Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
A heten korulneztem napelem fronton. Megy a duma, hogy 8-10 ev alatt megterul. Kertem 3 ajanlatot. Az elso ketto valami 35K rendszer, 25 ev megterules. A harmadik 10K az ugy 12 ev alatt megvan. Par aprosag amire rajottem
Mindenki evi 4-5% energia ar novekedessel hirdet. Valosag az evi atlagos 2% az elmult 20 evben, de a szolgaltatom evi 1% fog emelni a kovetkezo ot evben, evenkent.
Az elso ket ceg annyi panelt akar, hogy 100% menjen rola a haz + battery backup, hogy ejszaka meg arrol uzemeljen a rendszert. Tok jo, csak a 1 battery ugy 15K szerelessel egyutt es a huton kivul meg mondjuk elbir 5 konnektort.
Baromira hasrautes szeruen szamolnak, megmondtam a havi atlagos fogyasztast erre egy 20% nagyobb kapacitaus rendszerrel jonnek vissza.
Most fizetek 12 centet kilowattonkent, ok meg ilyen 19 centel szamolnak, de azt mar nem tudja elmagyarazni, hogy miert is. A vegen meg ott vagyok, hogy a $80 szamlat kitudom valtani egy havi $160 dollarba kerulo panelre.
A harmadik ceg az normalis volt. Ok annyi panelt raknanak, hogy napkozben elmenjen a haz rola, nincs battery, majd a szolgaltatotol veszem ha nem eleg. Ficko mondta, hogy beraknak ok barmit, de ha a megterules az elsodleges szempont akkor nem javasolja, pont a magas ara miatt es most kezdenek fejlodni technologiaban, par ev es nagyobb kapacitasu olcsobb modellek jonnek.
Jovo ev elejen visszaterek erre, addig meg berakok valami okos cuccot, hogy lassam melyik napszakban mennyi is a fogyasztas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- iPhone Xs Max 64GB 100% (3hónap Garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest