Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hat en asztali nezetet hasznalok mobilon is, de emlekszem halvanyan, hogy mas volt a mobilos nezet, mindketto bena szerintem, tovabbra is asztalit hasznalnek.
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mit kell nezni? Eddig csak annyit fedeztem fel, hogy a hozzaszolas szam mas szinu, eddig lehetett tudni, hogy link, most meg nem. Mast is kell nezni?
-
parandroid
félisten
Mecccsoda új dizájnok vannak itt, kérem szépen?!?!!!4!!
p
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, amit Tim említ [link]
Azóta nem volt gondom az eredménnyel. -
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Macrium Reflect Free
-
parandroid
félisten
-
-
Itt szépen süt a nap, de délutánra újabb sötét felhők gyülekeznek...
Csak bírja ki 5-ig.
Viszont elő kellett szednem a thermodzsekit, így jó volt. -
-
BlacKSouL
addikt
Lejöttem a városba kajáért, előttem volt ahogy sétálsz az utcán, 6 fok van, mint a hűtőszekrényben, irgalmatlanul szakad az eső, ahogy már 3 napja, fúj a 30-40 km-es szél minden irányból, hordja rád az esőt minden irányból, térdig feláztál mert már egy merő tócsa az egész város, de te sétálsz pólóban, rövidnadrágban/szoknyában, szandálban, mosolyogsz, boldog vagy mert végre jó az idő
Nálunk jó a szigetelés, és a hatodikon lakunk, de így hogy 5 napja nem láttunk napot, állandó a szél, és a nappali csúcshőmérséklet 10-ről 6-ra esett, éjszaka meg kb fagy, így lassan azért kezd kihűlni a lakás. Persze van akinek 17-18 fok ideális, a többség 20 alatt már hűvösli. -
válasz
parandroid
üzenetére
hogy csinálod, hogy mindig megmondod a tutit?

a robot mindig tudja az ultimate answer-t...
Ui. akkor miért nem szóltál?

-
A fűtés már nálam is előkerült, hétfő délután muszáj volt legalább őrlángon begyújtani a kisszobában, mert leesett 20° alá a hőmérséklet...
Fürdőről nem is beszélve, bekerült oda is már 1 bő hete az elektromos konvektor.UI: Itt 7 ágra süt a napocska, fura érzés az özönvíz után.
-
BlacKSouL
addikt
Múlt hétig egész jó idő volt, én július eleje óta 2 tengeri vihartól eltekintve nem panaszkodhattam. Még a lakás is tartotta a meleget. De tegnap több dolgom is volt, és az hogy esernyő alatt is 2 garnitúra ruhám is szarráázott, nem dobott fel.
Mindegy mert ősz van, bár sokak szerint nincsenek évszakok..@: előrejelzés szerint este már nálunk is kisüt
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
nálunk már fullban süt a Nap!
Szinte meg is vakulok..!
Tobey: én már vagy 2 hete fűtök. szerintem a reggeli 8 fokoknál az már normális.
ami viszont felb*sz ilyenkor mindig, hogy alattam a nyugdíjasok, na azok nem fűtenek. Sőt, megyek haza este, 12 fok van, és nyitva náluk az ablak. Fent a lakásban meg csak azt érzem, hogy hideg a padló.. a vénembernek ilyen szellőztetés-mániája van, akkor is nyitva van az ablak, ha 38 fok van, meg akkor is, ha 12.... imádom az ilyen embereket.
Egyszerre cseréltük amúgy a gázórát, és konkrétan az én fogyasztásom 40%-át fogyasztják ők. alig fűtenek. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
3 napja fáj a fejem, és olyan vagyok mint akit fejbebsztak. Ja és pánikszerűen elalszom ha behunyom a szemem. Mondjuk olyan sötét van nappal, mint este, szóval igazából nyitott szemmel is. Nem láttam még olyat időképen, hogy egy napra 30 mm csapadékot jósoltak, de tegnap igen. Vasárnap este óta megállás, szünet és enyhülés nélkül szakad. És még a betondzsungelben is sár folyik mindenfelé. Mindegy, valamikor majd eláll. Ha más nem akkor jövő májusban amikor meg kéne.
A hótól hányok, mint a torokpálcikázástól. De így hogy 6 fok van, lassan itt is havazik. -
BlacKSouL
addikt
Kis eső meg valami enyhítő hűvös amúgy nem ártana már, mert karvastagságú repedések vannak az aszálytól
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Én meg azt pl imádom , és gyűlölöm , hogy a hülye kifelé nyíló ablakok miatt itt nen lehet. Hőtől, esőtől is véd , extra ‘szigetelés’ is.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
rakass zsaluziát. mi anno a panelra is azt rakattunk, és most a házon is az van. tetszik, hogy úgy tudok belátást és napbesütés meggátolni, hogy közben nem lesz barlang a szobából úgy, mint a redőnnyel lenne
-
parandroid
félisten
Én például a redőnyt nem szeretem. Elismerem az érdemeit, de ha nem muszáj, nem használom (ha lehet, akkor csak extrém hőségben). Mondjuk a mostani lakásban nincs is. Egyelőre ugyan függöny sincs, a nappaliban pl egy ágyneműhuzat lóg az ablakon, hogy látni lehessen a tv-t, ha süt a nap. Ejj, neki kéne most már állnom nekem is függönyt felrakni.
p
-
ToBeY
nagyúr
Ok,felsőbb emeletekről be lehet látni,de erre meg van redőny.(mondjuk ezt is csak sötétben égő villany mellett szerintem)
de tök mind1 mert reggel 7kor függönyt kellet raknom mert az kell...
-
BlacKSouL
addikt
Nemtom..hogy ne lássanak be?
[kép] [kép] [kép]bobsys: mandulakivételt én is abban kértem volna, de ez 10 nap mandulagyulladás után, a szájzár előtti napon egy gégészeti gyorsvizsgálat, és azonnali ambuláns beavatkozás volt, csak megvágták őket közepükön, tisztulni, az altatáshoz nagyobb előkészület kellett volna.
-
ToBeY
nagyúr
Vajon mi értelme van a (designon kívül) függönynek,egy panelház x emeltén?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Én mindig szólok előtte, ha csak a torkom felé néz valaki, orvos, de ha nem ért belőle és belenyúlkál, simán le szoktam hányni. A mandulatályog feltárás is küzdelmes volt ennek fényében. Pedig ott nem egy tompa bottal, hanem egy 25 centis injekciós tűvel, meg egy 30 centis szikével merült el könyékig..
Amúgy jót tesz az az embereknek hogy összebarmolják az orrberendezését? -
volt nálunk céges COVID tesztmindenkit leszűrtek. nem volt túl kellemes, felnyúlt a csávó az agyamig....
ott megnyomott a pálcikával egy pontot, amitől kb. egyszerre lábadt könnybe a szemem, és lettem kurva taknyos... utána 2-3 másodpercig nem láttam, mint amikor csillagokat látsz
vett mintát a számból is, és közölte, hogy rossz nő lennék, mert nagyon erős a garat-reflexem vaze
nem akartam mondani neki, hogy kiszáradt szájjal mit vár?
merthogy előtte 3 órán át nem lehet inni, amit én reggel azért elég nehezen viselek...Ui. @Tildy: még nincs, de hamarosan lesz. AZ az igazság, hogy al kéne menni megnézni személyesen, és amúgy se szeretek shoppingolni, de így covid idején még annyi kedvem sincs hozzá, mint előtte...
-
-
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
azok pláne.
de én a nagymotorokról beszélek. Hogy jön, majd megy. már 2 kilométerrel odébb van, és még mindig hallom, ahogy huzatja, kettesben, 90-nel. Éjjel egykor.
Vagy, amikor a mátrában voltunk pár hete kirándulni. ÉS mintha egy moto gp-n vettünk volna részt... 20-30 másodpercenként jött egy. És mondom.
bazzeg, kimész a természetbe, és a motorosokat kell hallgatni. Elhiszem, hogy jó, de akkor rakjanak rájuk igazi kuipufogót, amitől nem 110 decibelesek...
nem szeretem a motorokat, zavarnak. És szerintem nem csak engem, sok más embert is.
Nettó zajszennyezés.
És hát persze egyik se ötvennel megy. -
hát nagyon boldog verőfényes hétfő reggelt kívánok minden kedves egybegyűltnek...

jól megöltétek a topicot...
Ui. Monty, én mint egyszerű lakos, nem szeretem a motorokat, mert kurva hangosak, kilométerekről is.... csak elektromosat vegyél..!

-
BlacKSouL
addikt
Tehat 2 ev 8 honap alatt lehet venni egy Honda Jazzt. Ami mondjuk jo auto, meg hibrid is, de meg nem kozepkategoria, es nem is kifejezetten csaladi auto. Viszont 7 milla, es ahogy minden auto, folyamatosan dragul. Az igazan nem tunik soknak, ha feltetelezzuk hogy 3 evig semmire nem kell kolteni egy fillert.
Egy hete voltam egy vw szalonban. Ki volt allitva egy dizel Golf. 11.750.000 Ft volt a vételára... Mellette volt egy Tiguan, 1.5-ös benzinnel, 11.670.000. Meg a szalon tulso felen egy alapmotoros Passat, 11.500.000
Szoval egy fostos Golf annyi mint egy Passat...szep vilag.Amugy az allampart kozben kap valami 10,8 millat, tolem, puszira, plusz a kocsi afajat vasarlaskor. En meg cserebe kapok stadiont, meg sorostervellenes tervet, meg virtualis migranstowerdefense-t.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Itthon nem csak a kurva ország hanem kurva árak is vannak! A tehenemre nem kaptam elfogadható ajánlatot. Egy volt ami majdnem 1400€ volt 30% önrész mellett! Akkor már inkább ne legyen majd megoldom.
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Valami 170 eur most a vollcasco-m negyedévente, de ebben benne van a kötelező is. Az autó ugyan lízingelt, de értékre kicsit drágább, mint 5 misi (úgy 2,5x).
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Anno évi 350k volt a legolcsóbb casco ajánlatom egy 5M-ba fájó autóra.
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Új autót casco nélkül venni is azért elég bátor dolog.
p
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Havonta 250-et tesz felre, tehat az emeles nem szamit. Elso evben gyujt 3 misit, nem eleg. Masodik evben mar osszesen 6 misit, nem eleg. Harmadik evben 9 misit gyujtene, de akkor meg csak 8 misi a kocsi, tehat 2 ev 8 honap.
Ha 600-at tesz felre, akkor 12 honap alatt 7.2 misi, tehat elso ev vegen megvan.
Tobbit nem tudom. -
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
a probléma engem is foglalkoztat...
a háztartás bevétele több mint 700e ft.
van egy 10 éves Skoda Octaviánk, éppen szeretnénk lecserélni. Nem vagyok híve az új autó vásárlásnak, eddig csak használat vettünk, ez a harmadik. De ha max. 4 éves, hasonló korú, méretű, és a mostaninál kevesebbet futott autót szeretnék, akkor használt vonalon is nagyon mélyen zsebbe kell nyúlni.
Így kikötöttünk a fiat tiponál, az 4,8 milláért jól fel van extrázva, le is sz*p. És ahhoz csak 2,5 milla hitelt kell felvennünk
.
Persze ennek oka, hogy lakáshitellel, támogatandó nagyszoülőkkel is el vagyunk látva, és a gyerekeim jövőjét sem akarom felélni, így a megtakarításhoz nem akarok nyúlni. -
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
lízingnél kötelező a casco, úgy kicsit kevésbé éri meg.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Semmi kedvem számolgatni, vagy írni erre egy excel függvényt, de szerintem aki jól keres, és számít neki, hogy valami drága autót használjon, az nem venni fog, hanem lízingelni. Nekem legalábbis ezt dobta ki a matek. Persze ez nagyon egyéni, meg itt lehet sok olyan ország-, ill. piacspecifikus tényező is, ami más irányba visz.
p
-
BlacKSouL
addikt
Matematikai feladvány.
Ha feltételezve hogy mondjuk valaki keres nettó 400.000 Ft-ot, amiből havonta óriási szerencsével félre tud tenni mondjuk 250.000-t, évente emelik nettó 50.000 Ft-al a fizetését, és nem lesz rendkívüli kiadása, akkor hány évig kell dolgoznia ahhoz, hogy meg tudjon venni egy új autót, aminek az ára jelenleg mondjuk bruttó 7.000.000 Ft, és évente kb. 500.000 Ft-al emelkedik?
Hogy változik ez, ha valaki mondjuk havi nettó 800.000-t keres, és abból félre tud tenni havi 600.000.t?
Mindezidő alatt milyen összeg vándorol adóként tőlem az állampárthoz, és mekkora összeg az autóvásárláskor? -
rushty
őstag
Napi ongyi kísérlet [link]
Bocsi a link velemenybubisoknak nem lesz jó. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Tágabb családban van ifjú hölgy, akinek a pár évvel ezelőtti pasija manapság kesma-csoportos médiában rendszeresen fellépő megélhetési agyhalott. Mentségére szóljon, hogy fiatal volt még, és naiv, no meg a fiatalemberről sem lehetett tudni akkoriban, hogy mi lesz belőle (“olyan rendes gyereknek tűnt”). Egy sztorinak jó lesz, ha majd fel kell vágni az unokáknak.

p
-
-
-
lenox
veterán
Tuti, hogy kocsisort is elozott...

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Tudom h nem leszek népszerű de megérdemelte és volna azt is amit megúszott. 200-nál nem tempomatozunk. Ha én 40 évesen kibírtam 2 tankolással 1880kmt 110-120 sebességgel akkor más is. Ha meg nem akkor meg kell állni. Tempomatot meg csak akkor ha valaki még ébren van a kocsiban a sofőrön kívül.
-
EQMontoya
veterán
-
rushty
őstag
Elmenyloveszet [link]
-
trialboj
őstag
Igen, INGERMEGVONÁSOS TERÁPIA köszönöm! Próbálta már valaki? Nem hiszem hogy sok értelme van, de egyszer kipróbálnám.
Télen az erdő közepén is tud olyan csend lenni, hogy ha becsukom a szemem, 1 perc alatt zavaró lesz a csend, amit szinte hallok, gondolom valami hasonló lehet, annyi különbséggel hogy nincs hideg, és jobban el tudod engedni magad a vízben.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ja azt en csinalom
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez már a fakjúbazmeg kisádámutánszabadon

). Körülötte lévő házak felsőbb emeleteiről simán belátni, ha lentről nem is.
Ócó. 50 év felett talán nem is ciki.