-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petikeje
tag
válasz
its_grandpa #57169 üzenetére
Köszi, közben megoldódott.
-
Petikeje
tag
válasz
its_grandpa #57159 üzenetére
Thx, hogy ránéztél! Linux alól másoltam, és sztem nem hozta rendesen a sortöréseket, hanem én entereztem végig, itt meg hibáztam.
A kód lefordul, flashelni is tudom, és bootnál az eszköz logjában van a fenti hiba. -
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #57002 üzenetére
Dockerben is fut:
docker-compose.yml
services:
matterbridge:
container_name: matterbridge
image: luligu/matterbridge:latest # Matterbridge image with the latest tag
network_mode: host # Ensures the Matter mdns works
restart: always # Ensures the container always restarts automatically
volumes:
- "${HOME}/Matterbridge:/root/Matterbridge" # Mounts the Matterbridge plugin directory
- "${HOME}/.matterbridge:/root/.matterbridge" # Mounts the Matterbridge storage directory -
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56976 üzenetére
Derék
Ezt is ajanlom: https://github.com/Luligu/matterbridge
Illetve ami meg egy szep opcio lehet, third party matter gateway-ek ala integralas (Tuya, smartthings etc...)
-
petakpa1
őstag
válasz
its_grandpa #56599 üzenetére
Böngészőből működött mind LAN mind WAN felől, de nekem okostelón szimpi az app.
Mivel egyenlőre nem találtam olyan leírást, hogy a abcdef.dyndns.org cymekhez hogyan lehetne Let's encrypt-el SSL tanúsítványt csinálni, valszeg átmenetileg megpróbálom a tailscale.
Hosszú távon pedig eleve tervben volt egy komoyabb Asus router beszerzése itthonra, amin majd beüzemelek egy VPN Servert a mostani port FW-oakt pedig letiltom, okostelómban pedig beállítom, hogy saját VPN-emem keresztül kapcsolódjon okostelóm a HA Serveremhez.
-
petakpa1
őstag
válasz
its_grandpa #56569 üzenetére
Sajnos ez a módszer nem működik
Illetve annyiban működik, hogy amint ezt végrehajtottam és immár akár LAN, akár WAN felől böngészőből immár https protokollon tudtam belépni (miután a böngésző által veszélyként jelzett kockázatot elfogadtam).Ugyanakkor az Android okostelón futó HA app immár nem volt hajlandó csatlakozni, mert certficate nem hiteles.
A vampire17 által javasolt megoldással kell majd probálkoznom, csak elég bonyinak tűnik, hogy az Oracle által üzemeltetett dyndns.org oldalon magamnak regisztrált abcdefg.dyndns.org domainhez ssl certificat-et generáljak...
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56568 üzenetére
Nem irta a kollega, h email kell neki. Mindkett app (shelly es tuya) is tud push ertesitest kuldeni.
-
wik_406
tag
válasz
its_grandpa #56569 üzenetére
A mac filter nem fog mukodni kintrol.
Az csak egy subneten belul mukodik. Ha nem azonos subnetbol vagy, akkor a router mac cime lesz a telefon ip-hez tartozo. Telepithetsz ddns-t a telora, es akkor DNS alapjan tudsz szurni. De az MFA vagy a fenti tuneles megoldasok biztonsagosabbak.Wik
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56560 üzenetére
Hmm akkor en ertem felre, mit akar a kollega... en hasznalok shelly-t keringeto kapcsolashoz, bar valoban ott van mogotte rendszer ami kapcsolja...
Esetleg egy shelly SW bementete (detach relay-el) sorba kotve a szivattyuval?
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56550 üzenetére
Aramfelvetelre is lehet automatizmust írni nem csak elé on-off ra.
lehet tasmota de akkor is elég egy fesz mérős aljzat sztm. Mar ha zavarja a Tuya . (Nekem meg nem volt gondom vele)
-
törölt tag
válasz
its_grandpa #56513 üzenetére
Laptopon csináltam gyorsan hotspotot, arra felmegy, de gyorsba csak a légkondira volt időm.
-
törölt tag
válasz
its_grandpa #56424 üzenetére
Közben...
Sikerült belépni a Tarr ONT-be.
Tűzfal kikapcsolva.
NAT publikuson és priváton is próbálva.
5 GHz kikapcsolva, csak 2.4en.
Konkrétan sehogy sem sikerült. Smart Life, Tuya app van ajánlva, ezekkel működött is ameddig nem lett új szolgáltató.Úgyhogy marad a Bridge mód és egy router utána kötve.
-
zseko
veterán
válasz
its_grandpa #56497 üzenetére
Ó, WRT54GL. Nekem is van egy eltéve itthon, én tomato-val használtam
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56497 üzenetére
Picit paranoidnak erezlek de ez mondjuk maganvelemeny
Nalam a T csak net, nincs TV-nk. (csak "kijelzonk", de azon csak a stream megy
)
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56493 üzenetére
Mobillal is szoktunk azert guest wifire menni itt-ott
nem tudom milyen szolgaltatonal vagy, de egy telefon a supportnak es szokott mukodni a tavorol bridge modra valltas...
En telekomos vagyok, ott mondjuk rajta van a cimken az admin user/pass. Van benne PPPoE Pass, meg DMZ opcio is. Regen PPPoE-ztem de mivel OpnSense a tuzfalam, BSD alatt pedig a PPPoE nem egy eroforras barat dolog, inkabb atvaltottam DMZ-re. Hagy dolgozzon az ONT
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56488 üzenetére
De nincs routere a Bélának, csak a szolgáltatói ONT-ja van.
Viszont szeretné mobilról kapcsolni a Tasmotás garázs világítást -> portforward.
Vagy amiket irtunk
Van openwrt-s routere a Bélának.
Szerintem az ONT-ra akkor is kell egy portforward a router 443-ra.
Ha van routere, akkor az ONT-on : PPPoE Passthrough, Bridge... NEM duble NAT-olunk, "szép" hálózati layoutban... Ha nagyon nincs mas, akkor DMZ, h legalabb 2 helyen ne kelljen managelni a port forward-ot...
Mivel erős jelszóval védett bár tényleg elérhető a webes felülete.
De ki az az elvetemült a 40000 feletti portokat scannel ?
Mind1 milyen eros a jelszo ha az adat a ket pont kozott tikositatlan... (Man-in-the-middle attack) Meglepodnel, ki mit scannel....
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #56489 üzenetére
Hát, otthon és a cégnél is próbálgattuk, jók voltak az eredmények (nincs nyitott port otthon, cégnél pár van nyitva). Az a nyitott 80-as port akkor a netről is elérhető? Mert az online scan azt nézi, a belső hálót nem látja.
Az androidos mondat nem érv, hanem tény. Tailscale alap dolgokat kér. Ha ekkora a para, akkor nem kell Androidot használni. De a DDNS az legalább ennyire veszélyes. Szal. nem látom, hogy hol a baj a Tailscale-val (meg többi hasonló szolgáltatással).
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56483 üzenetére
De akar csinalhatod CloudFlare-el is, arra is van addon: https://github.com/brenner-tobias/addon-cloudflared
Pepitaban az mint a Funnel, csak pakol ele meg par szurest, etc...
Erre ne mond h secure risk, a fel internet ezt hasznalja...
Persze nem mondom h nem tevedhet egymillio legy, de na....
-
ViZion
félisten
válasz
Írtam, h IP range-t is lehet a Tailnethez adni, tehát nem kell, h minden eszközön fusson. VPN és nincs külön nyitott port. Tailscale a megbízhatósággal gyűjt ügyfeleket, sztem még hírlevelet sem küldenek. Androidon ennél több mindent kérnek még a játékok is...
Tailscale nem erőltet át mindent a saját szerverein, van a funnel is, ha arra van igény.
Port scan mindenkinek: [link] -
vampire17
addikt
válasz
Fura, h a biztonsag miatt aggodsz, de azert plain HTTP-t gond nelkul javasolsz HA-nak
(meg ha irtad is, hogy a biztonsag miatt "ne ugrojunk a nyagadnak")
Irtam, hogy Funnel-nel nem kell semmilyen kliens a masik oldalon. tehat nem kell aggondnod a szemelyes adatok miatt (ha zavar megis, hogy email reg van, akkor adj meg egy fals cimet a tailscale oldalon)
Amit te javasolsz, nem mondjuk hogy rossz, csak kicsit out of date... Ha mar mindenkepp localban kezelned, akkor inkabb egy nginx reverse proxy , a routeren csak 443 van nyitva, a tobbit a forditott proxy intezi... Ennek is van addon, vagy telepitheted, kulon tuzfalra, de meg sztm openwrt-re is. Sokkal elegansabb, mit a random port kiengedes, foleg titkositatlanul. (okolszabaly, h portot csak a vegszukseg eseten forwardolunk)
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #56477 üzenetére
Több módon lehetséges, az enyémet osztom meg, de Neki nem ez kell szerintem.
Nálam opnsense tűzfal van, ahhoz pluginként telepíthető (ahogy HA-hoz is). opnsense VPN között megjelenik a Tailscale, ott beállítom, h a helyi háló melyik IP range-t érheti el, melyik Tailnet-hez csatlakozzon (ezt az egyik e-mail címemmel hoztam létre a honlapon).
Tailscale admin oldalon bekapcsolom, h a saját dns szerverem használja, ami ismeri a helyi címeket, így elérek mindent otthon, ami a megadott IP range-ba esik.
Androidra tailscale app telepít, a fenti e-mail címmel létrehozott tailnet-re csatlakozik, kész. Onnantól a mobil is az otthoni dns szervert használja.Amit nem próbáltam, de ez kell Neki sztem:
HA plugin telepítésekor gondolom csak a HA elérhető, ha az volt a cél, akkor kész is. Telefonon nincs eltérés a fentiekhez képest.
További feltételezésem, hogy ha HA alatt van pl. AGH, DNSMasq vagy ilyesmi, ami ismeri a helyi címeket, akkor ott is elérheti a belső hálót. De nem néztem a plugint még.Van MagicDNS is tailscale-ban, névvel a csatlakoztatott eszközök elérhetők. De ehhez ugye telepítve kell lenni azokon is a Tailscale-nak, nálam a fenti metódus ezt kerüli meg.
Vannak videók, amik bemutatnak mindent is, és a Tailscale doksik is nagyon jók.
-
vampire17
addikt
válasz
Barhova (ami egy lokalis halozatban van a HA-val, ez lehet a HA maga, pl addonkent) telepited a Tailscale-t. Vegyuk az addont, mert az a legeletszerubb.
https://github.com/hassio-addons/addon-tailscale
Ha ez megvan ket utad van. Vagy felrakod a mobilra is a Tailscale-t es akkor klasszik VPN-ken hasznalod. Persze ez neha macera, mert el kell inditani a VPN-n telon stb...
Ennel jobb a Funnel. A Funnel legyegeben azt csinalha, hogy csinal egy VPN kapcsolatot kozted es a Tailscale servere kozott, ott generalnak neked egy https url-t amin keresztul elered az a szolgaltatast (kozzetett portot) amit szeretnel.
Ha Addonkent telepited a Tailscale-t akkor az addonal ezt alapbol meg tod csinalni: https://github.com/hassio-addons/addon-tailscale/blob/main/tailscale/DOCS.md#option-funnel
-
LouiS22
veterán
válasz
Előfizet Nabu Casa Cloudra. Ennél biztosan nincs egyszerűbb (nem láttam nyomát olyan kitételnek, hogy nem lehet fizetős).
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #56473 üzenetére
Egyszerűnek nem mondanám, az a Tailscale
-
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #56472 üzenetére
Még mielőtt a biztonság miatt a torkomra mentek az OpenWrt wan oldali http miatt.
Az OpenWrt már 23.05.5-nél tart és az OpenWrt 21.02 óta a LuCI, alapértelmezés szerint HTTPS-en keresztül is elérhető.
Megoldható lenne 19.07 alatt is:uci set uhttpd.main.redirect_https=1 # 1 to enable redirect, 0 to disable redirect
uci commit uhttpd
service uhttpd reload
Ilyen mélységbe azonban nem akartam menni, a cél a HA wan oldali egyszerű elérésének megoldása volt.
A router elérhetőségének wan oldali portforward szabályát meg már töröltem az ONT-ból . -
ratkaics
senior tag
válasz
its_grandpa #56438 üzenetére
Fontos lenne a témában, hogy ne kelljen feloldani a telót meg elindítani az HA app-ot, meg ilyesmi.
Tudom, hogy van ilyen HA csempe is, de akkor is telefont kell simogatni hozzá. Ezt sokszor egy szabad kézzel és kesztyűben kellene gyorsan és egyszerűen használni.
Ezért gondolkodtam külön készülékben.Az SMS-es dolognak utána olvasok majd, de kissé macerásnak tűnik.
@its_grandpa
Nem értem, hogy egy router ezt hogyan tudná megoldani. Kérlek fejtsd ki egy kicsit.Köszönöm mindenkinek az együtt gondolkodást!
-
válasz
its_grandpa #56449 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, most kicsit elvesztem a lehetőségekben
Philips Hue van otthon, az is zigbee, de gondolom azt nem tudom másra használni, csak a saját philips eszközeivel fütyül össze.
Ha azt mondjátok, hogy ezzel az Athom-al jobban járnék mint egy Alis tuyával, akkor megfogadom, bár a posta elég húzós, csak 1 plug-ot rendelve.
Vagy még a most aprón található Tuya-sat néztem, az helyben is lenne, erről mi a vélemény? -
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56447 üzenetére
rakerestem , elso talalat volt. Nem mondtam h onnan rendelje, csak tipus otletet adtam.... De itt van egy masik eladotol ugyanaz: https://www.aliexpress.com/item/1005006172687915.html
Moes eleg megbizhato, nagyon sok mindent rendeltem mar toluk.
-
vkp
aktív tag
válasz
its_grandpa #56438 üzenetére
Mégse
Átolvastam, a gyári doksi is írja, hogy egy gammu kell, ami ez esetben az sms server, és ő küldi be mqtt-n a HW-ba a bejövő üzenetet. Enélkül a HA csak küldeni tud, ahhoz viszont a modemen kívül nem kell semmi. A gammu sincs az ördögtől, lehet, hogy majd kipróbálom.
-
vkp
aktív tag
válasz
its_grandpa #56431 üzenetére
A HA üzenetet küldeni tud, fogadni nem. Nem mondom, hogy nem lehet megoldani, de ahhoz, hogy fogadni tudjon, kell valami sms server, ami betolja a HA-ba.
-
törölt tag
válasz
its_grandpa #56422 üzenetére
Nem NAT-olt. Én magára az eszközre tippelnék, viszont közben kaptam egy privátot, hogy Tarr nettel neki se ment a WiFis légkondicionáló csatlakoztatás sehogy.
-
szil0007
csendes tag
válasz
its_grandpa #56412 üzenetére
Köszönöm az infókat , még eléggé az elején vagyok és így nagyon jól jöttek.
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56412 üzenetére
Annyi meg , hogyha a mosquitto HA addon, akkor automatan atveszi a HA usereket. Tehat ha letrehozol pl egy mqtt_user nevu felhasznalot HA alatt azzal elered a mosquitto-t
-
szil0007
csendes tag
válasz
its_grandpa #56404 üzenetére
Az a baj hogy én magam sem tudom , hogy mi a baj. Most újraflasheltem az esp8622-t újra bejelentkeztem a webes felületen. Illetve a Ha-ban a brokerben a discovery-t konfiguráltam ha minden igaz. Ezek eddig valamiért nem mentek , és most csatlakozott az explorer is. Viszont itt továbbra is stagnál a dolog. Ugyan úgy nem tudom , hogy hogyan tovább. Ami elmaradt hátha fontos , hogy a HA egy külön laptopon fut OS-ként felrakva , tehát semmi más nincs rajt. Ehhez csatlakozom a napi használatos laptopommal a: https:\\192.168.50.176:8123-on. Minden egy router alatt van. A HA-s gép utp-n a a többi eszköz wifin. Illetve nem tudom , hogy jól van-e konfigurálva az otgw MQTT-s része, konkrétan az MQTT urlje bármi lehet amit én adok meg? Illetve MQTT user / passward is bármi lehet? nem kell a HA- dolgaihoz kapcsolódnia? A részinformációk azért vannak mert nem tudom mi az ami fontos infó és mi az ami felesleges... :/
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #56400 üzenetére
nem olyan, mintha lenne nála a HAban is, meg mellette vmi docker vagy vm is? lehet 2 bróker van?
Engem összezavart -
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56067 üzenetére
RF cuccok , tapasztalatom szerint , időközönként jelentenek nem változásra . Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Zigbee cuccok jelentenek inkább változásra , elem kimeles miatt .
a linkeket köszi megnézem !
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #56064 üzenetére
Nekem RFXCOM RFXtrx van .
amit linkeltel abban nincs páratartalom érzékelő illetve nem írja a jelentési időközt. Amúgy van hasonlo érzékelőm , csak pont a jelentési idokozzel illetve a páratartalom méréssel van vele gondom . Amit linkeltem abban az a jó hogy szépen le vannak irva a paraméterek .
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #55965 üzenetére
Ha ojb ötlete jobban tetszetne migabi24, akkor ezt a csengot ajanlom. Ugyanazt tudja , mint amit ojb linkelt, csak a nyomogombja öntöltős nem kell bele elem:
-
zseko
veterán
válasz
its_grandpa #55882 üzenetére
Nem rakunk sok kötődobozt mert nem egy esztétikai élmény.
Most tapétázom újra a szobámat, eddig hatot találtam benne...
Nem is emlékeztem hogy ennyi van, de a szekrénysor mögé még nem jutottam el -
vkp
aktív tag
válasz
its_grandpa #55882 üzenetére
Eléggé elmentünk villanyszerelés irányba, de szerintem belefér.
Szóval az élet mást mutat, mind a szabványok. Simán fel fog rakni egy kapcsoló alá/fölé/mellé egy konnektort, ha az igény úgy kívánja, nem fog vésegetni. Ha nincs ÁVK, simán átköti a nullát a védővezető helyére (sajnos láttam ilyet, nem keveset).
A keresztmetszettel arra akartam utalni, hogy a jelenlegi szabványok szerint nem rakhatsz oda 0.5-ös vezetéket/kábelt. Hogy miért? Az az áramkör, ahová be van kötve, az valószínűleg (optimális esetben) 1.5, vagy 2.5, ennek megfelelően 13 illetve 16 Amperre biztosítva. Keresztmetszetet váltani csak biztosítva lehet, de nem valószínű, hogy beraknál egy olvadóbiztosítót vagy kismegszakítót a kötődobozba vagy pedig mellé a falra. -
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #55884 üzenetére
Próbáltam hasonló módon, számsort küldeni Generic dummy device-ból, az csak számot tud. Előnye, h itt állítható, h pl. 20 sec-ként küldje át az adatot.
Végül megkerültem a problémát, a program is rövidebb lett az ESP-n. Publish-al a rules-ból küldöm közvetlenül, ez kicsit sűrűbben megy, de nem látom, h probléma lenne. Valószínűleg a controllerben megadott interval szerint csapatja.
A megoldás előttem volt...
MQTT-n a sensor value bármi lehet -string is-, erre nem gondoltam. Szal. lett egy sensor, ami az ESP status topikból kap value-t. Utána -mivel csak 1 entity már- a dashboardon nem kell státusz alapján cserélgetni az entitásokat, ez kiírja, h mi van, custom button-al még ikon és szín is cserélődik. Még vmi fejléc félét kell fabrikálnom, mert nagyon éjjel volt. -
osztraksajt
őstag
válasz
its_grandpa #55868 üzenetére
Az YSLY-nek nem csúszós a szigetelése mint pl az MT-nek, nem egyszerű behúzni másik kábel vagy akár egymás mellé, kenni kell rendesen, illetve mivel nem tömöreres, érvéghüvelyezni is illik.
Én más oldalról közelíteném meg a dolgot. Ha baj lesz és kimegy a kárszakértő és megállapítja hogy nem szabványos a villamos hálózat a biztosító azonnal kidobja a nyakából a kárkifizetést attól függetlenül hogy nem emiatt történt a tűz. De ha nem a tervnek megfelelő gázkazánt találnak (mert közben cserélve lett és nem lett módosítva a gázterv), vagy a napelemes rendszerhez nem készült villamos biztonsági felülvizsgálat (amit a szerelők szeretnek elspórolni mert átvételkor nem kéri a szolgáltató) akkor se szeretnek fizetni. Egy beázás stb belefér, de többmilliós károknál már szőröznek mindenen.
-
JMP
kezdő
válasz
its_grandpa #55867 üzenetére
Értem! Jogos, kimaradt, hogy csak egyik lámpát akarja vezérelni.
-
vkp
aktív tag
válasz
its_grandpa #55868 üzenetére
Nem csak a szín jelölés a probléma, hanem a keresztmetszet. Értem én, hogy most "csak" egy okosrelé lesz azon a nullán, meg egy két led izzó a két áramkörön, de bármikor jöhet egy "dejó, hogy van itt egy nulla, pattintsuk fel egy konnektort" ötlet.
Egyébként én nem is a kapcsoló mögé tenném a relét, hanem abba a kötődobozba, ahonnan a nullát kellene vezetni. Így (most a piros színt el is engedném) nem kell újra húzni semmit, a kötő dobozban valószínűleg lesz nulla, ha nem, akkor meg másik dobozból lehet odahúzni. -
Nerazim
őstag
válasz
its_grandpa #55836 üzenetére
Ugy latom itt piros van meg fekete, de nem tudom h ez jo e nekem.
-
Kroni1
veterán
válasz
its_grandpa #55742 üzenetére
Jogos.
Végülis nem annyira fontos, de lehet visszaállitom ZHAbridge-ről Sonoff ZB módra a bridge-et.
-
its_grandpa
tag
válasz
its_grandpa #55717 üzenetére
Nem szabad memóriából kommentelni
, régen tasmotáztam.
Se putty, se WinSCP csak a saját felületén lehet konfigolni.
Előtúrtam a Gosund SW3-at (van rajta gomb) amire tuya-convert-el flasheltem tasmotát.
Egyetlen parancsot kell kiadni a konzolon -> PulseTime<x>
x=100+sec , az 5 perces időzítéshez 100+(5*60) = 400Gombot megnyom, bekapcsol, 5 perc múlva kikapcsol.
Problem solved.(és most vissza az openwrt-s webrádió projektemhez, mert megőrjít az awk )
-
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55699 üzenetére
1. Hol van beállítva a port forward 8084-re 8443-ről?
Itten-e': (Asus router OpenWRT-vel tűzfalban....)
2. A Domo Remote Shared Port nekem gyanús.
Mi gyanús benne? Oda másik portot kéne írni szerinted?3. A .174-es Sonoff Console logjában mi van ?
4. A mobilos WAN oldalról miért admin-al akarsz belépni ? (+törölted a user/pw-t.)
Hol töröltem a user/pw-t?5. Az MQTT Explore OFF ON -nak mi a JSON tartalma?
Ezt hol kell megnézni???
Nekem ez látszik:MÁS:
#55707 ojb: Azt nem láttam a kiírásban hogy nincs internet/wifi. Ha van wifi akkor a "Sonoff mini r4" a legegyszerűbb megoldás szerintem, lásd [link] hsz. -
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55703 üzenetére
Hát pedig de. 😇
Most állítottam be a gyerekszoba világítást.
Át lehet állítani kapcsoló vagy nyomógomb üzemmódra simán. Aztán okosvezérlés. Kész is. Jelenleg 1 percre lőttem be, de tud naplemente, felkelte stb alapból minden mókolás nélkül. Mint egy lépcsőházi automata. -
sunavlys
senior tag
válasz
its_grandpa #55694 üzenetére
olyat akarok, ami szerelvénydobozba elfér
amit csatoltam olyanom már van egy, de a mostani árát már sokallom
a Sonoff tudása nem kell, nekem csak egy egyszerű timer kellszerk: megnéztem ezt a Sonoff-ot
Ez ugyanolyan mint a tuyas kapcsolók, jól gondolom?
Vagyis ez sem tud olyat, hogy felkapcsolom a lámpát a kapcsolóval és mondjuk 5 perc múlva elalszik a lámpa. Mert nekem csak erre kell. -
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55692 üzenetére
Na ez az ami nem működött, ellenben a ">>..a gyökér Domoticz" módszer igen.
Csak mint utólag kiderült rossz domoticz könyvtárba tettem a "resetpwd" nevű üres filet.
A jó hely a "volumeX/appstore/domoticz/bin" volt.Most hogy csak a user/jelszó lett elvileg törölve újra nem megy a kapcsolás.
(Ha ide betettem amit írtál 2 sort az ON-OFF-hoz akkor sem)
Itt esetleg kellhet állítani valamit?
(A böngésző címsorábanban a 8084-es port a LAN oldali elérés portja, ami a routerben WAN oldali kérés esetén 8443 ami át van irányítva szintén a 8084-re.)Végül, de nem utolsó sorban.....
A bal felső ablak a webes felülete a szobai kapcsolónak (Tasmota), a jobb oldali az Explorer, alul pedig a domoticz felülete.Ha a Tasmotán kapcsolom akkor az Explorerben látom, de a Domoticz-en nem vált az állapotjelző.
Ha a Domoticz-en kapcsolom akkor csak az állapotjelző változik a domo-ban, de az explorer-ben sem és a valóságban sem történik semmi.Tegnap ezek működtek, (csak telefonos app nem kapcsolódott még a domoticzhez) elvileg csak a jelszó lett nullázva.
Csak nekem kínai ez az egész?!? -
válasz
its_grandpa #55695 üzenetére
Biztos a gép fordította.
Tuti nem eredeti magyar volt a szöveg. Én is csak másoltam.
-
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55689 üzenetére
Vicces ez az informatika, mert lehet, hogy nem kellett volna neki működni, de működött régen is!
Sőt tegnap már a Domoticz programból is működött újra a kapcsolók kapcsolása, nem csak a saját egyéni Tasmota http-s oldalukon keresztül, tehát a MQTT tette a dolgát.Aztán olvastam valamit, hogy az egyik bejelentkezési mód nem működik, gondoltam azért nem enged be a telefonos app. Át is állítottam valamit a Domoticz szerveren a böngészős felületen.
Na azóta rossz jelszó miatt totál kizártam magam onnan.
Mivel a Synology-n a telepített csomagok között ott van ugyan a Domoticz, de se leállítani, se uninstallálni nem tudom!!!
Ezt a szart konzolon keresztül le lehet szedni, hogy újra fel lehessen telepíteni?
Nem találtam épkézláb megoldást.... mert amit találtam az általános Linux-ra vonatkoznak és nem működnek sajnos.#55674 wik_406:
Átírtam a root-ra és a hozzá tartozó jelszóra és működött a Domoticz... aztán sikeresen kizártam magam!Pedig már "csak" a telefonos app nem működött!
-
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55670 üzenetére
Nagyjából ennyi az eszköz oldal és a Domoticz eszköz oldala.
-
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55670 üzenetére
Nekem inkább az kezd lenni a gyanúm hogy a jelenlegi verziójú Domoticz már nem kompatibilis a Synology 218Play Nasommal, ugyanis az újabb verziójú cuccot már Docker alól kéne futtatni, azt pedig nem támogatja ez a NAS tudtommal.
Egyébként az eszközök beállítása nagyjából annyi volt anno hogy egy IDX szám tartott minden eszközhöz, fenti esetben a 4-es a szoba kapcsoló. Domoticz-ben új eszköz, megadtam hogy idx 4 aztán működött.
Én csak használója vagyok, a programozás elég távol áll tőlem sajnos, néha azt sem értem mit kérdezek, nem beszélve arról hogy ti mit válaszoltok. 🤣 -
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55640 üzenetére
Hali!
Sajnos valami nem kerek.
Lementettem az eredeti conf filet.
Bemásoltam egy újba a fenti sorokat. (chown is azonos....)
Nem tudja elindítani a Mosquitto-t egyáltalán.Ha visszamásolom az eredeti conf file-t akkor elindul, de persze nem működik ahogy kéne.
Mit cseszek el??? -
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55640 üzenetére
Köszönöm
Este kipróbálom. Már kezdek megbolondulni.Van egy Synology, azon egy Domoticz szerver is fut. Az alá vannak berakva a Sonoff cuccok amin Tasmota fut.
Ezeket kapcsolta automatán a konfiguráció.
Először még működött automatán, utána már csak weblapról tudtam kapcsolni a Domoticz nem engedett be telefonról (akkor még böngészőből ment). Majd a vége az lett hogy magának az eszközöknek a weblapján tudtam kapcsolni. -
nimfas
addikt
válasz
its_grandpa #55627 üzenetére
ps -ef | grep mosq:
sudo netstat -tlnp | grep mosq:Lehet hogy a Mosquitto conf-ba a 127.0.0.1 helyett a 192.168.2.204-et kéne beírni??
Csak ötletelek.... -
4D4M
senior tag
válasz
its_grandpa #54927 üzenetére
Nem mondja ki szabvány, hogy fürdőszobában meg kellene szakítani a nullát. Életvédelmi relén több értelme lenne rugózni.
-
ab81
csendes tag
válasz
its_grandpa #54918 üzenetére
ez fürdőszoba és lámpa + páraelszívó, gondolom ezért van nulla. amit linkeltem, ahhoz nem kell felhő, simán zigbeen megy. de akkor elmélkedem egy kicsit, hogy vésni szeretnék-e a sonoffnak, vagy kockáztatni, hogy befér-e egy ilyen kapcsoló amit linkeltem.
-
ka64
tag
válasz
its_grandpa #54918 üzenetére
Köszönöm, hétvégén kipróbálom.
-
ab81
csendes tag
válasz
its_grandpa #54863 üzenetére
Sonoff ZBMINI-L2 nulla nélkül, csak fázisvezetékkel működő Zigbee 3.0-s kapcsolórelé, 3db.A szerelvénydoboz 6 cm mély, a Valena kapcsoló 21 mm, a ZBMINI 18.4 mm, el kell férniük a Valena mögött.
A ZBMINI-L2 relét a fali kapcsoló mögé kell beszerelni, és a min. 3W teljesítményű lámpa kapcsolására alkalmas, max. teljesítménye 6A. Működéséhez nincs szükség villodzásgátló modulra.
Ezzel most elgondolkodtattál, de újra szétszedve a kapcsolót, tökre nem így tűnik. A szerelvénydoboz nincs 5cm, a kapcsoló pedig a kinyúlással együtt kb 4cm, emögé a madzagokkal tuti nem fér be semmi szerintem:
Kinéztem még ezt az Alin, de ennek meg mintha egyben lenne a hátulja, nálam pedig 3 külön doboz van, mint a kép is mutatja.
-
vampire17
addikt
válasz
its_grandpa #54864 üzenetére
Igen, termeszetesen jo mas is (irtam is) En regen Rflink-el keztem, aztan valtottam rtl-sdr-re vegul lett rfxcom
Nekem ezzel volt a legegyszerubb megoldani out of the box mukodik. a tobbivel a "rahangolas" macera volt mindig... Illetve pl a rtl-sdr csomoszor rossz adatot vett... Egy idojaras kozpontnal annyira nem gaz, h ki-ki marad egy fogadas, de en pl RF taviranyito jelet is fogom vele es ott rossz volt a kimaradas
-
ViZion
félisten
válasz
its_grandpa #52590 üzenetére
Van erre egyszerű megoldás,
csak nem tudom, h mi a neve...fingerbot
Megnyom egy gombot, kapcsolja a kapcsolókat és integrálható HA alá. Ahhoz kell erősíteni a távirányítót, kész. Nem szép, de működik... majdnem biztosan. -
LouiS22
veterán
válasz
its_grandpa #52574 üzenetére
Azokkal az eszközökkel mindenképp, amiket "ismer". De 868-on meg lesz lőve a kolléga. Sőt, egy jó ugrókódos akárminél 433-on is.
-
burtione
tag
válasz
its_grandpa #52572 üzenetére
igazából egy 868Mhz-en működő távirányítót szeretnék integrálni Alexa-ba.
433Mhz-en működ gateway-t találtam (SONOFF RF Bridge R2 433 MHz - ez is egy távirányítónak menne), de 868Mhz-re meg vagyok lőve. -
LouiS22
veterán
válasz
its_grandpa #52572 üzenetére
Ez csak az egyik fele. Utána kell szoftverezni is.
-
garga01
őstag
válasz
its_grandpa #51214 üzenetére
Köszi szépen, átnéztem, ez kell nekem.
-
tobias40
veterán
válasz
its_grandpa #51010 üzenetére
Bocsánat,nem voltam pontos...
H.View 4CH CCTV System 720P HDMI AHD CCTV DVR 4PCS 1.0 MP ilyen rendszerem van.
Ha jól tudom ez egy analóg rendszer,eddig a CMS progival használtam a felhőn kersztül
Hogyan tudom meg hogy tud-e lokálba működni?Olvasom az ajánlott linket...
-
csemberlen
őstag
válasz
its_grandpa #50735 üzenetére
Már nincs szabványban.
-
csemberlen
őstag
válasz
its_grandpa #50722 üzenetére
Nem kell.
-
migabi24
nagyúr
válasz
its_grandpa #50722 üzenetére
Villanyszerelő csinálta én nem értek hozzá, egyébként ez olyan helyen van, hogy akár beltérinek is elmenne
-
stairmaster
tag
válasz
its_grandpa #50573 üzenetére
Koszi, én naiv azthittem ajanlotok valami xiaomit vagy tp linket.
És wi-fi el szeretném összekötni egyébként. -
mauimagic
senior tag
válasz
its_grandpa #50400 üzenetére
kicsit leegyszerűsíted a dolgot, hiszen ha kevert köröd van, akkor nem lesz elég a kazán szivattyú, be kell építeni egy másikat, illetve hidraulikus váltót is illik tenni.
Egy jól modulációval rendelkező, normálisan méretezett kazán mellé egyik sem kell, megoldja. -
4D4M
senior tag
válasz
its_grandpa #49976 üzenetére
Ha tudnád, mennyire megtiszteltem őt...
Egy olyan monstrumban lakik, amit osszeszereles után, szét kellett szednem, mert nem bírtam egyedül megmozditani :Đ
10 cm PUR minden irányban. Tulajdonképpen semmi megrázkódtatás nem érne, ha háznak kellene neveznem (: -
4D4M
senior tag
válasz
its_grandpa #49972 üzenetére
Köszi a linket. Rámfér.
Nem hiszem, hogy messze jutok a témában, de azért a kutyaolat felszenzorozom már :Đ -
4D4M
senior tag
válasz
its_grandpa #49960 üzenetére
-
ojb
tag
válasz
its_grandpa #49960 üzenetére
Igazad van...
Csak a műszaki tartalomra és a kérdésre -
' hogy mit is szabad és mit nem szabad megvenni' (:'
koncentráltam az előző válaszomban és nem néztem az árakat
Gyorsan javítom a hibámat: [link] -en már ~3.000.-Ft körüli az ára szállítással. -
4D4M
senior tag
válasz
its_grandpa #49954 üzenetére
Köszönöm, bár nem kerültem sokkal közelebb ahhoz, hogy mit is szabad és mit nem szabad megvenni (:
-
4D4M
senior tag
válasz
its_grandpa #49925 üzenetére
Jól értem, hogy ha a környékén van a gatewaynek pl egy időjárás állomás, ami 433-on küld adatokat, akkor simán be lehet csatornázni a saját mqtt brokerbe?
-
ratkaics
senior tag
válasz
its_grandpa #49924 üzenetére
Jaaa, hát én sok évvel ezelőtt vettem 3db 1-es licenszet még azt hiszem a DS112-őmhöz. Szerintem akkor volt darabja 8-10k. Meg nem is egyszerre vettem. De azóta már kétszer cseréltem NAS-t a licenszeket meg mindig tovább hoztam...
-
ratkaics
senior tag
válasz
its_grandpa #49904 üzenetére
Ja, világos, hogy sokkal kevésbé biztonságos, hogy sokkal kevésbé biztonságos, mint a vezetékes hálózat.
Jelenleg 5 kamerához van licenszem, miért kérdezted? -
kano
nagyúr
válasz
its_grandpa #49855 üzenetére
Egy vegyes tüzelésű kazánon minden esetben van huzatszabályzó.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
its_grandpa #49813 üzenetére
Nem ez volt a gond, hanem az áramellátás. Valamiért nem volt bekapcsolva a dugalj, de világított a led.
-
kano
nagyúr
válasz
its_grandpa #49829 üzenetére
"Miért nem ? Simán fel tudod benne forralni a vizet és nyomás alatt van."
Azért itt van még pl. egy huzatszabályzó ami pont ezt akadályozza meg. -
adabra
senior tag
válasz
its_grandpa #49829 üzenetére
Az én végtelen egyszerű fűtés szempontjaim meg már leírtam valahol.
Egy 6 szobás ház fűtését 2023-ban 1060 m3 gázzal - meleg vízzel együtt - megoldottam.
Ez elég jól hangzik. Van linked, hogy hol írtad le? Helyszíni tanácsadást is vállalsz?
-
kano
nagyúr
válasz
its_grandpa #49813 üzenetére
Mondjuk ez így nem teljesen igaz, hogy átmegy kuktába...
Nekem is egy szivattyút kapcsol a csőtermosztát jelenleg. Miért lenne ez jobb? Ennek a hőérzékelőjét hová kellene vezetni, hogy pontosabb legyen?
-
KaqXar19
tag
válasz
its_grandpa #49520 üzenetére
-
Szajo
őstag
válasz
its_grandpa #49521 üzenetére
Akkor végülis mi lenne ajánlott az én “gondomra”?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
its_grandpa #49519 üzenetére
Egyrészt miért ne tudnál akár mobilnetről is, az csak a céges VPN kérdése, másrészt a fönnakadás azon az állításodon van, h köteles lenne a szolgáltató NAT nélküli címet adni. Nem az. Nem is lehetne, hiszen eleve azért NAT-olnak, mert nincs elég IPv4 címük.
-
PistiSan
addikt
válasz
its_grandpa #49519 üzenetére
Én tudtam, VPN, minden működik kifelé.
írtam anno a szolgáltatónak, hogy adjanak publikus ip-t, azt írták, hogy csak ez a NAT-olt van ingyenesen, ha szeretnék publikus IP-t, akkor fizessek elő FIX ip-re, ott tudnak csak publikus címet biztosítani. Ezutáb lett a tailscale vpn, azzal a helyi lanon vagyok ha kell. -
KaqXar19
tag
válasz
its_grandpa #49517 üzenetére
zsir
ok, akkor megy vissza es szerzek ilyet:
ezt hogy kosse be az egysegsugaru user? wagom van. -
vkp
aktív tag
válasz
its_grandpa #49515 üzenetére
Miért lenne köteles? Tudod mennyi olyan szolgáltató van, aki nem ad publikus címet?
-
PistiSan
addikt
válasz
its_grandpa #49504 üzenetére
Meg fogom ezt is nézni, nem kapunyitó kell, hanem a kapu nyitására szeretném bekapcsolni a világításokat, bár ha ez a Dry contact kapcsoló is mehet ki esőtől nem védett helyre, akkor lehet egyszerűbb úgy.
Van itthon RaspBerry pi tailscale-el, szóval a vezérlés miatt nem kell semmilyen külső elérést csinálnom. (((Nem is tudok, mivel natolva van a netem a szolgáltató által, még dinamikusan változó publikus ip címem sincs. 255.255.252.0 ás alhálózati maszkom van ))) -
adam3
aktív tag
válasz
its_grandpa #49504 üzenetére
Azért elég bátor dolog egy kapu tasmota alapú jelszóval nem védett vezérlését simán kirakni a netre. Vagy van már esetleg valamilyen távoli biztonságos elérés tasmota-ra is?
-
Kroni1
veterán
válasz
its_grandpa #49472 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából ez elég lenne nekem, mást nem igazán akarnék figyelni. Ennek utána olvasok, köszönöm az ajánlást!
Amúgy első körben egy ajtónyitás szenzoron gondolkodtam, de az kültéren nem a legjobb és nem is lenne esztétikus megoldás sztem. Még egy Sonoff RF is eszembe jutott, bár nem tudom az működhet-e ilyen funkcióként.
Egyébként még az is eszembe jutott h nem a 433at monitoroznám hanem az 5V-on a feszültségváltozást a kapumotornál.. Bár nem tom ez működhet-e valamilyen eszközzel. -
KaqXar19
tag
válasz
its_grandpa #49443 üzenetére
Van nulla, fazis, fold.
-
fraba
aktív tag
válasz
its_grandpa #49315 üzenetére
Erre a hőmérőre gondoltam: Tuya WiFi/Zigbee Smart Temperature Humidity Sensor így nem kell építeni semmit se, off the shelf termék. Csak azt látom a lerásába, hogy +-1°C pontosságú("garantálnak"), ami egy lakás fűtésére télen nem éppen a legjobb.
-
ojb
tag
válasz
its_grandpa #49167 üzenetére
Maximálisan egyetértek veled,
de a kérdés nem egy "buta" kazán figyelésére vonatkozott? -
Degeczi
nagyúr
válasz
its_grandpa #48970 üzenetére
Akkor egy nagy titok: Alit sosem szabad forintra állítani, mert nagyon durván rosszul vált! Ma 367.5 Ft lenne 1 USD náluk, míg mondjuk Wise-on (aminél biztos akad jobb is) 350... Tegnap reggel még 348 volt.
Az árak pedig nem fixek, tegnap amikor ránéztem, az említett $8.38 volt.Ja, és a konrét típussal azonos valóban 3500 + 990 lenne itthon: jól látod, ez így korrekt. Nem másik típust linkelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest