Hirdetés
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Milyen monitort vegyek?
- Micro Four Thirds
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Új formájú, szimmetrikus egérrel adott magáról életjelet a Pulsar
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen hangkártyát vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Ráraboltam egy Tamron 60-300 23A-ra. Angliából.
-
szbalogh
addikt
Igen igen, 3000 a vámeljárás. Ha megfogják 16ezer a vége alsóhangon.
Nem régóta vagyok benne a fotós témában viszont azt már nagyjából látom, hogy melyik gomba takarítható nyom nélkül.
Egy 38-76-os Canon obi volt csupa gomba de nyom nélkül sikerült eltávolítani. Az első lencsecsoporton belül volt, ami ráadásul nem szétszerelhető.
Az aláírásban levő Sigma viszont menthetetlen volt. A középső különálló lencsét felmarta a gomba.
Jobban megnézve ezek a japó obik mind menthetetlenek. Mindegyikben van legalább 1-2 pötty, ahol az üvegbe mart a gomba, vagy szét van válva a ragasztott lencse -
-
szbalogh
addikt
Nézegetem e-bayen a japán eladó Pentax smc 50/1.4 kishibás lencséket. 10 ezertől árulja.
Valakinek van tapasztalata japán rendeléssel, esetleg konkrétan attól az eladótól? Milyen eséllyel fogjék meg a vámon? EU-n kívülről még nem rendeltem objektívet.
A leírás pontos szokott lenni? Egy kis gomba nem lenne baj de rejtett hibákba nem akarok belefutni. -
szbalogh
addikt
Sigma zoom-theta I 28~80mm 1:3.5~4.5 lencséről hol tudnám megnézni, hogy a középső lencse ragasztott-e? Kibontottam, letörölgettem de foltos maradt. Mintha nem a felületén lennének a foltok, akárhogyan forgatom. Viszont az élén nem látom, hogy ragasztva lenne. Létezik valami adatbázis? Ha a robbantott ábrája is előkerülne még jobb lenne.
Köszi! -
szbalogh
addikt
Canon 450D-re nézegetek valami tele és makro objektívet, valami régi manuális fajtát olcsóért.
A Tamron 60-300 nagyon tetszik, 1:1,55 macro leképezést tud. Valakinek van ezzel tapasztalata? Hasonló tulajdonságú régi lencsét tudtok még javasolni?
Ja és a Tamroné a T-mount M42x0.75? 55mm szenzortávval?
Köszönöm! -
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Igen kell a távolság a tárgytól. Csipesszel akarok matatni a kis alkatrészen és a mikroszkópommal nem férek oda rendesen.
Közben azon gondolkodtam, hogy a leképezést FF-re értik ugye? Mert akkor 1:1,62 is elég.
A megfordított lencsére is igaz, hogy legyen 70-100 mm közötti fókusztávú? -
szbalogh
addikt
Teljesen kezdő vagyok. Olyan objektívet keresek, ami 1,5 cm-es tárgyat vetítene APS-C szenzorra úgy hogy azt természetesen kitöltse (leképezés 1:1?) és a lencse eleje és a tárgy között legalább 10 cm legyen.
Mekkora fókusztávú lencsék közt keresgéljek? Vagy miylen egyéb paramétert kell figyelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch
- Formula-1
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung A54 5G 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen3 - i7-1270P I 32GB I 256SSD I 14" WUXGA I W11 I NBD Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest