Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
triluan
tag
Ezek között vacilálok nem tudom melyik lenne a legjobb vétel hosszú távon. Talán az árba is beleférnek valami akcióban vagy használtan.
2 ventis
Inno3D GeForce RTX 4070 Super Twin X2 OC
ZOTAC GeForce RTX 4070 SUPER Twin Edge
ASUS GeForce RTX 4070 Super Dual OC 12GB
3 ventis
Inno3D GeForce RTX 4070 SUPER X3 OC 12GB GDDR6X
GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB -
kispal87
aktív tag
válasz
triluan #9092 üzenetére
250k-ért én beruháznék az Alzán jelenleg is kapható felbontott evo-ra (ha valami nem kóser visszaküldheted), vagy az új Gainward Ghostra 256-ért játékkal. (A második talán jobban megéri a játék miatt.)
Azt kell eldöntened, hogy teljesítmény kell és elviseled a magasabb hőt és hangot, vagy csendes és hűvös legyen mert akkor 3 ventis kell, de akkor max 4060TI, kb -20-25% teljesítményért cserébe.
Én személy szerint a teljesítményt tartanám szem előtt, egy jól szellőző házban ezek a kártyák sem fognak felforrni, CW meg bármilyen típusban előfordul még, ha a legdrágább karit veszed is.
-
triluan
tag
Most már csak a megfelelő típust kéne kiválasztani max 250000 ft.-ig melyik lenne a jó választás? Eben a kategóriában valószínűleg a két ventisek férnek bele. de bármit szívesen meghallgatok. A lényeg hogy ne legyen magas az üzemi hőfokja és a hotspot se legyen magas. Az sem baj ha nincs olyan hangja mint egy felszálló helikopternek
.
-
válasz
triluan #9087 üzenetére
Még a 4070S is sok a mostani procidhoz, hagy benne teljesítményt, így felesleges a következő Nvidia szériára várni. Hacsak nem akarsz azon spórolni, hogy csak 5060/Ti-t veszel, de az várhatóan csak 128 bites lesz, és azon sem csodálkoznék, ha csak 8GB-s, így nem ajánlott.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
triluan #9081 üzenetére
Nvidia jól tartja az árát, a 8Gb os kártyáktól látszólag mindenki szabadulni akar. Amd olcsóbb lett innen már nem nagyon tud lejjebb menni mert már így is elég olcsó. Új kártyákat általánosan teljesítmény arányosan áraznak. Ha marad valami ugyanabban a kategóriában, nem csökken az ára.
-
triluan
tag
válasz
triluan #9081 üzenetére
Egy i5 12400f-es processzor mellé menne. Most egy 1070 ti van benne és egy 16:10 1920*1200-as monitort hajt meg. Mivel lett egy 1440p-és monitorom ami 60 hz-es így a 60 fps elég elég lesz. Nem játszom multis lövöldékkel. Amik érdekelnek cyberpunk 2077, diablo 4, újak közül stalker 2, assasssins creed shadow, throne of liberty. A keret rá nagyon max 250000ft.
-
Skynet258
veterán
Nekem az Evo van, de én 200k közeli áron vettem innen apróról, bontatlanul, annyiért nem akartam otthagyni.
Tény, hogy nem a leghalkabb kártya, 2000rpm környékén jön meg a hangja igazából, addig nem vészes. A hőfok ennél magasabb szokott lenni mint a drágább kártyáknál, de igazából tűréshatár alatti, így engem különösebben nem érdekel. Ha jó áron van akkor akár ezt is kipróbálhatod (14 napos elállás úgyis játszik).UV-t érdemes rádobni, de azt mindegyik kártyára érdemes lehet megtenni, mert csak nyerhetsz vele.
-
triluan
tag
Üdv!
Szerintetek megéri most 4070Super kártyát venni vagy megéri várni vele? (jön az 50-es széria meg az év vége is lassacskán). Esetleg a használt piac reakciója is jó lehet?
-
patyil
tag
Arra figyeljetek, hogy az alzán lévő DUAL EVO és a sima DUAL amit a kolléga linkelt az két különböző kártya, utóbbi nagyobb hűtéssel és csendesebb ventiprofilokkal simán ajánlott és viszonylag halk kártya, míg előbbi elég hangos tud lenni a 90be belenyaló memória hőfokokkal
-
frem1790
őstag
Sziasztok! Ezzel a kártyával van valakinek tapasztalata? Egy R7 7700-es procival gondolom párban?
-
Skynet258
veterán
válasz
bandi0000 #9071 üzenetére
Az szerintem inkább egy 4070/4070S lenne inkább, én legalábbis Series X és PS5 után 4070S-re mentem rá, egyelőre nem csalódtam. Sőt, ezzel még igazából fölöttük is vagyok, ami ott 30fps quality mód volt, az itt olyan 70-80fps és még fentebb van a grafika.
Eléggé meguntam én is ezt a 30fps bohóckodást, inkább ülök mostanában a PC előtt. -
bandi0000
nagyúr
Köszönöm akkor majd meglátom
Igazából egy series x teljesítményt akarok kiváltani majd vele, azt meg valazeg kitudom így is úgy is, de lehet elgondolkodok egy 4070-en
-
válasz
bandi0000 #9068 üzenetére
Mindig arra skáláz fel a DLSS, ami a kijelző felbontása, vagyis amit beállítasz a játékban, mint felbontás. De a 4060Ti kevés lesz hozzá, mert az már natív 1080p-n is elvérzik sok játékban.
Úgy működhet, ha jócskán leveszed a grafikai beállításokat a játékokban, bár úgy sem vagyok meggyőződve róla, hogy meglesz a 60fps.
Ja igen, 8GB-s változattal nem is éri meg megpróbálni. Vagyis megpróbálhatod, de ki fogsz futni a memóriából, amiből DLSS esetén még több is van használva, mint DLSS nélkül. De mint írtam a 4060Ti amúgy is gyenge lesz ehhez. -
PuMbA
titán
válasz
bandi0000 #9068 üzenetére
Gondolom a 8GB-os verzióra gondoltál és a legnagyobb kérdés maga a 8GB. Már amúgy is szűkös a legújabb játékoknál, viszont a DLSS bekapcsolása még elvesz majdnem 1GB-ot, így még kevesebb marad. Hosszabb távon mindenképp érdemes a 16GB-os verziót választani, de az már talán 4070 árban van.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Nagyon amatőr kérdés, de ezzel a dlss3-al karöltve képes leszek 4k ban jàtaszani natív 1080/1440p -ről felskálázva, hellyel közzel jó minőségben, és még az fps is több lehet?
Jelenleg 4060Ti az elérhető számomra, és egy 4k tv-n tolnám, persze az tudja g-syncet is
Nézegettem videókat, de nem nagyon értem jelenleg, gondolom a dlss beállításokba megtudom adni, hogy mire skálázzon fel?
-
JoolsNOS
veterán
Köszi mindenkinek! Amatőr probléma. Egy dp-hdmi átalakítót használtam eddig a tvre. Cseréltem a monitorral így már megy gond nélkül.
-
peet05
aktív tag
válasz
JoolsNOS #9061 üzenetére
Ezt próbáltad már?
"On your Hisense TV, ensure that the HDMI input is set to Enhanced Format. You can do this by going to Settings > Inputs > HDMI Format and selecting Enhanced.
Enable Game Mode if you’re using the TV for gaming. This can be done by going to Settings > Picture > Advanced Settings > Game Mode and turning it on."
-
HornedReaper
senior tag
Ezt sikerült
-
rumkola
nagyúr
válasz
Amazing789 #9052 üzenetére
Szerintem nem az NV VGA az aktív, hanem az integrált.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Vajon tv miért nem ad 4k képet? HDMI megfelelő. Előző kártyával pl gta5öt próbáltam 4kban, azzal ment. Igaz a desktopot akkor se engedte. A menüben csak fullhd-ig volt a beállítási lehetőség.
-
Steve1207
veterán
válasz
Amazing789 #9054 üzenetére
Nagyon triviális felvetés, de nem költözött a gép ide-oda és dugtad véletlen az alaplapi kimenetre a kijelzőt a kártya helyett? Olyankor nem az nv kezeli (amennyiben van igp) és meg se jelenik az nv panel alatt.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Amazing789 #9052 üzenetére
drájver eltávolítása - Display driver uninstaller lefuttatás csökkentett módban, majd új driver. Windows felülírt szerintem valamit elvarázsolt..
-
Amazing789
tag
Hahó mindenkinek. Sose volt ilyen gondom de most van. Eredeti win11 alatt ... egyszer csak eltűnt az nvidia control panel megjelenítés menüje. Hova lett??? Új driver telepítéskor se jön elő. Másik gépemen amin nem játszom ugyanezzel a win11 el semmi baja a control panelnek. Hogy tudom visszavarázsolni a megjelenítő menü részt mert így kb használhatatlan a gamer gép. Segítséget előre is köszönöm.
-
Amelyik monitor nincs ebben a listában, azon vagy megy, vagy nem. Az én Gigabyte FI32U-mmal szerencsére működik.
HDMI: Monitoroknál is van olyan, amelyikkel megy, pl. ASUS ROG Swift OLED PG32UCDP
-
JoolsNOS
veterán
Nv kártyához jó a free-sync monitor? Vagy g-sync kell?
-
Gebriel
veterán
válasz
gainwardgs #9027 üzenetére
Javítás megoldja, nálam ugyan ez volt. 4070S
-
válasz
ericdrawen74 #9030 üzenetére
Ja, oké
Megnéztem egy filmmel milyen, és ott nekem is csak 40-50W között ugrált
Ha UV nélkül eresztem rá a YT videóra, akkor meg 200W-ra is felmegy 4-es fokozaton -
laychi
veterán
válasz
Milyen beállítás mellett tolod? 1440p-t illene vinnie a kártyádnak.
Van beépített bench?Bár elég necces WQHD ULTRA TAA mellett [link]
-
Raidon
őstag
válasz
Valami beállítás nem lesz jó nálad. Nálam 4070S remekül fut.
-
válasz
ericdrawen74 #9028 üzenetére
-
gainwardgs
veterán
válasz
JoolsNOS #9016 üzenetére
Nem tartott sokáig az öröm
át értem a következő területre - Svartalfheim - gyakran benéz 60 fps környékére, a világok közti átvezető részen beesik 50 alá az fps...
Eléggé vram leak gyanús, játék kezdetekor 65% vram usage, aztán szépen felkúszik 90% fölé és belassul, szaggat stb.
Pedig most nézem már volt kettő javítás -
válasz
tibaimp #9023 üzenetére
Az inaktív helyett azt írja, hogy aktív, és ja, 4-es fokozaton egyből észrevenni, mert erősen megterheli a kártyát
Én 1-esen használom, így csak 35W a fogyasztás, és még nem kapcsol be a saját hűtése (sima 4070 TUF, alulról 3 házventi fújja).
MPC-HC-vel is működik, de az egyik újabb verzió kell hozzá MPC Video Rendererrel. -
tibaimp
nagyúr
Üdv ismét!
Most jutott eszembe, hogy ennél a VGA-nál már elérhető a videók esetében is a RTX Super Resolution:
Ennyit kell csak állítani?
Illetve hogy jelzi, ha aktív?
MPC-vel lejátszott videókkal is működik?
(nem látok változást illetve jelzést sem) -
Tombi
őstag
Rendeltem egy Inno3D 4070 Super X3 OC-t.
Egyelőre egy 3600x van hozzá, de később kap majd egy 5700X3D-t (jövőre)
Monitorom FHD g-sync-et támogat. Köszi a tanácsokat -
HornedReaper
senior tag
Én mondjuk azért is rendeltem 4070 Supert, mert nem gondolom hogy az 5-ös széria annyit hozzá tudna tenni mint itt a Frame Generation mókolások nélkül és DLSS 3 (3.5). Szóval számomra jövőálló kártya lesz, vagy 2 generációt biztosan kibír majd nálam, legfeljebb később kicsit visszább kell vennem a grafikát high-ra ultráról ha kijön egy jó AAA játék.
-
JoolsNOS
veterán
Persze, de azért a dlss meg akár a frame generátor nem hiába van ezeken a kártyákon. Szerintem azokkal azért kompromisszummentesen lehet játszani. Persze a játéknak ezt is tartalmaznia kell. De a lényeg a lényeg, azt akartam kihozni, hogy gáz hogy aznnak örülünk hogy pl ezesetben egy 4070ti-n jól megy egy játék. Még ha 3060ról beszélnénk akkor azt mondom oké.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
gainwardgs #9015 üzenetére
Azért 4060 fölötti kártáykkal ne örüljünk már hogy szépen fut egy játék
Mármint persze sokszor elcseszik a portot, de azért ne csak 4090en fusson jól egy játék. -
gainwardgs
veterán
Brutális ez a God of war ragnarok
miért nem lehet más játékot így optimalizálni.
0 gaytracing és mégis gyönyörű -
Tézé81
tag
De legjobb, h elvileg adtak ki rá hibajavító firmware-t, ami azonban nem települ sem önállóan sem a GCC-ből... Jah, a zárójeles részt nem tudom értelmezni... Kapcsoljam ki majd be a gépet előtte? A kártyáról húzzam le tápot majd vissza? Na mindegy...
-
bobalazs
nagyúr
Added new framerate limiting mode : NVIDIA Reflex mode. In this mode RivaTuner Statistics Server completely disables its own precise framepacing implementation and uses NVIDIA's own framerate limiter instead. This mode is mainly intended to be used in conjunction with DLSS Frame Generation, which is generally not compatible with any third party framerate limiters. However you can also use this mode in the games with no native NVIDIA Reflex support, because enabling NVIDIA Reflex framerate limiter in such titles will also enable Reflex low-latency mode as a side effect. Please take a note that NVIDIA Reflex framerate limiting mode is currently supported on NVIDIA GPUs and in Direct3D11/Direct3D12 applications only. If you try to enable it on unsupported hardware on in unsupported applications, RivaTuner Statistics Server will fall back to default async framerate limiting mode
also if you want to have reflex+boost you can go into the location
C:\Program Files (x86)\RivaTuner Statistics Server\ProfileTemplatesprofile\Global
look for ReflexLowLatencyBoost and set to 1 in that optionMagyarul RTSSben a saját fps limiterje helyett lehet nvidia reflexet használni, a nem támogatott játékokkal is működik. illetve reflex boostot is bekapcsolni. Kipróbáltam jól működik a limiter. Nyilván célszerű a legutolsó RTSS verziót használni.
-
Tézé81
tag
@Gebriel: Windows 10-et használok (frissítve), ott nem találok ilyen beállítást
@herion: igen, az alaplapot lehet állítani (bár ott sem változik semmi), a videokártyát is látja, a ledet azonban nem látja a kártyán (RGB Fusion 2.0-val). Azért nem vágok eret, hogy nem világít, csak be voltam xarva, hogy a led ment tönkre (nincs egy éves a kártya, esetleges eladásnál nem pozitívum...). De jobban utána olvastam már és közel sem egyedi eset az enyém.
Mindenkinek köszi az ötleteket!
-
Tézé81
tag
válasz
Glaz-dozfhut #9004 üzenetére
Na, akkor lefújom feketére a plexit!
-
Glaz-dozfhut
őstag
Ja, nem akartam már leírni, hogy ugyanúgy problémás, de megoldás nincs. Aorus lap, aorus vga-val. Annyi különbséggel, hogy világít valamilyen módon, csak ráhatásom nincs. A saját gyártói programjában minden mást tudok vezérelni. Mondjuk az RGB fusson híresen vacak ilyen téren.
-
Tézé81
tag
Ó, ahogy nézem nem vagyok egyedül
https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/1bbgas7/gigabyte_rtx_4060_gaming_oc_led_issue/
-
Tézé81
tag
válasz
pandras83 #9001 üzenetére
Igen, friss minden driver. A firmware-nél ezt találom: https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N4060GAMING-OC-8GD/support#support-dl-firmware
Lefuttattam már, de nem csinál semmit úgy látom
Nem tudom, hol kell megnézni a jelenlegi firmwire verziószámát...
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest