- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Pompi
MODERÁTOR
Bocs, hogy beleszólok, de ha jól értem akkor lajo-t nem a konverterrel készített képek érdeklik, hanem magáról a komverter adapterről és annak a géphez való csatlakozásásáról szeretme képeket látni.
Jó lenne tudni, hogy milyen gépet használsz, bár a legtöbb esetben hasonlóan működik a konverter adapterek felhelyezése.
Én a legutoljára használt kompakt gépemen, vagyis egy Canon G2-n használtam ilyen adaptert. Itt és a Canonnal úgy általában úgy történik az adapterek felhelyezése, hogy az gép objektívjének tövében levő gyűrűt kell letekerni, és gyakorlatilag ennek a menetébe lehet becsavarni a konverter adaptert. Mutatok képeket úgy talán érthetőbb lesz:
Így néz ki a G2 adapter nélkül: [link]
Ezen a képen látható a kitekert gyűrű és a gyári adapter a gép mellett: [link]
Itt a Canon gyári lencsekészlete a G2-höz: [link]
Itt pedig pár kép az adapteres gépről különböző lencsékkel: [link], [link], [link]
Ha már itt tartunk akkor leírom, hogy én anno nem gyári Canon konvertert használtam, egyérszt mert akkor anno beszerezhetetlen volt és ha már külföldi beszerzésre szántam el magam akkor körülnéztem a piacon és rátaláltam a Lensmate cégre ([link]), akik a gyárihoz képest olcsóbban, nem fekete hanem a gép pezsgő színével megegyező, nem műanyag hanem aluminium és nem 54 hanem 49mm végü (nem billegett a gép pl. asztalra téve és olcsóbbak voltak a lencsék hozzá) adaptert kínáltak hozzá. Ezzel így nézett ki a G2: [link]
Én ezt akkor is a gépen hordtam amikor nem használtam lencsét hozzá, csak egy UV szűrő volt rajta védelmi okokból. Az adapter védte a ki be kúszó-műszó objektívet és a gép fogása, tartása is jobb lett (főleg amikor rajta volt a vaku).
Amúgy ők a mai napig árulnak adaptereket különféle Canon gépekhez.
Remélem jól értettem, hogy valami ilyesmire voltál kiváncsi és azt is, hogy sikerült valemennyire képbe kerülni az ügyben
[Szerkesztve]Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
''Amire figyelned kell, az a súly, hiszen a zoommotort nem plussz 1,5 kilóra tervezték''
Nem tudom, hogy a te gépeden ez hogy van megoldva, de a konverter lencséket általában (pl. az általam is említett Canonnál) a konverter adapter tartja és a zoom mechanikának ehhez semmi köze, a gép obija a konverter adapter tubusában jön-megy békésen.Feel Good Inc.
-
lajo
senior tag
Szia! Légyszi próbáld meg mondjuk rar-ba ha lehet feltölteni a képeket, majd ha lesz időd mondjuk ilyen alőtte-utána stílusba (vele-nélküle)1-1 képet a tele konverterrel és a makroval is pls! Mind1 hogy miről csak hogy lássam a különbséget. Légyszíves privátba mindezt, ha lehet. NEM sürgős!
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macska topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- Ricoh Aficio SP C222SF színes lézer nyomtatő
- Gyári és utángyártott TONEREK (DELL, HP, Samsung, Xerox, Kyocera)
- DATALOGIC BC2030 fehér bluetooth-os vonalkódolvasó
- Kyocera Ecosys P2040dn duplexes A4-es lézer nyomtató
- Canon i-SENSYS LBP226dw ultragyors mono lézernyomtató,gyári 10000 oldalas tonerrel,számlával,garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest