Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alba-regia

aktív tag

válasz Sleek #31219 üzenetére

Ritkán vásárolok használtan, inkább eladok dolgokat. Nekem is több vevőm volt, aki jelezte, hogy adásvételi szerződést szeretne írni. Van, akinek azért kell, mert csak így tudja vállalkozásban elszámolni, másnak csak az eredet miatt.
    Vettem már adásvételivel pl. biciklit. Ha rendben vannak a dolgok, nem lopott vagy hibás terméket próbálnak rádmelegíteni, az eladó nem zárkózik el véleményem szerint az adásvételi szerződés megírása elől (két tanú azért legyen rajta).
    A helyedben megírnám előre, kinyomtatnám a saját adataiddal, és csak az eladó és a termék adatait (megnevezés, SN) írnám be a helyszínen. Addig nem is feltétlenül mondanám a másik félnek. Ha meg nem hajlandó aláírni (mondjuk az összeg átadásánál vagy átutalásnál), akkor árulja tovább. A legtöbb helyen pl. objekíveknél, gépvázaknál kérik feltüntetni már a hirdetésben is a gyártási számot, nem véletlenül.
    Szerk.: pl. járművet ha vásárolok, előtte printscreenelem a hirdetést, és igyekszem minél többet írásban kommunikálni, ha lehet. Magánszemély esetén ez a jótállás egyébként is egy nehezebb dolog. Nekem volt már olyan problémám korábban (cégtől vásároltam), hogy visszavásároltattam a járművet. Majd évekkel később kiderült, hogy a cég (vagy annak a nevében) többeket átvert, így bekérte a rendőrség az információkat. Szépen megkerestem a biztonsági mentésben, elküldtem nekik.

Új hozzászólás Aktív témák