Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
19ati93
senior tag
Kint van az új driver. 442.74
Fixeli a fentebb említett RDR2-es bugot is pl. -
törölt tag
sziasztok,
hosszas huzavona utan vegul a 2060 mellett dontottem, hogy ilyet szeretnek. bar mar ez se volt egyszeru, ami ezutan jott na az.
beirtam keresobe, hogy megis mi es hogy es ahol venni akarom ott cca 98 fele kartyat dobott ki. [link] a kerdesem, hogy szerintetek melyiket erdemes? illetve miert van ekkora szoras az arakban?
amit tudok, hogy 6 gigas kellene es a hangja annyira nem zavar, mivel fulhallgato van a fejemen. nem tudom mik a tapasztalatok az egyes gyartokkal, igy elsore azt mondanam, hogy ezek kozott probalok donteni: [link] vagy [link] persze meggyozheto vagyok, nagyon max 360 frankig.
koszi a valaszt elore is.
remelem nem kerdeztem tul nagy hulyesegeket.
-
mcs
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Azért az érdekes, hogy üzem közben nem szokott elmászni a kép, csak pont induláskor nem kapja el néha a jelet. Van, amikor az Asrock logot se adja be, de van olyan is, amikor a Win betöltése alatt fingik ki.

Kitapasztaltam, hogy ha nem kapcsolom ki a monitort gépleállítás után, hanem hagyom készenlétbe menni, akkor következő indításkor garantált, hogy nem jön be rögtön a kép, hanem no signal-ra vagy out of range-re hivatkozik. -
fisi
senior tag
Halknak- halk volt a giga még maximum fordulaton is azzal nem volt bajom, csak amit írtam, Netezés közben 1-2 percenként kapcsolt be a ventilátor, és bármit tettem vele nem akart 78 80 fok alá menni játékok alstt. Én is attól féltem amit írtál, hogy mi lesz nyáron így vele..
Aztán a 3080 kiadásáig bőven jó lesz ez a kis 2060 Super, igazából már a giga 2060 Super nél megszerettem a gpu t.
-
qad
senior tag
Akkor megvan a jól megérdemelt öröm és boldogság. Amúgy meg ezt nem kellett volna offba tenned, örülünk ha más tapasztalataiból tanulunk. Az előző videokártyádhoz meg annyit fűznék még hozzá hogy még nyári kánikula meg sem legyintette és úgy volt 80 fok, nyáron az nagyon csúnyán throttlingolt volna úgy. hogy pluszba mégmaximum fordulaton üvöltött volna a ventilátor is. Nagyon jól tetted hogy visszaküldted és vettél másikat helyette.
-
fisi
senior tag
Na ma megjött az Asus Rog Strix 2060 Super advanced kártya. Hát tudtam hogy kár volt anno letérni a járt útról..
Eszméletlen, igaz még csak egy Chernobylite benchmark tesztet nyomtam hogy ott ahol a giga 80 81 fokon izzott, ez 50 fok maximumon és 1000 1100 as fordulatu ventikkel elvan, gyakorlatilag a ház ventik is megálltak néha és szinte nulla hangja van a gépnek!
Persze gondolom ez is több órás játék után 60 75 fokos lesz de jó lenne ha mégsem lenne igazam.
Eddig roppant meg vagyok elegedve, nem is értem miért vettem mást mikor eddig csak Asus kártyáim voltak...
-
19ati93
senior tag
válasz
Raysen623
üzenetére
Red Dead 2-ben fekete a képernyő mikor elindítom a játékot, viszont hallani a háttérben a menüt a zenét meg mindent ahogy mozog az egér..szóval megy a game csak nem látni.
Végül rájöttem hogy az ALT+ENTER megoldja a problémát. Amíg NV nem dob ki új drivert addig megteszi ez is. (Így windowed borderless-ben fut a játék.)Ezen kivül nincs semmi gond az új driverral egyenlőre.
-
mcs
veterán
Valamelyikőtöknél előfordul, hogy néhány indításkor nem adja be elsőre a képet Displayporton keresztül a kártya?
Igaz, hogy ilyenkor elég ki-be kapcsolnom a monitort, de akkor is fura jelenség.
-
Raysen623
veterán
Kinek hogyan teljesít az új driver? Nekem újabban kilép a következő játékokból: COD Warzone, Wot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
fisi
senior tag
NA vissza az alapokhoz most meg nem tudom alul feszelni mert már kilép, de a hőfok se lesz kevesebb. Elsőre csak találomra behúztam valahova de a fene se tudta hova azt az jó volt, erre én hülye elállítottam azt most vége. Valaki esetleg egy működő Afterburneres profilt tud mutatni?
-
fisi
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hát a video alapján tekergetem ide - oda de így is elmegy 78 fokig, legalább már nem 80... De netezés közben ugyanúgy kapcsolgatja magát 2 percenként.

Anno mikor csináltam a log filet akkor egy pillanatra elboostolt 1920- 198 mhz- ig a gpu egyáltalán lehet valahol leszabályozni az afterburnerben a max órajelet? És akkor tuti nem boostol fölé?Glaz-dozfhut!
Giga Aorus progit leszedtem mert nem nagyon engedte az egyedi venti profilt beállítani illetve semmit sem csinált!
Leszedtem a régi gigás drivert is de azzal is uyganúgy elment 80 fokig- miért ne ment volna mikor az is csak egy sima nvidia driver csak 2019 07. hói... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Nekem 1695, ehhez képest ugye 2000 a kopp ugye.

Szóval az, hogy ott mivan, az már kb. a boost tech. megjelenése óta teljesen mást jelent.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
fisi
senior tag
válasz
Paxker315
üzenetére
Érdekes unikum!
Vissza írt a gigabyte a log file - os tesztemre. Nos szerintük a gpu órajele sokkal magasabb mint a gyári, átlag 1770 - 1800 MHz. Ha nem direkte hajtom túl a kártyát - nyilván nem, akkor ez driver hiba.
Persze a legfrisebb Nvidia driver van fent, miért - minek kéne fent lennie?
Szal,. Szerintük rakjam fel az oldalukon elérhető dirvert..
Na tessék...
Szal első körben kipróbálom az alul feszelést, és utána majd a gyári divert... Kíváncsi leszek melyik lesz jobb? -
Feszeld alul. Ltt -n is volt srác, akinek melegedett, alulfeszeles után lényegesen hűvösebb lett. 83 fok helyett 60 körül játék alatt.. Nem véletlenül ajánlom mindenkinek
[az említett eset] [videók, cikkek, hogy kezdj neki] csak pár klikk msi afterburnerrel. Előnyök vannak, teljesítmény meg érdemben nem változik
-
fisi
senior tag
Sziasztok!
Van itt valakinek Giagbyte RTX 2060 Super Windforce OC 2 ventis kártyája?
Nemrég vettem újonnan, nagy reményekkel nem voltam irányában mármint a hűtéssel, de amíg a 2080 Ti szervízben csücsül kellett valami a gépbe... Meglepett a gpu ereje meg mondjuk a játék alatti 78- 80 fokos gpu hőmérséklet is
És még csak tavasz van. De ez az átok netezés alatt is 2 percenként ventit kapcsol mert gyárilag 45 foknál már bekapcsolja a hűtést.
Gigabyte- al levelezgetek de ezek azt mondják 89 fokig minden oké
A házam egy HP 500 mesh a kari vertikál tartóban csücsül.a hülye x 570 PCH miatt .
Hozzá teszem a ház ventik csak játék közben mennek amúgy áll az egész betlehem.Kérdés tehát a többieknek is ennyi fokos ez a ketyere? Aggódni nem aggódok elolvad vissza küldöm a picsába azt kész.
Amúgy nagyon halk kari a ventik 100% sem hangosak ellentétben a most szervízben csücsülő MSi gaming x trio 2080 ti vel.
Amúgy így 80 fokosan is 1800 mhz- ig elboostol amíg hűvösebb egy pillanatra láttam 1980 mhz- t is.
1440 ben játszom vele mivel a monitor is olyan meg 144 hertzes v- sync off ultrán highon minden hadd izzadjon
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgatom a 3Dmark stress teszteket. Ha nem alulfesz van, akkor átlagosan 97-98% körül fut le, akkor is, ha adok feszt a GPU-nak, és emelek az órajelen.
Ha beállítom az alulfeszelt profilt, onnantól 99,x%-on fut le mindig...
-
Attila2019
tag
-
Arkennys
addikt
válasz
Attila2019
üzenetére
A hűtés a sima és a super strix 2060-on is hasonló/ugyanaz?
-
mufflika
tag
Sziasztok, Hűtésben melyik a jobb kártya 2060 super közül ? Van valami összehasonlítás, táblázat, vagy tapasztalat ?
köszi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Floyd80
üzenetére
Agyaltam én is a vga-n, M22-vel, de buknám a garit, így kimarad. Még ha melegebb is, akkor is jobban díjazza azt a vga, hogy kap mozgó levegőt. Vagyis, én ezt tapasztaltam.
Rendeltem kintről ~400 forint volt 10 darab. Majd megjön egyszer.
Nem merem kötegelni, mert aztán ha le kell szedni, akkor ha belevágok a harisnyába, agyvérzést kapok. 
-
Floyd80
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Ja akkor így oké, nekem is volt push-pull, de az első radi annyira hűvös, hogy nem is kapcsoltam be. Párszor méricskéztem hogy a pull ventik hány fokos levegőt fújnak a vga-ra, de már nem emlékszem mire jutottam.
Ja talán akkor vettem AIO-t a VGA-ra is. Ellenben a felső meg fűt rendesen, de oda meg éppen nem fér be még a 700-asba se a push-pull, qrva hűtőborda belelóg az alalapból.Kábelfésű: konyhában találtam ilyen fehér zacskókötegelőt.
szerk: A képen még sima kötegelő van, az ronda volt, az ikeás viszont ilyen lapos és a színe is egyezik a kábellel.https://prohardver.hu/tema/hogy_is_neznek_ki_a_gepeink/hsz_66339-66339.html
-
-
Floyd80
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Jó lett, nekem is hasonlóan néz ki fehér-fekete összeállításban, egy 700-asban van elől és felül X62. Nem lenne jobb a ventiket a radi elé tenni, vagy ez push-pull? Ahogy tapasztaltam nem sok levegő jön be a radin keresztül, mert így csak a radi melegét szívod be a házba. Plusz az 500-as szériánál csak egyik oldalról jut be levegő + még odakerül a radiátor is akadálynak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Átköltöztem egy H510-be, kicsit kényelmesebben elférek, és szellősebb is lett a dolog.
Eredmény: Alap beállításokkal megállt a kártya 65 foknál Timespy alatt, custom profillal, 60%-os ventivel. Kicsit most adtam neki, hogy 62-63% körülig forgassa.
De lehet marad az alulfesz, és kb. hangtalan lesz... Nem tudom még.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tomsolo
üzenetére
Persze, mert magasabb az órajel, Nekem ez kicsit antituning példány. 1V körül 1920-1930 körül van a max.
Neked ugye 1995 volt a teteje, Nekem 1840.

koko52: Hát, passz, Mondjuk nekem alapból melegebb is, ha meglesz az SFX táp, talán jobb lesz, majd meglátjuk.. Én próbáltam fixálni, de nem megy, hiába adok neki feszt, alapból akkor is ledroppol 1850 körülre.
-
Peace
nagyúr
MSI RTX 2060 Super Gaming vagy MSI RTX 2070 Ventus GP 8GB? A 2070-es pár 1000-el olcsóbb.
-
mcs
veterán
válasz
Arkennys
üzenetére
5 évig szolgált engem is egy 700as, és a 4. évben kezdett el ciripelni a ventije, pedig kis túlzással takarékon járattam. Sajnos az egyik legócskább fajta Yate Loon ventit rakják bele, aminél a tartósság igencsak kétesélyes. Alapvetően egy beton stabil cucc a HyperM, csak igényesebb ventit illene kapnia.
-
Arkennys
addikt
Hagyd szerintem, felesleges.
Majd csak jön más téma.
Alap kár volt megkezdeni ezt egyáltalán, nem hogy eddig gyűrűzzön.Mindenki használja innen, ami neki bevált, és peace.
Maradjunk meg itt inkább simán a VGA témakörnél mindenki által a továbbiakban, és lépjünk túl ezen végre.
-
koko52
nagyúr
válasz
tomsolo
üzenetére
Szóval már veszélyes is bizonyos esetekben. OK. Írjátok melyik ez az eset. Letesztelem még ha leég a ház is!
Amiket már kiszolgált, a leírtak szerint össze vannak égve a kábeleim és tönkrementek az egyéb hardvereim is.
Este még nem láttam jelét, de a cikkek után kételkedem a szememben. -
válasz
tomsolo
üzenetére
...Only in specific situations...
Mondjuk engem nem érint, ajanlgatni meg kb csak Corsair TXM, RM, RMX, SS Focus és azon alapuló (phanteks AMP!, Riotoro Enigma, NZXT E) szériát, meg BF tapokat szoktam. Kivéve, ha borzalmasan restriktiv a keret, pl 15k.
Akkor alkalmazkodni kell a lehetőségekhez. A Hyper M, Ss S12/m12 kérdéskört meg úgy kozelitem meg : ha már megvan, nem túl koros, nincs szükség nagyobb Teljesítményű tapra, akkor nem feltétlenül szükséges rohanni a cserevel. Megfelelőek, ha megvannak, nem szükséges továbblépni.
Csak újonnan nem kóser vetelek, mert bitang drágák..
-
óh, a gond azokkal a júzerekkel van, mint pl. én. Nem értünk hozzá, lövésünk sincs az elektronikáról, de olvasni tudunk. S mivel a Hyper M-et senki nem ajánlja, lebeszélnek róla minket, így mi sem tartjuk jó ötletnek, főleg nem buzdítunk senkit a vásárlására

tápokról
csoportos feszültségszabályozásról és ismételten
általánosságok
kategória?
dinamikus lista, visszajelzések után korrigálnak-átcsoportosítanak.Főleg, hogy jobb-modernebb egységek nem sokkal drágábban vannak (TXM, Focus, Whisper, Enermax Revolution xtII)
De mondom, nem értek hozzá, csak, aki állítólag ért hozzá, ezeket mondja

-
Morris
veterán
Ugyan már srácok. Az összes tápegységböl kifogható szar példány.
Van aki elsőre kifogja, van aki nem. Az előbbi elkönyveli az adott márkát/szériát szarnak. Ez ilyen.
Emiatt nem érdemes egymás nyakának ugrani.
Az enyém tökéletes szerencsére.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
koko52
nagyúr
válasz
tomsolo
üzenetére
Inkább mindenkié jó de a tiéd szar. Minden gyártónál van hibás példány bármelyik is legyen az. Tehát minden táp és egyéb kütyü szar.
A te tapasztalatod 1 db FSP táp. 1/1 szar ez 100%. Nekem csak ha FSP 50+ db / 0 szar. Ez is 100% . (+ a fórumokon mindenhol ajánlott)
Legyen a tied a mérvadó és mindenki boldog. -
koko52
nagyúr
válasz
tomsolo
üzenetére
Mindig van akire nem hat a gravitáció. Már a munkahelyeden is szar szélzajos, ok. Nem adok Árukeresős véleményekre, de keress rá, mindenkinél tökéletes és csendes. De itt a pcx-es lista. Keress max-nál kevesebb csillagot. [link]
Morris: seasonic focus plus 550 gold na arra már találsz panaszt, ha már szóba jött. Közelembe is van egy, azzal nincs gond. A modding megint más kategória. Ott olyat veszek, hogy ne kelljen kábeleket cserélni mert színben válogatok.
-
Arkennys
addikt
válasz
tomsolo
üzenetére
Miért pont ezt kellett volna vennem, mert te szereted? Miért ne vehettem volna teszem azt 5el dragábban olyat ami más szerint jobb, akivel olyan reménytelen semlegességre jutni, mint veled?
miért pont a 7-el drágább, és a neked jó a mágikus?De főleg, ha a neked "ettől jobb" szempontok egyike sem teszi a számomra is jobbá, akkor minek fizessek érte fillérrel többet is?
A szélzaj kifejezésen kb felnevettem. Ez már tényleg csak zajsznobizmus. Arra pedig nincs nagyon mit felelni.
Komolyan értelmetlen veled beszélgetni, most speciel nagyon úgy érzem, mivel kiegyezésre hajlandó nem vagy, csakis neked lehet igazad. Legyen akkor úgy és töltsd boldogan a napot

-
tomsolo
addikt
válasz
Arkennys
üzenetére
Vicces, hogy ezzel jössz mert:
1. elmesélem, hogy az előző általatok nagyra tartott táp mennyire szar volt
2. jöttök azzal hogy de de az mennyire jó
3. nem sokkal többért vettem olyat amivel sokkal elégedettebb vagyok
4. erre előveszitek a duzzógós hulladék kártyátAz persze fel sem merül bennetek, hogy nem ezt a két tápot láttam világéletemben - például most a melóhelyen éppen egy fsp hyper m mellől írok

Ennél még szélzaj is van idle - az otthoni hydronál csak terheléskor jött ki - csak más a munkahely meg más az otthoni kényelem.
Szóval megéri azt a 7000 Ft pluszt? Igen, vastagon megéri. (A full modularitás is, mert jóval egyszerűbb volt beszerelni mint a másikat - ha már szóba került.)
-
Arkennys
addikt
válasz
tomsolo
üzenetére
Mindig van még héttel több, akár tízszer meglépve ezt a lépcsőfokot, kell ennek egy határt szabni azért. Néztünk tápot, tudtam én ezt a márkát preferálom, volt ott készleten, ez lett beépítve. Ne kelljen már ezen magyarázkodnom...

Most neked jobb érzés, hogy kicsivel dragább tápod van, ettől az hulladék, ami "olcsóbb"?
Próbáltam normálisan bevezetni, hogy hagyjuk már ezt a parttalan eszmecserét, elmondtuk a véleményeket, senki nem győzi meg a másikat, léphetünk. Akkor kimondom konkrétan a szándékot, hátha így sikerül

-
Arkennys
addikt
Ez már megint kb egy bizonyos szerv méregetésének tűnik kb. kicsit.
Modularitás ilyen fokúsága tényleg nem szempont logikusan szerintem sem.Hatásfokilag jobb, de ez ezen a szinten már szintén ilyen nem perdöntő dolog a kettő közt.
Hőfokot nem méregetek mivel sem a "zaj" sem ez nem fétisem, de nekem is csak jó tapasztalatom van velük eddig.
Vegyük úgy, hogy mindenki homokozólapátja szuper, és gyerünk vissza az udvarra
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gitáros topic
- Milyen széket vegyek?
- BMW topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
beirtam keresobe, hogy megis mi es hogy es ahol venni akarom ott cca 98 fele kartyat dobott ki.