Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• BZoltán

tag

válasz Smogus #1361 üzenetére

Köszönom a válaszodat.
    Azért gondoltam rá mert a minoltáról nem sokat hallotam én sem de mégis ez a gyári obi.
    És a fene se tudja melyik lenne az ideális.
    Én is a Sigma felé hajlok.

Várom a további hsz-ket.

• BZoltán

tag

Sziasztok!

Konica Minolta Dynax 5D fényképezőgépre szeretnék objektívet vásárolni.
    Két lehetséges jelölt van, abban kérnék segítséget hogy melyik lenne a jobb választás.

1. jelölt
    Sigma 70-300mm F4 - 5.6 APO MACRO SUPER
    APO: (Apochromatic) Speciális csiszolású lencse, melynek minimális a színtorzítása

2. jelölt
    Konica-Minolta 75-300mm (D) (CIR)
    Erröl ezt találtam a konica minolta oldalán de sajnos nem nagyon tudok angolul ezért kérem segítsetek lefordítani valamennyire.

Circular 7- or 9 - Blade Aperture
    The closer the aperture shape is to becoming a perfect circle, the more beautiful your defocused effect will be. That's why Minolta's specially-designed aperture blades produce a circular opening from their widest setting down 1.5 steps to help smooth a scene's out-of-focus areas. When you take a picture with sunlight shining through foliage, a picture at sunset or a picture of neon lights, the source of the light can be defocused beautifully. The number of aperture blades must be maximized to make the aperture as perfectly circular as possible. Conversely, each blade can be curved to produce a circular aperture, and thus a desired blurring effect.

Én nem tudom miért de a Sigma nekem valamiért szimpatikusabb a APO miatt és a macro támogatás miatt.

Segítségeteket és a válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv:
    Bencze Zoltán

Aktív témák