- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TrackPoint nélkül jön az új Thinkpad?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ankaz
tag
válasz F_Zolee #9995 üzenetére
Csak az alaplapon. Bios default beállításon van, nem állítottam semmit.
Olyan volt még, hogy a 600-as táppal indít, nem megy, 2 HDD lehúz, újra elindít és megy.
De a 700-as táppal már HDD nélkül sem indult el. (csak az alaplaival, az fixen megy)Megnézem másik gépben a 4070-et, oda meg rakok be eg 3070-et.
-
mcs
veterán
-
-
tomgabor
senior tag
válasz F_Zolee #9298 üzenetére
Ha fixen 30%-on megy a Zotac ventilátor és leveszed a ház oldalát akkor sem? Nem rezeg a kártya ha megfogod?
Én azért a threadért mondtam le a 4070TiS trinityt és vettem a GameRock-ot helyette(ami vissza is ment)
https://www.hardwareluxx.de/community/threads/zotac-rtx-4000-series-silent-mod-f%C3%BCr-amp-airo-trinity.1331609/[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz F_Zolee #9144 üzenetére
Lassan egy hónapja megvan a kártya, de még mindig folyamatosan dobja fel a hírdetéseket folyamatosan. Mindegy akkorát úgyse bukok mint a 3060al. Az kb 1 hónap elteltével már 80al olcsóbb volt...
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
tomgabor
senior tag
válasz F_Zolee #9126 üzenetére
Elől 3 Arctic F14, Hátul egy F14 és felül is egy F14, Cpu hütő Noctua D15S, ház Meshify 2. Mindegyik ventilátor 30%-on(530rpm) megy, a chipset közvetlen a videokártya alatt van, 60%-on(1000rpm) kell járatnom a front ventiket hogy ugyanazt az eredményt érjem el mint gpu zero rpm nélkül, vagy egy 92mm-es ventit kell oda irányítanom 50%-on.
Rengeteg pénzt ellocsoltam mindenféle cpu hűtőre, házra és ventilátorra, de semmi sem segít csak ha nagyobb fordulaton járnak a ventik.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz F_Zolee #8860 üzenetére
Ebben lehet valami buktató?
Feltettem egy hirdetést hogy keresem a játékot Nvidia kód formában.
"Szia
Láttam a hirdetésed és nekem lenne egy kulcsom amit eladnék viszont mivel újonc vagyok ezért küldöm előre a kódot.
Ha érdekel írj nyugodtan"Ha elküldi és beváltom visszavonni már gondolom nem lehet, ugye?
Természetesen ha működik a kód akkor utalok neki egyből.
-
JoolsNOS
veterán
-
Yodamest
veterán
válasz F_Zolee #8756 üzenetére
Nagyon egyszerűen úgy is lehet az undervoltot, hogy afterburnerben szimplán a power limitet levinni 80 vagy 70%-ra. Tesztelgettem ezt is amikor az egyébkénti 0.9V@2600MHz uv-t csináltam és ha valaki nem akar bajlódni vele csak egy csúszkát elhúzni akkor is megéri, mert az fps csökkenés így is minimális.
-
duronx
senior tag
válasz F_Zolee #8614 üzenetére
Nem csak megdrágult hanem sok helyen nem is lehet jelenleg kapni, pl. a Firstshopból ahonnan 1 hete rendeltem nincs is fent a kínálatban. Hangban és melegedésben felülmúlja a várakozásaimat. Egyedül az rgb vezérlés hiánya bosszant.
Esetleg ez is jó lehet: [ASUS ProArt GeForce RTX 4070 SUPER OC 12GB GDDR6X]
[ Szerkesztve ]
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
Yodamest
veterán
válasz F_Zolee #8570 üzenetére
Elég nagy, arra törekedtem, hogy melegedés/hangszint/teljesítmény arányban a legjobb legyen és arra ez kiváló. Tényleg semmi hangja a gépnek így, még terhelés alatt sem, a VGA ventik ilyen 1100RPM-et mennek és kb max 60 fokos játék alatt. A standard profilhoz képest egy 7-8%-al lassabb így kiszámolva, de általános gamingre ezt használom, ott úgysem az a 4-5 fps fog számítani. Csak tényleg ezt nem értem, hogy még a standard profillal tesztelve is pl. te is simán hozod ezeket az fps értékeket a superrel is.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz F_Zolee #8548 üzenetére
De ez nagyon jó eredmény... nem értem akkor mit cpu limiteznek itt. Én kevesebbet értem el a 4070ti-vel, úgy hogy már az enyém is amúgy referencia eredmény, szóval elvileg nem kevesebb mint kellene. Ez a 72 átlag fps a ti és a ti super verzió között van és ezt egy sima superrel érted el.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz F_Zolee #8538 üzenetére
Ha GPU érzékeny címekkel tolod okés, de amint jön egy CPU intenzív játék, akkor borul a dolog.
Ha nem csak egy játékkal játszol, akkor valószínűleg elég lett volna egy gyengébb kártya is. Előre befektetni hardverbe a bányász időszakot kivéve nem érte meg. Amíg áll, nincs kihasználva csak az értéke esik, fölöslegesen áll benne a pénz. Én is ezt a hibat követtem el, csak fordítva. A 6800XT-hez teljesen fölösleges a 7800x3D.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
válasz F_Zolee #8529 üzenetére
Igazából nyugtathatod magad, hogy ez csak egy benchmark, de az nem változtat a tényen, hogy sokkal kevesebb fps-ed van a játékokban a gyenge processzor miatt. Talán nem ebben, mert ez szélsőségesen vga limited, de a legtöbben igen.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
bobalazs
nagyúr
válasz F_Zolee #8423 üzenetére
1. Ahogy leokézom nekem egy V alak kerül rá a görbére,
ezt nálad nem látom (ha csak beállitottad a görbét és nem okéztad le, akkor kb semmit se csináltál)
2. Megnézheted az alapórajeles görbe utolsó pontját hány Mhz.-en áll. Ha 200at adsz hozzá az 1.00V-on és többet mutat mint az az utolsó pont akkor nagyon sok az a +200.
1V-on csak annyit adj hozzá hogy pl 2850 Mhz.-ig huzod fel a pontot.
3. Ha nem akarsz OC-t akkor megnézed hogy az alapórajeles görbén az 1.10V-on hány Mhz. van és akkor ahhoz a Mhz-hez egyenesíted az 1.00V-ot. -
bobalazs
nagyúr
válasz F_Zolee #8419 üzenetére
Egy hogy jelentős alulfeszelés mellett OCzol, nem is kicsit, másrészt nem figyeled az órajeleket hogy meddig megy fel? Nem fog neked 1 voltnál 3000et menni, szóval beáll jóval az alá és ki tudja meddig megy fel. Igy még a gyári órajel sincs meg. valami egészségesebb órajelet állits mint amiket emlitettem.
-
bobalazs
nagyúr
válasz F_Zolee #8417 üzenetére
Ez le sincs apply - okézva
És nagyon fura ez a görbe, egyáltalán nem ezt mutattam.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz F_Zolee #8405 üzenetére
Odáig megy csak ami belefér a fogyasztás vagy hőmérséklet korlátba.
Ha pl. 220 Wba belefér a 2800 1.00V, viszont a 1.10V mellett meg csak 2700 .Lehúzod 300al az egész görbét és felhúzod 500-al az adott pontot (+200 a 0hoz képest)
:
Néhány példa2851 Mhz-el fog menni a vgad 1.00 Volt mellett amennyiben nem melegszik túl (hotspot 84 fok alatt marad) és belefér a power limitbe ami 220 Watt :
[ Szerkesztve ]
-
-
Chronos85
tag
válasz F_Zolee #8398 üzenetére
Akarja a fene, én lennék a legboldogabb ha ilyen árak mellett nem ilyen gyorsan avulna el. Egyébként elszoktam ajándékozni egy kis jótékonykodás. Belefáradtam, hogy a másod piacon küzdjek az emberekkel (kivétel mindig van de sajnos egyre ritkábban), nyugalmam többet ér, nagyon sokan vannak pl.: akik még ma is örülnek egy 1660as confignak. Azért a gyártók is patika mérlegen mérik ma már, annó "bármelyik" 1gen i7et 30%al lazán feltudtál húzni egy jó léghűtéssel. Mellette meg a fejlesztők is letolják az optimalizálást, persze értem én h a kiadó nyomja minél előbb lásson bevételt, majd van amit ki lehet patchelni, de inkább cseréljen a hülye ha élvezhetően szeretne játszani.
Hogy félig on is legyen Zotacnál az 5 évet a gyártó honlapján tudod érvényesíteni, reg után? Amit néztem kisker mind 3 évvel adja, ha nem átküldenétek priviben hol tudom megbízható boltból 5el venni?
Köszönöm -
duronx
senior tag
válasz F_Zolee #8376 üzenetére
Az is egy megoldás de keresnék egy olyat amivel maradhat az rgb megvilágítás, csak kisebb fényerőn.
rumkola: nem a windows fényerején szeretném csökkenteni, hanem a vga fényerejét."Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
OldAkita
aktív tag
válasz F_Zolee #8336 üzenetére
kösz. Első körben a mesterséges intelligenciát kértem hogy segítsen mi az az Msi ab .Így megtudtam hogy ez egy grafikus kártya túlhajtó program. Kérdésem az, hogy ha a kártyám Asus akkor is működik ez a program. Másrészről ez egy OC-jelölésű kártya amelytől azt várnám hogy gyárilag húzzák fel oda amit kiírtak hogy tud. Mert már olyan is eszembe jutott hogy ez a kártya hibás.
[ Szerkesztve ]
-
kispal87
aktív tag
válasz F_Zolee #8302 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy 2 fajta DUAL hűtés létezik. Bár a gyengébb verzióval is soknak tűnik valóban.
Az egyiken hosszában vannak a bordák (ez a jobb) és van amelyiken keresztben.[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz F_Zolee #8275 üzenetére
Ezt most játék alatt, pályán csináltam, minden maxon, natív 1440p felbontás. A játék elején pár másodpercig felment 11k-ra (+1000Mhz van adva a RAM-nak Afterburner-ben), de aztán beragad itt lent.
Kihasználtság 98% ezért is fura, mert amúgy elvileg pörögnie kéne, nem malmozik. GPU is maxon.
De most már gyanús nekem ez, lehet csak a Fortnite tréfál meg... Megnézek pár másik címet, meg esetleg egy 3D Mark is szépen meg kéne mutassa (közben egy HWinfo...).
Na majd jelentkezem mire jutottam.kispal87: nem tettem fel amíg béta, elvileg hamarosan ki kéne jönnie a véglegesnek, azt felrakom majd mindenképp.
-
-
t72killer
titán
válasz F_Zolee #7870 üzenetére
Persze, csak egy random játék még ennyire se fűti fel, ez a furmark lényege. Még a 14napos visszaküldési határidő előtt mindent végig akartam rajta tesztelni, miért is lett B-listás.
Korábbi vádam amúgy visszaszívom, egyáltalán nem hangos, miután a cpu hűtő s.gge alá gyújtottam némi skylake-x tuninggal
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- Xbox Series X|S
- Képregény topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest