Hirdetés

Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

Ma voltak bekötni a netet, igaz, még csak az antenna és a gép összekötése volt meg (egy routeren keresztül, 14m cat5 kellett közéjük...). A csajszi kérdezi az adatokat, meg felhasználónév/jelszó párost. Mondom, lehetne ideiglenesen a felh. név, aztán megváltoztatnám? aszongy nem lesz olyan egyszerű megváltoztatni, mert a központi szerveren lesz (Linux), amihez nem fogok hozzáférni. Másrészt nem igazán fogadja el a rendszer, ha a név és a jelszó megegyszik. Az első mondatával nem értettem egyet, mert elég sok helyen láttam már megoldást webws felületről történő jelszóváltoztatási lehetőségre. Rendkívül szélsőséges esetben akár ssh-n belépve is meg lehetne változtatni. De jó, legyen nem vitatkoztam vele. De hogy ne legyen ilyen egyszerű, egy ''igazi'' jelszót adtam meg neki. Nem örült. Elővettem egy papírt és egy ceruzát, és ami betű és szám eszembe jutott, elkezdtem mondani neki. Csak úgy ex-has: ''nagy G, kis x, 3 kis b, nagy K 2'' (persze ennek itt köze nincs az én jelszavamhoz, csak hasonló a logikája). Csúnyán nézett, de ő kért egy jófajta jelszót. :P

No, kapcsolom ki a gépet, mert dörög az ég :(

Aktív témák