Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NoLF

veterán

válasz fokukac #75995 üzenetére

valamit valamiért ;)

itt olaszban a mellékutak legtöbbje szintén rohadvány okaádék ebben a tartományban, de a többi sem panaszkodhat. ellenben az autópálya nem túl rossz, viszont egy 380 km-es útért fizetsz 30 eur-t egy útra. vagy egy 60 km-ért 5 eur-t.

bezzeg nálunk az egész országos havi 4300 ft. a havi szlovén matrica pl 30 eur, ott meg aztán autópálya "hálózatról" nehéz beszélni, a legtöbbje 110-es korlátozású.

mindig van miért panaszkodni, úgyhogy tegyünk is így!

mi pl kijöttünk sürgős eü dolog miatt, ugyebár én elvileg ki sem jöhettem volna. namost a szlovén határnál megnézték az útlevelünket, nem kérdezték hova megyünk és miért...

a szlovén-olasz határnál meg sehol senki, mentünk szépen gond nélkül, mintha zsinóron rántottak volna. érdemes volt így elkölteni a 40ezret a két tesztre... :D :C

7-8-án minden étterem nyitva volt friuli venezia giulia tartományban és emilia-romagna-ban is, ismétlem, ezen a két napon NYITVA, bárkinek. de 9-10én már az egész országban teljes zárlat, 0-24 kijárási tilalommal.8-án ettől még ugyanúgy nem lehetett tartományok között mozogni, így hát természetes, hogy ezt sehol nem ellenőrizték, át is jöttünk minden további nélkül.

a mai nap már elvileg lehetett volna mozogni, de reggel már jött az új szabályzás, hogy mégsem - legalábbis ebben a tartományban.

8án elmentünk egy helyre, az étteremtulaj panaszkodott kicsit, hogy március óta ugyan nem kellett fizetniük szemétszállítási díjat, de mint utóbb kiderült, ez csak halasztás volt... eddig nem lehettek nyitva, most kinyithattak két napra, meg is kapták a március óta számolt szemétdíjat - a nem létező szolgáltatásért, ugyanis mivel zárva voltak, nem volt mit elvinni. na, akkor fizesd be a 13ezer EURt :C

mindenütt jó, de legjobb lenne felgyújtani az egész világot a getszibe, én azt mondom.

mennénk egyébként Szardíniára más sürgős okból kifolyólag (az eddigi utak lényege elég sürgős eü és családi okokból kifolyólag történt, busz, vonat, repülő nincs, ezért jöttünk kocsival), de oda már tuti nem engednek át. vagy lehet mégis. most akkor megvegyük a jegyet, vagy ne? a reptéren derül ki, hogy nem, vagy előbb? vagy nem? vagy de?

munkánk már amúgy sincs, így aztán a totális beleszarás tetejébe már csak nevetni tudunk az egészen. azért idefelé a gépezet bal első kerékcsapágya elkezdett zúgni szépen, hát 300 EUR-ért meg is csinálnák itt a szomszéd faluban, LOL (otthon az alkatrész kb 10k, szerelése max 10k-de nagy ráértemben én is megcsinálnám, csak ugye nem ott vagyunk)

szóval názzük a hóesést, isszuk a vörösbort, és keressük a legszimpatikusabb fát, amire felakasztjuk majd magunkat - vagy egymást :D

Új hozzászólás Aktív témák