Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Szüleimnél az utóbbi időben 2x is leoldott az ÁVK és jó pár órával később lett felfedezve, hogy nincs áram a házban. Jó lenne ha áramszünet esetén valahogy kapnék értesítést. Van kezdetleges okosotthon kiépítés Home assistanttal. Van arra egyszerű megoldás, hogy a náluk lévő home assistantot távolról monitorozzam egy másik home assistantból és ha x ideig nem válaszol akkor telefonra kapjak értesítőt?
Köszönöm
-
burtione
tag
sziasztok,
tud valaki ajánlani olyan intelligens infravezérlőt, amivel tényleg felokosítható sok infrás eszköz?
Egy BroadLink RM4C Mini-vel próbálkoztam. A tv-t és a set top boxot sikerült gond nélkül vezérelni, de nekem ami a lényeg lett volna egy Samsung HT-WS1G soundbar, sajnos nem sikerült állandóra. Ugyanazokkal a beállításokkal, van hogy sikerül és aztán bizonyos idő után elfelejti (ez lehet akár pár perc vagy óra is). Valaki találkozott hasonló problémával? Vagy tudtok ajánlani olyan eszközt ami nektek bevált? köszi -
burtione
tag
köszi a válaszokat, igazatok van, ez valójában tényleg csak vevő. Pedig megnéztem most is, csomó helyen hirdetik, hogy valahogy rá lehet kapcsolni tv-t és arra fülest, de nem értem, mi módon.
szat8: megnéztem köszi, de ennyit nem tervezek. Megpróbálkozok egy adó/vevővel hátha...
PeterPH: igen igazad van, egy csomó olyan van ami adó/vevő is egyben, erre ez pont csak vevő.
amargo: próbáltam úgy is, de nem akart párosodni
jezusom: köszi, most rendeltem már egy másik típust, ha azzal sem jön össze keresni foglakköszi mindenkinek a segítséget
-
Degeczi
nagyúr
válasz
burtione #35488 üzenetére
Az a típus valóban nem transmitter, hanem receiver, azzal persze, h nem megy.
-
szat8
tag
válasz
Nem tudom mennyit szánsz ennek a megoldására, de az Avantree Oasis Plus-t nagyon tudom ajánlani. Nekünk olyan kellett, ami (ugyanilyen okból) egyszerre 2 fülest ki tud szolgálni low latency-vel. Ez a típus mindent IS tud, nagyon jól működik, cserébe elég borsos az ára.
-
amargo
addikt
válasz
Én használtam pár transmitter-t pár éve. A lényeg, hogy párosítás módba csak az a két-három eszköz legyen (lehet két füles is) és akkor egymásra fognak találni, telefon, tablet, stb legyen kikapcsolt BT-vel, hogy a füles ne azokat találja meg.
Nálam az egyik füles szintén csak bekapcsoláskor lép párosítás módba, ezért kell kikapcsolni a többi eszköz BT-jét, különben egyből csatlakozik és nem keres tovább. -
burtione
tag
Sziasztok,
lehet kicsit off topic, de valamennyire csak idevág. A történet röviden az, hogy bővült a család néhány hónapja, és most jutottunk el arra a szintre, hogy kicsit be tudjuk kapcsolni a tv-t persze hang nélkül. Erre vettem egy bluetooth transmittert, hogy majd fülessel hallgatjuk...
Esküszöm, idegbeteg leszek, mert sehogy sem tudom rácsatlakoztatni azt a szart (bls-b21 a típusa) a fülesre. A tv-n már minden be van állítva, a 3,5mm-es jack kimenet van rákötve a transmitterre, de nem tudom párosítani a fülessel. Telefonnal simán tudom a fülest és a transmittert is, de őket egyben nem. Hang is van, ha a jack direktben a fülesre van kötve. Csak a párosítást nem értem egyszerűen. Van ebben valakinek tapasztalata? vagy ötlete? mert engem már szé..asz az ideg -
fo_di
őstag
válasz
ratkaics #35485 üzenetére
az a "rest", hogy rest api híváson keresztül kérdezi le az infót
-
ratkaics
senior tag
Ezt a kódrészletet beillesztettem a configuration.yaml-omba(IP átírtam).
De sajnos a sensor-ok nem "jelentek meg" az entity-k között?
Vajon mi lehet a hiba oka?
Mi az elején a "rest:" ? -
ratkaics
senior tag
válasz
Andras6800 #35479 üzenetére
Azt már próbáltam, és állítottak is rajta, de még mindig nem látok mindent...
-
zsamiatt
őstag
válasz
BlackJack21 #35481 üzenetére
A fogyasztás beállítása annyi mint a számtalanszor példázott mosógép scriptnek. A stand bynál mindegyik általad említett mód többet fogyaszt (nálam legalább is). Egyébként az IR adom (usb tápos ráadásul, nem elemes) szinte ugyan úgy működik mint a normál távszabályzója (funkcióban persze kevesebbet tud állítani). Feleslegesen túl van gondolva, hogy akor úgy se kapcsolt be/ki. Akor a sima távszabályzojával se menne. Egyébként meg egyszerű változó, hogy ha stand bynál megnő a fogyasztás akor be van kapcsolva, ki meg akkor ha 5 -10 percig stand by fogyasztás környékén marad. De ez már tényleg túl gondolás
Ez egyébként egy régi vörpul klíma. Kicsit úgy tekintünk az IR-re mint mumusra, ha az ördögtől való lenne. Persze nem wifi meg kevesebbet tud, de ha egyszerűen a gyári vagy felhős, vagy nincs vagy sz*rul működik akor alternatívának megfelelő.
-
BlackJack21
tag
válasz
zsamiatt #35475 üzenetére
Ok rendben, aláírom, meg lehet csinálni, de legyen egy példa, van egy klíma, honnan tudod, hogy be van kapcsolva vagy le állt, mert már minimálisra lemodulált, ventilátor módban van nagy fordulaton vagy teljesen leszabályozott és hűtés módban van, . Mert ebben az esetben a hőfok nem biztos, hogy valós adatokat ad, az áramfelvétel is nagyon hasonló lehet.
-
szat8
tag
Tegnap este megnéztem a routerben a logot.
Nem találtam percenkénti leszakadásra utaló bejegyzést, viszont amit nem értek a router szoftverében, hogy a csatlakozott wifis eszközök között nem mutatja a Gree wifi modult, viszont az asuswrt integráció szerint a HA azt mutatja, folyamatosan csatlakozik az egység.
Arra tudok csak tippelni, hogy ellentétben azzal, amit eddig hittem, a csatlakoztatott eszközök listája nem mutat mindig minden eszközt a router szoftverében, ami kicsit félrevezető.
Így viszont mégsem a router lesz a ludas, hanem maga a Gree szerver.Ráadásul tegnap új hibajelenséget tapasztaltam:
Feleségemet kérdeztem, hogy nem megy a klíma? (Csövezett klíma az emeleten, szóval a földszinten nem érezni feltétlenül, hogy fújja a levegőt.) Mondja, hogy de, bekapcsolta pár órája. HA szerint ki van kapcsolva, Gree+ app nem tud kapcsolódni. Felmegyek a fali konzolhoz, hát tényleg be van kapcsolva.
Szóval tegnap lehetett valami fennakadás a Gree szerverrel, mert eddig nem mutatott téves dolgot, legfeljebb offline volt.
Ma hajnali 4:52 óta elvileg folyamatosan online a HA-ban, a Gree+ appot viszont azóta sem érem el.Ez így teljesen megbízhatatlan. Kár, hogy nincs még senki a nagyvilágban programozói tudással megáldva és Gree klímával verve, aki írt volna rá egy esp alapú custom wifi modult helyi vezérléshez, mert már hagynám is a fenébe a gyári felhős hülyeséget.
Vagy mégis van?
Itt ugyan találtam valami MQTT bridge-et hozzá, amihez van HA integráció is, ha jól értem, de ehhez kicsit sötét vagyok, nem sikerült még kibogarásznom belőle, hogy hogyan működik. Hátha az itteniek közül valaki felokosít, esetleg tudja is hasznosítani saját részre...Valaki már elkezdte a napokban az ESP+IR vonalat is, de ha jól látom, már a legelején megakadt. Meg ahogy @jézusom is írta, nem azért van az embernek wifis eszköze, hogy aztán infrával szenvedjen.
-
zsamiatt
őstag
válasz
BlackJack21 #35473 üzenetére
nehogy már olyan bonyolult legyen egy kapcsoló, és egy hőfok sensor beállítása. kb 5 perc. A mini-climate kártyába meg meg lehet adni külső szenorokat és kapcsolókat is. A lamella állapota meg nem gondolom, hogy nagyon fontos lenne távolról nézni. Egyébként én használom infrával és eddig minden utasítás átment. Vagyis feltételezhetem, hogy amit beállítottam az működik.
Plusz hardver: feltételezem aki okos otthonozik, hogy minden szobában méri a hőmérsékletet. Vagy is ez nem kell. Valamilyen fogyasztás mérő kell egyedül. Ha elő van készítve valamilyen switch amivel áramtalanítható a klima stand by módja is hosszabb utazáskor akor az se kell mert remélhetőleg az tud fogyasztást mérni.
Infra vezérlő kell. -
jézusom
addikt
válasz
BlackJack21 #35473 üzenetére
De nem is az. Elvből nem fogok infrára épÍteni okos otthont, amikor van egy gyári megoldás. Inkább ott rohadjon meg, nyomogatom a távirányÍtót. De ha nagyon úgy van, a telefonomban is van infra.
-
-
jézusom
addikt
Ha valakit vigasztal, én tegnap kezdtem el a nyári szezont gree amber royallal. Hát tegnap még működött az aplikáció. Ma meg csodálkozok, hogy HA-ban nem látom, de persze a gyári illetve az ewpe smart se megy.
Szóval ez Így napi rutinnak elég szar lesz. Eleve nyögve nyelős a beüzemelés azokkal a 2 perces várakozásokkal...
-
LouiS22
veterán
-
Casti98
tag
Milyen márkájú klima a legjobban követhető HA alatt? (Hozzáadás,kapcsolat,monitorozás,stabilitás)
-
ratkaics
senior tag
válasz
vtechun #35464 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy pontosan milyen feszültségértékekre vagy kíváncsi (panelenként, vagy csak az inverternél lévőre), de ha modbus-on integrálod a HA-ba, akkor az inverter feszültségeket látod.
Mit kellett tenned, hogy hozzáférj a "riasztások, elemzések, jelentések" menükhöz?
-
szat8
tag
Köszönöm a sok-sok visszajelzést!
Megfigyelem én is, milyen időközönként szakad le a routerről, de ezek alapján azért tökéletes eredményt nem várok. A napi 2-3 alkalommal már kiegyeznék, mert jelenleg a HA legalábbis 2-3 percenként elveszti a Gree-vel a kapcsolatot. -
vtechun
veterán
Sziasztok!
Ma kaptam meg a több mint féléve üzemelő SolarEdge napelemes rendszerem monitoring felületének, riasztások, elemzések, jelentések menüpontjait. Tudja valaki, hogy ha ezek után adom hozzá az SE integrációt a HA-hoz, akkor a feszültségértékeket is tudom majd megjeleníteni a home assistantban?
-
vampire17
addikt
Nalam is szokott xarozni a Syen (Gree) klima a tavolabbi szobaban, altalaban naponta 3-4 szer szakad le nekem is. Nekem van amugy kulon "iot_network" SSID-m (unifi AP-k vannak) ahol minden "advenced" feature-t kikapcsoltam (illetve nem szor csak 2.4-et ez az SSID)
Azota lett jobb a helyzet, elotte sokkal tobbet szakadt...
-
Fleto93
tag
Nekem is hektikus a Gree (Sinclair) klíma kapcsolata. A mostani Sinclair egy pár méterre lévő Mikrotik Hap Ac2-re csatlakozik, előtte az albérletben Gree volt, pár méterre tőle meg TP-Link Archer C7 openWRT-vel. Tök ugyanaz a jelenség. Megy hiba nélkül, majd egyszercsak telefossa a router logját, a szerencsétlen Home Assistant meg csak kapkodja a fejét, hogy most hol elérhető, hol nem. Ilyenkor a saját felhője is fosul működik.
Amúgy nem szennyezett különösebben a 2.4-es sáv, és semmi más eszköz nem produkál ilyet. -
Degeczi
nagyúr
válasz
BlackJack21 #35460 üzenetére
Szerintem nem wifi, mert nálam jófajta Unifi AP van alig pár méterre a Gree klímától, azonos helyiségben, és nem is látható sem wifi kapcsolat gond, sem a DHCP naplóban nincs címkiosztási esemény, szóval inkább vagy az integráció hagyhat ki, vagy a modul alszik el, ébred túl lassan.
Bár ez nálam még nem vészes a naponta 2-3 alkalommal. -
BlackJack21
tag
Nálam is hektikus a Gree (Dark X)wifi működése. Most kíváncsiságból megnéztem( a HA integrációt), de az elmúlt 24 órában csak a távolabbi eszköznél volt szakadás(1: 4m légvonalban, 2: 8m +egy 30cm-es téglafal.)
Ez azonban nem mindennapos. Sokszor nálam is mindkét klíma offline. A Gree+ IOS-es alkalmazás még rosszabb. Az integráció legalább vissza tud csatlakozni, az applikációban sokszor kézzel kell újra hozzáadni.
Egy Asus router adja a wifit jelenleg, de már az asztalon játszom egy cisco AP-val, ennek a 200 kliens nem akadály, ha végzek ez fogja a teljes wifis rendszert kiszolgálni. -
Degeczi
nagyúr
-
BarnaB@hu
csendes újonc
Nekem egy Sinclair és egy Syan klíma Wifije tökéletesen megy, mindkettőt a Gree integráció automatán felismerte sajátjának. (Syan esetében a kisfüzetben Gree+ appot mondanak eleve hozzá)
TP-link Archer C6 az egyik router a másik a mezei telekomos.Milyen a klíma körül a jelerősség? Nincs ott több interferencia a szomszédok miatt?
-
szat8
tag
válasz
Alex91 #35455 üzenetére
Jó a kérdés!
Én úgy vettem észre, a routerrel sem stabil a kapcsolata, mert időnként eltűnik az eszközlistából a router szoftverében keresve. Legalábbis DHCP-nél még ez volt a helyzet, azóta kapott fix IP-t, és az elmúlt 1 napban hosszú idejű leszakadást a HA még nem mutatott, a routert meg nem volt még időm ellenőrizni.
Azt nem tudnám biztosan megmondani, hogy a felhő része stabil-e. -
szat8
tag
válasz
LouiS22 #35452 üzenetére
Ne vedd rossz néven, de egy wifi modulnak igenis feladata, hogy tudjon kapcsolódni wifi hálózatra, még ha nem is ők gyártják az AP-t.
Vagy akkor csinálhattak volna sajátot, mint a tado, aminek a wireless egységét UTP kábellel kell a routerhez kötni.
Most itt nem a HA a lényeg, a gyári app-ról ugyanúgy leszakad időnként.
Nem egy kifejezetten ritka routerről van szó, ez egy nagy számban eladott népszerű típus illetve márka, úgyhogy nem látom be, miért ne kéne üzemszerűen működnie vele.Egyébként a HA fórumokon van, aki arra panaszkodik, hogy csak az integráció nem stabil, pedig az app tökéletesen működik. Az más tészta, nyilván azt nem a Gree-nek kell megoldania.
-
LouiS22
veterán
-
arcsin
senior tag
Most van akciósan perenio kezdőkészlet. Nem kell a hubot használni, de az érzékelők magukban érnek 14ezret. Sajnos valamiért nincsen füstérzékelő az alzánál külön, de amikor volt akkor olcsó volt az is. Szerintem még kifejezetten dizájnosak is a perenio termékek. csak a szivárgásjelző az 4300ft.
-
dieselgti
csendes tag
Pár helyen már azért szembejött velem ez a probléma. Itt is volt már róla szó szerintem, a facés magyar HA fórumon, stb. Egyénileg sokra nem jutottam a Gree supportnál. Mondjuk, hogy leráztak (be is rágtam rájuk elég rendesen). Viszont ha csoportosan lépnénk fel, lehet, hogy többre mennénk. Csak össze kellene szedni az érintetteket...
-
fanci
tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki hogy gosund sp1-c okoskonnektor tud fogyasztást mérni? Milyen app-ot célszerű ehhez letölteni? -
ojb
tag
válasz
eihwaz #35433 üzenetére
Talán a legegyszerűbben és leg költséghatékonyabban ZigBee eszközökkel tudod megvalósítani.
Water leak: [link]
Smoke: [link]
A kérdezett Shelly és Aquara eszközök is nagyon jók, de cserébe nem túl barátságos az áruk.
A SonOff már sokkal barátibb árú, de cserébe nem oly elegáns, mint az előzőek.
Addig, amíg egy két szenzort kell beszerezni nem sok jelentősége van az árnak, de pl 20
door sensor esetében már nagyon nem mindegy, hogy 3.5k vagy 7k HUF az ára. -
szat8
tag
válasz
dieselgti #35444 üzenetére
Ez minden esetre érdekes. Köszi az infót!
Van még itthon egy régebbi Asus router, ami most switchként funkcionál letiltott wifivel, illetve valahol elfekvőben egy nagyon régi tp-link router tomato firmware-rel. Biztonsági szempontból nem az igazi, de végülis ha beállítok rá MAC szűrést, amivel csak a klímát engedem fel rá, csak nem támadnak rám a hackerek.
Ha lesz egy kis időm, bajlódok vele, és jelzek, ha jutottam valamire.@fo_di: A jelentősség jó kell, hogy legyen, mert bár a padláson van a cucc, de csak fafödém van alatta, eddig azt tapasztaltam az nem fogja le nagyon a 2.4GHz-et. De valószínűleg az lesz, amit írtál, hogy kap egy külön dedikált wifit, hátha úgy stabilabb lesz. Talán sok már ennek a routernek a rajta csüngő 20+ eszköz, pedig nem kéne, hogy sok legyen.
-
dieselgti
csendes tag
Ezt az utat végigjártam én is. Eljutottam még a Gree műszakishoz is telefonon. Annyit tudtam meg, hogy vannak olyan routerek (Access pointok), amiket nem szeret. Synology routerem van, annál nálam is ez volt. Kikapcsoltam rajta a WiFi részt, vettem egy Ubi ac-t, azon keresztül most fogjuk rá, hogy megy rendesen. Pontos listát ne kérjetek, azt nem tudtam meg...
-
lupus_l
aktív tag
Én a wifi modul hibájára gyanakszom, vagy a klíma energiatakarékos módra kapcsol és lelövi x ideig a modult... mert a routereddel mennie kell a szolgáltatásnak. De, hogy biztosra tudj menni, úgy tudod a routert kilőni mint hibaforrást, hogy kölcsön routerrel leteszteled (ugyan azon ssid és jelszó mellett). Nekem volt olyan eszközöm, ami valamiért nem bírta a régi TP-LINK routeremet.
Nálam gyárilag benne volt a modul (Lomo Plusz, 2019-es telepítés). A szerelő nálunk nem vacakolt, csak a wifi felhasználói név és jelszó kellett, még az 5 GHz-t se kellett kikapcsolni.
-
szat8
tag
válasz
lupus_l #35440 üzenetére
A leírás szerint WPA2-t tud, 2.4GHz frekvencián, és ha nem akar kapcsolódni, akkor b/g/n helyett javasolt b/g-re átállítani, amit kapcsolódás után vissza lehet állítani.
A routerem egy Asus RT-AC65P. Egyébként 11-es csatornán van.
A netet túrva kétféle véleménnyel találkoztam Úgy általában Gree wifi témában. Az egyik a Tiéddel megegyező, a másik meg, hogy használhatatlan az egész, és semmit sem lehet vele kezdeni. Nem jöttem rá, mitől függ.
Egyébként a nálunk lévő típus légcsatornázott, amiből nincs wifis, hanem külön wifi modult kellett hozzá venni sok pénzért. G-Cloud ME31-00/C6, vagy C4, nem emlékszem melyik.A gond nem a HA integrációval lesz egyébként, mert a Gree+ app is elveszti időnként. Már arra is gondoltam, hogy hagyom az egészet, és a fali konzolhoz rakok egy IR távirányítós esp alapú cuccot. De akkor semmi visszacsatolás, meg bajlódni is kell vele, és akkor minek vettem a külön modult? Nem visz rá a lélek.
-
szat8
tag
Ez a Gree klíma wifi kriminális.
Már adtam neki fix IP-t a routeren a DHCP helyett, mert azt olvastam, hogy az segít.
De így is sormintát rajzol az offline állapotból kb egyenletes időközönként.
Így kb lehetetlen parancsot küldeni neki, mert olyan, mint Schrödinger macskája, bármelyik pillanatban lehet online vagy offline.
Arra gondoltam, csinálok egy virtuális termosztátot, annak adom a parancsokat, és az akkor küldi tovább, amikor online a valódi termosztát HA integrációja. Ez működhet valahogy a Gerenic Thermostat használatával? Próbált már valaki hasonlót? Vagy van egyszerűbb/jobb megoldás?
-
fo_di
őstag
van itt olyan, akinek az mvm öndiktálós villanyórát adott és integrálja valahogy az adatokat rendszerbe? ha igen, a netes rendszerrel teszi, vagy saját mérés alapján? (démásznál vagyok, ha valamit számít)
-
jNk
senior tag
Mosquitto-t átraktam natív üzemre, működik.
Shelly Plug-ot összekapcsoltam vele.
MQTT explorerben látom a shelly-t és az aktuális fogyasztási (Power) értéket is.Domoticz egyelőre maradt dockerben, itt Hardware-nek beállítottam az MQTT Auto Discovery Client Gateway with LAN interface hogy kapcsolódni tudjon a Mosqittohoz, ami sikeres is. Ez után meg kéne automatikusan jelennie Device-ként a Shelly-nek ?
- Ha igen mit kell még tennem hogy megtörténjen ?
- Ha nem akkor mit kell még tennem/változtatnom hogy a Domo' "lássa" a Shelly fogyasztási adatait ? -
eihwaz
tag
Sziasztok!
Szeretnék víz szivárgás, illetve füst jelző (tűz) készüléket vásárolni.
Tudtok valami ilyesmit ajánlani ami okosotthonba illeszthető?Ezentúl az Aqara termékek mennyire ajánlottak? Sonoff, Shelly és Aqara termékekek gondolkodom, szerintetek melyik a legjobb ezek közül? Esetleg érdemes mást megnézni?
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Kültérre milyen vezeték nélküli wifis gombot ajánlanátok? Jelenleg használok shelly button-t, az funkcióban tökéletes lenne, de kültérre nem lehet tenni.
-
BullZeye
veterán
Shellyt honnan szoktatok jó áron beszerezni? Az euró elszállt és nehezen veszi tudom megemészteni az új árakat a hivatalos oldalon
-
-
BarnaB@hu
csendes újonc
válasz
tradeelek11 #35391 üzenetére
Köszönöm, remélem még sokáig hasznos lesz a mondanivalóm.
Igen használom, most akarok publikálni egy pár perces bejelentőt, hogy a szavazás szerint jöhetnek tech videók és rámutatok egy pár pillanatra a HA főoldalra példaképpen mire gondoltam (szóval nem mobil bemutatós maszlagra
)
Köszönöm a tippet, ez volt a stick amit megrendeltem mikor megjelent.
Eddig jöttek zigbee apróságok (hő és pára senzor, mozgásérzékelő, gomb) meg egy NS panel. Lassan kész az új WPSuli weblap és mehet a tesztüzem mindenre majd fel a csatornára is
Most a HA frissítések egyike hazavágta a zigbee hálózatomat, kb minden pici eszköz ezekből amint csatlakozik abban a pillanatban "Unavailable" a logok szerint. az utóbbi pár hibajavító frissítés segítette ezen, de még mindig nem 100-as sajna :/ -
koala69
tag
Sziasztok, segitseget szeretnek kerni a kovetkezoben:
-esp32 gpio5-os 7.5K-val fel van huzva 3.3V+ -ra. amint rakapcsolom azt a vezeteket, ami egy reed relen keresztul lefoldelne, azonnal floating-ol a bemenet, ugy, hogy a rele nyitott, tehat nem foldeli le.
A kabel kb 2m, csak egy er, ami osszeszed vmi zavart a reed nyitott allapotaban.
Van vmi javaslat / otlet, hogyan lehetne kiszurni ezt?koszonom!!
-
ojb
tag
Amennyiben elég a megmaradó100mbps is a cat6-on, akkor a passzív POE injektor a leg egyszerűbb szerintem, DC 12 - 24V beinjektálásával a 4 - 5 és 7 - 8 érre. (Az 1 -2 és 3 - 6 marad az ETH forgalomnak)
A fogyasztó oldalon a 4 - 5 és 7 - 8 érpárat az aljzatból átkötve egy DC/DC Stepdown modulra...
Egy ilyen [link] kb (2 - 3A) jó lehet egy tabletet tölteni és el is férhet az aljzat mögött,
mert kellően (12x20mm) kicsi.
Én használok ilyeneket ~1.5A környékén még nem melegednek jelentősen. -
fo_di
őstag
van egy unifi poe switchem, ami tud intelligens poe-t is előállítani, de ha kell, akkor egy passzív feladót is tudok szerezni, igazából ebben nyitott vagyok (lényegében most egy mezítlábas cat6 van ott, ahova ezt tenném)
vkp: egy fali ethernet aljzat mögötti hely van kb, amibe szerintem inkább max a barkácsolós változat férhet be, de azt meg nem tudom, mennyire viselné jól a falba zártságot
-
fo_di
őstag
tudtok esetleg olyan fali aljzat mögé dugható eszközről, ami képes poe tápot usb-re alakítani? (egy tabletet szeretnék megtápolni, de csak poe van arra, ahova tenném)
-
Sziasztok.
Panellakás felújításában vagyunk, elektromos hálózat is teljesen cserélve lesz.
Van nekem jelenleg Xiaomi Yeelight izzóm, Xiaomi Mi Bedside Lamp 2 lámpám, Blitzwolf SHP2 dugaljam.
Szeretnék "picit" okos otthont, hangvezérlés nem kell, elég ha appból tudom kezelni, illetve időzíteni a lámpákat pl.
Olvastam a Sonoff termékekről, reléket építtetnék be "mindenhova" , de nem teljesen értem, hogy mi hogyan működik, mire való stb.
Van valahol egy leírás, cikk?
Vagy tudnátok tanácsot, iránymutatást adni? -
ojb
tag
válasz
Ezekiell #35409 üzenetére
Én nem biztos, hogy 1x32-es board-ot használnék.
10/100mbps Switch-et fillérekért lehet kapni.
Véleményem szerint a 2x16 vagy inkább a 4x8-as jelentősen nagyobb redundanciát, biztonságot ad főként, ha megosztod a feladatot közöttük. (egy helyiség, terület világítás vezérlését nem dedikáltan egy, hanem több board végezné szétosztva)
A végösszegben az eltérés szinte elhanyagolható még a plusz switch-et beleszámolva is -
LLKobe
veterán
válasz
Ezekiell #35404 üzenetére
Bezony, régebben az E280 szitázatlan verziója kijött 10k alatt kínából... Plusz ha hozzáveszed hogy a Computherm valszeg 3-4k-ért megkapja darabját, akkor már elég csúnya a 25k-s itthoni ár. Persze ezt a mostani helyzet jócskán árnyalta.
Én is vettem itthonról a gari miatt. -
Shummo
senior tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e értelme egy raspberry pi 4-t (4gb) lecserélni mondjuk egy T630 (4magos GX-420GI proc).
Sebességben milyen különbség lehet a 2 között?
Jelenleg az RPI fut a HA dockerben / qbittorrent / smb / wireguard. -
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #35400 üzenetére
En ezzel kezdenem amugy: https://github.com/mac-zhou/midea-ac-py
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- Windows 11
- Viccrovat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Elemlámpa, zseblámpa
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest