Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #62198 üzenetére
Ez egy pár évente ismételten előkerülő hír. Öregebb, mint szegény Géza volt. Az egész mögött az áll, hogy brute force-os próbálkozással ne lehessen kinyitni a készüléket, és hozzáférni a rajta lévő adatokhoz. Némiképp barbár megoldás, de ha már ott a technikai lehetősége annak, hogy valaki többszáz alkalommal rossz passkódot adjon meg, akkor legyen arra is felkészülve, hogy backup-ról kelljen visszaállítania a telefonját. Az ugyanis működik ilyenkor is. Persze a backup óta történt változások, illetve új adatok elvesznek, de ez az ára a biztonságnak. Másrészt pedig manapság, amikor szinte óránként szinkronizál a készüléked a gyártó official cloudjával (meg amivel még beállítottad), azért olyan nagy adatvesztés nem valószínű, inkább kényelmetlenség. Ellenben ez az ára, hogy a céges ügyfelek is bátran iPhone-t adjanak a kollégáknak, ami egy óriási piac, és presztizskérdés a gyártónak.
Szerk.: Amúgy beállíthatod úgy is, hogy bizonyos számú kísérlet után automatikusan törölje a készülék tartalmát, illetve ha aktiválva van a funkció, akkor elvesztés/lopás után távolról is törölhető minden adat. Azért ez céges telefonoknál egy jó pont az IT beszerzéseknél.
Szerk2.: A gyerek amúgy 2 éves volt a mostani hírben (érdekes módon a 2013-as hírekben is mindig kétéves gyerek követi el az ilyesmit, veszélyes kor ez), sokkal reálisabb esély volt arra, hogy a szájába veszi a készüléket, leejti, eltöri, vagy elveszíti, akárhogy is, ha valaki felügyelet nélkül hagyja a készülékét egy kétéves kezében olyan hosszú időre, hogy ennyi hibás próbálkozása lehessen annak a passkóddal, akkor legyen bármire felkészülve.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #62197 üzenetére
Blekink lehet, hogy még nem gondolt arra, hogy milyen előnyt jelent a számára, hogy ő pedig a Balti-tengerhez van közelebb..?
-------------------------
Más téma.
Azért az Apple-logika sokszor még ennyi idő után is szíven talál
47 évre zárolta a gyerek az anyja iphone-ját
tehát a gyerek sokszor ütötte be a kódot rosszul, ezért 47 évre zárolva van a telefon, és még a jogos tulajdonosa sem léphet be a jelszóval. Még 47 évig... Csak, ha reset-eli, és visszaállítja az icloud-mentésből.
Tipikus apple-logikaHihetetlen. Kíváncsi vagyok amúgy, hogy mire gondolt a programozó, amikor ilyen időtávon gondolkodott, illetve, hogy lehet-e rekordot dönteni, lehet-e mondjuk 100 év...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #62195 üzenetére
De, gondoltam. Terveztem is egy nagy kirándulást szombaton, csak közölték, hogy mivel nem vettem ki szabadságot már jó előre hónapokkal ezelőtt, ezért ezt hivatalos ledolgozandó munkanapnak nyilvánítják. Vagymi.
Vasárnapra meg már van programom, de semmi olyan nincs benne, amivel ki tudnék mozdulni a 10 fokból.Abból a 6 órából azért innen másfél óra még csak Bépest. Azért az is egy érdekes tény, hogy aki Nagykanizsáról indul útnak, mondjuk pl. Horvátországba, annak annyi az út a tengerig, mint nekem itthonról a Horvát határig
De már a fő város is másfél órával beljebb van. Persze van rosszabb, aki mondjuk Nyíregyházáról indul. Vagy teszemazt Lengyelországból.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #62193 üzenetére
no offense, de arra nem gondoltál, hogy elhagyod a megyét a hétvégre, akár néhány órára is, hogy tegyél egy mediterrán kirándulást a hegy túloldalán, ahol melegebb lesz?
Mármint, ahelyett, hogy sírnál.
Tudod. Kocsid van, szabad vagy, stb.
Azt már meg sem említem, hogy ha vezetsz 6 órát, akkor tényleg bármikor eljuthatsz a mediterránumba... -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #62192 üzenetére
Nem azzal van a bajom alapvetően, hogy itt 10 fok lesz, valahol egy déli feksvésű napsütötte szegedi lépcsőházban meg 19,51 ami már tulajdonképp 20 fok, hanem hogy ezt úgy adják elő, hogy 20 fok lesz. A szerényebbek szerint "akár 20 fok is lehet". Ha én csak ezeket a szalagcímeket látom, hallom, akkor rákészülök a 20 fokra, de kimegyek a szabadba és csak 10 lesz. Vagy mindig mindent rábíznak az emberekre, hogy fordítsák le maguknak mi a mögöttes tartalom, mert úgyis tudom hogy amit mondanak ahhoz képest itt biztos más lesz mert mindig más van? De akkor mért nem írják azt, hogy hétvégén akár 10 fok is lehet? Mert itt annyi lesz. Az nem hír?
Egyébként örülök annak, hogy 4 nap eltelt, hogy nem szakad a hó, és már 4 napja nem lapátoltam havat
Sőt örülök neki hogy lassan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet legalább napközben.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #62191 üzenetére
Hát, nem tudom, itt, felénk egyik nap még -11 volt az autóm hőmérőjére írva, másnap -2, harmadnap 3. Azért ez menő. Múlt szombaton még bokáig érő hóban futottam, vasárnap már 0 fok körül volt, hétfőn rövidnadrágban mentem ki, 8 fok volt, és sütött a nap (feels like 14). Van egy képem valahol, ahogy a befagyott tavon, a patak befolyása által létrehozott lék körül a jégen ülve-állva napoznak a vadkacsák, miközben hétágra süt a nap - ez pont azon a hétfőn készült. Azért ilyesmi átmenetet nem mindennap (vagy minden télen) él meg az ember.
Amúgy most éppen 6 fok van felénk, délutánra 11 lesz, amit hajlamos vagyok az évszaknak megfelelő hőmérsékletként elkönyvelni, de hétvégére most éppen 14-15 fokot mutat felénk is a prognózis, ami azért már lehet, hogy kicsit túlzás. És ha jól látom, a kies Kárpátok között lesz az még több is. Persze nem Mordorban, de úgy általában minden más többé-kevésbé civilizált helyen.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #62181 üzenetére
Szennnnzáció. Igazi szennnzáció! Kánikula a hétvégén! Figyelemfigyelem. Szenzációs forróság!
Így működnek ma a médiákok.
Döbbbbenetes, Hihhhhetetlen, Vérrrrfagyasztó, Szennnnnzációs. Akár 200 fok is lehet az országban!
Marika néni hétvégén kalácsot süt az unokáinak, és előmelegített sütővel készül a sütésre.
- Csókolom Marikanéni, milyen süteménnyel készül a kis lurkóknak és hogyan készíti?
- Hát tuggyakedveském, aszondták hogy 180 fokra tegyem a sütőmet, de most sokat sütök ilyen almásssskalácsból, úgyhogy lehet hogy akár 200 fokra is felcsavarom. -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #62109 üzenetére
Mindenközben Barcelonában
(mindenki köröz, kivéve a McLaren-t, ami lecserélte a Hondát Rönóra, de valamiért azzal is felforr a motor.Eközben a Honda már a Toro Rossónak szállít, és azzal megy...
)
Na mindegy, én jót szórakozom az ilyen apró trollkodásokon...
(a McLaren központja Wokingban van) -
BlacKSouL
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
lenox
veterán
válasz
parandroid #62177 üzenetére
Hat volt egy tal tele szocskevel, csak gyorsan elkapkodtak, es ennyit tudtam menteni, hogy fenykepezzem, mielott megettuk.
-
fokukac
nagyúr
válasz
kraftxld #62173 üzenetére
majd akkor szóljál, ha már szöcskét esztek. Itthon, ebben a magasan kulturált országban ugyanis ez volt a menő riogatás másfél héttel ezelőtt, hogy nem csak a kultúránkat (?) veszítjük el, hanem tücsköt és bogarat kell majd ennünk. ([link])
fullban megy itthon a kretén... -
-
kraftxld
félisten
Magasságos... ma kiderült, hogy az egyik kollegám afgán muszlim, mert nem kért a jóféle igaz nem halal kompatibilis szarvas pörimből.
Mi legyen? Megvan valakinek a Soros Gyurka telefonszáma? -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #62171 üzenetére
Eddig jó. Most tudom azt, hogy ha csak az egyik szorzót használhatom fel akkor mennyire tudom megközelíteni. Most azt kéne kiszámoltatnom, hogy ha a másik három szorzót is használhatom, akkor milyen egész darabszám kombinációval közelítem meg a lehető legjobban, illetve milyen olyan alternatív opciók léteznek, (ha léteznek) amik mind jobban közelítik, mintha csak egy szorzót használnék fel.
Pl. 3 db 0,7-es, és 6 db 0,9-es, másik opció: 2 db. 0,8-as, és 5 db 1-es, harmadik opció: 2 db 0,7-es, 2 db. 0,8-as, 1 db. 0,9-es és 1 db 1-es. -
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #62170 üzenetére
Megpróbálhatnád értelmesen is elmagyarázni...
az "int" vagy integer függvény adja meg egy tört egész értékét
szóval szerintem írsz egy képletet, hogy hány egység jön ki az adott szorzóval (pl. (100.000 - 77250 /szorzó), majd a mellette levő oszlopba a húzol egy int függvényt arra a szorzóra, és az a legjobb közelítés egész számmal.
-
BlacKSouL
addikt
Tudja-e azt az excel, hogy mondjuk van egy alapértékem, pl. 5000, van egy keretértékem, pl. 100.000, és vannak szorzóim, pl. 0,7; 0,8; 0,9; 1. Van egy köztes értékem, mondjuk 77.250, és ezt ki kellene egészítenem úgy, hogy kerek 100.000 legyen a vége. Rendelkezésre állnak a szorzók és az alapérték.
Létezik-e olyan képlet, amivel ki tudja nekem számolni, hogy milyen szorzó-alapérték kombinációval tudom pont 100.000-re kiegészíteni (vagy legjobban megközelíteni) a kapott értéket? Pl. x db 0,8 és y db 0,7-es.
Minden szorzó egész darab kell, hogy legyen, vagyis nem lehet pl. 2,3 db 0,7-es szorzóm, vagy csak 2 vagy 3. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #62163 üzenetére
De, az lesz az. Az F2 megoldotta, utána szépen működnek a kurzorgombok, köszi.
Amúgy arról van szó, hogy van egy sheetem, amiben minden év külön táblázatként szerepel. Mivel 2017 már véget ért, létrehoztam egy új táblázatot a 2018-as évnek, és mivel visszamenőleg éves átlagokat mutat a diagram a lap tetején, ezért frissíteni szerettem volna, hogy a 2018-as adatoknak is meglegyen már a helye a diagramban. Ehhez próbáltam manuálisan átírni a diagram adatsorát, ahol azt adod meg, hogy mely cellákból szedje az adatokat ( SHEET1!$A$1:$A$$10;SHEET1!$D$1:$D$$10;SHEET1!$G$1:$G$$10 , és így tovább). Ehhez az eddig felgyülemlett tapasztalatom szerint a legegyszerűbb módszer, ha hozzáírom a végére, hogy mi legyen az új tartomány, mert régen ment ugyan egérrel kijelölve is, de az az újabb (per)verziókban már inkább esetleges, de főleg idegesítő volt, ellenben sosem sikerült úgy, ahogy én szerettem volna.
Amúgy az hagyján, de még pöcökegerem sincs...
Az asztal ellenben itt van mellettem egy méterre, monitorostul, dokkolóstul, billentyűzet-egerestül, de szeretem a kihívásokat.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #62158 üzenetére
ha megnyomod az F2 gombot, akkor a kurzorod a cellán belül fog mozogni.
Ja, nem, félreértettem. Hogy diagram.Nem biztos, hogy értem, hogy mit szeretnél.
Az adatból lesz a diagram. Ha átírod az adatot, akkor változik a diagram. Ezért nem egészen értem, hogy miért akarod úgy átírni az adatot "manuálilsan", hogy ne változzon az adatsor?Ha van egy adatsorod, amit meg akarsz tartani, akkor csinálj mellé egy kopi-t, amit megváltoztathatsz, és abból csinálj diagramot...
Szóval magyarázd el értelmesebben, és akkor talán tudunk segíteni.
Ui. most végigolvastam a thread-et, és akkor mégis az F2 a Te gombot. Az pedig, hogy tapipadon excelezel, az a Te bajod...
Tudod, az úgy alaptörvényünket (a gránitszilárdságút) is ipad-en írták (olyan is lett)
-
parandroid
félisten
válasz
bobsys #62160 üzenetére
Áh, rájöttem! Ha a bal egérgombot (!) lenyomva tartom (!!), és oldalra húzom az egeret (!!!), akkor tudok benne mozogni (!!!44!!NÉGY!!4!).
Faszom, hogy nincs az MS-nél senkiben annyi jó érzés, hogy csavarhúzónyéllel üsse le a bütykeit annak a majomnak, aki ezt kitalálta.
Ja, hab a tortán, hogy nincs kedvem az asztalhoz ülni, úgyhogy mazochista módon a kanapén fekve, tapipaddal próbálkozom. De ez már az én nyomorom.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
fent a menusorban levo szerkeszto mezobe kattints amikor raalltal a cellara az asszem segit ezen, en is hulyet szoktam kapni tole.
-
bobsys
veterán
válasz
Excel topik javasolt, segitokesz arcok vannak ott
-
parandroid
félisten
Az agyamra megy az excel. Persze valószínűleg, csak én vagyok már fogalmatlan hozzá. Ha tehetném, még mindig a 2003-as verziót használnám...
Ha van egy diagramom, amiben szeretném az adatsoromat manuálisan szerkeszteni, akkor hogy a csudába veszem rá, hogy a kurzor a nyilakkal a szerkesztési mezőben mozogjon, és ne magában a táblázatban, közben szétbaszva a meglévő adatsort? Próbálom google-val keresni, de nem is igazán tudom, milyen kifejezést keressek, minden találat az alapoktól akarja nekem elmagyarázni a diagramkészítés működését (jelölj ki egy adatterületet, és kattints a diagram beszúrása gombra), vagy valamilyen módon a gomokkal akarja szerkeszteni a meglévő adatokat. Az viszont mindig is egy undorító, és teljesen megbízhtatatlan módszer volt, inkább kézzel szerkeszteném az adatsort.
Komolyan, már ott tartok, hogy megírom szöveges dokumentumban, és bekopizom neki az adatablakba, 'oszt kapja be!
p
-
-
BlacKSouL
addikt
Épp izomból gépelek, erre valami párbeszédablak ugrik fel, de legalább 4-5 billentyűt is lenyomtam közben, szóval időm se volt egyáltalán beazonosítani csak felvillant. Most úgy tűnik hogy a nod32 frissült 10-ről 11-re tőle. De k.urvaannyát hogy egy sima gépelés közben el lehet indítani így bármi f.szságot is. Mert természetesen a párbeszédablak azonnal előtérben gombra érzékenyen ugrik fel, nem háttérben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #62149 üzenetére
No hát delivery done. Úgy mentünk át az odaúton mint kés a vajon. Aztán persze miközben én keresgéltem hogy melyik sáv melyik, meg a kollégával tárgyaltuk hogy egyáltalán melyik terminál, szépen beértem nemtommennyivel a rendőrautó elé. Nemigen mehettem gyorsan, mert mindkét oldalról kerülgetni akartak, és csak mikor a 30-as táblánál még 52-vel csorogtam, kezdtem el kissé parázni hogy addig ugyan mennyivel kellett volna. De 1 óra pályázás után furán lassú az 50 is, nem a 30. Még feljebb a 20 ahol mindenki 40-el ment mintha toltam volna. Én mindenhol gyorsabban mentem mint amennyit a tábla enged, de nálam mindenki gyorsabban rohant. Mindegy, kiengedtek, nem is állítottak meg, időben is voltunk.
Busz részecskeszűrője is kitisztult szerintem, de legalábbis kitisztult a rendszer, akku is töltődött, összességében pozitív nap volt. Ritka.
Meg meleg is van. Szinte tavaszias forróság -
-
BlacKSouL
addikt
Kérdés:
Reptérre kell elvinnem a cégcsoportunk egyik managerét. Ha feltalálok valahogy a Prémium parkolóba a terminálbejárat elé, akkor a honlap szerint
"A Prémium Parkolóba történő behajtáskor parkolójegyet kap. 5 percen belüli kihajtás esetén a használat díjmentes.A díjfizetés a terminálépület bejáratai mellett található díjfizető-automatáknál készpénzzel vagy bankkártyával lehetséges.
A parkolási díj megfizetése után 10 perc áll rendelkezésére, hogy gépjárművével további díjfizetés nélkül elhagyja a parkoló területét. Kérjük, hogy jegyét a parkoló kijáratáig szíveskedjék megőrizni, mivel a kijárati sorompó kizárólag érvényesített jeggyel nyitható."
Vagyis ha jól értelmezem, akkor ahogy a legtöbb plázában, nekem húzni kell kártyát a besorompónál, megállni A vagy B bejárat környékén, elköszönni kollégától, és egyúttal a bejáratnál az automatával akkor is csekkoltatnom kell, ha biztosan beleférek ezzel 5 percbe és nem kell fizetni, mert a kisorompó leolvasó csak az automata által már lecsekkolt kártyával enged ki? Tehát mindenképp le kell állnom 1 percre egy alkalmas helyre, míg odafutok az automatához. Automatás csekkolás nélkül nem fog kiengedni a kapu, és akkor lehet futkosni miközben mindenki mögöttem dudálgat?
-
fokukac
nagyúr
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp #62133 üzenetére
Ott van Madagaszkár felett. Szóval ahhoz képest elég jó.
-
válasz
parandroid #62120 üzenetére
Atom ellen? Mit csinálsz te aktív szabadidődben? Futsz, futsz és egyszer csak leguggolsz egy hidegvágóval?
-
fokukac
nagyúr
mindeközben a 7 magyar régióból 4 db van a legszegényebb 20 európai régió között, mert jobban teljesít.
-
parandroid
félisten
Benéztem, az 4 volt, csak hozta a hülye kereső. Azon kívül meg csak egy olasz plust találtam: [link], de gondolom ez meg nagyobb. Van ebből egyáltalán ilyen szín? Igen a fehér/szürke/rózsaszín vonalon mozognak ezek (is).
Az enyém amúgy hátul ezüst, elöl fekete. Még szebb lett volna, ha elöl fehér, de ez volt akciós.
Kapott két Spigen ultravékony, de még shock-absorber tokot (egy full átlátszó, és egy oldalt fekete keretes), valamint egy szintén spigen védőüveget, nekem ez a kompromisszum-együttes még elfogadható. Persze, minden telefon tok nélkül igazán szép, de csak az első esésig. Szerencsés esések persze mindig lesznek, de csak idő (és valószínűség) kérdése, hogy mikor történik valami, ami végül úgyis nyomot hagy.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac #62128 üzenetére
Ebben van igazság amit mondasz, és így már valóban nem olyan szép a csupa üveg samsung.De sajnos az emberek többsége nem tudja elintézni egy válrándítással,hogy a annyi a 200k+ telónak.Így inkább ehhez a köztes megoldáshoz folyamodnak...Vagy járhatnak 30k "kurmplifon"-al
-
fokukac
nagyúr
a gagyi szappantartó műanyag telefonok ezt is elég jól bírják. Nexus S, Nexus 4 és Nexus 5x is megtapasztalta ezt néhányszor, és mindig túlélték...
Az emberek veszik ezeket a csupa üveg csupa fém felsőkategóriás telefonokat, micsoda minőség, anyaghasználat, satöbbi, majd becsomagolják gagyiműanyagba.
Közben pedig a telefonos újságírók azon alélnak el, hogy milyen vékony a kávája egy telefonnak... Mintha számítana, úgyis becsomagolják valami gyagyi tokba, amivel úgysem fog látszani, hogy milyen szép káva nélküli -
lenox
veterán
válasz
Es a tied milyen szinu, hadd fikazzam meg? Arany es rozsaarany az lanyoknak es szivarvanyoknak valo
.
-
lenox
veterán
válasz
parandroid #62118 üzenetére
Kislanynak rozsaszin... A babakek az kisfiunak. Ez egy kb. 25k-s telefon, ha esetleg megserul veszek masikat.
Ebayen hol? Mutatsz linket?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
A minap mentette meg a telóm kijelzőjét az üvegfólia,amikor kirántottam a zsebemből a telót,az pedig végig pattogott a járolapon.(kicsit lepattant a fólia sarka)
-
EQMontoya
veterán
válasz
masszív műanyagkockát
Fém kocka, azért marad egyben.
A hátlap műanyag, de a keret körbe (amit ugye oda fogsz baszni) fém.
-
válasz
> de sajnos szeretem a szépet
Nezni gondolom nem szereted, csak tudni, hogy a vizipisztoly-muanyag tok meg a fos folia alatt tuti jol nez ki.
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #62119 üzenetére
Szeretem, ha a cuccaim nincsenek összekarcolva, összeverve, repedve, törve. Vigyázni viszont nem tudok rá - meló, sport, aktív szabadidő, mindezek a hozzá (nem) tartozó megfelelő tárolási lehetőségekkel. Tudom, otthon kéne hagyni a csudába, és kevésbé ráfüggeni. Ellenben kb 3-4 komplett kijelző/ház/készülék cserét sikerült az elmúlt pár évben megspórolni, valamint tok nélküli készüléket is sikerült már a család szinte minden tagjának leejtenie, eddig mindig a sarkára esett az összes. Működőképes marad, de együtt élni a lepattant sarokkal elég szar érzés. Persze ez is egyénfüggő. Négyen használunk négy, nem naprakész, de azért elég drága készüléket, és sok a rizikófaktor, mindemellett nem az én pályám a veszélyes élet nevű extrém sport.
Másik megoldás a tiéd lenne, hogy egy csúnya, de masszív műanyagkockát kell venni, de sajnos szeretem a szépet.
p
Ps.: Kijelzőre ragasztható “páncélüveg” amúgy durván jó dolog, persze atom ellen az sem véd.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid #62118 üzenetére
A Lumia 930-amat tok nélkül használom, mióta megvan. A sarkakon látszik pár apróbb odabaszás nyoma, de semmi durva. Kijelző teljesen frankó. Persze nem a kulccsomóval kell egy zsebben hordani.
Előtte egy HTX 8X-em volt, annak az lett a veszte, hogy kijelzővel landolt egy vascsövön. Persze, ripityára tört, de azon semmilyen tok nem segített volna.
Szóval én azt nem értem, hogy minek a tok? -
parandroid
félisten
Valami kislánynak lesz?
Amúgy meg nem úgyis tokban tartják majd? Kicsit mindig irigykedek azokra, akik gyári állapotban, tok nélkül használnak telefont. Aztán belegondolok (és beleborzongok), hogy milyen gyönyörűen bepókhálósodott két pontszerű sérülésből egyszerre indulva az iphone-on a páncélüveg, mikor _valaki_ futás közben fényképezgetés közben a kavicsos erdei ösvényen leejtette...
Amazonon nincs ilyen szín amúgy, ebayen láttam valami babakéket most belőle 156 eur környékén.
p
-
lenox
veterán
Nem tudtok valakit, aki sziami redmi 5a-bol keket tudna nekem szerezni?
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #62109 üzenetére
Előttem van akkori beszállítónk ügyvezetője, Alberto arca, amikor január 14 környékén japán gyárigazgatónkkal beültünk a Superb kombijába a hotel előtt a Plaza de Catalunya mellett, és mutatta, hogy borzalmas hideg van, +9,5 fok. Aznap este fél 11-kor 14 fokban sétáltunk vele Barcelonetában a tengerparton vacsora után, de meséltem neki, hogy mi 1 nappal előtte -14-ből jöttünk el. Azt mondta olyan hidegre ő még nem emlékszik életében, pedig járt már sok országban még hegyekben is. Meg mesélte mikor asszem 2006-ban leesett váratlanul 1 centi hó, és a barcelonai utcákon megállt az élet 1 napra.
Én meg most megrottyantottam idei első forraltboromat, eddig nem volt rá igényem, most viszont megelőzés céljábú' belapátolok egy adagot. Kipróbáltam úgy ahogy az okosok mondják, hogy előfőzöm a fűszereket, és nem rosszabb ugyan, viszont különösebben nem is jobb, mint ahogy én korábban csináltam. Persze az enyémet feldobja a bors és a narancs, meg a méz, de ez már több szinttel feljebb van annál, mint amit pár haverom csinál, hogy ilyen lóf.sz bekevert fűszert szór a borba, sőt az utcai karácsonyivásáros négykatlanos forraltborosnál is, akinél volt szilvás, barackos, áfonyás meg anyámtudja milyen ízű. Kérdeztem van-e neki forraltbor ízű forraltbora, de aszondta nincs. Köszviszlát.
-
Na kimegyek szorfozni kicsit.
-
fokukac
nagyúr
válasz
BlacKSouL #62104 üzenetére
Azért néha szokott ilyen cidri lenni még a szaharában is.
Nekem vannak pl. algériai havas képeim (bár nem én csináltam őket).@Montoya: de elég gyakori látvány, a Dínár hegységben elég kemény telek szoktak lenni, szinte minden évben megfagynak a vízesések. Persze attól még szép
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #62103 üzenetére
Azért Porecben sem voltam még -5 fokban, nem is mondom hogy vágyom rá, és a főtt kagyló is kurvagyorsan kihűlne. Viszont néztem live webcam-t Pulából a Forumról, hát igencsak pufikabátban van nyakiggombolva mindenki
Én inkább azon röhögtem, hogy a Colosseumot lezárták a hó miatt. Még a végén megérem, hogy az őserdő közepén elfagynak az orchideák, és a homokviharokat hóviharok váltják a Szaharában.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #62102 üzenetére
Állítólag még az Adria is befagyott egy-két sekélyebb helyen
Én ma a változatosság kedvéért megint hótakarítással kezdtem, úgy látszik a társasházban más nem foglalkozik ezzel.
-------------------
De jövő hétre már 8 fokot mondanak (bár Mordorban biztos akkor is fagy lesz
)
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac #62101 üzenetére
Nehéz dolgok ezek, de hát ha síelni kell, akkor síelni kell. Valakinek ezt is meg kell csinálni. Nálunk holnaptól napi 5 fokos lépésekben indul a felmelegedés, szombat-vasárnapra nappal 8-9 fokok lesznek már. Most éppen -4 van, de állítólag délután négyig akár még egy fokot melegedhet. Reggel még -10 alatt voltunk. Szerencsére havat itt felénk nem látni, de ha akarnék, akkor 20-30 km-es körön belül keletre, és nyugatra is vannak nagyobbacska hegyek, ahol sporttársak már hónapok óta a hóban terepfutást gyakorolják. Sípálya azért errefelé nincs, de a havas téli erdő azért faszán néz ki.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S21(128/8) dobozával tokkal
- HP Victus 15-fa Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% i5-12500H 16/512 RTX 3050 4GB 144Hz
- ELITRO Részletfizetés , bankmentes , kamatmentes. Érkezés alatt . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Új Asus TUF GAMING A15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% Ryzen 5 7535HS 16/512 RTX 2050 4GB 144Hz
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest