Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BIOS topic
- Adatvédelem kontra kényelem: ha kérik, a Microsoft kiadja a kulcsokat
- SONY LCD és LED TV-k
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Gigantikus átalakulásra készül a Vulkan API
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ROBOTER
üzenetére
Én "reménykedem" benne, hogy "csak" szenzorferdeség a hiba oka, merthogy a tünetek alapján eléggé monoton változónak tűnik az életlenedés a kép bal széle felé. Talán ennek a monoton változásnak nem mond ellent, hogy a kép jobb szélén csak annyi torzítás figyelhető meg (viszonylag enyhe elmosás kis területen a sarkokban), amennyi egy kompakt géptől "el is várható". Mindazonáltal a fókuszmezőt sajnos nem tudom sehova átrakni, mert azt nem tudja a szoftvere. Csak középre tud fókuszálni (illetve bizonyos fényképezési módoknál nyilván végtelenre állítja a fókuszt, de azt még nem próbáltam, és a problémám vizsgálatában nem is segítene). És egyébként zoomolás közben sem változik a torzítás eloszlása, de ez persze feltehetőleg nem bizonyít semmit, hiszen nyilván nem forgatja zoom közben a lencsét, hanem sínen mozog az optika, - gondolom.
Szerk.: Mellesleg (vegy nem mellesleg) a torzítás a kép bal szélén nem egyszerű elmosódásból van, hanem inkább "megkettőződésből", amolyan konvergenciahiba-szerű a jelenség, mintha ott "kettős látásban" szenvedne.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- ASUS ROG Swift OLED PG34WCDM /34",Curved 800R, 240Hz,G-Sync/ garanciával!
- Használt iPhone 13 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest