Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz fokukac #51542 üzenetére

    Az nem lehet, hogy a sűrűbb hideg levegő tolja maga előtt a délnyugaton már felhalmozódott 20 fokot, és az csúszott be éjjel? Nyáron is vihar előtt először összesűrűsödik a meleg ugyanezért. Vagy mondjuk hogy elállt az eső? :)
    A 21-es főút mellett kétoldalt mindenhol állnak a tavak, belvizek. Ami akkor nem gáz, ha fagyott a föld, és nem engedi be az esővizet. Csakhogy a föld már jó ideje nem fagyos, tehát a kell az eső a földekre kitétel most ott tart, hogy hektárokban mérhető állóvizek alakultak ki, amik alól már az előző években sem nőtt ki a kukorica se, a napraforgó se, és a többi se. Néhol a lejtős fennsíkokon megállt a repce, de dél felé haladva az is néhol dagonyában állt. Fura, mert ugyanígy tavaly, mikor már bokáig gázoltunk itt mifelénk a mocsárba, a Nyírségi gazdák meg sírtak, hogy porzik és repedezik az összes föld, nem tudják megmunkálni sem.
    Akkor aszondod, hogy jó nyarunk lesz? Megmondjam melyik héten megyek nyaralni? ;] Csak hogy az eső mikor essen. Lehessen tervezni. Most idén nem augusztusban lesz a mindent elöntő özönvíz, hanem júliusban.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák