Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
Na bekerült az 5700X3D, nem nagyon vagyok ettől eldőlve, sőt kicsit csalódás.
Benchmark --> COD BO6 --> Fps-re ugyan azt hozza mint az 5700X tuninggal, a min/max/avg total ugyan az.
Forza Horizon 5: Itt is total ugyan azok az Fps-ek, semmi változás.3DMark Timespy: itt 1000 pontot buktam, 21233-ról 20270-re csökkent az össz pontszám, jó ugye a CPU freki miatt gondolom, de a grafik score is -100 pont.
Nem Throttlingol a proci, mert 70 fok a max a tesztek alatt.
Hol van itt az előny? oké ez még csak egy default beállítás, ahogy bekerült, az 5700X meg PBO+200Mhz meg -25Co, de akkor is. Valamit rosszul állítottam be? -
-
PuMbA
titán
zWORMz Gaming YouTube csatornán el van magyarázva, hogy az 5000-res szériában bevezett új Flip metering miatt, - ami a képkockák ütemezésért felel - nem tud az MSI Afterburner jól minimum fps-t mérni FG-vel, mert a tudtán kívül, a mérése után lesznek a képkockák helyesen beütemezve: [link]
-
Corsa02
őstag
Eddig nem volt vele bajom, aztán 180Hz-es monitorom lett és láttam, hogy ajjajj, ez azért más
persze a telefonom is 120Hz-es rég óta.
Egyébként nekem ez a 4070TiS kellemes meglepetés, nem volt még ilyen kártyám ami ilyen erős, döbbenet stabilan, magabiztosan dolgozik 1440P-n. Duplázódtak minimum az Fps-ek a 4060-hoz képest. ( és az X3D proci csak holnap kerül be
)
-
gainwardgs
veterán
válasz
Foglalt név #10487 üzenetére
Persze, én továbbra is tartom hogy nincs ma olyan proci ami ezt 100%ban kihajtja még 4k-ban sem
-
Foglalt név
addikt
válasz
gainwardgs #10486 üzenetére
Ez ugye teoretikus dolog, mert nem veszel most ennyiért ilyen kártyát, hogy majd 3 év múlva, mikor negyed áron kapod meg ezt a teljesítményt, ki is tudd használni.
-
5090 review (Hardware Unboxed)
Sokszor "véletlen" 4090 Ti-nek hívták a videóban az 5090-et.4090 vs 5090 raszteres teljesítmény (RT nélkül)
1080p -> 0% (!) -> az 5090 még 9800X3D-vel is CPU limites itt (valszeg a 4090 is)
1440p -> +12% -> itt is sokszor CPU limit van
4k -> +27% -> mivel 25%-kal drágább, ezért ez is nagyon harmatos4090 vs 5090 RT teljesítmény
1080p -> +14%
1440p -> +17%
4k -> nem mérték, mert még az 5090 is kevés ebben a felbontásban RT-velA félreértések elkerülése végett; minden beállítást maxra toltak a játékokban.
DLSS meg FG másik videóban lesz mérve.
Ill. volt pár DLSS-es mérés, azokban 30-40%-kal gyorsabb volt, de csak pár játékot néztek meg.A fogyasztás viszont azokban az esetekben, amikor jóval gyorsabb a 4090-nél, 35-40%-kal magasabb (mert ugyanazon a node-on készült, mint a 4090).
-
bobalazs
nagyúr
Elég komoly a Minimál fogyasztás 1080p 165 Hz.en.
-
Corsa02
őstag
Persze, karcmentes, minden vissza a zacsiba, dobozba. Lehet valakit nem zavar ez, de annyira búgott, hogy rendesen fejfájdító volt. Nekem ez inkább már egy hibás termék. A TUF néma csendben van.
A ló meg elszaladt igen, a gond az volt, hogy közben megadta magát a 15 éves fullhd Samsung 60Hz-es monitorom, így 27"-ra és 1440P-re váltottam. Na ide azért kell kraft ha nem 60Hz-en akar az ember játszani és hát megfogott ez a 100Fps/100Hz feletti sima tempó. Na ezt viszont a 4060 nem tudta.
-
Jajj, egyáltalán nem arra gondoltam, hogy visszaküldte, ha nem volt megelégedve. Inkább arra, amit korábban írt, hogy "kicsit" elszaladt a ló.
Mondjuk ha olcsóbban adnák a felbontottat, szerintem megpróbálnám én is.Én nem a gép mellett ülök, nem tudom mennyire zavarna a hangja.
-
szasanyi
félisten
válasz
triluan #10470 üzenetére
Bruttó 238,2k az új 3 év garival [link] Ki tudja hány gazdája volt, hogyan használták 1,5 évig szvsz nem.
Ha Alza vársárlás akkor jó ha tudod - ha még nem tudnád persze -, hogy az Alza garanciális ügyintézés során a cserevagy visszatérítés kizárólag az eredeti vásárlónak megy. Mondju leadhatja és elindíthatja a garanciális ügyintézés folyatát a sokadik tulaj is, de ennyi. Ezt tapasztalatból mondom. -
triluan
tag
Sziasztok!
Szerintetek most megéri megvenni egy használt 4070 inno 3d twin x2-őt 200000 forintért?
Köszönöm a válaszokat! -
Corsa02
őstag
Na végül visszaküldtem a Gamerock 4070TiS-t és hoztam helyette egy Asus Tuf-ot.
Sokkal csendesebb mint a Palit Gamerock, nincs CW sem pedig egyelőre nyitott házban van. A hőfokok pedig nem rosszabbak mint a Gamerocknál, pedig azon még egyel brutálabbnak látszik a hűtés. Ugyan még csak 1 órát használtam, de úgy tűnik ez marad :)
A Cw lottón szerencsém volt és végre nem búg, zörög a ventilátor.
Bár a külföldi fórumok azt olvasom, hogy a CW-t egész jól megoldotta az Asus a szeptemberi gyártástól. -
Gebriel
veterán
válasz
4264adam #10466 üzenetére
Délután rá nézek az AB-re mert vannak profilok amit kisérletezgetésre használok. Nem zárom ki, hogy rossz curve görbét raktam be.
Szerk: Biztos, hogy nem arról profilról raktam be amit szeretem volna. Mert én egy az egyben a te általad itt megosztottat másoltam le és nagyon nem az a kettő.
Corsa02
[link] ezt a curve görbét használom én is. Bocs, hogy ez félre ment.4264adam, bobalazs
-
4264adam
veterán
válasz
Gebriel #10463 üzenetére
Az alulfeszelés hogy a gyaritol alacsonyabb feszültség ponttól nem megy feljebb pl: 0.975V-tol egyenest látsz.
Ha neked felette még vannak kiugró értékek a görbét akkor megpróbál feljebb menni.
A gyári érték: 1.07VHiaba látsz feljebb kiugró értéket többet nem fog kérni. És ezért nem is működik nálad az UV
-
-
robber4
aktív tag
Sziasztok Msi Afterburnerben ez a 2 beálitás közül melyik az ami a VGA VRAM-ot mutatja?
-
Gebriel
veterán
válasz
Corsa02 #10433 üzenetére
Én ezekkel a beállításokkal használom a Zotac 4070tiS AMP Holo-m
Ha van külön progija a Palitnak akkor ott állítsd be a fan-t, ne a AB-be
Memory Clock: +1200Mhz
Power Limit maxon.Bár nálam nem volt még olyan vga aminek búgót a ventilátorja, de a MSI 4070S Gaming X után először nekem is furcsa volt a hangja a Zotacnak amikor felpörögtek a ventik először, kb olyan mintha egy 3 hengeres 1000cm3 autó után egy 4 hengeres 2000cm3 autóba ülne át az ember.
Ez sem egy kis kártya: 355.9mm x 149.7mm x 63.9mm (Gamerock: 329,4 x 137,5 x 71,5 mm)
-
Corsa02
őstag
válasz
F_Zolee #10448 üzenetére
Alza lett végül igen, a szegedi srác közben eladta már.
Arra gondolsz, hogy egy másik ugyan ilyen vagy más márka?
Mert igazából ahogy nézem a Tuf CW-zik, a Giga, Palit, Zotac zajosabb, MSI vagy Cw vagy zaj... a 4070TiS-nél nem sokkal jobb a helyzet más gyártóknál sem. Talán a Strix de nagyon drága.
-
Corsa02
őstag
válasz
Foglalt név #10447 üzenetére
Bitang kártya egyébként és elégedett vagyok a hőfokokkal, közben a német fórumokat is olvasva látom, hogy ez általános. Nem vészes ez egyébként, csak jobbra számitottam
ahogy nézem csak a Strix játszana ami halkabb és CW mentes, de brutál felára van, annyit már nem ér nekem.
-
kispal87
aktív tag
válasz
sixpak #10438 üzenetére
Attól még morogni/búgni fog.
Ha jól emlékszem, próbálgatták és az, hogy hány %-on pörög nem befolyásolta ezt a tényt.Hanszigetelt ház, vagy füles, ezen kívül másik típusra váltás segíthet, vagy a megszokás.
Illetve mint írták deshroud, de az +pénz meg idő, meg ugrik a gari. -
kispal87
aktív tag
válasz
4264adam #10435 üzenetére
60 fokig el sem indul a venti, ez már jó ideje így működik, nem ez a gond.
A problémája az, hogy 30%-ról indul és "morog", kevesebbet nem lehet beállítani, vagy ha lehet is akkor sem foglalkozik vele a kártya.Bár én nem találkoztam még ilyen morgó ventivel, nekem 4070 GHOST van, tesómnak egy 4080 S PHOENIX. Nekem asztalon mellettem, a másik a földön szintén közel, bár zárt házak és én is fülessel játszok általában.
-
4264adam
veterán
válasz
Corsa02 #10434 üzenetére
Morgást nem fog sikerülni megszüntetni, nekem is kellemetlen volt 31% induló fordulaton. Fejessel nem hallod de akkor is.
Amit tudsz tenni: Felszerelni a kártya alá 2db Artic P12 PST 800RPM-et. ilyen bracket-ben:
Ezzel a megoldással van állandó légszállítás a bordák felé és IDLE állandó 31-33°C-on tart. Legalábbis nálam ez van a GPU alatt.
Így biztosan csakis játékok vagy nagyobb terhelés alatt indul el a morgó ventillátor -
Corsa02
őstag
Na megérkezett a Palit Gamerock Omniblack 4070TiS. Erős, bitang kártya, viszont ettől a hűtéstől nem vagyok annyira elájulva, oké 60 fok körül tartja max terhelésen is, viszont 30% körül, ahonnan indulnak a vantilátorok van egy kis búgó hangja, ami azért kicsit zavaró. Halkabbat vártam, a Asus Dual 4060 halkabb volt.
Undervolttal érdemes próbálkozni? Másnál is van ilyen hang egyébként?
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, hogy jó helyre írom ezt a kérdést.Szemezgetek egy RTX 4070 vásárlásával, viszont szeretném elkerülni a 3 ventis modelleket, amennyiben van rá mód és lehetőség.
Az ASUS Dual-ról olvastam, hogy jó, viszont a Gigabyte RTX 4070 Windforce 2x OC-ról nem sok infót találni az interneten. Van erről bárkinek bármilyen tapasztalata, hűtés, hőmérséklet terén?
Az RTX 4060/Ti esetén tudom, hogy ezt a 2 ventis modellt kerülni kell nagy ívbe az 1db heatpipe miatt, a 4070 esetén ahogy olvastam, már 3 van, viszont teszteket/videókat erről a típusról nem találtam.
Előre is köszi, ha valaki esetleg meg tudja osztani a tapasztalatát.
-
Foglalt név
addikt
válasz
tibaimp #10416 üzenetére
A beállítások itt.
Az átlagot nem nézném, mert nem játék alatt indítottam, hanem előtte és sok benne a cutscene.
Arra voltam inkább kíváncsi, hogy érdemes-e kiherélni a kártyát, ahogy a fórumtárs csinálta. De ahogy nézem, nyert hozzám képest 4 fokot hőmérsékletben, miközben 15%-al kisebb az órajele. Ez nekem azt mondja, hogy ha UV-zol, akkor a villanyszámlából ki kéne gazdálkodni, az eggyel gyorsabb kártya árát kb. (4070->4070S->4070Ti) -
Gebriel
veterán
válasz
Foglalt név #10414 üzenetére
Hogy sikerült ennyire lent tartani a hőfokot játékközben hogy az átlag C csak ennyi? Volt ilyen kártyám kb idle tudta ezt az értéket.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Ez power limit ki lett tolva? 260W TDP?
Meglepően hűs és csendes. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Kösz az infót! Azt látom, hogy egy 4070S, viszont a felbontást nem látom.
A hőfokok Nálad jobbak, mint nálam: [link]szerk:
Mondjuk az lenne a jó, ha én is az Alan Wake 2-vel próbálnám, csak az nincs meg. -
4264adam
veterán
válasz
BaJaZo #10412 üzenetére
Meglátjuk. Raszteresen a kártya hardvere magok számában nagyon elmarad a 4070 S-től. Így csak az állandó ON Multi Frame Gen miatt lesz erősebb. Ami nem is valós számolt képkocka.
Ami engem akkor érdekel: Fallout 4-ben melyik lesz erősebb
Ha állandó Artifact lesz a számolt képkocka lehet Cseszni az egészet.
-
Foglalt név
addikt
Elindítottam kicsit az Alan Wake 2-t és csináltam egy screenshotot a HWInfo-ról, ha valakit érdekel:
Főleg ha beérek egy mentési pontra, akkor egy komolyat röccen a játék, szerintem a memóriával nagyon határon vagyok és jelenetfüggően kevés a 12GB. -
bobalazs
nagyúr
-
4264adam
veterán
válasz
BaJaZo #10406 üzenetére
Ugye az megvan, hogy a DLSS4 érkezik az RTX4xxx kártyákra is?
Ami nem jön: Multi Frame Generation.
Ezt én annyiban sajnálom, hogy a CP 2077 4K Full full extra 5090 így 270FPS-t tud és 45ms késleltetést. Nélküle csupán 60FPS de ami jó hír 35ms a késleltetés.
Szóval az AI által generált 4 képkocka plusz 1 valós nem sok extra késleltetést okoz mellette pedig alacsony a frametime görbe 4ms.
Persze érdekes lesz milyen lesz a minőség romlás és Artifact
Jelentős még a DLSS Ray Reconstruction Ghostling így én ezért várom 4070S 1440p-n CP 2077-ben
-
Corsa02
őstag
válasz
BaJaZo #10406 üzenetére
Lehet, mondjuk én a natív erőre gondoltam, de persze ott a lehetőség majd , biztos valamivel jobb lesz DLSS4 mint a 3, 3.5.
Nekem kicsit úgy tűnik, hogy az 5070 lesz a 4070Ti szint és majd az 5070Ti lesz a 4070TiS...arról ne is beszéljünk, hogy 12Gb Vrammal van az 5070.
-
-
Corsa02
őstag
válasz
johnny82 #10402 üzenetére
Pontosan, kicsit elszaladt a ló
De beláttam igazatok volt...kell a kraftJa igen, benéztem az egy 1 hónapos kártya, így jogos, jó vétel 50-el minusszal. Írok is neki
elkerülte a figyelmem, hogy szinte új.
Ami furcsa, hogy az alzán 30 napig vissza is küldhette volna és egy fillért nem bukik...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Túra és kirándulás topic
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.