Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Baliclarus #11495 üzenetére
Az sok. Valami pörgeti.
NÉzzél utána.
Biztos van rá jobb megoldás, én ezt csinálnám: process explorerben kapcsold be a gpu oszlopot, és nézd meg mi pörgeti.Jobb egér gomb Gomb a Process fülön, oszlopok kiválasztása, GPU folyamatok fül, gpu-t kipipál.
-
-
válasz
Baliclarus #11495 üzenetére
Mi fogyaszt 50-52W-t? Csak a VGA?
-
Sziasztok!
Most vettem egy 4060-t. Csak munkára használom, nem játszom semmilyen játékkal.Nyugalmi állapotban (win asztal) 50-52W között fogyaszt folyamatosan. Nekem ez picit soknak tünik.
Egy 21:9-es monitort használok 3440X1440-es felbontásban 120Hz-n
Van valami ötletetek, vagy beállítási lehetőség a fogyasztás csökkentésére?
Az nvidia oldalán a specbe ezek a fogyasztási értékek szerepelnek
Üresjárati teljesítmény (W) 7
Videó lejátszási teljesítmény (W) 11
Átlagos játékteljesítmény (W) 110
Teljes grafikus teljesítmény (W) 115Előre is köszi a segítségeteket.
-
válasz
Ciccuka #11490 üzenetére
Itt a processzor fogja visszafogni a VGA-t, nem a PCIe3 sávszélessége. Szóval ne aggódj a PCIe3 miatt.
Amúgy az a proci annyira vissza fogja fogni a teljesítményt, hogy masszívan CPU limites leszel. Még egy sima 4060 is elég lenne hozzá. De a proci miatt nem lesz elég FPS-ed az újabb játékokban. -
válasz
dannyl #11491 üzenetére
AVR-en keresztül van összekötve a gép a tv-vel. A legfrissebb drivert ma telepítettem. Ki volt kapcsolva a tv és az avr. Bekapcsoltam a tv-t, nem kapott jelet... Sehogy sem, ilyen még nem fordult elő soha. Csak force shutdown és restart oldotta meg. Fantasztikus. Nagyon boldog vagyok.
-
Ciccuka
veterán
i5 8400 sebesség
1440pEzekből próbálom egyelőre megállapítani:
PCIe x8 3.0 vs x8 4.0 vs x16 4.0 : RTX 4070 Super
RTX 4060 PCIe 3.0 vs PCIe 4.0 -
Ciccuka
veterán
Régi Z370-es vagy hasonló alaplapban mire lehet számítani ezzel?
(PCI-E 3.0 x16 Slots)Nvidia GeForce RTX™ 4060
PCI Express® Gen 4 x 8Mekkora lehet a sebességcsökkenés emiatt?
-
adr0001
aktív tag
válasz
johnny82 #11484 üzenetére
Az utolsó driver okés. Nálam a dec. 5 utáni - pontosabban a Backwell utáni
- driverekkel random megpusztult, fagyás nélkül, egyszerűen csak szemetet rakott a képre, driver restart nem segített csak a reset. Nálam 24/7 megy a gép, a monitort kézzel szoktam lekapcsolni, és akkor, vagy az után dobta el a dolgot, mert monitor visszakapcsolás után már nem volt használható kép,
-
szasanyi
félisten
Melyik driverben és hogy lehet bekapcsolni a DLSS 4-et? Illetve NV app is kell hozzá?
-
Devid_81
félisten
válasz
adr0001 #11472 üzenetére
Koszi, mondjuk sejtettem, hogy nem arthat neki a vram OC.
Kerdes akkor fogalmazodott meg bennem amikor par napja megvartam a laza 30-40 percet a driverbol az auto tuning mit mutat.
Nekem ott a GPU core-ra +153MHz-et javasolt a vramra meg +200 osszesen.
Zotac 4070S Trinity Black kartyam van, ez referencia orajeles, gondolom erre azokat a GPU-kat rakjak ami epp birja a gyari alap orajeleket es annyi.Par napig GPU+150MHz es vram +700MHz-en hasznaltam gond nelkul, majd az ujabb driverekkel meg szinte 'barmilyen' OC beallitassal elhasal jatek kozben.
Az osszes uj driver ami mar tamogatja az 5xxx szeriat az eddig nalam fagyast/jatekbol kidobast stb-t okozott.
Majd tegnap este visszaraktam a regebbi drivert es azota megint jonak tunik.
Szoval nem tudom, hogy most az OC beallitas vagy driver baj van, ezert is jottem kerdezoskodni -
adr0001
aktív tag
válasz
Devid_81 #11471 üzenetére
A TiS kivételével (az sem teljesen kivétel, de mégiscak 256bit) szerintem az összes 4070 variáns bottleneck-elt VRAM ügyileg. A 4070Ti-m a +2000 MHz-et simán benyelte, core freki emelés nélkül csak ez minimum 10%-ot hozott kb mindenhol.
A VRAM-nak mindig kell a kraft, így ha a kártya power limitjét nem lehet emelni, előfordulhat hogy a RAM OC plusz teljesítményigényének a Core/boost frekvencia látja a kárát. Ebben az esetben érdemes a RAM OC előtt egy Undervolt-on elgondolkodni, majd egy kis helyet csinálni a TDP keretben.... -
Devid_81
félisten
Sziasztok,
Mennyire erdemes a vramot tuningolni ezeken a VGA-kon?
Nem igazan szeretnem a VGA-t megolni, csak gondoltam egy kisebb egeszseges tuningot kiprobalnek
Foleg 4070S tulajtol kerdeznem, hogy nagyjabol mi az atlagos GPU/Vram OC amit valoszinuleg mindegyik tudhat?
Persze nyilvan tudom, hogy egyik GPU,vram chip sem egyforma, de hatha van egy nagyjabol minimum extra orajel amit kb mind tudni fogIlletve nalam egyik uj driver sem okes 572.xx ota...szinte 100% hogy vagy fagyas van jatek kozben, vagy a VGA fogyasztas "beakad" kb 100W koruli fogyasztason es kb fele teljesitmeny van csak.
Koszi elore
-
bobalazs
nagyúr
Nem tudom miért mondod ezt mikor több száz skin van rainmeterre, tudtommal mind ingyenes.
Pl itt egy válogatás 194 féle.
Ne mondd hogy nem jók mert nem hiszem el.
https://visualskins.com/tag/system/2/
sőt, mind testreszabható és kombinálható, vagy 20 éve használom. -
válasz
Lipton #11461 üzenetére
Az igényeidtől függ. Mert már fHD-n is be tud telni 8GB VRAM, 1440p-n meg 12GB is az új játékokban, ha mindent maxra teszel. Ha persze minimum grafika a cél, akkor 4060-nal is elleszel még egy darabig.
De a 9060 az AMD-től várhatóan gyorsabb és olcsóbb is lesz az 5060-nál (mert ez a helyzet az 5070 és 9070 relációjában is most).
-
válasz
Mostly Harmless #11466 üzenetére
Néztem már, de ott is az a baj, nincs egy oldalon minden, külön fülön van a cpu meg a gpu is, mindegy, nincs igazán tökéletes progi erre a célra. köszönöm mindenkinek, de most már hagyjuk a témát, mielőtt szó éri a ház elejét, thx
-
válasz
Mostly Harmless #11464 üzenetére
Na az lesz az igazi, igaz fizetős, de megveszem inkább köszönöm.
csako néztem már a Hwinfo-t is, de fix az összegző ablaka, nem lehet állítani, de azért köszönöm neked is -
válasz
Lipton #11455 üzenetére
WoT-ra elég, persze alapvetően fHD-val számolj, ha játszani akarsz. A legtöbb új játékot jó esetben közepes beállításokkal fogja vinni.
De ha tudsz várni pár hónapot, megvárnám az új AMD kártyákat 9060 és XT, mert a mostani 9070-ek már versenyeznek az Nvidia 5070-eivel (RT-ben is nagyot javultak), és jóval olcsóbb áron. -
válasz
bobalazs #11457 üzenetére
Néztem már azt is, de nagyon kis ablakba rak ki néhány infót, és nem is lehet állítani, én arra keresek megoldást, hogy adott egy 24 colos monitor, amit állítva használok, erre fullba kirakva egy monitorozó program, ami az összes létező értéket kiír a VGA-ról vagy a gép többi részéről.
-
csaba951
veterán
válasz
Lipton #11455 üzenetére
Erre a felhasználásra megfelel mindkettő. A 4060 kb. 20%-al gyorsabb, kb. 10%-al többe kerül. Én inkább azt venném.
-
Az lehetséges, hogy egy másodlagos (álló) monitorra kirakjam a GPU, CPU, hőfok, FPS, stb értékeket?
-
Lipton
őstag
Egy 4060-at (vagy akár 3060-at) megéri még megvenni a mai világban? Főleg WOT lenne vele, arra biztosan elég meg próbálgatni néha 1-2 másik nem AAA játékot. (9600x/9700x proci mellé)
-
bobalazs
nagyúr
válasz
4264adam #11449 üzenetére
https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases
Nvidia Profile Inspector
Ezt használtom, erre gondoltál? -
4264adam
veterán
válasz
bobalazs #11447 üzenetére
Redditten tudsz letölteni NV profiler alkalmazást , bemásolod az adott címbe az új DLSS állományokat és a Profilerel forceolod a K profilt.
Ezáltal az új Transformer model-t használod NV App nélkül bárhol.
En is így teszek + NVTrue HDREzáltal nem vesztem el az előnyöket amik az NV Appal járnak. Van Transformer DLSS + SDR HDR force.
Amik bekerültek alapból az NV Appba
-
viperabácsi
addikt
Hali srácok nvidia appban miért nem látszanak a cod beállításai ?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
gainwardgs #11446 üzenetére
Kényelmes volt, szoktam videót rögzíteni, screenshotozni, de megleszek nélküle.
Egyébként nem olyan drasztikus dolog, ugyanugy beszakad az 1% ha egy böngésző, (firefox, brave) megy a háttérben.
De a monitorozás is tönkreteszi. Hwinfo, RTSS. (azonban testreszabható szerencsére a monitorozás, igy ha fut is a háttérben, nem lesz rossz hatással. MSI Afterburner, (mert azért kell az is) dettó, ott is minden monitorozás ki van kapcsolva. -
bobalazs
nagyúr
KCD2ben nagyon jó lett az 1% és 0.1% Low FPS.
Egyik titka az új drájver, minden háttér program bezárása, RTSS (Rivatunerben is csak egyetlen forrás van megadva.
) -
FіkuszKukіsz
őstag
Ki kell, hogy javítsalak. A vámnál a származási ország számít. Tehát ha USÁ-ból jön egy Kínában gyártott hardver, akkor arra a kinai termékekre vonatkozó vámtétel érvényes. Meg vannak vámszabad területek az USÁban is, ahol a nagykereskedők többek között re-exportra tárolnak termékeket. Ilyenkor az USÁ-ban sem kell vámot fizetni, tehát nem növeli az eladási árat a Trump vám.
-
válasz
Gorgonka #11436 üzenetére
Nem jól értetted. Kínából, Mexikóból és Kanadából vannak vámok az USA felé (és vissza) jelenleg, tervben van az EU is.
A probléma, hogy a legtöbb elektronikát Kínában gyártják, ill. egy részét Taiwanon. Az is kérdés, hogy Trump most Taiwant Kína részének tartja e vagy nem. De az USA-ban már kb minden elektronikánál 25%-kal magasabb árral számolnak. Ha onnan jön hivatalosan az import, akkor itt sem lesz jó világ. Ha lesz USA - EU között is vám (ami ugye tervben van), akkor meg alsó hangon minimum másfélszeres árakról beszélhetünk majd. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
dannyl #11439 üzenetére
Igen, nem elég, hogy problémásak, de még fél millióba is kerülnek...Pedig én is azt nézegettem, amikor bejelentették, de egyszerűen túl drága (számomra). Ha megtehetném, simán megvenném, mert azzal már kompromisszumoktól mentesen tudnék játszani, de ennyi nem fér bele.
A 4080 jól hangzik amúgy, csak legyenek kicsit olcsóbbak.
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
dannyl #11437 üzenetére
Igen, vágom, hogy a Ti Super az 16 GB-os, csak röhejesen drága. Megnéztem több oldalon is a teszteleket és azért a 4070 TiS-t bizony nem kevés esetben állva hagyja a 9070 XT. Persze RT-ben még mindig nem az igazi, de valóban jelentős a javulás.
Én is abban bízok, hogy mondjuk megállna ilyen 330 000 - 350 000-ben a 9070 XT, akkor nem tudnák eladni 400 000-ért a 4070 Ti Supereket. Most 4070 Superem van, szóval nem kapkodok, kivárom mi lesz. Szívem szerint 4070 Ti Superre vagy 5070 Ti-re váltanék, de ha lényegesen olcsóbb lesz a Radeon, akkor attól sem zárkózom el. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
bobalazs #11435 üzenetére
Hát, jelenleg az EU-ból az USA-ba érkező termékekre van trump adó, ha jól értettem.
Persze én is tartok tőle, hogy indokolatlanul drága lesz megjelenéskor, de talán idővel beállnak az árak és akkor talán a Geforce kártyák is olcsóbbak lesznek. Szívesen maradnék Nvidián, de a 16 GB VRAM nagyon hívogató...a Wukong is kifutott a 12 GB-ból DLSS és FG, 1440p mellett. -
Gorgonka
aktív tag
válasz
Corsa02 #11432 üzenetére
Épp most nézegetem a teszteket. Szerintem ha tényleg lesz készlet az RX 9070 XT-ből és a 600 dodós MSRP-s kártyát nem 400 000 körül árazzák Bindzsisztánban, akkor már lejjebb kellene mennie a használt RTX 4070 TI Supereknek, mert elég jól sikerültek az új AMD kártyák. Driver oldalon még kell majd dolgozniuk, de a raster és RT teljesítmény sem tűnik rossznak.
-
Corsa02
őstag
Na elnézve a megjelent PH-s 9070XT tesztet, teljesen jó döntés volt a 4070Ti Super vásárlás, pláne 400e alatt. Ha a fogyasztást hozzávesszük, akkor még inkább.
Bár azt hozzá kell tenni, hogy TechpowerUp-nál a teszt egy kcisit jobb képet mutat.
-
válasz
viperabácsi #11428 üzenetére
Nem érezhető 4090/5090 alatt. Talán még 4080/5080-nál is lehet egy kis hatása.
-
szasanyi
félisten
válasz
viperabácsi #11428 üzenetére
Igen, igaz! Valóban nem a PCIe 3.0 a korlát hanem felezett PCIe 4-0 sávszélesség tehát csak 8x nem 16x. Sorry, nemtom miért a 3.0 derengett...
Ha belépsz a BIOS-ba rögtön megjelenik egy figyelmeztető üzenet arról, hogy a CPU csak 8x korláttal képes működtetni a PCIe slotot. De mint mondtam az helytálló, én nem vettem észre semmit a 8600G-nél (amit csak átmeneti megoldásnak vettem ami az Alza-n 49k volt)- Ettől függetlenül ha most veszed a 8700G-t ártól függően nem biztos, hogy ideális hosszabb távra).ollie: sjnálom, kissé eltévedtem így szándékom ellenére félrevezettelek téged is. Nem PCIe 3.0 hanem PCIe 4.0 8x a Ryzen 8000
-
mcs
veterán
Mekkora egy hoki lett a beharangozás ellenére a sima 5070.
Volt eszem, hogy nem vártam ki, főleg, hogy jócskán drágább is, mint tavaly ősszel a 4070 Super, és a vicc az egészben, hogy nem is mindenhol tudja felülmúlni. -
viperabácsi
addikt
A kérdés az , hogy 4.0x8 és 4.0x16 mennyire érezhető
szasanyi : AMD Ryzen™ 8000 Series-Phoenix 1 Processors support PCIe 4.0 x8 mode8700g -ről beszélünk Ő Phoenix 1 es és tud PCIe 4.0 x8 a Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE lapban
-
válasz
viperabácsi #11419 üzenetére
Ja, már értem. illetve nem egészen, mert mindkettő proci PCIe4-es.
De a 8700G kevésbé tudja kihajtani a kártyát a fele akkora L3 miatt, így a végeredményben a 7600-zal gyorsabb lenne. Persze ez játékfüggő is, de ahol számít a proci, ott lesz különbség. -
szasanyi
félisten
válasz
Ha feltételezzük, hogy a 7600 és 8600G számítási teljesítménye azonos (bár úgy emlékszem a 7600 izmosabb) akkor igen, a PCIe 3.0 miatt nem fogsz különösebb hátrányt érezni. Én használtam 8600G-t egy ideig 4070S-el, de érzésre semmi különöset nem tapasztaltam játék közben (bár nem monitoroztam és volt G-sync)
-
Nvidia asked for this... RTX 5070 vs RTX 4090- The Ultimate Comparison!!!
spoiler: az 5070 bizony kifut a 12GB memóriából 4k-n (még DLSS-t bekapcsolva is). Na meg a latency is óriási FG-t bekacsolva.
-
válasz
Nem értem a kérdést. Mi között kérdezed a különbséget?
-
viperabácsi
addikt
Akkor egy Asus dual 4070 ( 192-bit ) nem lenne számottevő különbség , mondjuk egy 6ryzen 7600 vs Ryzen 8700g között ?
-
válasz
viperabácsi #11414 üzenetére
128 bites busz felett nem sokat számít (persze egy 4090/5090-nél azért már igen). De minél kisebb a busz sávszélessége, és minél kevesebb lane-t használ a kártya, annál rosszabb. Vagyis pl ha csak 8 lane-es a kártya, és 64 bites, de PCIe4-es, akkor katasztrófa, ha csak PCIe3-ban megy. Ugyanígy van némi FPS veszteség 128 bit / 8 lane / PCIe4-es kártyáknál, ha PCIe3-ban mennek, de itt már csak pár százalék.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Igen. Én is x8-ba járatom, semmi hátrány. Régen a cml-nél pcie 3.0 x8 volt, ott sem volt semmi.
4.0 -nál pedig már 16GT/s, bőven elég. -
válasz
Eddigi tudásom szerint igen, a pcie verzió és szélesség nagyjából ennyit számít.
-
viperabácsi
addikt
-
Már évek óta nincsenek driveres problémák az AMD kártyákkal.
Az új 5000-es kártyákkal viszont lesznek, mert nem csak a 32 bites CUDA támogatás szűnt meg, hanem a 32 bites OpenCL is. Pl a CUDA miatt nem működik a régebbi játékokban a Physx, de persze sok mindenre hatással lehet mindkettő.
[link] -
Hanok
senior tag
Bár tudom hogy sok minden változott azóta de valahogy régi beidegződés hogy azóta nincs AMD kártyám amióta az idegsejtjeim nagy részét elfogyasztotta a Catalyst driver okozta problémák hada..Valahogy ezért még a mai napig is inkább használnék 12GB VRAM-os NV kártyát akár mennyire is kecsegtető ár teljesítménnyel bírna pl. most a 9070..
-
válasz
4264adam #11409 üzenetére
Hát ha tényleg lesz nyitókészlet MSRP áron az AMD kártyákból, akkor nagy pofára esés lesz az Nvidiának, mert fele áron lesz ugyanaz a teljesítmény, és ott is sokat javult az FSR és RT. Ráadásul a 9070 (nem XT) gyorsabb lesz a sima 5070-nél, 16GB VRAM-mal. Az XT és Ti változatok lesznek kb egy szinten teljesítményben, de ott meg az AMD jóval olcsóbb lesz.
-
R0GERIUS
tag
válasz
dannyl #11407 üzenetére
Ez van sajnos akkor, amikor a gamer-ek csak a bevételed kb. 8-10% és a piaci részesedésed kb 90%.
Megteheted NVIDIA-ként, mert egyrészt nem érdekel ez a része a piacnak annyira, másrészt pillanatnyilag nincs erős verseny.Ellentmondásos kissé, de szerintem amíg aktuális a PS5 vagy XSX, ahol kb ugyanennyi VRAM van, amit a játékok használhatnak, addig nem is lenne gond a 12GB, de 60-as kártyáknál lenne elfogadható ez, főleg az 5000-es szériánál.
8 GB VRAM új kártyáknál manapság tényleg elfogadhatatlan, amilyen módon megy a piac jelenleg, 12 GB pedig nem hosszútávú befektetés.Amilyen állapotban kerülnek ki a játékok manapság az minősíthetetlen.
Egyedüli öröm az ürömben, hogy többek közt ez is kezd visszaütni és nem túl rózsásak a Ubisoft és EA számok. -
BaJaZo
aktív tag
Azt hiszem ezt a beállitással kellett volna használnom már elsőre a Monster Hunter Wilds Benchmark-ban. Ez jobban mutatja kártya teljesitményét.
Nativ
DLSS/FG - OFF
RT - ON ( Highest, ahogy az alatta levő beállitások is maxra állitva.)
Igy azért valamivel szebb a grafika, viszont néhol 60 fps alá beesik, úgyhogy ilyen beállitások mellett 4070 Supert használva szükség lesz a DLSS/FG párosra is. Kiváncsi lennék, 4070 Super Ti kártyával végig 60 FPS felett marad-e?
-
mcs
veterán
válasz
Foglalt név #11403 üzenetére
Nálam is hasonló értékekre képes a Ventus 2X. A 950 - 2700 teljesen stabil, azon is szoktam használni, de az 1050 - 2910 már elhasalt Monster Hunter Wilds alatt.
-
Foglalt név
addikt
válasz
bobalazs #11402 üzenetére
Alapon 4691-et csinált. (Talán most futattam így először
).
2745-ig ment fel, de nem tartja stabilan.
Nem egy túl acélos darab szerintem. Csak röviden ugrottam neki egy OC Scanner után, kb. a következő a görbe:
950 - 2700
975 - 2760
1000 - 2820
1025 - 2865
1050 - 2910
Láttam olyanokat, akiknek 3GHz felett ment, de a gyári hűtővel már ezt a feszt sem tartja ki és a teljesítményt is csak 106%-ra lehet tolni.
Cserébe halk, szóval nekem ez egy jó kompromisszum. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Foglalt név #11400 üzenetére
Ezt milyen beállítások mellett?
MSI Slimalapon hova boostol?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Spórolós topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest