Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
A heten korulneztem napelem fronton. Megy a duma, hogy 8-10 ev alatt megterul. Kertem 3 ajanlatot. Az elso ketto valami 35K rendszer, 25 ev megterules. A harmadik 10K az ugy 12 ev alatt megvan. Par aprosag amire rajottem
Mindenki evi 4-5% energia ar novekedessel hirdet. Valosag az evi atlagos 2% az elmult 20 evben, de a szolgaltatom evi 1% fog emelni a kovetkezo ot evben, evenkent.
Az elso ket ceg annyi panelt akar, hogy 100% menjen rola a haz + battery backup, hogy ejszaka meg arrol uzemeljen a rendszert. Tok jo, csak a 1 battery ugy 15K szerelessel egyutt es a huton kivul meg mondjuk elbir 5 konnektort.
Baromira hasrautes szeruen szamolnak, megmondtam a havi atlagos fogyasztast erre egy 20% nagyobb kapacitaus rendszerrel jonnek vissza.
Most fizetek 12 centet kilowattonkent, ok meg ilyen 19 centel szamolnak, de azt mar nem tudja elmagyarazni, hogy miert is. A vegen meg ott vagyok, hogy a $80 szamlat kitudom valtani egy havi $160 dollarba kerulo panelre.
A harmadik ceg az normalis volt. Ok annyi panelt raknanak, hogy napkozben elmenjen a haz rola, nincs battery, majd a szolgaltatotol veszem ha nem eleg. Ficko mondta, hogy beraknak ok barmit, de ha a megterules az elsodleges szempont akkor nem javasolja, pont a magas ara miatt es most kezdenek fejlodni technologiaban, par ev es nagyobb kapacitasu olcsobb modellek jonnek.
Jovo ev elejen visszaterek erre, addig meg berakok valami okos cuccot, hogy lassam melyik napszakban mennyi is a fogyasztas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest