Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Tiszta szerencse, hogy atment az ipaval kapcsolatos poen.
-
BlacKSouL
addikt
Vagy így változik az ízlésem, vagy sikerült megtalálni az ízek egyensúlyát, de a horizont gentle bastardja talán az első ipa amire azt mondom hogy ízlik is.
-
ToBeY
nagyúr
Csak szerintem gáz,hogy a gyereket beleállítják a bevásárlókocsiba,akik sz@ros cipővel ugrálnak benne, ahová más a kaját teszi?Ma nem egy ilyet láttam,inkább kosarat vittem...
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
osztom véleményed

-
BlacKSouL
addikt
Hogy egy kicsit eltávolodjak a pinától, még mindig csak elmélkedés szintjén nézegetem a telefonokat. Belebotlottam egy olyanba, hogy xiaomi mi9t pro. A teszteken jól szerepel, nagyjából ár/értékben is jó, kb. Tudja is amire igényem lenne, tesztek alapján. Boltban csak a redmi 7-et, meg valamelyik note-ját tudtam megfogdosni, nem tűntek hulladéknak.
Vajon nagy ballépés huawei helyett a másik feltörekvő csájnízt nézegetni? Van valakinek tapasztalata? Igazából csak a hatnegyvenes képátló miatti péklapátság riaszt, de ha csak az a negatívum, azzal is megbarátkoznék.
De még mindig nem nyom agyon a kényszer a n5 kidobására, csak tanakodom. -
trialboj
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem azért hogy gusztustalanodjak, de a kétséget kizárandó, rákerestem erre "használt női bugyi" gugli első találat. /a linken egy indexes fórum található/
Szerintem régen is volt/lett volna rá igény, csak nem lehetett megoldani, hogy a kereslet és kínálat úgy találkozzon, hogy megmaradjon az anonimitás.
-
Hasít az ország.
Ha az itthon jegyzett cég elér bizonyos bevételt akkor, a jogszabályoknak engedelmeskedve, az elmúlt (tehát az aktuálisan zárandó) év alapján köteles adószámlát előre feltölteni a következő üzleti évre.
A csökött pont agyammal küzdenem kell h ezt átfogja.
-Honnan a toszból tudnám, hogy jövőre mennyi lesz a bevétel? Hogy lesz-e egyáltalán?
-Ha nem lesz akkor az állam/önkormányzat ingyen használja a sokadszori bőrt?
-Ha vissza próbálja vki igényelni akkor automatikusan ellenőrzést kap és - sajnos tapasztalat - addig büntetik a bármivel míg többet kell befizetni mint amit az előre töltéssel elbukunk.
Jó megoldás nincs.
Hasít az ország. Engem , ketté. -
gaborbol
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Haveromeknal anno az opel markaszerviz sikeresen visszaadta a ceges auto olaj es hutoviz nelkul nekik, hogy kesz, vihetik. Kollegano hivta, hogy jojjon mar le a parkoloba, mert olyan furcsa a kocsi miota elhozta a szervizbol

Azt mondta ami visszajelzo lampa volt a muszerfalon az mind vilagitott mint a karacsonyfa.
Treler vissza a szalonba, kollega leengedte az olajat meg a vizet, lejart a munkaido. Masnap reggel meg nem emlekezett ra , hogy nem lett feltoltve, kupak vissza ra azt csa. -
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
nemtom mit csinaltak nem neztem, majd kiderul most hogy feltoltottem, de egesz nap egy helyben all, dedikalt parkolo helyen, feltunne ha kifolyik a betonra, de hetfon begurulok hozzajuk
-
bobsys
veterán
Vagy valahol elfolyt 3.5 - 4 liter olaj 1000 km alatt vagy valamit nagyon beneztek az utolso olajcserenel
-
rushty
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
6ezer?? Originaltan mennyi?
-
NoLF
veterán
látom sziporkáztok, örülök neki!

mint ahogy annak is, hogy elhagyhattam végre a kórház szerető melegét. konkrétan olyan rohadt meleg volt a kórteremben, hogy lélegezni alig lehetett.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ez urban legend. Az, hogy megveszik a lanyoktol, es kapni lehet esetleg valahol pult alol, azt meg el tudom kepzelni, de legalisan biztosan nem.
Voltam kint par honapot, vannak furcsa dolgok, de azert nem ennyire.
-
végre témánál vagyunk...

ennyi szakértőt egy rakáson...
És Te hogy szereted..?
mosva, vagy originálban..?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Volt japán tolmácsunk mesélte, hogy anno kiment japánba tanulni de ottragadt. És egyik lakóhelyén a szárítóról valaki állandóan lelopta a bugyijait. Azok mosottak voltak, de hát a vonzalom mint jelenség létezik.
-
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azt szerintem nem, de betétet igény szerint gondolom igen.
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Bélést adnak-e hozzá?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nincs,de el tudom képzelni hogy igaz.
Mostanában volt hír,hogy valami youtube-os csajszi bepalackozta a fürdővízét és elkezdte árulni a neten.
Beteg egy világot élünk. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Neee ilyen van?Használtan valaki felrakja a fehérneműt?
Ettől lejjebb talán használt harisnya vagy ilyesmi lehet...
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Ilyen adatok nincsenek a ledek nyakán 200led 3V IP20 ennyi az összes adat.
EQMontoya Semmi specs csak "meleg fehér"
BlacKSouL Nem azért reklamálnék,hogy kérem vissza a lóvét vagy cseréljék ki,hanem mert így átb@szásnak érzem,és más ne fusson bele.
Mert nálam a "meleg fehér" az a régi lámpák sárgás fénye,ez pedig sima led light ami a telefon hátulján van. -
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Egyreszt van ugye az az erdekesseg, hogy a 2-3000 K a meleg, az 5-6000K meg a hideg. Magasabb homerseklet a hideg ugye
.Masik megjegyzesem, hogy a szin az inkabb ket dimenzios, mint egy, vagyis a homersekletre meroleges komponense is van, a 'tint', ami jellemzoen zold-lila lehet. Szoval attol, hogy lilabb egy szin, attol meg a szinhomerseklete lehet ugyanannyi, mert ugye a szinhomersekletet ugy talaljak ki, hogy ravetitik a 'tint=0' gorbere, de a tint az attol meg barmi is lehet, csak ezt a led vasarlo ugyse tudja, tehat ra se irjak.
-
BlacKSouL
addikt
Ér. Csak fölösleges.
Ismerős rendelt csájnából vagy két marék autós helyzetjelző ledet. Talán szállítással együtt volt 600 Ft. Aztán a 30-40 darabból mindig ki kellett válogatnunk szemre melyik kettőnek a színhőmérséklete hasonlít, azt tette be arra a 2-3 napra amíg ki nem égtek. Talán 1 hónap alatt elfogyott a kétmaréknyi led. 600 Ft. médincsájna. Tudnak ott amúgy jót is csinálni, ha megfizetik. Én Philipseket vettem, egy pár 5000 Ft volt. Azonos színűek, több mint egy éve működnek (nem helyzetjelzőként)
A másik, hogy elterjedőben van az emberek ízlésváltozása. Egyre több ismerősöm a hideg, de tényleg hideg fényt szereti. Szóval amikor nekik az 5500 vagy 6000 a fehér, akkor ahhoz képest a 4500 kifejezetten melegnek tűnhet, és még mindig ott a 6800, ami ahhoz képest meg mondjuk hideg. De van aki a 4000-et már "öreg sárgaszín"-nek hívja. Így tehát logikus lehet a 4500 mint meleg, és a 6500 mint hideg fehér.
Harmadrészt ha kici ócó volt, akkor ugye felidézhető a vicc: "...az milyen hús? - Kuta - De azt nem lehet fogyasztani. - Akko cíke.". Ez olyan kb: Milyen színhőmérsékletű ez? - Milyet szeretne? - Meleget. - Akko meleg.
Negyedik. A szintén 4000-nek mondott Philips szofita az autóba betéve. Állítólag a napsütéses nappali fény a kb 5500K. Tehát ahhoz képest az "izzónak" sárgának kéne tűnnie. De ha napsütéses napfénynél felkapcsolom (utastéri) akkor kifejezetten lilának tűnik. Éjszaka nem venni nagyon észre, bár nekem hidegnek tűnt kezdettől, de sajnos nem volt 3000-es ebből, csak 6500-as még. Lásd második bekezdés.JA, és itt meg van egy ilyen bekezdés: "Fontos még figyelembe venni, hogy a legtöbb gyártó nem pontos színhőmérséklet értékű LED-fényforrásokat kínál, hanem egy bizonyos tartományút. Ennek legszembetűnőbb hatása a melegfehér színtartomány. Egy 2700 Kelvines valóban melegfehér, olyan jó halogén spot sárga. Ezzel szemben egy 3000-3400 Kelvines sokkal fehérebb. Ennek ellenére mindkettő melegfehér. Vannak akiknek mind a kettő van akiknek csak az egyik árnyalat jön be. Ezzel az igénnyel viszont a gyártók nem igazán foglalkoznak. Egy adott típuson belül is előfordulhat, hogy az egyik széria sárgásabb a másik pedig már világosabb, mert csak egyet vállalnak biztosra, hogy melegfehér."
-
EQMontoya
veterán
-
ToBeY
nagyúr
Ér reklamálni,ha a "warm white"-nak mondott égő inkább csak simán "white" kb 4500k környéke,nem pedig 2500K amire gondoltam?
Nem került sok pénzbe és visszamenni sincs kedvem,de ez így picit átb@szásnak gondolom.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Megint?Azért annyira nem vót jó.
-
ToBeY
nagyúr
Befejeztem a house of cards első évadát,de nem hiszem hogy belekezdek a másodikba.
-
-
BlacKSouL
addikt
Most kiderült, hogy S mód van, és én ott fel is adtam.

Kicsit már tényleg skynetesre sikerült.
Persze el tudom képzelni, hogy van célközönség, hogy egyszer megkérdeztet meg beállít mindent az elején, utána meg ne is legyél kíváncsi semmire, csak használd. Ne telepítgess fölöslegesen, ne futtatgass, ne akarj a részleteken rágódni, csak internetezz, böngéssz, instázz, fészbukozz, twitterezz, a többi nem a te dolgod(ez kicsit olyan epölös fíling). Mondom, generációs öregségbe estem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem jó, így rendelte meg windózzal előre telepítve. Én csak próbáltam segíteni az első 435 kérdés meg beállítás során, de idegileg elvéreztünk, pedig tényleg csak néhány apróságot erőltet rád amiket át sem lehet ugrani.
Köszi amúgy a tippet, jó lesz ez még nekem úgy látom. -
BlacKSouL
addikt
Elaggott őskövület vagyok, ha gyűlölöm a win10-et, a felépítését és minden "újítását" a dizájnban, menürendszerben? Tudom, hogy ez a jövő, de win 95 óta valahogy mindig sikerült nagyjából logikusan végigverekedni magam az újabb verziókon, de nekem a 10 (meg már a 8 is) teljesen feje tetejére állította az asztali(laptop) használatot. Tudom, hogy ez már mobileszközökön való használatra lett kigondolva, ezért fordult hanyatt pl a touchpad alapbeállítása, stb, de most látom kolléga kínlódását egy új 10-es beüzemelésén, és hiába vagyok közepesen amatőr felhasználó mondjuk egy XP-n, vagy 7-esen, a 10-es olyan érzés kb, mintha egy zx81 után kéne hirtelen váltani vistára. Szerintem én most ezzel estem be a tech generációs szakadékba.
Kész szerencse, hogy még a céges asztali, meg laptop is 7-es, sőt, otthon is az van. 2 hét szabadság meg sok nyugtató kell majd, ha muszáj leszek váltani.mod: dátum és idő automatikus beállítása: nézzük, már szerda hajnal van rajta. De jó (wifin neten van már vagy 1 órája) időgép. Mindegy, beállítások: automatikusra van téve. Itt persze nincs olyan, hogy kézzel frissíted az időt kiválasztott szerverről, majd ő tudja azt helyetted automatikusan. OK, de automatikusan nem jó. Akkor most állítsuk be kézzel? Hol van az automatikusság. Kapcsold ki, majd kapcsold be hogy automatikus legyen. Ja, hogy azt szeretnéd? Akkor lekérdezem már neked a pontos időt és dátumot. És ha nem kellett volna kikapcsolni, meg bekapcsolni hogy automatikusan csekkolja az időt, akkor automatikusan elfelejtette volna?
Tudom, försztvörldproblem -
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Tldr.
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
ha az a választás, hogy kis túlzással éhenhalsz, vagy normálisan megélsz, akkor az elhivatottság meg stb. sokszor háttérbe szorul, azért ezen ne lepődjünk meg...
a másik végén az IT ipar felé nem azért váltanak az emberek (többnyire), mert húde qrva érdekes programozni
-
-
ToBeY
nagyúr
Keresek egy bővítményt chrome alá ami törli a browsing historyt clik&clean nem működik.
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Tovabbra is minden tiszteletem az egeszsegugyben dolgozoknak
-
-
NoLF
veterán
Tudom, sajnos nagyon sokan vannak ellatva boven tapasztalattal. Nyilvan en sem onszantambol jottem ide, hanem kenyszerbol, aztan beragadtam kicsit hogy vegere erjek a proceduranak. Az a baj az ilyen surgossegi esetekben nem igazan opcio egy maganklinika, de javitsatok ki, ha tevedek - egy 19evvel ezelotti bokaszalagszaladason kivul nekem meg semmi dolgom nem volt az egeszseguggyel.
-
Tim82
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Engem nem vigasztal az, hogy rutinnak számító szívkoszorúér műtét után a szerencsés beteg majdnem elpatkol az "elitkórház" intenzív osztályán a műtét során elkapott tüdőfertőzésben, majd utána az "elitkórház" lepasszolja egy másik kórháznak, ahol utána szintén majdnem elpatkol a belgyógyászaton, mert napokig sz*rnak a fejére.
De szerencsés, hiszen kapott ellátást, még ha olyan is amilyen. Hozzáteszem, maga a konkrét szívprobléma végül is megoldódott magával a műtéttel, nem abba halt majdnem bele a páciens.
-
-
ToBeY
nagyúr
Amikor vesekövem volt reggel fél8 délután fél 5-ig vártam,hogy kiderüljön és kezeljenek hatalmas fájdalmakkal.A lepukkant folyosón ültem és még csak le se sz@rtak.
Ott akartak tartani megfigyelésre,de inkább léptem haza miután teletömtek gyógyszerekkel.
Az orvos jó fej volt nagyon, annak ellenére hogy háborús állapotok voltak a Honvédban. -
Tim82
félisten
Mindezeket anélkül is elárulhattam volna, hogy önszántadból beugrasz egy kis élménylátogatásra. Kissé sokat kísérgettem az utóbbi négy-öt évben hozzátartozókat ilyen-olyan egészségügyi kezelésekre, meg a kezelések szövődményeinek köszönhető huzamosabb intenzív osztályos és speciålis kórházas be nem tervezett tartózkodásokra.
-
NoLF
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Hat en nem olvasok ilyesmiket, de azert hallok ezt-azt. Aztan bejovok surgossegire, es 11 oraba telik, mig kiderul kb mi lelt, s elhelyeznek. Az infuziomat nem akasztjak fel, mert nincs mire (!!!!!!!!). Wc papir nincs, a noverek ugy beszelnek velem mint egy kutyaval, es rohad az egesz koceraj.
Es meg egy napot maradnom kell... de a szobatarsak vidamak
Biztos van valahol a kornyeken egy szep uj stadion 
-
gaborbol
őstag
Eleg gyaszos volt olvasni par napja, hogy a korhazak kotszert, wc deszkat,wc papirt, pelenkat, ragtapaszt meg hasonolkat varnak az adakozoktol.
Aztan jott a cafolat, hogy nem igaz. A dolgozok felreertettek a kerdest es azert kerultek fel alap dolgok a listara.Masnap jottek a kepek a korhazban kiragasztott kepekrol, hogy aki kotozesre jott az hozzon kotszert magaval!
Nyilatkozat, igen ez valoban kint van a falon, de ha valaki nem hoz magaval, akkor azert a korhaz hasznalja a sajat keszletet

Keptelenseg felfogni, hogy hogyan lehet vedeni.
-
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Én láttam, hogy nem állt fel a Himnusz alatt...!
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Bár nem tudom hogy megkapjátok-e még a válaszom mert a máglyáról írok: igen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Arch Linux
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Eladó TCL 65C805 4K QD-MiniLED TV 144hz
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 512GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest