Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
https://www.youtube.com/watch?v=SDea7laHD4E
4:37-nel van a RICE poen.
De amugy akinek nincs meg a Batmetal, annak erdemes megnezni az egesz trilogiat.
-
idős (60 fölötti) embernek 14 colos noti 1600 * 900as felbontással vajon milyen lehet?
Nem nagyon picik a betűk? Elvileg 0.1951mm dot pitch...Az a baj, hogy a betűk skálázása még mindig nem az igazi a windows-on, a 10-esen sem, homályos lesz a végeredmény... vagy legalábbis én csak ilyet láttam eddig.
-
-
bobsys
veterán
Mi a gyogymod ha meghuztam egy izmomat edzeskor?
-
kraftxld
félisten
Na, megvédtük az országot a migránsoktól!

[link] -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Van ilyen célra erős mágnes. Ha szólok a gyógyszerész ismerősnek ki is "szedte" volna. Csak pár utcát kellett volna menni, nem át egész Bp-n. Éjjel. Na mindegy, remélem nem lesz máskor.
-
-
jól indult a reggel - balról flexeltek, jobbról fűrészeltek (már 4. napja).

-
válasz
concret_hp
üzenetére
Minden kerületben más. Általában nem az egész kerületben, hanem csak annek egy zónájában parkolhatsz ingyen. Általában néhány ezer forint az éves matrica díja, van olyan kerület, ahol csak egy autóra adnak ennyiért, és a második már 20-40 ezer,, van olyan, ahol kettőre is.
Ami mindenhol feltétel, hogy be kell, bejelentett állandó lakcím abban a lakásban, illetve az autó forgalmijában is annak a címnek kell lennie. Továbbá ellenőrzik, hogy befizette-e a gépjárműadót. -
concret_hp
addikt
másik téma, a parkolás bp-n: azt jól vágom, hogy minden kerületben lehet igényelni parkoló kártyát ha ott laksz évi pár ezer ft-ért és akkor ingyen parkolhatsz a kerületben? vagy hogy van ez pontosan?
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Bármivel, csak ne áztasd át, mert akkor baromi csúnya lesz kívül. (Tapasztalat.)
Vagy mosd át utána kívül ismét langyos szappanos vízzel. -
parandroid
félisten
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Amikor még hosszúhajú rockercsávó voltam, a bőrkabimat a nap szívta és az eső verte, de sose volt koszos vagy büdi.
Ez persze rajtad nem segít, csak gondoltam kis színesnek elmesélem. -
concret_hp
addikt
na mivel itt mindenhez IS értenek az emberek, kérdezném, hogy egy bőrkabát belsejét hogyan tisztítsam? a külsejére egész jó volt a szappanos vízzel letörölgetés, de a belseje ugye valami szövet valami...
-
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
hajajj, itt didergünk a vérfagyasztó 26 fokban. Borzasztó!

Na jó, pár nem normálison kívül szerintem mindenki élvezte.
Hirtelen megjelentek az utcán a sétáló, biciklizó, kutyát sétáltató emberek, mert végre jó volt kint.

Kint ültünk egy kerthelyiségben, ettünk-ittunk, néztük a panorámát, sétáltunk a Duna-parton, és végre nem izzadtunk. Kurvajó volt.
NEhogy hazagyere..!
-
Ma mentem 3350 m szintet bringával.
-
BlacKSouL
addikt
Mi van otthon? Ítéletnapja? Itt Isztrián 33 fok, a víz 29 fok, verőfény, napsütés, tenger.
Lassan, de nagyon lassan kezdem érezni a meleget. Nyár van.
-
-
Vérboci
addikt
Győr, szakadó eső, 28 fok. De a frizura még mindig tart.
-
válasz
parandroid
üzenetére
az előrejelzésed bevált:
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szombatra írja Siófuckra a közel 10°c-s beesést. KívánTSi leszek.
-
parandroid
félisten
Na, meggyött a vihar. Durva, hogy fél óra alatt bezuhant a hőmérséklet 31-ről 21 fokra. Rendesen érezni, ahogy megütött, szédelgek, mint az őszi légy. Gondolom mindjárt indul a durva műszak a mentősöknek is.

Megy felétek amúgy, ahogy a szél tempóját elnézem, estére/éjszakára ott lesz.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Folyadékpótlásra én is igyekszem figyelni mozgásnál, ez tényleg alap. Így én csak azt szoktam észrevenni, hogy izzadok ugyan, de már nem különösebben sós.

-
ToBeY
nagyúr
Én csak extrém terhelésnél, vagy nagy melegben szoktam izzadni.mondjuk 59-60kg vagyok...
-
Nem tudom mi nevezhető ez esetben krónikusnak de olyan 25 felett már pár óránként kezet mosok mert kell.
MOD
(#63745) peterkeT: ez nagyon érdekes. Mármint a folyadék bevitel mennyisége. Pl hiába izzadok, nekem most is elég nagyon max egy liter. Ha többet iszok a gyomrom fáj és hányingerem van. Ha ebben a melegben aktívkodok akkor a tevékenység által kiizzadt extra mennyiség függvényében végtelen liter (múlt hónapban v mikor betonoztunk, és kb 3 óra alatt megittam 3x1,5 litert. Mégsem kellett wc-re mennem
És kifejezetten jól bírom a dehidratációt is. Amikor nekem elkezd a fejem fájni normális ember már felakasztotta magát v múmiának hívják. -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ottapont. A szervezet hűtése bonyolult dolog, alkati kérdés, hogy ehhez kinek mennyit kell izzadna, és nem biztos, hogy az jár jól, aki keveset izzad, sőt. Ezzel együtt a túlsúllyal (és főleg az ezzel összefüggésben romló keringéssel) jól meg lehet nehezíteni a saját testünk dolgát. Persze ismertem én is olyat, aki még csak különösebben túlsúlyos sem volt, de 20-25 fokokban is képes volt percek alatt átizzadni bármit, nyilván ott is van valami ‘baj’ mögötte, ugyanúgy, mint a kollégáknál, akik nem győznek sál-sapkát húzni, ha 30 alá hűl az idő.
Tegnap amúgy intervallumoztam egyet, 6x1000 m gyors tempó, közte 1,5-2 perces pihenő sétával-kocogással, előtte-utána 2,5 km be-, és levezetés. Papíron csak 29 fok volt, de okosan délben mentem el, mert akkor értem haza melóból. Próbáltam árnyékban maradni, mert konkrétan fájt a napsütés. Valahol a 3-4. gyors szakasznál már nem izzadtan, mert nem volt mit. Vizet vinni persze minek, csak egy órára megyek... Nem is ment jól, értelme sem volt, és vagy egy év után először sikerült egy olyan faszányos fejgörcsöt összeszednem, amilyenek lánykoromban szoktak pár hetente elérni. Az a fájdalomtól üvöltve hányós fajta. Legalább emlékeztettem magam, hogy miért is futok, meg bevéstem a leckét, hogy a déli, tűző nap, és a kiszáradás nem játék. Persze aki ilyenkor is fázik, csinálja nyugodtan.
p
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Amikor 95kg voltam, izzadtam, mint állat, és azt hittem, a túlsúly miatt. Hát, most vagyok 79kg (ami a 181 centis magasságomhoz már abszolút oké), és... pont nem változott ilyen szempontból semmi.

-
-
-
-
BlacKSouL
addikt
Én 14 km-re lakom a munkahelytől, egy időben kollégák jártak is a városból bringával, nekem viszont az a bajom, hogy reggel még álmos vagyok, le vagyok lassulva, nagyon nem esik jól mozogni. Amúgy útviszonyokat figyelembe véve kb. 40-45 perc lenne az út. Ennyivel korábban kelni sem esik jól, meg utána lezuhanyozni idebent, meg átöltözni, szóval egy lusta disznó vagyok ilyen szempontból.
Másik hogy én hozom a többieket is, ha én nem jövök, vagy nem a busszal jönnék, akkor is megoldanák, de alapesetben az a standard felállás. Így aztán két indokra is tudok hivatkozni mikor a reggeli lustaságomat próbálom elkendőzni.
(Újabb furcsaság, hogy mozogni, gondolkodni, létezni lusta vagyok 9 előtt, de az autóvezetésnél ez sosem okozott gondot, valahogy ahhoz mindig kellően éber voltam eddig. Sőt néha még inkább agresszívebb is mint kellene a nálam sokkal lustábban vezetők miatt
) -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Végrevégre, sikerült. Tegnap. Melegem volt tekerés közben. Menetszél is forró volt.
Élveztem.
Ritka forma szervezet vagyok én is; amikor "edzettem" a tókerülésre, és próbáltam hajtósakat menni (magamhoz képest) akkor sem tudtam olyan jó időket, átlagokat és végsebességeket, mint most, amikor csak úgy passzióból tekergetek az élvezet miatt a "hőségben". Pedig akkortájt 24-25 fokok voltak, most meg már elértük nehezen a 30-at. 20 fok alatt meg már egyszerűen mint a gyík, teljesen lelassulok.
Amúgy ja, túlsúly van, izzadok mint állat, csak valahogy mégis tekerni jobban tudok melegben. -
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát maxi riszpekt hogy ezt kibírtad... én minimum altatást kértem volna

-
-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
hú, nem tudom hogy lehet kivenni az ilyesmit, de én tuti becsináltam volna, ha egy tűvel jönnek a szemem felé... hogy bírtad ki? hogyhogy nem pislogtál?
-
ToBeY
nagyúr
Sziget van
Már csak ez tuc tuc hiányzott 
-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
tűvel...? szemgolyóból...? [elájulós szmájli]
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
vigyázz magadra!
azért ez nem játék... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én is szemüveges vagyok, de ennek ellenére - ha oda kerülök hogy csinálni kell valamit - fel szoktam tenni a védőt is (olyat ami mögött elfér) nekem inkább a bepárásodás a gond. De jobban fosok, minthogy ne tegyem fel és aztán inkább álljak meg időnként.
Sikerült végül kiszedniük sérülés nélkül?
-
Winner_hun
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Délután volt, órákkal később kezdtem csak érezni hogy valami belement a szemembe. Tükörben először nem láttam semmit, volt már ilyen, reggelre kijött. Itt még az alvás se lett volna opció, nem bírtam lecsukva tartani a szemeim.
Szemüveges vagyok, védőszemüveget nem tudom elviselni, elkezdek tőle szédülni
Munkavédelem volt nálunk is, esztergagépnél ember ruhája beakadt, utána derékig eltűnt az ember... a magasfeszültségű kábelt elvágni akaró, majd a kezébe olvadó fogó látványa is "szép" volt...
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Remélem, nem a flex állt a szemedbe, mert az elég kellemetlen lehet...

-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az asztalosok ilyenek... apám is felxxel akart elvágni egy lécet 'mer gyorsabb', oszt utána kellett vinni 4 ujját amiket nem is bírtak visszavarrni...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Már az éjjeli flexelésért is

Feltételezni se merem a védőfelszerelés nélküliséget.
Nekünk anno a munkavédelmi előadások elején néhány horrorfotóval próbáltak kedvet csinálni a védelmi eszközökhöz, az egyik egy szemgolyóból kiálló drótkorong-szál volt. Én az ilyen szerszámokat inkább kerülöm is. A legveszélyesebb talán hajó aljáról az algagátló festék csiszolása volt fej felett excenter csiszolóval nyújtott kézzel. A bepárásodó szemüveg, és a maszk nem ért szinte semmit.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Homokszem került a
gépezetbe, Motkányba.És megértük ezt a napot is, ma lesz eddig az idei év legmelegebb napja

-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
csak nem ellopták a zongorát amin a védőszemüveg volt?

-
Winner_hun
félisten
Micsoda élmény éjjeli szemészeti ügyeletre menni. Szemgolyóba állt homokszem (~10 éve) után eljött a flex ideje is

-
válasz
parandroid
üzenetére
Ne csüggedj azért...

-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére

Ez idén kimaradt...
p
-
FehérHolló
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
De vót-e 38 fok?
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
3,5 hét szabi! Tegnap járt le...
Amúgy ez vasárnapi kép. Korábban is el akartam már mesélni a sztorit, de nem volt képem hozzá. Na mindegy, hagyjuk is, mert itten a szóviccért ütnek. Vagy csak ha ütős? Hja, első munkanap, asszem elfáradtam agyilag.p
-
szőröscica
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Mit dolgozol, hogy napkozben van idod futkoraszni?
En orulok, ha ebedidoben le tudok ugrani a konditerembe. Bankszfera

Amugy ez nem lehetsz Te, a kepen ember van.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ok, de ezt csak lefekvés után tudod, mert ameddig fenn van a nap, addig rohadt meleg jön kintről, utána meg minden, ami repülni tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már csak ez tuc tuc hiányzott