Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
viperabácsi #10797 üzenetére
Az X3D nélküli 5000-es procik szerintem már kevesek lesznek pár éven belül. Értem úgy, hogy az 5700X3D/5800X3D-nél kb egy RTX 4070 a max, amit ki tud hajtani (X3D nélkül meg még rosszabb). Na most a 4070 már most elvérzik fHD-n is, ha maxra tesszük a grafikát UE5-ös játékokban (RT-vel). És ehhez még egyre nagyobb CPU terhelés is társul, ahogy telik az idő, mert egyre CPU igényesebbek a játékok.
Persze ha max közepes grafika a cél, akkor igen, el lehet lenni ezen a platformon még 5 évig, de akkor is fog kelleni az X3D. -
szasanyi
félisten
válasz
Pontosan ahogy bobalazs PH!órumtást írta. És emitt egyre kevésbé lesz keresett és csökken az értéke.
Ééppen ezért érdemes figyelni a használpiacot és az új árakat, hogy a megfelelő időben váltson az ember (ezzel igyekezvén minimalizálni a platfromcsere költségét). -
bobalazs
nagyúr
válasz
Halott platformnak mondják azt ahol nincs további előrelépési lehetőség, nem jönnek új, gyorsabb processzorok.
És hogy mennyit számít a cache illetve a 8mag azt itt szépen összevetik.
Persze 4090-el tesztelik, a 4070el közel sem lesznek ekkora eltérések. -
viperabácsi
addikt
válasz
szasanyi #10796 üzenetére
Azt azért nem értem mitől halott platform ? Kb még 4-5 évet el lehet vele lenni egy 5700x - 5700x3d - 5800x3d 32 gb ram normális lap és szerintem AM6 ig is el lehet vele lenni , főleg a jelenlegi AM5 felhozatal / ár mellett
Arról nem is beszélve aki 3600 ról váltana 4080 ig kb mindennel el tud lenni fentebb említett cpu-val -
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #10795 üzenetére
Ráadásul egy halott platform, ezért csak kimondottan jó áron érdemes használt AM4 CPU-t venni (bármilyet).
-
pandras83
őstag
válasz
viperabácsi #10792 üzenetére
5600g-ről az egyetlen értelmes upgrade szvsz egy 5700X3D lenne, de ez utóbbi is ahogy telnek a hetek, hónapok, úgy csúszik lefelé a képzeletbeli ár-érték ranglistán.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
viperabácsi #10792 üzenetére
Biztos hogy nem érne meg plusz pénzt.
5700x olcsón, 5700x3d, vagy kb semmi. -
viperabácsi
addikt
Esetleg jó lehet hozzá egy 5600 is nem X -es nem tudom mennyit nyernék vele 5600g -hez képest ?
-
Legegyszerűbb:
Core clock-nál beírod, hogy -200 vagy ami szimpatikus.
Apply, majd megfogod mondjuk 0,975Mhz-nél és felhúzod a kívánt (és még működő) órajelig.
Apply és kiegyenesítí magától:
Save profile és ennyi. -
bobalazs
nagyúr
válasz
szasanyi #10784 üzenetére
A stabilitás miatt fontos a -200 vagy -300 al lehúzott görbe.
Te is ezt mondtad. Ha a leirásodat követi viperabácsi, akkor oké, de ha a srác videója alapján csinálja akkor kimarad az a lépés.
Ezért lehet belőle probléma, ahogy a video kommentjeiben is van pár visszajelzés arról hogy adott profil nem volt stabil. -
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #10785 üzenetére
Remek, akkor az alapján csinálj több profilt és teszteld játékokkal. Aztán majd látod melyik profillal meddig boostol a kártya, hogy alakul a fogyasztás és hőfok, meg persze azt melyikkel lesz stabil.
-
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #10783 üzenetére
Ne foglalkozz azzal. Az érthető vaolt számodra ahogyan leírtam?
-
viperabácsi
addikt
válasz
szasanyi #10779 üzenetére
A videóbol ( amit én is linkeltem ) nekem nem ez jött le .
én ezt vettem ki belőle : 900mv nál le nyomott shift gomb mellett , megfogom a görbét bal egér gombal és fel húzom 2550mhz ig
majd a 900 mv melletti következő pötty közötti résztől jobbra lévő görbét , utána meg fogom a kijelölt görbe szakaszt és le viszem nullára .Utána meg nyomom az alkalmaz gombot , majd a memory clock frekit 1000 re vagy 800 ra , utána megint alkalmaz gomb . Ki kell tolni a fan részen a power és temp limitet maxra és megint alkalmaz gomb lenyomása , és mentés tetszőleges profilra.
Jól értelmezem ezt a videót ? -
szasanyi
félisten
válasz
bobalazs #10780 üzenetére
Nem szükséges az ENTER-ezés elég a mentés (Save) gombra nyomni és az kiegyenesíti egyből. Aztán lehet is menteni.
És igen, egérnél mindig a bal gomb az alap, a jobb gomb használatát - ami itt nem kell - külön fel kell tüntetni.MOD - én egy olcsó Inno3D 4070S-t vettem, ha ez bírja a korábban leírt értékeket akkor a többség is. Persze lehet olyan játék és terhelés ahol nem, az esetben igazítani kell a görbén. Így nálam ~150W a a kártya fogyaztása játékok alatt, a PC teljes fogyasztása pedig (monitor nélkül, konnektorból mérve ~260W kötüli)
-
bobalazs
nagyúr
válasz
szasanyi #10779 üzenetére
shift egér nyomva tart
alapban a bal egérre értendő, ha a jobbra akkor azt feltüntetem
Enter + enter = 2x enter gombLEegyszerűsítve az egészet: -200 az egész görbén. +150 vagy bármennyi egy adott ponton, amely a feszültséget akarom célnak.
Majd azon ponttól jobbra kiegyenesítem a görbét. -
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #10778 üzenetére
Egyszerűbben: 900-950mV közötti ponton megfogva egérrel - a SHIFT-et nyomva tartva - lehűzodd 299-300 értékkel, amit enged. Aztán ugyanazon a ponton 900-960mV mint elsőre (SHIFT nélkül) egérrel megfogod és felhűzod +200-250 értékkel. Ezután rányomsz a mnetésre (Save) ami kiegyesíti a görbét. Ezt pedig elmented a tetszőleges 1-5 helyre.
bobalazs: dehogy nem érthető, nekem elsőre ment az alapján. Csupán leírtam kicsit egyszerűbben, hátha ez alapján könnyebben meg tudja csinálni.
-
viperabácsi
addikt
-
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #10775 üzenetére
Egyetértek, az egyszerű és érthető. Én is ez alapján csináltam meg anno a 4070S-hez, viszont annyit tennék hozzá, hogy érdemes kipróbálni több értékkel is (950mV helyett 900-925mV ill. +200 helyett 200-230).
Kártyától függően lehet jobb eredmény, nálam például a 925mV + 2760Mhz lett a nyerő.Más: az előbb néztem, hogy az 5080-ak ~3x többet fogyasztanak IDLE, és min. 2xesért LOAD egy 4070S-nek, plusz iszonyat drágát. Nem látom hol itt a nagy előrelépés...
-
bobalazs
nagyúr
válasz
viperabácsi #10775 üzenetére
Jobb az én videóm. Itt van.
-
viperabácsi
addikt
még egy kérdés , gondolom kis UV nem árthat a kártyának.
Ez a videó jó alap lehet hozzá ?
LLKobe4264adam Asus dual -ok is bonthatók matrica sértése nélkül ( venti burkolata bontható )
-
őstag
őstag
válasz
4264adam #10764 üzenetére
Emlékszem rá, az amolyan gyors de fájdalmas hentes munka volt
A 4070ti Phantom GS -ről le lehet venni a ventilátorokat a gari matrica bolygatása nélkül is.
A képen az "üres" burkolat már visszakerült, mert a bordán vannak kiálló rögzítési pontok, amik miatt közvetlenül nem lehet a bordára tenni a 120-as ventiket.
Inkább így oldottam meg. A ventilátorokat a kártya vezérli adapter kábellel.Látszik az értékeken, hogy a hűtés nem a leghatékonyabb, de nagyon csendes.
-
válasz
sixpak #10762 üzenetére
Mondjuk úgy vettem meg, hogy tisztában voltam, hogy nagy eséllyel zajos lehet, de majd meglátjuk. Ha holnap átvehetem, akkor majd csak kedden/szerdán fogom tudni tesztelgetni.
#107644264adam: ilyet én biztos, hogy nem mernék csinálni, meg a gari is bukó lenne. Kizárt.
#10767Corsa02: azért bízok benne, hogy jó lesz, még ha kicsi is az esély rá.
mod: nem tudom te mennyiért vetted a TUF-ot, én most 419K-ért látom legolcsóbban. Nekem ez túl sok felár lenne.
-
Corsa02
őstag
válasz
johnny82 #10758 üzenetére
Nagyon hasonló, az enyém mélyebb tónus volt, a motorja adja a hangot és nem azért mert az "arcában" van a mikrofon, hanem mert hangos. Akinek volt ilyen az tudja miről beszélek...
Tele vannak panasszal a német fórumok is. A TUF tök csendes és nem is melegebb. Oké, drágább. -
4264adam
veterán
válasz
johnny82 #10761 üzenetére
Gainward RTX 4060 Ti 16GB Panther Deshroud Artic Cooling P12 PST-vel:
Mint tudjátok túlbuzgásom miatt buktam a 2 hetes a 4060Ti kártyámon a Garanciát, zavart a Panther 30% ventilátor zöreje.
Ideiglenes 3. venti megoldás közben jöttem rá nem vagyok egyedül ezzel a világban (GPU Deshroud), így gyorsan rendeltem is 2db új P12 PST-t és 2.5mm kábelkötegelőt amik az Alaplapra vannak kötve. A kicsi szivacsok pedig a Jysk vagy bárhol kapható széklábra való fajta.
Jelöltem a lemért PAD vastagságokat (2.5mm-2mm-1.5mm), kell rá aki szeretne cserélni.
Erre a Gelid Extreme puhaság való, és a gyári is nagyon puha.
8db tappancs bőven elég rá.
Levettem a Creative Sound BlasterX AE-5 házát három okból:
1: Eltartotta az alaplapi PWM csatlakozót.
2: Nem használom a MOLEX RGB-t.
3: Nincs hűtési szerepe mert semmihez nem ér hozzá hiába fém.
Alap ~750RPM:
1200RPM:
IDLE-ben 33°C-os a kártya, 50% Ventivel is teljesen néma marad, de ami röhej hogy akkor a hőfokok 62°C-ig kúsznak fel és a kártya "csóró" vezérlője mert nincs mit neki 65°C-nál kapcsolná be a ventiket.
Kíváncsi vagyok, ha Aliról megérkezik a PCI-E 1x hosszabító a hangkártyának mennyit nyerek hőfokban amikor lejebb költözik a házban.
Konklúzió: Újra csendesség / "némaság van" és nincs a zavaró venti zaj, mindezt alacsonyabb hőfokokkal. -
camfor
újonc
A Palit geforce rtx 4070 ti super gamerock omniblack 16gb gddr6x videokariról negatív vélemény? Hogy melegszik a játékok alatt Full HD alatt?
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #10747 üzenetére
Ne filléreskedj, veséből úgyis kettő van
-
4264adam
veterán
válasz
Enigma1945 #10751 üzenetére
Nos a procid G jelölése hogy erősebb a iGPU egységed, emiatt kisebb területen fér el a CPU így grafikailag erősebb vagy mint egy 7600 vagy bármely más CPU iGPU-ja. De gyengébb CPU erőben.
7500F "F" hogy még iGPU sincs benne, 1-2% al gyengébb mint a sima 7600 amiben van iGPU és kb az 5800X3D-vel vagyunk 1 szinten.
Neked pedig a CPU erő jócskán elmarad emiatt a dVGA kihajtására.
A számozás és széria az 1 dolog. Ha így nézem a 8400F hibába 8xxx, gyengébb 10%-al mint a 7500F mert az AMD valami oknál fogva kiherélte. L3 chance kevesebb.
Ugye az X3D procikban pont az L3 chance baromi nagy és ezeket használja kis sok cím. De emiatt azoknak meg az órajelei alacsonyabbak.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Enigma1945 #10748 üzenetére
Plusz szál, hogy ha max grafika is kell akkor a 16gb RAM kevéske lesz némelyik játék mellett.
-
4264adam
veterán
válasz
Enigma1945 #10748 üzenetére
Maradjon az RTX5070, inkább egy kicsi maradjon benne minthogy gyengébb legyen a vga.
procit meg majd cseréled idővel. 7500F is sokkal erősebb tőle. -
Enigma1945
őstag
Sziasztok srácok
A másik topikban már megkérdeztem, de gondoltam hát hogyha itt is tudtok valami okosságot mondani.
Az a helyzet hogy, van egy Ryzen 7 8600G processzorom 16 gb ddr5 6000mhz memoriaval
Szeretnék venni egy rtx 5070 majd, de azt mondják a srácok hogy lehet hogy a proci hagyna benne fhd felbontason.
Szerintetek jobban járnék inkább hasznalt 4070-nel?
Azért akarok inkább újabbat venni mert gondolom sokkal jobb lenne hosszú távon. -
válasz
viperabácsi #10745 üzenetére
5700X3D vagy 5800X3D lenne az ideális mellé azon a platformon, de azért így sem fogsz csalódni. Lényegesen jobb lesz, mint 5600G-vel.
-
válasz
viperabácsi #10741 üzenetére
Ahogy előttem írták, csak X-es 5700-t vegyél, a nem X-esnek fele akkora L3 cache-e van, ami nem jó a játékoknak.
-
4264adam
veterán
válasz
viperabácsi #10741 üzenetére
5700ból csak az x jó, sima5700 diétás
-
KeKBooM
csendes tag
-
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #10731 üzenetére
Azt a kártyát visszafogja az a CPU.
-
KeKBooM
csendes tag
válasz
Foglalt név #10635 üzenetére
Egy gtx 1080-ról lenne a váltás és ahogy nézegettem a hardveraprón is nem valami nagy az árkülönbség pl a 3090 és 4070-ek között, így inkább a 4070-re esett a választás mert ha már veszek akkor olyat ami szintén kiszolgál hasonló ideig mint ez az öreg 1080. Viszont azt nem tudom hogy a jelenlegi 1080p használatra (gondolom erre elég) és majd akár a 2k-ra váltáskor elég lesz a 12gb vagy akkor már mint te is írtad dobjam rá azt a felárat és legyen egy 16gb-os.
-
válasz
Nem kell az AMD drivert legyalulnod. Mindkettő VGA használható egyszerre külön monitorokhoz (ha többet használsz), de játékokhoz persze csak az egyiket használhatod egyszerre, ez a windows-ban beállításaiban állítható játékonként. De az a proci vissza fogja fogni ezt a VGA-t.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Régebben voltak próbálkozások Integrált meg dedikált vga használatra de nem volt értelme. Töröld aztán mehet be az új vga.
-
viperabácsi
addikt
Kérdésem lenne , sikerült vennem egy Asus dual rtx4070 gddr6x kártyát.
A jelenlegi gépem :
LG UltraGear 27GR83Q 1440p 240hz
Ház : Lian li Dan A4 X4 ITX
Ryzen5 5600g
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING
G.Skill TridentZ 3600Mhz 16GB Kit CL16
Corsair SF Series 600W Platinum
EK-AIO 240 D-RGB
Ebbe menne bele. Most telepítve van AMD szoftver az 5600g igp miatt , most azt le kell gyalulnom , és úgy telepítsek Nvidia drivert , vagy van mód mind két vga használatára ? -
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #10728 üzenetére
újab DLSS fájlok érkeztek. Azokat a K-val tudod kézzel ráerőltetni.
-
-
4264adam
veterán
válasz
johnny82 #10720 üzenetére
1 cím és a "must have" belső érzés miatt van csupán igényem a cserére.
CP2077-ben a HD Reworked Mod 1440p DLSS Q RT Medium megpakolja a 12GB-ot. Nem FPS gondom van (70-120) között vagyok
Ha nem nyit 450k alatt az 5070Ti akkor veszek 16GB-os RTX4070TI-t 330-360k között. És a probléma szintén megoldva.
Minden más Ultra-n megy nekem
Persze az Assassin Creed Mirage és Fallout 4 600 mod nem kihívás már
-
válasz
Corsa02 #10622 üzenetére
Na az előbb berendeltem egyet. Ha zajos lesz, megy vissza. Ha nem lesz hangos és elegendő a teljesítménye is, akkor kivárok az 5070 ti magyar megjelenéséig, ami remélhetőleg belefér a 30 napba aztán majd döntök, hogy merre tovább. 400K-ért 5070 ti-t vennék, de 450K-ért már nagyon nem valószínű.
-
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #10716 üzenetére
: [link]
1 hete használom az Assassin Mirage TM-el
1: A játék mappájában felül írod az Nvidia dlss fájlokat amiből 3db van.
2: Az Nvidia profiler-t és XML azonos mappába csomagolod ki példáúl az asztalodon
3: Megnyitod az Nvidia Profiler-t és ha jól töltötted le és XML is van a mappába el tud indulni
4: A DLSS-nél kikeresed "DLSS 3.1.1+ FORCE DLSS PRESET" lenyitod a fület és a J-t választod ki
5: Jobb felső sarokban apply -
gainwardgs
veterán
Nvidia app nélkül, rá lehet rakni valahogy dlss transformer modellt régebbi játékra
-
zebra_hun
veterán
válasz
bobalazs #10714 üzenetére
Köszi az infókat.
Nálam elsődleges a kinézet. Kipróbáltam sok verziót, de sajnos innentől kezdve annyira elfogy a 4090, hogy nálam ez átesik az alkalmatlan kategóriába.
1440 natívtól a 4k natív szebb. DLSS-sel (Qua) meg nem tetszik a haj. Az egész környezet valóban megtévesztő, de a haj zavar.
Viszont egy 4090 teljesen alkalmatlan a 4k-ra. Nincs RT, PT, semmi sem, mégis brutál a játék GPU igénye. Csúszkákból egyetlen egyet sem vagyok beáldozni.
De ahogy mutattam az 5090 sem képes, ~15 fps a többlet.
Így 1440-en azért ez elfogadható, tudom tartani a ~140-et.
4k-n 105-115, de a beesést nem is teszteltem kimondottan.
Az meg nem elfogadható nálam.
Ez ennyit eszik/terhel, ez van. Legalább elhagyhatom a FG-t és a DLSS-t. (Quality ~20 fps+, vészesetben ugyan használható)
4k+DLSS Qua. 1440-en már beesik 120 alá sajnos.
Forbidden West és Zero Dawn is. Ezek detto ua-k.
Több játékot nem próbáltam, nem is érdekelnek. Néha vadászgatok. -
bobalazs
nagyúr
válasz
zebra_hun #10709 üzenetére
No igen. 1440p DLSS quality/balanced szebb mint 1080p, 4K quality szebb mint 1440p szvsz. Tessék kipróbálni a Control-t, vagy az Allan Wake 2-t 1440p és 4K-ban, érthető lesz miről beszélek. De akár az RDR2-t is mondhatnám.
Ezt olvasd át, jobb lesz a rálátásod.
Azonban igaz, hogy a DLSS jobb képet is eredményezhet, mint az eredeti, ez csak a játéktól függ. 4K felbontásnál, például a "Minőség" módot használva, azt mondanánk, hogy az esetek körülbelül 40%-ában a DLSS valóban jobb képet produkált, mint az eredeti. Ez gyakran az eredeti kép minőségén múlik; néhány alkalommal az eredeti renderelés nem volt elég jó, valószínűleg a gyenge TAA implementáció miatt. De más esetekben az eredeti kép elég jól néz ki, csak a DLSS néz ki jobban, vagy van, hogy éppen hogy csak előnye van.
-
zebra_hun
veterán
Ha már ez a DLSS a téma, kérdeznék ha szabad:
Nálam nem nevezhető szépnek. Amivel játszom, nincs PT, RR, RT, semmi sem.
Csak mezei DLSS. Erre viszont nem tudom azt mondani, hogy szép.
Zero Dawn Remastered és a Forbidden West a játék.
Több tutorial-t megnéztem, elvileg jól csináltam. Panaszra semmi okom, nem azért írok.
Csak nem tudom elhinni a ph-n olvasható dolgokat, miszerint a DLSS Perf szebb mint a nativ. A Quality sincs olyan szép, nemhogy az a borzalmas Perf.
Egy összetömörített videó annyira nem adja vissza, de azért látható.
Kérdésem csak annyi, hogy esetleg bénázok, vagy ez ilyen?Nincs 3 perc az egész, bemutatom a lehetőségeket. FPS-t direkt kikapcsoltam, nem érdekel, kimondottan csak az emlegetett szépség a lényeg.
Ph topikosok szerint a DLSS Perf szebb mint a nativ, íme:(Ez a FW, de a ZD is ue.)
Nem megkövezni ha én balfékeskedem, thx4264adam:
DLAA natívban ezt eltünteti. De nem ismerem azt a játékot. -
-
Lord Myn
senior tag
Passz, de ha így van, akkor meg pláne nem értem benne logikát, hogy mit-miért lehet bekapcsolni és miért nem...
Btw, azért gondoltam, mert a Hogwarts patch azt pont tegnap jött ki és írták benne a DLSS4 támogatást (+újonnan került bele RR).
#10704rumkola: FG - Frame Generation, RR - Ray Reconstruction, SR - Super Resolution
-
válasz
Lord Myn #10703 üzenetére
Miért kéne játékokat felkészíteni erre? Fejlesztői szemmel az ugyanaz, mintha betennék a játékba a legújabb DLSS-t. Semmi logika nincs abban, hogy fel kéne készíteni erre bármilyen játékot. Ráadásul ott van az Original Sin 2, aminél most is betudom kapcsolni mindenből a legújabbat, pedig az már évek óta nem kapott semmi update-et.
-
Lord Myn
senior tag
Lehet, de nem hiszem, inkább, olyan mintha pont fordítva lenne, nincsenek még a játékok felkészítve rá, mert pont a CP2077 és a Hogwarts Legacy-hoz jött ki mostanában patch (bár a Silent Hill-hez is). De majd kiderül, hogy igazam van-e, mert az Indyhez is most jön február elején ki egy javítás, ha utána megnyílnak a feature-ök, akkor bejött, amit gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Túra és kirándulás topic
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Androidos tablet topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync