Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamesz13
csendes tag
Sziasztok!
Három hete van egy 4070Ti videókártyám. Tökéletesen működött az elmúlt napokig. Három napja elkezdett olyant csinálni felpörög a ventilátor és elmegy a kép a monitoron. Teljessen random időközönként
Windows viszont ugyan úgy fut tovább.
Csak úgy tudom életre kelteni ha kikapcsolom a gépet a bekapcsoló gombbal és újra bekapcsolom.
Találkozott valaki ezzel a problémával?
Köszönöm a válaszokat -
-
Moleman
addikt
válasz
negasonic #10192 üzenetére
Köszi az infót!
Megcsináltam az undervoltot (2595MHz@0.975V), odafigyelünk a 60 fps limitre, azóta jó a helyzet, sokkal halkabbak a ventik és játék közben is csak 60 fokos, 75 a hotspot.
Lentebb nem merem vinni a feszültséget, mert így is random újraindult már kétszer. -
mcs
veterán
Itt egy kis retro Dirt 3 benchmark 4K-ban és Full HDban is kimaxolt grafikával
-
Metacska
aktív tag
válasz
xtremist #10189 üzenetére
A monitor most egy ideig szűk keresztmetszet lesz, mert ekkora beruházásnál, arra már nem marad cash. Ez van most: [link]
5. éve egy ASUS Rog Strix 731GU-val játszom, ebben egy laptop GPU van GTX 1660Ti-al 6 GB VRAM-al, ez egy Cyberpunk esetében is FHD-ban maximum low-medium beállításokra elegendő.
Nem játszom pl. kompetitív formában FPS-el, így nem kell a 300+ FPS.
Egyébként nagyon vegyes, játszom Settlers IV-el és biztosan játszanék mai AA+ címekkel, de azt nem bírja el a gép, ezért jelenleg ez nem opció.
A cél hosszútávon az FHD - 1440p. A monitor a 2k-t tudja és a 100-120 Hz-t, ennyi számomra elegendő lesz a top címek jelenlegi 30-40 FPS-énél
, amíg nem kvöetkezik be monitor csere.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Kihoztam a Super Ventus 2X legtakarékosabb üzemmódját gyári boost mellett:
2820 Mhz 1V mellett. 0,975ön már lefagy 1-2 perc után. -
negasonic
tag
válasz
Moleman #10093 üzenetére
Szia! Egy hónapja szedtem szét egy asus dual 3070et. Ugyanilyen problémám volt, 103 fokos hotspot ugy hogy októberben pasztáztam újra.
Vettem padokat mindenfele meretben aztan atomjaira szedtem a kartyat. Az összes padot kicseréltem, mind száraz volt, úgy kapargattam le őket. Új pasztaval es paddal összerakva 75 fokos hotspotom (azthiszem) lett a 103 helyett. Játék közben (jedi survivor) 100% terhelés mellett a ventik 70%-on körül forognak.
Érdemes erőltetni azt a gariztatást mert ez nem normális, tud jóval többet is az asus dual. -
xtremist
őstag
válasz
Metacska #10183 üzenetére
Az inno3d bénán néz ki, de nagyon jó hűtés. A palit/gainward nem tud semmiben többet, cserébe megvan az esély hogy hangos lesz a ventilátora. A processzor igény attól is függ hogy milyen monitort hajtanál (felbontás, frissítés) és milyen játékot, mert újabban elég meredek prociigény van pár játéknál.
A fractal designról nagyon jó tapasztalataim vannak minőségben és ügyfélkezelésben is. -
Alpi.
addikt
válasz
arabus #10182 üzenetére
Ma reggel arra gondoltam, hogy nehogy itt a túl jó dolgában ellustuljon nekem, kicsit meghajtom.
Hát bazz'.... Nézem, a power target -65% és +0% közt állítható.
Nem mintha mostanában bármi komolyabbra lehetne számítani, de legalább egy +4% -al vártam, hogy kiszúrják a szemem. Ebből az lett, hogy egy kis idő elteltével már ment is felfele egy másik bios.A nagytesó, a Phantom kapcsolható oc-s epromjára kerülő verziót választottam. (ezért lenne jobb, ha adnának alapból egy semmit érő emelhetőséget, mert akkor nem keresnénk egyből megoldást.
)
Indult pöcc, röff, szökkent a csúszka immár mindkét irányba.
Ezzel már egész jókat lehetett tolni. Igazán ez sem olyan "hűde" szint, de arra tökéletesen jó volt, hogy azt a kis emelést, amit ezeknél el lehet követni, szépen elbírta benchmarkok alatt is, terhelésen. Vram oc mellett is. Nem az volt, hogy ha emelsz a gpu-n 60 Mhz-et, akkor már nincs ram emelés és a ventit sem lehet fixre feltenni, mert elviszi a kakaót az is gpu elől.
Gpu 3 Ghz körül benchelhető volt (+ / - kicsi) és a vram-ot is egészen szépen meg lehetett tolni, ha skálázott rá az aktuális benchmark. (Gpu-z számolás alapján, 1313 Mhz-ről simán 1500+ Mhz-ig.) Sajna szinte minden esetben be kellett látnom, hogy a kis 5600-osom, bár mindent megtesz, de azért ez már elég erős vga ahhoz, hogy hamar 150+ Fps-es régiókba kerüjön, ahol már icipiciket bent hagy. Ehhez pluszba hozzájön, hogy Pci-e 3.0-m van csak, ami vagy "csak" tovább ront a helyzeten vagy gyanítom esetenként konkrétan ez a problémák forrása.Több helyen is szépen látszott, hogy a min. és az átlag fps-eim gyönyörűen hozták a komolyabb platformokét viszont a max-okba 10-15(+) fps maradt bent. De azért verettem neki !
[Steel Nomad : 6,164]
[Fire Strike : 40,222]
[Time Spy : 20,375][ Szerkesztve ]
-
Metacska
aktív tag
Hali!
Átmászok ide a "Milyen VGA-t vegyek" topicból.
Az eddig is biztos volt, hogy 4070-et szeretnék. Azon filózom, hogy kell-e a Ti Super vagy elegendő a Super. Nem a teljesítmény miatt (mert, ha jól látom az 6-10% között mozog a Ti Super javára átlagosan), hanem a VRAM miatt (12-->16). Azt is látom, hogy a Ti Super azért többet fogyaszt.Én azt gondolom, hogy FHD-ban / 2k-ban szeretnék játszani az elkövetkezendő 3-5 évben, így feltételezem elegendő a 12GB VRAM a jövőre nézve is, nem éri meg azt a br. 5-60k felárat a Ti Super.
Olvasva a topicot, teszteket (xtremist és 4264adam köszi a ti véleményeteket is) a 3 ventis verziót érdemes preferálni. Ott is leszűkítve a kört. Mi a különbség (ha van) az alábbi kettő között:
- Inno3D X3
- Palit Infinity 3 OCIlletve mivel teljesen új lesz az asztali config ezért kérdezném, hogy egy R5 7600X elegendő lesz, hogy kihajtsa a kártyát? A későbbiekben meg tud ez hajtani nagyobb kártyát is?
Az AB beállításokon túl nem elhanyagolható a ház is, amiben dolgozik. Itt dunát lehet rekeszteni a választékból, megcsömörlöttem olvasgatva a teszteket. A Fractal Design Meshify 2 Compact-ra esne a választásom, van ellenvetésetek?
Köszi.
-
HornedReaper
senior tag
Mértem egyet én is a gyengusz procimmal és a Palit 4070 Superrel. UV is be van állítva, 65Celsius volt max a kártya (ház ventik is maxra tekerve), HotSpot-ot nem néztem.
-
Alpi.
addikt
Sziasztok !
Megleptem magamat egy 4070 Ti Super-rel.Egy Gainward-ra esett a választás és eddig maximálisan elégedett vagyok vele. Gyorsba készítettem egy "jut is marad is" profilt, kis órajel / vGpu finomítással és 240W-ra lehúzott power target-tel. A kártya hihetetlen jó hőfokokat produkál és síri csöndben teszi a dolgát. Full stock venti profillal 30%-on pörög és gyönyörűen fogja 60 fokon.
[3Dmark TS link]
-
mcs
veterán
Kemény legény ez a 4070 Super. Assetto Corsa Competiozone-ban viharos körülmények között 16 versenyzővel hátulról indulva úgy, hogy ,,verődik a pofámba" a víz, 4K DLSS Balanced epic grafikán nem rossz ez a produkció hátsó (rear) kamera nézetben:
2024-12-25 19:16:12 - AC2-Win64-Shipping
Frames: 24117 - Time: 238813ms - Avg: 100.987 - Min: 68 - Max: 139[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Ez pedig egy még takarékosabb beállítás 0,9 Voltos gpu fesszel:
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Nekiálltam én is finomítani a Super Ventus 2X-en.
-
Skynet258
veterán
válasz
Raidon #10170 üzenetére
Ja hát én is túl vagyok pár száz aprós eladáson itt, volt aki konkrétan nem hitte el, hogy a cucc használt, szerintem már híres vagyok lassan arról, hogy gyári állapotban adok el dolgokat még 1-2 év használat után is, szóval abszolút hasonló vagyok én is.
Én pont fél órája értem a végére az Indiana Jones játéknak, most pont azt nézegetem mit kéne folytatni, de lehet Vampire Survivors lesz a terítéken megint - igen, ahhoz aztán kell a 4070 Super az biztos.
Folytatni kéne az Age of Mythology-t, Baldurs Gate 3-at, Witcher 3-ban a Blood and Wine kieg szinte el sincs kezdve, a Red Dead Redemption-t csak Xboxon toltam végig mostanság PC-n is szeretném, The Outer Worlds is tetszik de eléggé az elején vagyok jó ideje, és akkor az indie cuccok mint Dredge, Dave the Diver amiket még Steam Deck-en kezdtem el de be kéne fejezni azokat is mert megérdemlik... és ezek csak amik hirtelen eszembe jutottak, pár tucat órát bele tudnék rakni most csak a fentiekbe.
Én idén lettem 40, ezelőtt pár évig volt egy időszakom amikor semmilyen játék sem tudott lekötni valahogy, de most megint előjött belőlem a gamer (Astrobot segített benne bőven). Örülök is neki mert már kezdtem szomorú lenni, hogy kiöregedtem vagy mi bajom van, de szerencsére csak valami átmeneti agyvérzés volt.
-
Raidon
őstag
válasz
Skynet258 #10167 üzenetére
Nincsen bajom a használt cuccal, ha azért nem úgy van visszacsomagolva mint valami rongybaba.Én amit veszek mindennek megvan a doboza. Általában sikerül vigyázni rá és úgy becsomagolni mintha szinte gyári lenne. Persze vannak jó és rossz példák is. Nyilván ha visszavihető akkor egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Skynet258 #10167 üzenetére
A milyen vga-t vegyek topikban legalább 10-en megvették. Valószínűleg rendszerhiba lesz. De sose lehet tudni, bár gyanús, hogy nem lesz annyi bontott. Volt ilyen áron 7800xt is. Én kívánom, hogy aki nem pénzt akar rajta keresni, hanem magának szeretne egy jobb vga-t annak összejön (mondjuk engem a scalperkedés se zavar annyira, legyen szerencséje mindenkinek).
Én inkább azt sajnálom, hogy itt van a gépemben egy rtx4070 már egy éve kb és alig van időm játékra, illetve játék sincs nagyon, ami megmozgatna.
[ Szerkesztve ]
-
-
Skynet258
veterán
válasz
MZsoltee #10161 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem olyan vészes a helyzet, csak ha összetesszük a 260+ ezerbe kerülő kártyákkal, akkor jön ki a különbség (ott viszont simán 10-15 fokokat rávernek a többiek), önmagában nézve én nem tartom rossznak (itt kicsit magasabb a Hot spot, ezt a mentést találtam most hirtelen):
És nincs coil whine, ami viszont az előző kártyámnál (RX 6800) az őrületbe kergetett.
Ha elengeded a ventit akkor valammennyivel jobb lesz a hőfok, de hangosabb is lesz, sztem nem éri meg, ennyit kibírnak a chip-ek. Nálam amúgy is kussban van a gép, ez alap kell legyen.
160-ért durván jó ár, már már túlzottan is...Ha tényleg újszerű akkor jó biznisz, de félő valami nyűgje kell legyen ennyiért (lehet pont az egy CW-s darab).
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz
MZsoltee #10159 üzenetére
Én alulfeszeltem, a venti profilt így fejből nem is tudom ahhoz nyúltam-e, de most csöndes (olyan 1400ig alig van hangja), a hotspot talán 85 környéke... De különösebben nem érdekel, ennyit bőven bír, gari van rá, nekem az a lényeg hozza a teljesítményét és csöndben legyen. 😁
Alapból hangos és meleg, rá kell szánni 10 percet. Cserébe jó áron volt! -
MZsoltee
veterán
A ASUS DUAL GeForce RTX 4070 SUPER O12G EVO-ról csupa rosszat olvasok gondonlom nem véletlenül. Létezik erre valami aftermaket hűtő, amivel lehet javítani ezen a kártyán?
-
LLKobe
veterán
válasz
gainwardgs #10156 üzenetére
A gyári fan curve egy fos, mindegy hány fok a VGA, 4x%-nál feljebb nem viszi sehogy se.
-
LLKobe
veterán
Az. Már hogy ezt most miért mondod?
-
LLKobe
veterán
4070 TiS, saját fan curve, 3000Mhz GPU, 12000 Mhz VRAM:
-
4264adam
veterán
válasz
19Lumpy83 #10143 üzenetére
Jó a 100% power limit.
És ne aggódj 1200Mhz kezdtem én is a tuningot de a memória a Sima Dualon felment 92 fokra idővel szóval most 800Mhz van és így vagyok 82 fokon egy full towerrel és két db lélegeztető VGa brach hűtővel. Kb 1.5FPs-el kevesebb így a teljesítmény szóval elhanyagolható a memória tuning által kapott többlet -
-
Moleman
addikt
válasz
sixpak #10128 üzenetére
Ez engem is érdekelne, most ahogy utánanéztem, 0.91V-on 25% fogyasztáscsökkenés mellett alig gyengébb, megpróbálnám.
-
xtremist
őstag
válasz
19Lumpy83 #10123 üzenetére
Jaaa, hogy evo. Nincs több kérdésem. Megvettél egy kártyát amin a kettővel kisebb modell hűtése van rajta. Ez sehogy nem fog nem melegedni. Állíts egy 90%-os power limitet neki, vagy add el és vegyél egy normális hűtésűt. De ha kikapcsol a géped az nem emiatt lesz, és nem is a proci hőmérséklettől. Írass log file-t a hwinfo-val, és ha megint kikapcs akkor nézd vissza hogy előtte mi történt.
[ Szerkesztve ]
-
19Lumpy83
kezdő
válasz
xtremist #10116 üzenetére
naja ezt a házat még 2019ben vettem, akkor még közel sem volt ilyen kártyám, de most visszagondolva mikor váltottam 6700xt-re akkor is volt, hogy újraindult a gép játék közben...ezt a házat néztem most: NZXT H7 Flow RGB White, elég jókat írnak róla szellőzés terén. Okés, leveszem az oldallapot és úgy futtatok egy tesztet.
-
xtremist
őstag
válasz
19Lumpy83 #10115 üzenetére
Nagyon pörög a venti, mégis meleg a kártya, de a deltája meg nem nagy. Akkor szokott így járni, ha a meleg levegőt keringeti bent. Ahogy nézem az r1 nem egy híres szellőzésű. Teszteld levett oldalfallal.
Ha hotspot hibás lenne akkor nagy lenne a különbség a hőfok meg a hotspot között.[ Szerkesztve ]
-
Gebriel
veterán
Tegnap elbúcsúztam a MSI 4070 Super Gaming X Slim karimtól.
Jó kis vga, továbbra is ajánlom ezt a típust annak aki 4070S-en gondolkodik.Jött a helyére még kövi széria előtt egy Zotac Gaming 4070 Ti Super AMP HOLO
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Beszerereztem egy Manli RTX 4070Ti Supert
Eddig minden rendben vele, szépen megy[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz
xtremist #10096 üzenetére
Közben ránéztem a beállításokra (az asszony gépében van), kiderült, hogy részben user error volt, a 60 Hz-es monitoron felesegesen 300+ fps-sel futottak a játékok 1440p ultrán.
60 fps-re korlátozva teljesen baráti, azonnal 30 fokkal hidegebb lett, a venti is alig pörög.
Úgyhogy így már nem annyira égető a csere, de ha lesz valami jó deal, szerzek helyette egy MSI-t.
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
válasz
xtremist #10096 üzenetére
"többi ordít folyamatosan"
Mondjuk úgy, hogy ez nagyon erős túlzás. Vagy az enyém "rossz" példány: 1700rpm fölött még nem láttam járni, ekkor hallható, de nem vészes (3000rpm a max, szóval picivel félgáz fölött menne ilyenkor). UV-zés után meg 1400-1500rpm körül megy max terhelésen, ami meg inkább halk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nissan klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövőre visszatér a BlizzCon
- További aktív témák...
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest