Hirdetés
- OLED monitor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyerekek, sok a rizsa..!

-
Lortech
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Az utolsó mondatodon megakadt a szemem. 300 forint / kg-tól már van teljesen ok minőségű rizs. De kb. 1000 forintnál még nem is vettem drágábbat soha, talán csomagoltan előfözött barna + vadrizs volt hogy drágábbra jött ki. Ebből 10+ adag köret előáll. Alig létezik nemhalszéhen / forint arányban olcsóbb élelmiszer.
-
Azért az már nem a "van rajta egy gomb es joszerencset" kategoriak.
Amiert nekem jo lenne, az a stabil eredmeny.
Nem, tenyleg nemtudokszeretek rizst fozni, de gondoltam ezzel ravennem magam, aztan a maj elorelephetne az etrendemben a listan, meg rizshez zoldsegek is szívesebben tartozékoskodnak.(#60192) e=mc²
Látom az opciót a napirendemben az ébredés -> rizsbizgentyű bekapcs -> közben zuhany, ébredés #2, etc -> rizs kész -> pakol -> indul vonalon, persze ha úgy működik, ahogy én azt csepp elmémben elképzelem.Sikerült találnom nem csilivili verzió működési elvet is már

-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
.Valamiért kitalálták ezt a céleszközt, és nem is olcsó ahogy láttam ebben a vlogban (igaz ez japán) [link]
-
e=mc²
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Ezert kerdeztem meg en is. Es szamomra furcsa, hogy valakinek "kell" egy rizsfozo gep, mikozben tok egyszeru a fozese.
-
szőröscica
addikt
Szerintem a jázmin rizst főzni a legegyszerűbb, és nagyon finom. 1 bögre rizshez kell 6 bögre víz. A forrásban lévő vízbe bedobod, ízlés szerint sóval/vegetával megküldöd, néha megkavarod, hogy ne ragadjon le az edény aljára, majd 12 perc múlva leveszed a tűzről és leszűröd. Tökéletes, nem ragadós, nem ropogós lesz az eredmény.

Emellett én nem sok értelmét látom a rizsfőzőnek, csak plusz egy elektronikai eszköz, ami foglalja otthon a helyet.
-
Mint olcsó létezési támogató, rizsfőző beszerzésén gondolkodom.
A háztartási topicban már utánaolvastam, de kérdésem ebben a topicban inkább az lenne, hogy nektek van-e, használjátok-e, mennyire lenne jó nekem a legolcsóbb kis adagos, lehet-e benne kevesebbet is megcsinálni, illetve hogy a főző megy addig, ameddig le nem állítom, vagy leáll automatán a legalacsonyabb árkategóriában is?Köszöntem a válaszokat előre is, habár a normális rizs ára annyira nem baráti, mint a legolcsóbb szemété, de na, hátha a tésztafétisem spagetti irányultságából kitérhetek ezzel egy kicsit.
-
NoLF
veterán
Egy termek arat a marketinges ugy allitja be az elejen, hogy nem keresnek rajta penzt, majd kesobb, mikor mar hozzaszoktak az emberek. Vagy a gyarban megmaradt egy jo adag cucc amitol valamiert meg kellett szabadulni (itthoni minosegnek nem felelt meg, stb) ezert piacra hozzak mashol, cumi csomagolasban, s legalabb nem vesztenek rajta annyit. Meg ezer mas lehetoseg van meg.
-
tildy
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
Most bontottam itthon egy soproni ipát, de úgy érzem megérdemlem így:
-3. mosás, kettő már kiteregetve
-Kocsiban lecseréltem az olajat, olajszűrőt
-Vettünk pár túracuccot az elkövetkező téli túrákhoz
-Megjavítottuk a konyhaszekrénytSzóval egész sok dologra jutott ma idő.
A 18V-os Makita cuccokat pedig áldja meg az isten, Lexustól a konyhaszekrényen át a laptopig mindent szereltem már vele, téglafalat is fúrtunk többször, életem egyik leghasznosabban elköltött 100k-ja. -
Verus
senior tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Zengek. Jövőhéten még jobban zengek majd.

Kint voltunk az Októberfeszten, de több cseh sör volt, mint német.
Az egyetlen német sör, amit kóstoltunk, valami hihetetlenül fos volt. Nyilván nem nekünk szánták, nem a mi ízlésünknek. De lett egy szupi kalapom és literes korsó is a gyűjteménybe. Szóval pluszos este volt.
Ráadásul rájöttem, hogy senki sem örök fiatal, lévén már itthon ülök pizsiben. 
-
e=mc²
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Es valoban. A premium tagsag erre is jo: "ha egy felhasználó zavar, elrejtheted a hozzászólásait (ignorálás)"
-
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok. Lehet, hogy nem ide illő a kérdésem, de valahol fel kell tennem, mert fontos sajnos.
Van itt privát üzeneteimben egy tag, aki zaklat, hagyjuk most mi a gond, és szeretném letiltani őt, vagy hogy ne tudjon kapcsolatba lépni velem, azaz írni üzenetet. Hogy tudom letiltani az illetőt?
Köszönettel!
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem zuhan az le. Csak szetesik es eleg...
– Mi nem enni, bátor egérke!
– Nem? Hála istennek!
– Nem. Mi csak kiszívni szép piros vérét... -
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Éppen ezen agyaltam, hogy a mosógép motorját gyakorlatilag hangtalanná tették, de a szivattyú éppúgy szól mint bármelyik 10 évvel ezelőtti gépben. Csodálom hogy erre még nem találtak ki semmit.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ahogy Hofi mondta: megmagyarázzák miért jó nekünk az elvesztett mérkőzés. Nem jó, de megmagyarázzák.
-
concret_hp
addikt
m4 sport, U21 hun-ita 0-5 a félidő és a stúdióban megmagyarázzák

-
BlacKSouL
addikt
Na kozben elugrottam shellre meg molra is, mindenhol van, bar csak 1-2 kanna. Viszont aszittem dragabb. Ezekszerint csak en nem kerestem eddig elegge.
-
Spet
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Esetleg MOL oldala segíthet.
Vagy felkeresed a Kerese Kft.-t és veszel pár hektóval

Bár mondják nagyon jó műtrágyának is

-
Vérboci
addikt
Na az jó.
Mi tegnap visszaküzdöttük a boltba a rosszat, persze cseredarab nem volt, így másikat kellett venni. Kicsit fájt, hogy a következő lépcső ami megfelelő 105 pénz, de hamar sikerült a helyzetre való tekintettel 95-ért elhozni. Még vér sem folyt. Igazából rendkívül segítőkészek voltak a MM-ban.
LG lett, direkt driveos. Hát azért az inverteres motor más világ. Olyan mint ha egy egészen halk, pici metró indulna el a fürdőszobában amikor centriz. Mosáskor semmi hangja.
Feleségemnek nagyon bejött. Szerintem mivel úgysem vagyok otthon (hajnalban visszaszöktem Prágába), lehet hogy a mosógéppel alszik
Már csak azt a murva kazánt kellene kicserélni

@BlacKSouL Győrben tudnék mondani pár helyet (pont kettőt), de azzal szerintem nem vagy kisegítve.
-
BlacKSouL
addikt
Inkább azt mondjátok meg hogy szerte kishazánkban hol lehet venni, szerezni, tankolni AdBlue-t?
Állítólag sok a nem megbízható forrás, pancsolt, szennyezett, és jobb ha nem aliexpressről hozatja az ember. Csakhogy amerre eddig jártam benzinkúton, sehol nem találkoztam átfejtős kútfejjel, de még a milkacsokik közt se találtam a pult alatt. Mindezt úgy, hogy a vonatkozó jármű nem hagyja el Nógrádot pontosabban mordor környékét. -
ToBeY
nagyúr
Meggyes v cseresznyés koffola a legjobb.

-
mark!
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
áá

fater hetiszinten jár ki szlovákiába, és mindig hoz egy 6-os pakkot
(el is fogy 1 hét alatt
) most a téli különkiadásra vagyok már kíváncsi.
meg kinti ismerős mondta, hogy nagyrészt mindenki cocát/pepsit issza, mert a kofola nem egy elegáns ital, kertipartikra, bulikra való. (esküvőn voltunk, és furcsáltuk hogy nincsen)
csak hidegen, sültekhez
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Na látom van még aki vágja a témát

Annak idején a csapolt kofolán én letettem a hajamat, hogy ilyen létezik. De úgy van mint a sörrel, hogy csapról jobb. Persze kólában is a gépikóla a finomabb szerintem.Mondjuk nem reprezentativ közvéleménykutatásom alapján 20-ból 1 embernek ízlik.
Én végigitattam egy korábbi cégnél az egész emeletet, de a többség köpködött. Hiába, kevés embernek van kifinomult ízlése. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Ittunk, szeretjük. Ha járok Füleken Bazant tmavéért, knédliért, bryndzáért vagy másért, akkor mindig veszek egy kétliterest, néha kettőt. Nekem az original jön be csak. Az viszont nagyon tetszik mikor kollégákkal, haverokkal megkóstoltatom, és fintorognak mintha szarba harapnának, merthogy színéről azonnal a rendkívül édes kólát várják, közben kapják a kevésbé édes savankás ízt.
Viszont egyszer ittam valahol csapoltat, na az mintha mennyei manna lenne a palackoshoz képest is. -
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem meg nem nyújt annyival nagyobb élvezetet egy drága sör, amennyivel többe kerül.
Nagy kedvencem a belga Leffe, de az nekem már drága, pláne hogy kisüveges. Azért napi fogyasztást nem lehet drága sörökkel fedezni
Most (fenét most, majd négy után) megyek teszkózni, de most a krusovicére pörögtem rá. Az első csehországi sörélményem ahhoz köthető, így most nosztalgiázni fogok és este összeöntök felesbe egy világost és egy barnát. Csak kunyerálnom kell majd korsót az étterembe megint.De ha tehetném mindig csak Eggenberget innék. Sajnos nagyon regionális sör, így nem mindenhol kapni, de az annyira fini élesztős, tényleg mintha kenyérbe harapna az ember.
Németsörbe a Radeberger az akadásom, de az sincs országosan ha jól vagyok tájékozódva.
De beszéljünk inkább
a hüvelygombáróla kofoláról.
Ittatok? Szeretitek? -
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Erre szoktam mondani, hogy nem iszok olyan sok sört, hogy minden szart meg kelljen innom, inkább fizetek kicsit többet, de iszok rendes sört. Már amennyire az alkoholmentes sör rendes sörnek számít, amit manapság iszok...
Árak tekintetében egyébként errefelé viszonylag kól állunk. Bár azt nem vagyok hajlandó megnézni, hogy az aldis, műanyagpalackos borzalom menni (tippre 30 cent körül), de 70-80 centért már teljesen vállalható kommersz söröket adnak félliteres palackban (Bitburger, Licher, Krombacher, Erdinger, meg ilyesmik, amik errefelé hazai termékek).
p
-
Vérboci
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hátpéldául az Aldiban a műanyagpalackos nemtudommianeve rendszerint 149,-

De én azt hittem olyan 200 körül vannak a mezei sörök minálunk is. De ha kicsit több, a 200 forint a 230-hoz képest azért nem észveszejtő olcsóság. Hány üveggel /dobozzal kell meginni, hogy nyerjek egy gombóc fagyit. Félár... az már valami lenne.
-
Vérboci
addikt
Zengtek itt az olcsó cseh sörökről... nekem miért nem tűnik fel hogy olyan marha olcó lenne?
12-17 korona a Gambrinus, Staropramen, Kozel, stb, vonal. Az 150 - 200 forint. Az alja azért erősen akciós ár.
Mennyiért van otthon az ilyesmi?
Vagy csak én járok itt drága teszkóba? (más nem esik útba) Vagy nem ismerem a hazai árakat.A kisüveges (0,5l) kofola meg 20 korona. Az mondjuk üdítőnek olcsó.
-
Lortech
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nem akarok reklamozni, de ujbuda teszkoval szemben bent nyilt par hete egy b33rbox nevu hely, majdnem kommersz aron van sokfele vallalhato cseh es nemet sor, valamint magyar kezmuvesekbol egy par. Pl lobkowicz, maisel weisse, konrad, bohemia regent, primator. csapon is van pl. primator ipa.
-
Nem vagyok olyan kifinomult sör-szakértő, mint itt egyesek, de ma megállapítottam, hogy turó rudi után elég rossz a Staropramen...

Ráadásul nem is cseh, hanem borsodi, licensz alapján gyártott...
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Jo, akkor utald a marketinget. En sem szeretem. Ellenben a jelenseg neked is jo, mert osszessegeben rendesebb soroket fog eredmenyezni (az olcso kategoriaban is).
Es egyebkent _tenyleg_ egesz mas nagysagrendben uzemel egy Heineken megy egy Tuff Buzz; az utobbi valoban ugy mukodik, hogy a srac bevonul a fozdebe evente parszor, es csinal egy par ezer uveggel, aztan kesz.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
AZ ipát nem lehet nem szeretni, mert kóstoltál kettőt és nem ízlett... az ipa egy sörtípus, azon belül van ezer féle. te párat, s nem ízlett. 40fokban nyáron ha nem esik jól egy laza, nem tolakodós komlószörp egy olyan embernek, aki alapvetően szereti a gabonából készült erjesztett italokat, akkor ott baj van.
~60 féle komló van a világon ami az ízhez igen nagyban hozzájárul, csak hogy egy összetevőt említsek.
értem amit mondasz,és igen, nagy divata van és ez ellenszenves is lehet egy idő után. de akkor mivel különböztessék meg magukat a nagy gyártóktól? a nagyüzemi az mass producted ,kézműves meg crafted. szimplán fordítás.
-
BlacKSouL
addikt
Nem a sört utálom amit kézművesnek hívnak, hanem azt utálom hogy kézművesnek hívják. Vagyis ha jó a sör akkor szeretem, ha nem jó akkor nem, de nekem nem ad hozzá értékben az, hogy ha kézművesnek hívják.
Mindegy hogy most sörökről beszélünk, sajtokról, kolbászról, almáról vagy tehénről, ne süssék rá mindenre hogy kézműves, mert elcsépelt, tartalommal, jelentéssel, értékkel nem bíró töltet nélküli kifejezéssé silányul. Vagyis süssék, mit bánom én, de mivel ugyanúgy van közte tökéletlen is, mint a gyáriak közt, nem minősíti az esetemben. Felkapták, meglátták benne az üzletet, a marketinget, és két éve mindent amit el akarnak adni azt úgy akarják eladni hogy az kézműves. De nem minden tökéletes és nem minden jobb a gyárinál ami kézműves. Én ez ellen tiltakozom csupán. Akkor ennyi erővel a piacon anyókák is kiírhatnák, hogy kézműves krumpli, kézműves paradicsom, kézműves tojás. Annakidején mondjuk ki is írták mindenre hogy bio. Akkoriban ez volt a divatszó.
Arról meg se a sörfőzde nem tehet, se én, hogy az ipát nem szeretem, és elég sok meg pont ezzel operál.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
az, hogy kutyát és macskát nem érdemes összehasonlítani, csak mert mindkettőnek négy lába van

tehát szeretsz lagert is, ale-t is, minőségit is, meg tömeggyártott hulladékot is, de a kézművest, ami lehet ale is, lager is, geuze is meg bármi más, utálod, mert kézművesnek hívják. na annak nincs értelme.
-
lenox
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Errol ez jut eszembe (nem megyek egyebkent):
https://www.youtube.com/watch?v=kQrvb3i1q-E
Ennel mar sokkal feljebb nem nagyon van...
-
BlacKSouL
addikt
Morricone koncertre megy valaki?
A Sportaréna legfelső karéján lévő bekarikázott szórványos helyek jobbak vajon, vagy a nagy tömegben lévő zöld helyek? [kép] -
tildy
nagyúr
Na lehet utni, nekem csak a belga gyumolcsos sorok jonnek be, akar lager, akar pilsner, akar ipa, akar ale teljesen kizart

-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
KErdes melyik resze kuka, van ami javithato van ami nem.
-

-
BlacKSouL
addikt
Az miért van, hogy a belga söröket szeretem, a cseh söröket szeretem, a horvát söröket szeretem, a német sörök egy részét nem szeretem és az angol söröket egyáltalán nem szeretem. Nagyon tág általánosítás, de körvonalaz egy ízlésvilágot. A japán sörök amiket ittam túl sterilek voltak nekem, mint a németek egy része, amit nem annyira szeretek. A kukoricás sört meg megint szeretem. Sarajevskot 8 éve nem találok sehol pedig nagyon ízlett.
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
taszít a szűklátókörűséged, a tapasztalatlanságod? vagy egész pontosan mi? a sör a magyar nyelvben jelenti a fos lágert... erről se te, se én, sem senki más nem tehet. az angolok nem ismerték ezer évig, mi meg nem ismertük az ale-t, a lambic-ot, a stoutot ezer évig. attól most a másik szar, mert mi nem ismerjük? kétlem.
és eltartott kisujjal sem fog senki egy rendes alet fogyasztani, csak mert nem lagernek hívják...
borból is van fehér, meg vörös.
sörből van lager, meg ale. teljesen más összetevők, erjesztés, technológia, stb. és az ale az idősebb, a lager a fiatalabb. ipa már millió éve volt, mire előkerült a lager közép-európában. azért komlózták szét, hogy kibírja az indiába tartó hajóutat (india pale ale), mert akkor még nem homogenizáltak, nem pasztőröztek, nem hűtöttek dolgokat, tehát megdöglött a picsába... azért utálni valamit, mert nem ismerjük és nem szoktuk meg, elég buta gondolat. én 14 évesen vedeltem a borsodit, most meg hánynék tőle.
hogy kinyíltak a határok, bejött a pénz, felnyitódtak a szemek, és fejlődik a világ, azért igen nehezen lehet utálni azokat a személyeket, akiknek ízlik, ami MÁS, és esetleg nem patkányszarból főzik...
de ez természetesen mind SZVSZ, mielőtt bárki támadásnak venné.
-
Vérboci
addikt
Szoval milyen sort szeretnel, korulbelul? Mert ha azt mondod, hogy olyat, mint a Heineken, akkor azt kell venni. Bakot? Lagert? Pilzenit? Lambic-ot? Witbiert? Stoutot? Portert? Arpabort?
Na engem pont ez taszít. Az eltartott kisujjal sört ivó zara-fiúk, ahogy ezt is úgy megszakértik.
A sör basszameg, az sör. A bótba / kocsmába lehet kapni.
Ha a sör rendelésemnél visszakérdeznének a fentiek szerint, akkor valószínűleg keresnék egy jobb helyet
Nem nekem szól ez a hájp na. Öregvagyokénmárehhez.
-
BlacKSouL
addikt
Ha csak úgy valami sört kell inni akkor dreher vagy heineken, ha neha megkivanom a savankásabb ízt akkor stella. Régen bejött az amstel bock, azzal szerettem meg a barnákat, mostanában ilyen célra dreher bakot veszek. De nekem tavasszal ősszel van barna, nyáron max a budweiser krusovice erősségűeket iszom barnában, vagy világosabbakat. Ilyen volt még a bazant tmavé is, ha néha kijutok érte fülekre. A pilzenieket kevésbé favorizalom keserűségük miatt. Búzából megboldogult diákkoromban szűretlen ilzert ittam hektószám, később mikor eltűnt, akkor már annyira nem gyakran búzáztam mert nagyon fingatott.
A belgák közül pedig szeretem a tremenst, a bush blondot, de nagy kedvencem a gulden drak.
Illetve néha megkívánom a guinnest is.
Mindezt úgy hogy a környékbeli kocsmákban barna drehernél bonyolultabb sört kérni életveszély. Egy helyen volt egy időben barna leffe, akkoriban azt ittam, de már az sincs. -
tildy
nagyúr
Hat, ha a lakásod jól szellőzik, nincs ilyen gond, a mienkben rendszeresen 50% a páratartalom, plusz kb naponta két naponta mosok, mivel ugyanazt a ruhát nem veszem fel mosás nélkül egymás utáni nap. Se farmert se semmit. (izzadós vagyok)
Mivel 62 nm a lakás, ezért van egyben a gépünk.
-
Mennyi alkesz van itt?!

Más: Éljen a nagyban zöldségpiacolás és a hajnali 2:45 kor felpakolandó 240 kg krumpli

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 512GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7500F / RTX 4060 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)