudtam átvarázsolni a gosund appba, hogy lássam a fogyasztás adatokat... Mi lehet a gond? Köszönöm -
szat8
tag
válasz
Fuser és Tsa #35862 üzenetére
Van másik szerzorod is abban a yaml-ben megadva, ami viszont működik?
-
-
Sziasztok,
Tetőablak cseréken gondolkodom, 3db-ot szeretnénk.
Somfy Tahoma-hoz szeretném illeszteni, a motoros Velux ablakokon gondolkodom. Fontos lenne a motoros és távvezérlés lehetősége, mindenekelőtt még egy újabb HUB/Gateway kiküszöbölésével. Van tapasztalata valakinek a motoros Velus tetőablakkal Somfy párosítással?
Belül szúnyogháló lenne, ezért a kézi nyitás nem megoldás.Köszi!
-
xmann
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tud e valaki olyan okos csengőt vagy kaputelefont ami vezeték nélküli (akkumulátoros áramellátás és wifi adatkapcsolat) és a képét nem csak telefonon lehet nézni hanem mondjuk táblagépen vagy valamilyen okos kijelzőn, valamint tudja azt a funkciót, hogy ha csengetnek automatikusan elindítja a képet. Kipróbáltam már két terméket is az egyik Xiaomi Mi Smart Doorbell 3 volt, de ott sajnos csak kínai régióba volt hajlandó működni és csak telefonról, táblagépre le sem tudtam szedni az alkalmazását. A másik pedig alzáról rendelt termék volt a márkára nem emlékszem azt sikerült összehozni a Xiaomi Smart Clock-al ment a csengő képe rajta, de kb 15 sec-es csúszással úgy, hogy egymás mellett volt a két termék plusz automatikusan nem indította el csengetésre a videó lejátszást, csak ha hangutasítással kértem tőle.
Tudom vegyek Googles Nest-et a csengőjével együtt, de az 100 rugón felül van a kettő együtt, ami szerintem picit túl van árazva. Próbálok kicsit olcsóbb megoldást találni.Köszönettel:
xmann -
Kommy
veterán
válasz
Fuser és Tsa #35856 üzenetére
A configuration.yaml-ban kell létrehozni
nekem a következőképpen van: (ez a módszer még működik de nem ajánlott)
sensor:
- platform:
template
sensors:
xiaomi_airpurifier_temp:
friendly_name: "Temperature"
value_template: ""
unit_of_measurement: "°C"
device_class: "temperature"
[Template leírása] -
sambenez
addikt
válasz
tradeelek11 #35857 üzenetére
Remélem jókat írsz majd, mert ahogy az várható volt nem bírtam ki és tegnap rendeltem 5db-ot.
-
Sziasztok,
egy nagyon amatőr HA kérdésem lenne:
hogy lehet template sensort létrehozni?
kéne egy változó, ami több másik szenzorból számít értéket.
elolvasgattam az összes doksit, fórumot, megcsináltam a szenzort, de nem látom.
nincs szintaktikai hiba, újraindítom a HA-t és semmi.
próbáltam a configuration.yaml-ba, a sensors.yaml-ba, a template.yaml-ba is, de nem látja.
mit nézek be? -
BullZeye
veterán
válasz
joebacsi #35849 üzenetére
Én ahogy látom nem akkora probléma, csak be kell állítani egy polling ratet és 3-5 másodpercenként reportol, de ha megjön lejelentem milyen.
Nekem igazándiból a router része a fontos, ezek picik, könnyen elrejtem és még hasznosak is
a power meter csak extra!
Erről jut eszembe, IKEA-nak volt régen Zigbee USB töltője, ilyesmi Zigbee 3-al létezik?4db-al a teljes házat le tudom fedni szerintem (remélem)
De valaki be tudja linkelni nekem amiről írtatok többször Z2M kapcsán, hogy eszközzel milyen listát kell végig csinálni upgrade előtt? 4 éves a HA-m és szeretném újra csinálni a nulláról, mert vannak már nyűgjei, remélhetőleg megoldódnak ezzel.
-
LouiS22
veterán
Important announcement about the future of BLE monitor
Home Assistant is going to add (improved) support for passive BLE devices directly in Home Assistant in the upcoming releases (most likely starting from 2022.8). For each brand, a core BLE integration will be developed, such that maintanance can be divided over more people, using the latest Bluetooth packages (bleak). I'm working together with the Home Assistant devs to move sensors from BLE Monitor to Home Assistant core integrations. During the transition, BLE monitor will still be available, but it is likely that the core HA Bluetooth integrations will not work niceley parallel to BLE monitor. So my advise, when all your sensors are available in Home Assistant, make the move. The aim is to have all sensors moved into Home Assistant as core integration. After the move, BLE monitor will probably be deprecated.
-
Saughassy
aktív tag
Belefutottam egy olyan Xiaomi Mi problemaba, amire sehol sem talalok valaszt, hatha majd ti.
Kaptam egy elvileg nullkilometeres Xiaomi videos csengot, ami wifi/RF kommunikal. A Xiaomi sajat appjaba viszont nem tudom regisztralni, mert szerinte mar mas accountjahoz van rendelve. Ilyenkor mi a megoldas? Nem hiszem, hogy csak a kukaba dobas marad. -
joebacsi
csendes tag
válasz
BullZeye #35848 üzenetére
köszi, pont előtted rendeltem 8 darabot kupon nélkül, de hála Neked már 2020-as áron jönnek
shp13-omból van nálam jópár, ilyet akartam rendelni, mert ezek beváltak, de ahogy látom a 2022-es szériában is van változtatás (link), ami miatt van probléma a mérési adatokkal Z2M alatt, így igazából mindkettő kicsit zsákbamacska...meglátjuk ha megjönnek
-
BullZeye
veterán
válasz
Jofi81 #35685 üzenetére
40 dollár 4db.
BW SHP15Érkezik egy ilyen 4-es csomag nekem is.
Ha jól olvasom, akkor Z2M-be simán lehet integrálni és annyi, hogy ameasurement_poll_interval
-t be kell állítani egy 3 másodpercre, és akkor ugyanolyan lesz mint régen és szolid módon a teljes házat le tudom fedni Zigbee 3.0-val, ugye? -
tradeelek11
aktív tag
válasz
Pizzafutar #35840 üzenetére
Tisztelettel
-
szat8
tag
válasz
A Moe's csak egy gyűjtő márka, ezért lehet szórás a minőségben, de nekem eddig nem volt a termékeivel gondom.
Nem jó bármilyen ZigBee hub! Az nem olyan sajnos, mint a wifi, hogy mindegyik kompatibilis egymással! Vagy szerzel univerzális megoldást, amihez külön központ kell (z2m, conbee, ZHA), vagy megveszed a saját hubját, ami meg más gyártók ZigBee cuccaival nem lesz majd kompatibilis. -
radio11
tag
Nekem például fojtó (vagy torló) szelepek is vannak a radiátoron, azzal is megoldható (ez a radiátor aljára szerelt szelep amit imbuszkulcsal kell beállítani, itt szettben látható a termoszeleppel együtt: https://netkazan.hu/termek/4546/danfoss-ra-fn15-rae5054-1-2-egyenes-radiator-szelep-szett?gclid=Cj0KCQjw_viWBhD8ARIsAH1mCd6gI1V_nU57Yf_tqxgYAHy93S_kU-4sOX9CyO0VC-SuhaTzgw6T_wIaAqGLEALw_wcB )
-
válasz
vampire17 #35739 üzenetére
Szétszedték a cuccot. Mennyire kritikus ez a térfogatáram szabályzás meg a zaj? A szerelő szerint hülyeség ilyen kis lakásnál (3 szoba, 5 radiátor) a térfogatáramlás szabályzás és fizetni a drágább szelepért.
Van erről gyakorlati tapasztalatod/a valakinek?
A drágább cuccot rögtön meg kell rendelnem. Az olcsóbbat majd hozza ha kérem a felújítás végén a visszaszerelésnél. -
Vodike
tag
válasz
1 éve használom, tökéletes nálam.
-
Pizzafutar
aktív tag
Üdv,
Lesz hét darab redőny a legegyszerűbb motorral (3. vezetékes), aminek a vezérlését eredetileg fali kapcsolóval valamint Zigbee-s redőny vezérlő modullal szerettem volna megoldani. Viszont találtam olyan vezérlőt amelyik RF távirányítóval is használható - így egy csomó felesleges vésést, vezetékelést meg lehet spórolni.
Kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata a MOES termékeivel kapcsolatban? Konkrétan ezt találtam: https://www.moeshouse.com/products/zigbee-diy-rf433-smart-curtain-switch-module-for-electric-motorized-roller-blinds-shutter-motor-2mqtt-available?variant=39456103956561
A másik kérdésem, ehhez szükség van egy ethernetes ZigBee-s hub ra is. Van ajánlott típus, vagy vehetem bármelyiket? -
LLKobe
veterán
válasz
tradeelek11 #35835 üzenetére
Azt nagyon megköszönném
Esetleg összerakást is vállalsz? Én nagyon nem vagyok ezekkel képbe... A házat meg tudom csináltatni 3D nyomtatással, de a többi nekem kínai
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
BlackJack21 #35837 üzenetére
Nehéznek nem nehéz, inkább más
itt ugye csak 1 vagy 2 open-close kell beállítani.
Viszont azért sokkal bonyolultabbat ezzel ne is nagyon
akarj. illetve itt maximum 8 ki és bemeneted van.
[link]Mondjuk attól. még 8 kőrös zigbees öntözés vezérlést meglehet oldani,
ha ide érnének a nyomógombjaim még idén
tehát egy ilyet [link] olcsóbban fellehet duplázni zigbee alapon.Tisztelettel
-
BlackJack21
tag
válasz
tradeelek11 #35835 üzenetére
Mennyivel nehezebb ezt programozni, mint egy sima ESP-t/ESP32-t?
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
LLKobe #35832 üzenetére
Sőt én még egy kicsit meg is "cifráztam"
,
az elején ESP32 re lett építve azzal is tökéletes volt,
de mivel a kertben is szerettem volna zigbeet így lecseréltem
CC2530+CC2591-re [link] (mivel ez 230-as így routerként is üzemel)Most várom a 3D-és szenzor házat, utánna megy az egyik barátomnak:
[kép] és ez is 2 villanyórát olvas majd.Ha nem azonnal kell összeszámolom az anyag költséget és átküldöm priviben,
megcsinálom nagyon szívesen.Tisztelettel
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott az alábbi kiépítés: szerveren home assistant, sonoff zigbee 3.0 usb stick és zigbee2mqtt, rengeteg xiaomi zigbee eszköz csatlakoztatva.
Az első kérdés, hogy az ajtó nyitási szenzor időbélyege rossz. Amint esemény történik megjelenik megfelelően, de mellette az szerepel, hogy 8 perccel ezelőtt, konstans az időeltérés.
Legfrissebb zigbee2mqtt, mi lehet a problémája?A másik: konnektorok mind ZNCZ04LM, egy külön oldalra van feldobva a fogyasztásuk, szépen mutatja is őket, viszont eszközönként csak a használat óta elfogyasztott teljes fogyasztást látom.
Hol tudnám esetleg ezeket bontva megnézni/megjeleníteni? -
LLKobe
veterán
válasz
tradeelek11 #35793 üzenetére
Üdv!
A villany megoldást te megcsináltad? Engem is érdekelne, de tök hülye vagyok ezekhez...
-
blg
senior tag
Sziasztok,
A Gosund SP1 konnektor alkalmas fogyasztás monitorozásra? Aktuális/napi/havi adatokkal? Mindenféle mókolás nélkül?
Csak fogyasztás monitorozásra használnám, a kapcsolgatás nem érdekel. Vagy erre lenne jobb eszköz is? -
BullZeye
veterán
válasz
tradeelek11 #35828 üzenetére
Itead Sonoff Zigbee 3.0 Dongle (nem a plus, hanem az eredeti aminél kábel kellett hogy működjön)
Chip rajta: EFR32MG21A020F768IM32, sajnos az általad linkelt közül egyik sem ehhez való.
Z2M-ből Stable, de ez egy 2 éves dongle és több mint fél éves a router FW rajta.
-
BullZeye
veterán
válasz
mikk2000 #35823 üzenetére
Sajnos nem, gondoltam teljesen más FW wipeolja az eszközt, hisz nem frissítettem, hanem coordinatorból csináltam routert a linken lévő leírás alapján, nem láttam, hogy írták volna, hogy kell extra dolgot csinálni, erről hol találok infót? :\
Annyi most feltűnt, hogy ha áramot kap az eszköz és Boot gombot 5 másodpercig nyomom akkor ugye párosul a coordinatorral, de a leírás szerint ha csatlakozik a villogásnak abba kellene maradnia, de még mindig villog.
edit2
Most végigolvastam a fenti linket és nem ír semmi extra lépést, amiket meg írt betartottam még backup is készült, bár nem tudom hova mentette. -
-
BullZeye
veterán
Van egy fölösleges Sonoff Zigbee 3.0 USB Dongle itthon, amit szeretnék betenni routernek, hogy növeljem a hatótávot.
Feltettem a linken szereplő firmwaret, Z2M felismeri, viszont "unsupported". Régen ezt az eszközt használtam coordinatornak, így nem értem mi baja van, tudtok segíteni?
-
fradi81
veterán
Hali
Egy ilyen okoskonnektor megbízható lehet vagy vannak bevált márkák? -
passat77
tag
Sziasztok,
Domoticz ügyben szeretném a segítségeteket kérni. Beújítottam egy ethernetes áram fogyasztásmérőt, ami támogatja a modbus tcp protokolt (502 port). A szerver egy málna pc lesz, amin fog majd futni a domoticz. A kérdésem, hogyan kell hozzá adni ezt az eszközt, hogy monitorozni tudjam a fogyasztást. Kezdésnek Windows alá feltettem ismerkedés céljából (amíg meg nem jön a màlnapc), de nem igazán boldogulok vele. Tudnátok ebben segíteni? -
mikk2000
őstag
válasz
CHIPman #35811 üzenetére
Nem egészen pontos a leírás, mert nem a routerre nem tudod csatlakoztatni a konnektor, hanem a teló (ami lóg a wifin - akkor mit is csatlakoztat még a mydlink?) nem látja a wifin lógó másik eszközt. A diginél van olyan, hogy a routeren levő wifi eszközök nem látják egymást. Mi van ha a telekomnál is? Egy kölcsön routerrel kiderülne, a telekom router-e a ludas (AP mód mondjuk). Esetleg a router beállításaiban kellene szétnézni, és biztos van olyan rész ahol megjelennek a csatlakoztatott eszközök, megnézni hogy ott van-e a konnektor, attól fügetlenül, hogy az app nem látja. Illetve a telekomos internet topikban érdeklődni ha van olyan.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
LouiS22 #35812 üzenetére
Az elsőhöz jelenleg csak egy mobil routerem lenne net nélkül, majd szerválok egy mobilt és nekifutok.
A másodikat megpróbáltam volna, de nem látom, hogy csatlakozna a konnektor egyáltalán a routerhez, így nem is tudom felé forwardolni a portot, mert nem tudom az IP-jét (és mellesleg a MAC-jét sem, mert nincs ráírva). -
LouiS22
veterán
válasz
CHIPman #35811 üzenetére
Próbaképp:
Otthoni wifi lekapcs.
Mobilon hotspot beállítása az otthoni paraméterekkel (ssid, jelszó, biztonság, 2.4 ghz), ehhez csatlakoztatod a konnektort. (Kell majd egy plusz mobil, hogy a folyamatot végig tudd vinni).
Hotspot lekapcs, otthoni wifi visszakapcs.
Másik opció (gyors google után): All TCP ports are closed, but UDP port 52644 is open. Azaz nyisd ki ezt a portot a konfigban, vélhetően ezen kommunikál. Egy próbát megérhet.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Van egy D-link W218-as okoskonnektorom, de az itthoni telekomos routerre nem sikerül felcsatlakoztatnom. Elindítom a mydlink appot, rácsatlakoztatja a telót a konnektor wifijére, utána kiválasztom az itthoni wifit az appban, kéri a jelszót, beírom, átcsatlakoztatja a telót is arra, végtelen töltés és "cannot connect to your device". Reset sem segít. Bevittem munkahelyre, ott pillanatok alatt végignyomtam és felcsatlakozott, le is frissítettem. Próbáltam WPA2/WPA3 personalról átrakni a securityt sima WPA2-re, illetve próbáltam külön SSID-ra szétválasztani a 2,4 és 5GHz hálókat (és nyilván 2,4-re csatlakozni), de ugyanez a vége.
Van valakinek ötlete? -
vampire17
addikt
Sziasztok!
HA ala keresek olyan integraciot vagy blueprintet, ami azt tudja, hogy beallitok egy adott erteket egy honapra, amit osszehasonlit egy masik (mért) ertekkel es ahogy kozelit a két érték egymáshoz riasztásokat küld. (pl 50, 75, 95% nál)
Fontos lenne, hogy minden hónapban más értéket kell beállítani.
Nyilvan automatizacioval megoldhato a dolog, csak gondolotam hatha van kesz megoldas.
35808 zsamiatt
Nekem a Xiaomi zigbee homero (kijelzo nelkuli) evek ota megy kulteren es semmi baja (annyi, hogy eresz alatt van, szal eso nem eri) -
zsamiatt
őstag
Milyen zigbees homero van ami kulteren is stabilan megy? Iden meg nem akarok idojaras allomast beuzemelni.
-
BullZeye
veterán
Shelly 1 esetén van mód a nyomkodásos resetelést megszüntetni, vagy növelni a nyomkodás számát?
Amúgy köszi a tippet, most teszteltem, Shelly1-el 2 nyomógombos kapcsolóval hibátlanul lehet 1 lámpát kapcsolgatni minimális hanggal!
Csak tesztelés alatt vagy 3x reseteltem
-
Degeczi
nagyúr
válasz
sambenez #35775 üzenetére
Most nézem, h már a Tasmota oldalán is kinn az infó: Watch out: SP1 devices sold nowadays do not always contain a ESP8266. Variants are around with a W701 cpu, which is incompatible with Tasmota!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest