- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Házi hangfal építés
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Derekas áremelést jelentett be az ASUS
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez nálam is mindig szempont volt, hogy felettem ne dübörögjenek.
Csak sajnos ez nem ilyen egyszerű.Felettem sem lakik senki, viszont simán hallom az alattam lakók dübörgését, ugyanis a vasbeton födém és vázszerkezet simán viszi.
Én magam sem hittem el, de ez van.
Amikor az alattam lakóknál itt vannak az unokák (négyen), és szaladgálnak, akkor mintha össze akarna dőlni a ház. De amikor az apjuk egyedül van itt, azt is felismerem, mert olyan ember, aki úgy odabassza a sarkát, és attól is döng, hogy csak megy.
De jobbat mondok, azt is megfigyeltem, hogy amikor két emelettel lejjebb jönnek haza, és lendületesen mászkálnak, én azt is hallom ám, dübörgésként, pedig két emelet van köztünk...Persze, elméletben megvan az határozva, hogy ún. úsztatott betont kell tenni a födémre, hogy az elnyelje a lépés-hangokat, de ezt eleve nehéz jól csinálni, (ha érntkeznek az egyes rétegek, akkor egyből nem működik.) és hát szerintem 90%-ban nem is sikerül.
A fő gond az amúgy, hogy régen a lakások többségében valami puha burkolat volt. Linóleum, Padlószőnyeg, stb. GYerekkoromban panelban laktuk, sőt apám utána még majdnem 10 évig, sosem emlékeztem, hogy hallottam volna a felettünk lakókat.
Ellenben most, az elmúlt 10-20 évben már minden lakásba járólapot, laminált padlót tesznek, ammi kemény, és hát igen, sokkal jobban tud döngeni és kopogni. És az emberek nem vesznek már szónyeget, vagy nem akkorát.
Tehát döng és kopog, ez van... -
Lortech
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Alattunk lakó tag anno megoldotta, hogy a betonfödémre egy bokszzsákot akasszon, ami úgy átadta a rezgést, hogy mellette és felette minden szomszéd élvezhette, mikor ütötte.
Covid időket különösen élvezetes lehet egy társasházban átvészelni. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Pont ilyen megfontolásból sok ismerősöm a 10.-re költözött(felettem senki se ugráljon),de ugye ott van lift
De egy négyemeletes tárássasházban szar lehet a 4.re felcipelni két karton vizet minden alkalommal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó HP Zbook 15 G6 FHD IPS touch i7-9850h Quadro T2000 32gb DDR4 512GB NVMe 6 hó gar
- Eladó MSI GF63 Thin 11UD FHD i7 rtx 3050ti 16GB DDR4 512GB NVMe
- CSAK MA!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6400MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo Thinkpad x1 érintőképernyős notebook! AkciÓÓ!
- Budget Gamer - i5 7600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest