- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eversmann
aktív tag
Gainward Ghost, sima 2060 6GB (Bocs, csak munkahelyen vagyok.)
Fan RPM felmegy 20xx-re is, akkor 60fok körül van. Az ok. De olyan 1300-1400 körül, amikor még nem hangos, nem pörög mint a veszett
Ha itt tartom, akkor 70-76 fok terhelés alatt. Ide gondoltam, pasztázással lehet még nyerni? Nehogy átkússzon 80 fokba nekem.Life is better with a Titan
-
Floyd80
addikt
válasz Eversmann #4803 üzenetére
Ha pl. két éves a kártya, szerintem még jó a paszta, de meg lehet próbálni, ha most láthatóan rosszabbak a hőmérsékletek. Úgy emlékszen ezen a GW-n nem is paszta, hanem thermal pad volt a GPU-n.
Ház szellőzés is számít, de ha visszakeresel itt, akkor egy kis undervolt segíthet az MSI AB-ben. Teljesítményben észrevehetetlen, hőfokban 5-8 fok kb. mínusz és a venti se forog annyit.
Én most raktam vissza a gyári hűtést, mert az AIO-t gariztatom, de 60 foknál nem igazán mutat többet. Jó, most nincs 25-26 a szobában, csak 22, meg szellős a ház.
Amúgy így néz szétszedés után, ez Phoenix GS, de ua. A VRM-en lévő pad szerintem nem hatékony, mivel a GPU amúgy is felforrósítja az egész hűtőbordát, szerintem csak ront rajta ha a GPU és a VRM is egy területről próbál hűlni. Mondjuk most nekem nincs is rajta, mert valahova eltűnt, lehet ettől lett hűvösebb.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Puma K
nagyúr
válasz Eversmann #4803 üzenetére
A szilícium amit használnak a CPU-n és a GPU-n ~120°C-ig bírja.
De a hővédelem előbb fog működésbe lépni mint sem elérje ezt a hőfokot. Főleg a mai modern kártyák-alkatrészek esetében.
Anno mikor már állandónak volt tekinthető az, hogy a felső kategóriás kártyák gyárilag 2 slot-ot foglaló mókuskerekes hűtéssel rendelkeznek, akkor örültünk ha tuningolva megfogtuk hajszárító hangú ventilátorokkal 85°C körül a GPU-t...
Nálam a korábbi GTX 275-öm alapból 217W-os TDP-vel rendelkezett... ez tuningolva simán lehetett terhelés közben 270W körül és akkor még lehet keveset mondtam.
Persze már akkor célszerű volt megoldani a ház szellőzését-hűtését mert abból baj nem lehetett.
Szóval esetedben nem kell parázni nem lesz baja ha tartósan 75-80°C-on jár a kártya.
A legmelegebb pontját úgy sem tudod monitorozni. Az meg ezektől az értékektől úgy is magasabb, de abból sem lesz baj, mert nem 24/7-ben megy a kártya......ha csak nem bányászol vele, de akkor meg illik leszabályozni hogy ne a gyári fogyasztáson-értékeken járjon hanem stabilan 70-80-90%-os teljesítményt leadva az eredetihez képest ezzel is elnyújtva a kártya élettartalmát a 24/7 órás terhelés miatt.
A kártya által felhasznált energiáról és a tápellátásán keresztül átfolyó áram mennyiségétől sem kell tartani, mert ez nem egy torkos kategória. Nem fog megdögleni idő előtt a VGA.
Az újrapasztázást ez esetben nem ajánlom.
Le lehet szedni úgy a csavar fejéről a garanciával kapcsolatos kis matricát, hogy senki meg nem mondja hogy el volt-e távolítva egy szétszedés-pasztázás-összerakás erejéig.
Inkább csináld azt amit a többiek is javasolnak:
How to Undervolt a GPU - NVidia - videó
Csak ehhez meg kell találni azt a GPU órajelet amit bír a nálad lévő szilícium. Ez ugye kártyánként eltérő.
A nálam lévő Asus RTX 2060 Turbo úgy van beszabályozva általam, hogy a GPU maximum 0,95v-ot vesz fel és mikor felvált 3D HIGH órajelprofilba akkor 1920MHz-en kezd majd ahogy bemelegszik és eléri az "állandó maximumot" úgy dobálja le a kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen Nvidia GPU BOOST aktuális verziója az órajelet adott lépcsőkben.
Így van az hogy nálam egy idő után 1890MHz-en teker a GPU.
Viszont a memóriát megcsavartam és a gyári 14.000 MHz helyett 15.800MHz-en jár.Ezek után kapott egy egyedi ventilátorprofilt amivel sokkal kulturáltabb lett zaj szempontjából.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4804 üzenetére
Szia!
Az lenne a kérdésem hogy ahhoz hogy új ventiket szereljek rá a hűtőbordára,( 2db Artic 12 PWM PST -ben gondolkozom,-{a megfelelő venti táp átalakító kábelt már beszereztem}) mindenféleképp szét kell kapnom a kártyát teljesen-vagy elég csak a venti tartó műanyag keretet a gyári ventikkel együtt leszednem?
Nekem GW 2060 super phoenix gs-em van-talán nincs akkora különbség a sima 2060-as és az enyém között. Látom Te már szétszedted-azért gondolom hogy tudsz tanácsot adni.
Nekem nem a hőfokokkal van problémám-még soha nem volt 70 fok sem,még tesztek alatt sem-viszont a ventiknek 50% felett kezd durva hangja lenni.Nem elviselhetetlen-de hátha tudom így csökkenteni.A kártya alul van feszelve-0,95 v-terhelés alatt 2060 mhz-en indul-majd beáll tartós 1980 mhz-re.
Ezt tudja-de itt már ha nem is igazán hangos-de éles sivító hangja van.
Ha minden igaz a 2 artic-cal minimum ugyan ezt fogja hozni,csak reményeim szerint
sokkal csendesebben.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Szia, a műanyag burkolat külön leszedhető, négy csavar a sarkokban ha alánézel. A port felől emeld fel, mert a hátulján vannak a venti meg led kábelek, hogy nehogy elszakadjanak.
Azt nézem, szerintem ugyanaz a rövid PCB-je mint a simának, tehát alternatív hűtés átalakított G12, mint nekem, az Arctic Accelerók nem mennek rá, max. ez a RAIJINTEK, de rablás amennyit kérnek érte.
De így ránézésre rá lehet eszkábálni az említett ventiket. A gumibelső a venti rezonálás ellen van.
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4808 üzenetére
Ok-köszönöm-ez jó hír-még nem akartam újrapasztázni volna-szerintem azzal nincs baj.
De akkor így egyszerübb lesz.
Igen-azt a morpheust néztem én is-de egyedül a Merlin-nél lehet megrendelni egy vagyonért.Biztos jó nagyon de ennyi pénzt már sajnálnék rá,meg aztán max. 2 éven belül úgy is lecserélem a kártyát-remélem addigra már normalizálodnak a 3-as sorozat árai.
A új ventik felapplikálását gyorskötözővel tervezem-még az őskorban egy ati 4850-nél bevált ez a fapados módszer.
Az eredeti hangjának elvesztettem az 50%-t-és nyertem minusz 10-15 °c-t.
A gumibelsők ragasztva vannak?-vagy csak az összefogatás tartja a helyükön? -
Floyd80
addikt
Normalizálódás: másfél éve is 125 volt kb. ez az RTX 2060 amikor vettem, most amíg kapható volt múlt hónapig, akkor is kb. ugyanannyi. Szerintem csoda lesz, ha 200 alá bemegy pl. az RTX 3060 TI, ha egyáltalán lesz kínálat.
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4811 üzenetére
Azért én reménykedem-már most elkezdtek csökkenni az árak-már ha lehet kapni! Az Alzán pl. a múlt héten már volt néhány "jobb" árazású példány.
Lassan azért csak lesz árukészlet-és ez lenyomja majd az árakat.Mármint ebben reménykedem-lehet csalódni fogok.
Ha az RTX 3060 TI 160k körül lesz akkor már rá is röppenek. -
Eversmann
aktív tag
válasz Floyd80 #4811 üzenetére
Ismerős vett (igaz, kint németbe) MSRP-ben, átszámolva 181ezerért 3070-et. Na, az a nem mindegy
Egyébként, alulfeszeltem Rivában. 1905-ről lenyomtam 1750-re. Nagy változást nem vettem észre, az már nem oszt, nem szoroz.1300rpm-el (38%-os fan teljesítménnyel), Cyberpunkban tartósan 72fokot üti meg max. Cserébe a venti zaja egész kulturált lett Jobb mint a pasztázás.
Puma K: Apropó, a memória tuninggal úgymond, kompenzáltál? Hozott valami teljesítmény pluszt?
[ Szerkesztve ]
Life is better with a Titan
-
Puma K
nagyúr
válasz Eversmann #4813 üzenetére
Mióta a kártyákban jelen van az Nvidia GPU Boost aktuális verziója (RTX 2000 szériánál a 4.0-nál tart) és így a GPU órajele adott keretek között jócskán a gyári érték fölé emelkedik azóta inkább a VRAM tuning az ami hozhat a konyhára.
A GPU kézi tuningja jelentősen függ most már attól, hogy milyen az adott kártyán lévő GPU. Azaz a szilícium lottón mennyire voltál szerencsés, hogy a nálad lévő példány mit megy.
A magam részéről ennél az RTX 2060-as kártyánál nem mértem ki hogy jelenleg mennyit hoz a nálam használt VRAM tuning.
Korábban méricskéltem a GTX 1070, 1050 Ti és 1080 Ti-nél (Nvidia GPU Boost 3.0), hogy mi mennyit hoz a konyhára. Akkor arra jutottam, hogy a GPU-t elég alulfeszelni 1900 vagy jobb példány esetén 2000 MHz-re 0,9-1v közé. Viszont a VRAM-ot érdemes megcibálni.
A GPU nem ritkán feleslegesen sok feszültséget kap ahhoz az órajelhez mint amire gyárilag boost-ol. Ezért inkább érdemes visszább venni a feszültséget-energiaigényt bekorlátozni a maximum órajelet és a VRAM-nak hagyni helyet a tuningnál, hogy az kapja a felszabaduló wattokat amit a GPU vinne el (esetleg feleslegesen).
De ezért kell kitesztelni külön-külön, hogy mit megy a GPU és mit megy a VRAM. Majd közben rá lehet ereszteni egy 3DMark-ot vagy az ingyenes Unigine Superposition-t (legalább 1080p extreme-ben érdemes terhelni).
Aztán ha megvan akkor egy arany középutat beállítani mind GPU órajel-feszültség mind VRAM órajel szempontjából. Mert sajnos a kártya maximális fogyasztási kerete lesz az ami behatárol úgy igazán. Azaz amiből a kártya egésze gazdálkodhat.
[ Szerkesztve ]
-
Eversmann
aktív tag
Fanokat 1900-ig engedted, így már érthető a 68fok max Valamennyi hangja volt biztos. Memóriát 7900-ig húztad, Core-t 1785-ig engedted csak. Megnéztem volna azt is, teljesen defaulton mennyit hozott volna... Különbségek
-
Puma K
nagyúr
válasz Eversmann #4816 üzenetére
Kerestem egy olyan tartományt ahol ha kell hűtsön, de azért ne zavaróan süvítsen: [kép]
Korábban több ezres fordulatra is felment.Nem jól nézed a GPU-Z-t.
A felső sor GPU, VRAM és GPU Boost az általam beállított értékek:1080p Extreme-nél a GPU 1875 MHz-ig esett vissza a kezdeti 1920MHz-ról ahogy elérte a 68°C-ot.
A többi mérésnél 61°C körül mozgott és 1890MHz-en.
A GPU-Z-ban olvasott VRAM órajelet fel kell szorozni 8-cal, hogy megkapd a névleges órajelét. Az Nvidia oldalán is a névleges órajelet adják meg: [kép]
Ez a monitorozó program az Nvidia GPU Boost miatt nem tudja pontosan meghatározni a maximum órajelet a GPU-nál. Mert ott a fogyasztás, hőmérséklet és feszültség hármasa határozza mennyi az annyi órajelben.
Ezért kell kikeresni, hogy adott GPU adott maximalizált feszültséggel mit megy. Ebbe szól bele a maradék két tényező a fogyasztás és a hőmérséklet.
Inkább a gyártó által adott modellre garantált vagy az Nvidia által garantált órajelet adják meg-olvassa ki a program. Minden plusz csak "ajándék".
A többi mérés során 61°C körül mozgott a maximum GPU hőmérséklet. Ilyenkor 1890MHz-en járt.
Ha időm engedi lemérem alapon is.
Jövök-megyek van mikor mobilról pötyögök.[ Módosította: #40993792 ]
-
Eversmann
aktív tag
Mert a HWInfo-t néztem Egyébként Cyberpunkba még így is felmegy nekem, 70-80 fokra. Mikor nagy sűrűségű a város. Sok mindent kell kitenni (Jah, már nem a Crysis az ajánlott benchmark, hanem a Cyber. Ha ott jól megy, akkor mindenhol.) Persze DLSS-el el lehet játszani, csak akkor valamit leskáláz.
VGA LED-et ki lehet valahogy kapcsolni Afterburnerben? Mert most a Gainward saját szoftverét használom erre, viszont egy szotfver jobb lenne mindenre.
-
Puma K
nagyúr
válasz Eversmann #4818 üzenetére
Az Overwatch jóval érzékenyebb mint a Cyberpunk 2077.
Az OW 2016. óta fent van a gépen. Előtte csak a GTA Online volt az ami háklisabb volt a legminimálisabban is instabilnak tűnő órajel-feszültség duóra.
2016. óta volt nálam GTX 760, 1070, 1050 Ti, 1080 Ti és most az RTX 2060 amiket tesztelgettem-nyúztam-benchmarkoltam.
Az elmúlt 4 év alatt nem találtam más érzékenyebb játékot (Divison 2, AC: Odyssey, Detroit: Become Human, Death Stranding, Horizon Zero Dawn stb-stb...) csak az OW fekteti meg a stabilnak hitt beállításokat.
Ami 2.5 órás CP2077 alatt stabilnak tűnt GPU órajel-feszültség duó, az OW alatt 2 perc után crash-elt már a menüben... utána még kellett vagy 2-3 alkalommal lejjebb mennem az órajellel, mert folyamatosan elszállt az újabb órajel-feszültség profilokkal a játék, de már csak játék közben egy idő után... aztán végül meglett a stabil órajel.
Nekem a DLSS maximálisan bevált és szimpatikus. Minőségbeli gondot nem vettem észre.
A fényekre minden gyártó saját programját kell használni, mert rendszerint csak az tud az adott kártyán lévő fényeket vezérlő csippel kommunikálni és így szabályozni azt.
[ Szerkesztve ]
-
19ati93
senior tag
GTA V ha megvan akkor próbálkozhatsz azzal is. Anno nekem több AMD és NVIDIA kártyával is crashelt az Online része ha nem volt szuperstabil az OC. Van amikor csak 4-5 perc kellett neki és már crashelt is, de olyan is volthogy fél-3/4 óra is eltelt mire kifagyott, etc.
Persze ez azért még messze jár az OW-hez képest ha már tényleg a menüben is megmutatja mi az ami instabil. Na meg ezeket 2-3 évvel ezelőtt tapasztaltam utoljára kb. Azóta nem piszkáltam a kártyáimat GTA-val.
-
sunset
csendes tag
Sziasztok!
A képeken szereplő ventiket szeretném felszerelni egy 2060S-vga-ra.
A kérdésem:Az eredei ventiket ugye a vga bios-a vezérli PWM-módban.Tehát ha a venti görbét
60%-ra állítom egy bizonyos hőfokhoz rendelve,akkor nagyjából 2000-res fordulaton pörögnek azon a hőfokon,mert a max ford. szám az 3000.
Tehát akkor az új ventik(AP12 pst,- max. ford szám 1800) ,ugyanezen a hőfokon-60%-on kb.1200-vel fognak pörögni?-vagy valamit benéztem. -
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4822 üzenetére
Szia.
Igen -tudom,van is 2 db mini PWM-PWM adapterem.
Fel is szereltem az új hűtést a kártyára,sokkal halkabb, hűvösebb lett terhelés alatt(-10 fok),
és több pontszámot is hozott super positionban.
De:
A kártya nem érzékeli hogy új ventik vannak rajta-ugyanúgy hajtja mint a gyáriakat.
Ugye ezen a kártyán a gyári venti 30%-on megy a legalacsonyabb ford.számon-lejjebb venni nem lehet.Ez RPM-ben 1020-1050 fordulatot jelent.Itt a gyárinak semmi hangja-olyan 50-60%-nál lehet elkezdeni hallani.Itt már 2000-2100-at pörög.
Magyarul az Artic P12 pst is 1020-1050 fordulaton pörgött a legalacsonyabb venti profillal.(Pedig itt 30%-al csak kb. 600-al pöröghetett volna.)
Viszont így, alapon hangosabb volt mint a gyári. Az 50-60%-ot el sem érte-max 1800-al tud menni.Maxon olyan 1730-1780-al ment.Itt viszont már sokkal halkabb volt mint a gyári hasonló profillal.
Itt random más probléma jött elő-értem ezen azt hogy valószínűleg más feszültséget kért ezen a teljesítményen-és azt a kártya már nem birta megadni.Ilyenkor a VGA leállt-és csak a gép újraindítása segített.
Ugyanez volt játékok alatt is-hüvösebb-csendesebb volt,de nem volt stabil.
Így hát visszaraktam a gyárit.Még gondolkoztam hogy esetleg egy alaplapi PWM csatira kötni a 2 Articot (Argus Monitorral szabályozvaa GPU hőfok szerint,) de azt olvastam több helyen hogy a kártya letilt ha nem érzékel ventit a saját mini PWM csatiján.és akkor el sem indul a beépített védelem miatt.
Igaz-ezt már nem próbáltam ki-már kezdtem félteni a kártyát.
Ezt még valahogy ki kell derítenem hogy így esetleg müködhet-e.[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Szia, szerintem egyszerűbb az alaplapra tenni. A VGA venti vezérlője nyilván nem "tud" annyit, mint az alaplapi, a saját ventijével van összehangolva, ha ki is lehetne kapcsolni, akkor is valószínű, hogy teljesen más fordulatokat tudnál belőni, mint az Arctic gyári értékei.
Nekem is 29% a min. RPM (Gainward), de simán megy ha nincs rajta a gyári venti, AIO + alaplapra kötött venti.
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4824 üzenetére
Ok-köszönöm-akkor szétkapom mégegyszer és kipróbálom alaplapról.Csak az a gond hogy ezek a balfékek ezen a kártyán(gainward 2060 S Gs phoenix) a borda közepén a lamellák alá helyezték a venti csatlakozókat egy vájatba.
Tehát szét kell szedni teljesen-és persze lehet megint újra pasztázni.
De sebaj-kezd már komoly gyakorlatom lenni a műveletben....
Egyébként ezt produkálta elsőre 975 mv-ra alulfeszelve a 2 Artic-al. A power limit ki van nyomva 122%-ra.( max.)
Szerintem normálisan belőve tudja majd az 5900-6000-et.[ Szerkesztve ]
-
/Péter/
újonc
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kb. fél év után elkezdte a gép, hogy eldobta a monitor jelét, majd 10 másodperc után visszajött. Van amikor fél percen belül kétszer, de most úgy általában 10-30 percenként. Az Eseménynaplóba ez kerül ilyenkor: "A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
TechPowerUp-pal azt látom, hogy váratlanul maximálisra ugrik az órajel. Ekkor dobja a képet. Utána helyreáll, és minden megy tovább. Olykor az is a következménye, hogy az adott program lefagy, amelyik ablaka aktív volt és dolgoztam benne.
Korábban annyi hiba volt, hogy nagyon ritkán a képernyő felső széle lefagyott. Ha kihúztam a monitorkábelt és visszadugtam, akkor utána jó volt.
A kártya hibája lehet, esetleg más gond van? Memteszt86-ot csináltam, a memóriával nincs gond.
-
shteer
titán
hali!
van tapasztalat 2060-nal régebbi, PCI-e 2.0-ás alaplapban? az elmélet azt írja működik, de érdekelne gyakorlati eset is
szerintem jónak tűnik..
-
qad
senior tag
Hát csoda lenne ha ilyen kombinációban lenne valakinek pc-je. Amúgy működnie kell, csak valamennyi sebesség veszteség/teljesítmény lesz az eredménye, minél nagyobb teljesítményű a kártya, annál nagyobb a veszteség. Talán van olyan oldal ami leírja mennyi GFlops az áteresztőképessége pci-e 2.0-3.0-.nak és akkor már csak a 2060 teljesítményét kell megnézned.
-
veterán
Nekem működik, nem tűnt fel, hogy irreálisan lassú lenne elvileg 0-5% teljesítményvesztés lehetséges, de mondjuk inkább játékokat használva méricskélik az ilyet.
(2080Ti, 3.0x8 = 2.0x16)
#4831 qad csodája vagyok[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4824 üzenetére
Szia!
Megcsináltam ahogy mondtad-teljesen jó lett.
Ez a kártya messze a legolcsóbb 2060 Super volt tavaly áprilisban(kivéve a Ghost-okat)-most még költöttem rá kb. 7-8000 ft-ot.{2 db. venti+ az összekötő elemek az Aliról.}
Ezt tudja jóval csendesebben-alulfeszelve.Majd még finomítgatok rajta,
de szerintem így is megfelel már.[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Gratula, képeket dobhatnál majd fel. Ez a 33% mekkora fordulat? Nálam ház venti és radi hűtő az Arctic (P14) és ilyen 5-700 RPM-en járatom terhelés alatt is, 1000-nél már van hangjuk, mint mindennek.
Igazából ha nem alulfeszelem a kártyát, az AIO (X62) is elmegy 55-ig, bár nem teljesen kompatibilisek ezzel az RTX kártyával, mármint a felfogató keret. De ami 60 fok alatt van az már nagyon jó eredmény.
-
gyantaszuz
aktív tag
MSI Gaming Z 2060
Többen írtátok itt és MSI supporton is, hogy van ennél a kártyánál egy jelenség, hogy egy bizonyos hőfokot elérve elszállnak a ventik. 100%-on pörög 72 fok körül, a 70-80%os venti tartományt teljesen kihagyja, konkrétan meg lehet süketülni mellette.
Benchmarkok alatt nálam is jelentkezett, de az új kártyára várva takarítgattam a gépet és poénból a kártya alá dobtam egy néhány ezer forintos ebayes vga tartót. És láss csodást, a jelenség megszűnt, lazán felmegy az említett tartományba a venti (igazából el sem éri a tetejét). Nem akar felszállni mellettem a gép, teljesen rendben van. -
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4837 üzenetére
Szia-rakok majd fel képeket-ha majd szép lesz-mert most nem igazán az.
Mivel azt találtam ki hogy nem gyorskötőzővel rakom fel,hanem erős,strapabiró
beföttesgumival.
Szokott lenni a praktikerben fekete 10 cm átmérőjű-0,5 cm. széles gumi.
Na most nem volt csak narancssárga.Így is rendezettnek tünik-csak hát az a szín....
Természetesen cserélve lesz majd a gumi-ahogy tudok szerezni feketét.
Mindenesetre stabilan tartja a kártyát és nem utolsósorban sokkal egyszerübb,gyorsabb volt
összerakni mint gyorskötőzővel.
Az a 33% -os fordulat nem valós amit mutat a Hwinfo-valamiért az eredeti fanok alapját mutatja.Alatta látszik is az rpm-en.Az 0.
Ez az agresszívabb profil, l ezt játékra használom csak-meg tesztekre:Hangja van-de nem hangosabb mint az elülső három p12-es befújó venti.Azok ugyanígy mentek az előző gyári vga-hűtés alatt is.És összehasonlíthatatlanul halkabb mint a gainward eredeti hűtő hangja volt 50% felett.
Az AUXfan 2-es a "vga hűtő"
Az alap profilon a gép hangtalan szinte. -
sunset
csendes tag
Ez az előző folytatása mert amíg pöcsöltem lejárt a szerk. idő.
Ez az alap profil:
Mivel a sima használat közben -tehát játékon kívül a a vga soha nem éri el a 40°-ot sem.Na jó egy kép a kártyáról-de nem nagyon röhögni..
Mondjuk asztal alatt van a gép-de ha lesz fekete gumi-akkor látszani sem fog szinte hogy mi
tartja a helyén a hűtést.Ja és bocs az előző hozzászólásban rosszul írtam-nem Hwinfo, hanem Gpu-z.
[ Szerkesztve ]
-
ivpeti87
friss újonc
Sziasztok!
1 éve hogy vettem egy Asus Rog Strix 3-as laptopot.
Eddig szépen ment de egy hónapja elkezdtek szaggatni a játékok.
Nvidia vezérlőpultban ez van:
[kép]
Hiába állítom a 2060rtx- re mindíg ezt jelzi ki.
Asus GPU Tweak 3 al nézem mi történik.
Namost terheletlenül 1200mhz-en megy.
Ha elindítok játékot, tesztprogit, szépen kb 10 másodperc alatt leesik 300mhz-re.
A memóriájának órajele jó..14000mhz...ez stabil.
Próbáltam mindent, letiltottam a corei 9750h-s IGP-t eszközkezelőben....le is töröltem ( de újraindítás után magátol feltelepült). A változás, hogy mégszarabb a helyzet. A grafikai beállításoknál is és az Nvidia vezérlőpultban is a nagyteljesítményő VGA-t választottam ki. Semmi.
Gyári alaphelyzetbe állítottam a laptopot, mási eredeti win 10 el próbálkoztam...régi drivereket is bevetettem.
Hőfok jó...proci 100% os terhelésnél 87 fok max. VGA 1200mhz en 56 fok, 300mhz en (100% os terhelés) 77fok.Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
ivpeti87
friss újonc
Takarítás megvolt. Én is arra gyanakodtam az elején.
De előtte amikor jó volt, sokkal jobban pörgött a ventillátor, hagosabb volt jóval...most 5600 on pörög max a Armoury Crate szerint. A többi progival nem tudom sajna monitorozni....se a Tweak-el, se Afterburnerrel se AIDAval.[ Szerkesztve ]
-
ferkovics
csendes tag
sziasztok .Egy kérdés melyik Drivert, érdemes feltenni az Nvidia legújabból.A stúdió,vagy a gémer?
Választ előre is köszi. -
-
biker
nagyúr
üdv, 2060 kártyával van valakinek tapasztalata freesync monitorokkal? ha konkrétabban akkor LG 29UM69 esetleg? supported?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest