- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Gebriel #9827 üzenetére
3413x1920?
Vagy natív QHD vagy 4K DLSS ( DSR 2.25x) ezeknek van értelme.
De eltértünk a témától. Az eredeti téma amiből kiindultam az hogy, elmondom még egyszer, 4K DLSS-el kerekebb, a kép, simább a textúrák, szélesebb a látószög, élesebb a kép, egyre több AAA játéknál. Megfigyelhető hogy szinte arra tervezték.
Kb ugyanaz a különbség megfigyelhető egy FHD és QHD monitor között játszva is.[ Szerkesztve ]
-
tomgabor
senior tag
válasz Gebriel #9421 üzenetére
Mondjuk így akciósan még én is gondolkozom hogy megint megveszem hátha több szerencsém lesz, mivel itt két kollégánál is jó volt a venti amire külföldön is többen panaszkodnak. Kb olyan mint az Intel I225-V/I226-V lan vagy ASMedia ASM1061 SATA controller, valaki panaszkodik rá, valaki nem . Ha meg nem akkor +10-20k ventilátorra és deshroud. A baj annyi hogy négy ilyen fém fül kiáll ami a gyári shroudot tartja.
-
tomgabor
senior tag
válasz Gebriel #9290 üzenetére
Mint ahogy Phoenixre éz az GameRockra sem panaszkodtak.
Külföldi fórumokon azt írják hogy kb Asus szint a cv, Alzán írja valaki hogy a cv egyenrangú a ventilátor zajával.
Szóval:
Asus, Msi =cv.
Gainward, Gigabyte, Palit, Pny, Zotac = búgó ventilátor.Inno3d, Kfa2 és Manli marad.
Igazából nem akarok gányolni, de Zotacot(5év gari) vagy Gigabyteot(4 év a Gaming vagy Masterre) kéne és deshround, de nem 360k+ ért.
-
TeeBee73
veterán
válasz Gebriel #9290 üzenetére
Lehet, a Ventus-ra gondolt. Nekem 2 Gaming X van (4060 és 4070S), se cw, se hang. Igaz, zsebbenyúlósabb.
MOD: #9291: De. Gigából az Aero, Eagle és a Gaming széria a zörgős. Ezeken van Windforce hűtés. (Ha jól emlékszem.)[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
zebra_hun
veterán
válasz Gebriel #8924 üzenetére
Pedig létezik. Ráadásul jó teszt, hiszen 1 millióból 2 db teszt van olyan a világon, ahol fps-t is mérnek. Sok birka csak framerate, osz' kész. Az nem fps...
Amúgy ha már teszt, 24h2-t feldobtam. Eddig utáltam a w11-et, de egész jól alakul. Persze a 10-nek a közelébe sem ér. (A w10 egyedi ütemezőt használ, mivel a ms tesz rá nagy ívbe. Az okosságok beszerezhetőek, lényegtelen)
Ez még fél évvel ezelőtti, de a 24h2 sem sokkal jobb.
Nem minden játék érzékeny ennyire, de megfigyelhető kisebb nagyobb mértékben mindben. Hatalmas különbség.
Dual boot, tehát minden paraméter ua, csak egyik 10 (pcie 3.0 nvme), másik 11 (pcie4.0 nvme) Elvileg jobbnak kéne lennie, de egy rakás sz@r a 11.[11 24h2, de csak 3 percig bírtam]
Persze sokan nem is vennék észre, hiszen azt sem tudják mi ez amit nézni kell. -
X2N
őstag
válasz Gebriel #8703 üzenetére
12GB-os VGA-t meg főleg nem vennék most 2024 év vége felé még gyorsabb raytracingel(nem mintha számítana, de így kicsit olcsóbb lehet később a 7800XT). Már a Last of Us-hoz is kevés volt 12GB videomemória sajnos, az új generációs konzolokban is 16GB memória van, ennyi ma már kell... Én szóltam. AMD-től a pletykák szerint fog jönni egy hasonló teljesítményű kártya mint a PS5 Pro még idén, kedvező árral.
Olvasni kellene a híreket: Hivatalosan is beazonosította az egyes CPU-k stabilitási gondját az Intel Degradálódnak a processzorok...a túl magas feszültség miatt.[ Szerkesztve ]
-
SkyTrancer
senior tag
válasz Gebriel #8653 üzenetére
hát amit megálmodtak "max" nak
Erre írtam, hogy direkt így van skálázva. Ebből mindenképp vissza kell venni egy jó adagot, mert a felbontást még így is kérné 4k-környékére, de az effektek már megeszik a kártyát.
Abból simán alább lehet adni, akár high medium, RT vel együtt is és úgy már vállalható a kép is , a sebesség és úgy kb minden -
Yodamest
veterán
válasz Gebriel #8513 üzenetére
Nem, arra gondolok, amit mind 3-an megcsináltunk, cinematic preset, 2560x1440, RT OFF, 50% scale, ott a legtöbb pontod lett, pedig gyengébb a kártyád is és a procid is, mint gainwardgs-nak. Ezért gondolom, hogy csak valami OC lehet a háttérben vagy ami még eszembe jutott, a RAM lehet befolyásoló tényező. Én ugye még AM4-en vagyok 3600@CL17-es ramokkal, simán lehet, hogy a ram sebességed dobja meg a pontszámodat.
-
Yodamest
veterán
válasz Gebriel #8485 üzenetére
A 121fps-es teszted ugyan az, mint ami nálam 99-re jött ki és ami gainwardgs-nak 115-re.
Van valamid húzva? Csak mert oké, hogy mondjuk az én procim gyengébb, mint a 13600K és ezért kevesebb a pont, de a 7600x nem vagyok benne biztos, hogy ennyivel jobbra kéne kihozza, pláne, hogy mi TI kártyával néztük, a tiéd meg "csak" az S verzió. Valamiért nagyon sok az fps-ed.[ Szerkesztve ]
-
TeeBee73
veterán
válasz Gebriel #8499 üzenetére
Az "r:50" már Balanced, azaz, 1440p->720p
A "2K" felbontást meg felejtsük már el, mert az 2048*1080, igaz, a monitorgyártók is tévesen tüntetik fel sokszor.
Itt 1440p-ről, vagy QHD-ről beszélünk."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
zebra_hun
veterán
válasz Gebriel #8246 üzenetére
Amiért az autónkkal sem nyélgázon közlekedünk
Van benne tartalék, ha pl előzni kell.Komolyra fordítva úgy fogalmaznám, hogy szereted ha minél szebb grafikán, magas felbontáson, több fps-t ad.
Ha 100%-on jár, effekteknél, bonyolultabb jelenetnél fps esés következik be. Ez nem jó.
Egy játéknak úgy kell futnia, hogy a legdurvább darálókban is meglegyen a cél fps.
Ma még nem tart ott a technika, hogy a mai szuperoptimalizált játékok legalább 4k-ban, fullra kimaxolt grafikán tudjanak 144 fps-t.
Ez nem cpu limit, csak a hibás megnevezésre reagáltam.
Cpu limitet akkor mondanak a hozzá nem értők, ha a gpu nem megy 100%-on.
Egy nvme, egy gyors ram, mind segít.
Nem véletlen teszteljük a cpu, ram stb-ket 720 low-on, gpu nélkül.
Eget bámulva, jelenet nélkül szokták a tesztek 90%-át készíteni.
Az egy semmitmondó nulla.
Ideális, ha a legdurvább jelenetnél sem esik a 0.1% a célerték alá. Ha ez nem elérhető a kívánt grafikán és felbontáson, rosszul választottunk vga-t.
144 stabil fps nem egyszerű.
Cpu limit is létezik, csak a megfogalmazás helytelen a köznyelvben. -
Sidorovich
senior tag
válasz Gebriel #7747 üzenetére
Nem mondtam, hogy több kártya is CW-zik. Eddig 2 kártyából csak a 2. CW-zik, az 1. egyáltalán nem adott ilyen hangot, csak alulméretezett volt a hűtése ebbe az SFF házba amim van: [link]
Egyébként olvastam, hogy rossz minőségű táp is okozhat CW-t, de nálam egy Corsair SF750 Platinum van, a legjobb választásnak mondják az SFX méretű tápok között, és az Inno3D kártya nem cicergett vele.Hanok: szerintem szívtak, legalábbis a legtöbb kártya azt szokott ha jól tudom. A ház szellőzésén terveztem segíteni picit, egy 80mm-es ventit kap a tetejére, a meleg levegő úgy is felfelé száll, így rásegítve a tetején levő rostélyokon könnyebben távozhat. Az a gond, hogy jelen kiépítésben nincs semmilyen venti a házon, így belül kavargatja a meleg levegőt a CPU hűtő és a videokártya. Ezen szerintem segíteni fog ez.
A ProArt 70-73 fok körül még ilyen körülmények között is megállt a csendes profillal, alulfeszelés nélkül, a CPU is 70 fokos (mert limitálva van UEFI-ben). Szóval van remény, hogy kihozható ez a ház is csendesre elfogadható hőmérsékletekkel. Igazából a 70 fok környéke már bőven baromi jó, gamer laptopokban simán bő 90 fokos CPU és GPU is játék alatt, és nem hullanak tömegével.[ Szerkesztve ]
-
Healbacsi
őstag
válasz Gebriel #7272 üzenetére
Nezz utana melyik technologia hogyan mukodik pontosan, es rajossz melyik jar minoseg romlassal, teljesen mind1, hogy ebbol ki mit vesz eszre.
En pl nem hallom a hi-fi rendszerben a kulonbseget ha arany ha mas fajta csatlakozokat hasznalnak, mas meg igen. Az erzekszerveink gyakran becsaphatnak.
A technologiai leirasban minden egyertelmuen rogzitve van.[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
válasz Gebriel #7208 üzenetére
Első körben nem tűnik rossz értéknek, ha meg biztosra akarsz menni, legközelebbi huzamosabb játék során indíts egy GPU-z /HWInfo -t.
a hőmérséklet 3 fontos részre osztható, GPU, Hot-Spot, és memória.
attól, hogy a GPU értek rendben van, a másik kettő még lehet magas, akkor érdemes elgondolkodni ventigörbén -
Drizzt
nagyúr
-
FragMaster
addikt
válasz Gebriel #6906 üzenetére
Van most egy nálam. Halk hűtés magas fordulaton is, 2800 mhz fölé boostol stock, minimális a coil whine. Hotspot bele tud nyalni stock 78 °C környékére pl 3dmark alatt, de UV-val kezelhető, ha zavar. Dobozában alátámasztó és tápátalakító (ez nem meglepetés) van pluszban.
Szerintem teljesen rendben van, jó áron ajánlott."FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?