- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
BZoltán
tag
Sziasztok!
Konica Minolta Dynax 5D fényképezőgépre szeretnék objektívet vásárolni.
Két lehetséges jelölt van, abban kérnék segítséget hogy melyik lenne a jobb választás.
1. jelölt
Sigma 70-300mm F4 - 5.6 APO MACRO SUPER
APO: (Apochromatic) Speciális csiszolású lencse, melynek minimális a színtorzítása
2. jelölt
Konica-Minolta 75-300mm (D) (CIR)
Erröl ezt találtam a konica minolta oldalán de sajnos nem nagyon tudok angolul ezért kérem segítsetek lefordítani valamennyire.
Circular 7- or 9 - Blade Aperture
The closer the aperture shape is to becoming a perfect circle, the more beautiful your defocused effect will be. That's why Minolta's specially-designed aperture blades produce a circular opening from their widest setting down 1.5 steps to help smooth a scene's out-of-focus areas. When you take a picture with sunlight shining through foliage, a picture at sunset or a picture of neon lights, the source of the light can be defocused beautifully. The number of aperture blades must be maximized to make the aperture as perfectly circular as possible. Conversely, each blade can be curved to produce a circular aperture, and thus a desired blurring effect.
Én nem tudom miért de a Sigma nekem valamiért szimpatikusabb a APO miatt és a macro támogatás miatt.
Segítségeteket és a válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv:
Bencze Zoltán
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest