- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- Milyen videókártyát?
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunset
csendes tag
Ez az előző folytatása mert amíg pöcsöltem lejárt a szerk. idő.
Ez az alap profil:
Mivel a sima használat közben -tehát játékon kívül a a vga soha nem éri el a 40°-ot sem.Na jó egy kép a kártyáról-de nem nagyon röhögni..
Mondjuk asztal alatt van a gép-de ha lesz fekete gumi-akkor látszani sem fog szinte hogy mi
tartja a helyén a hűtést.Ja és bocs az előző hozzászólásban rosszul írtam-nem Hwinfo, hanem Gpu-z.
[ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4837 üzenetére
Szia-rakok majd fel képeket-ha majd szép lesz-mert most nem igazán az.
Mivel azt találtam ki hogy nem gyorskötőzővel rakom fel,hanem erős,strapabiró
beföttesgumival.
Szokott lenni a praktikerben fekete 10 cm átmérőjű-0,5 cm. széles gumi.
Na most nem volt csak narancssárga.Így is rendezettnek tünik-csak hát az a szín....
Természetesen cserélve lesz majd a gumi-ahogy tudok szerezni feketét.
Mindenesetre stabilan tartja a kártyát és nem utolsósorban sokkal egyszerübb,gyorsabb volt
összerakni mint gyorskötőzővel.
Az a 33% -os fordulat nem valós amit mutat a Hwinfo-valamiért az eredeti fanok alapját mutatja.Alatta látszik is az rpm-en.Az 0.
Ez az agresszívabb profil, l ezt játékra használom csak-meg tesztekre:Hangja van-de nem hangosabb mint az elülső három p12-es befújó venti.Azok ugyanígy mentek az előző gyári vga-hűtés alatt is.És összehasonlíthatatlanul halkabb mint a gainward eredeti hűtő hangja volt 50% felett.
Az AUXfan 2-es a "vga hűtő"
Az alap profilon a gép hangtalan szinte. -
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4824 üzenetére
Szia!
Megcsináltam ahogy mondtad-teljesen jó lett.
Ez a kártya messze a legolcsóbb 2060 Super volt tavaly áprilisban(kivéve a Ghost-okat)-most még költöttem rá kb. 7-8000 ft-ot.{2 db. venti+ az összekötő elemek az Aliról.}
Ezt tudja jóval csendesebben-alulfeszelve.Majd még finomítgatok rajta,
de szerintem így is megfelel már.[ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4824 üzenetére
Ok-köszönöm-akkor szétkapom mégegyszer és kipróbálom alaplapról.Csak az a gond hogy ezek a balfékek ezen a kártyán(gainward 2060 S Gs phoenix) a borda közepén a lamellák alá helyezték a venti csatlakozókat egy vájatba.
Tehát szét kell szedni teljesen-és persze lehet megint újra pasztázni.
De sebaj-kezd már komoly gyakorlatom lenni a műveletben....
Egyébként ezt produkálta elsőre 975 mv-ra alulfeszelve a 2 Artic-al. A power limit ki van nyomva 122%-ra.( max.)
Szerintem normálisan belőve tudja majd az 5900-6000-et.[ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4822 üzenetére
Szia.
Igen -tudom,van is 2 db mini PWM-PWM adapterem.
Fel is szereltem az új hűtést a kártyára,sokkal halkabb, hűvösebb lett terhelés alatt(-10 fok),
és több pontszámot is hozott super positionban.
De:
A kártya nem érzékeli hogy új ventik vannak rajta-ugyanúgy hajtja mint a gyáriakat.
Ugye ezen a kártyán a gyári venti 30%-on megy a legalacsonyabb ford.számon-lejjebb venni nem lehet.Ez RPM-ben 1020-1050 fordulatot jelent.Itt a gyárinak semmi hangja-olyan 50-60%-nál lehet elkezdeni hallani.Itt már 2000-2100-at pörög.
Magyarul az Artic P12 pst is 1020-1050 fordulaton pörgött a legalacsonyabb venti profillal.(Pedig itt 30%-al csak kb. 600-al pöröghetett volna.)
Viszont így, alapon hangosabb volt mint a gyári. Az 50-60%-ot el sem érte-max 1800-al tud menni.Maxon olyan 1730-1780-al ment.Itt viszont már sokkal halkabb volt mint a gyári hasonló profillal.
Itt random más probléma jött elő-értem ezen azt hogy valószínűleg más feszültséget kért ezen a teljesítményen-és azt a kártya már nem birta megadni.Ilyenkor a VGA leállt-és csak a gép újraindítása segített.
Ugyanez volt játékok alatt is-hüvösebb-csendesebb volt,de nem volt stabil.
Így hát visszaraktam a gyárit.Még gondolkoztam hogy esetleg egy alaplapi PWM csatira kötni a 2 Articot (Argus Monitorral szabályozvaa GPU hőfok szerint,) de azt olvastam több helyen hogy a kártya letilt ha nem érzékel ventit a saját mini PWM csatiján.és akkor el sem indul a beépített védelem miatt.
Igaz-ezt már nem próbáltam ki-már kezdtem félteni a kártyát.
Ezt még valahogy ki kell derítenem hogy így esetleg müködhet-e.[ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
Sziasztok!
A képeken szereplő ventiket szeretném felszerelni egy 2060S-vga-ra.
A kérdésem:Az eredei ventiket ugye a vga bios-a vezérli PWM-módban.Tehát ha a venti görbét
60%-ra állítom egy bizonyos hőfokhoz rendelve,akkor nagyjából 2000-res fordulaton pörögnek azon a hőfokon,mert a max ford. szám az 3000.
Tehát akkor az új ventik(AP12 pst,- max. ford szám 1800) ,ugyanezen a hőfokon-60%-on kb.1200-vel fognak pörögni?-vagy valamit benéztem. -
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4811 üzenetére
Azért én reménykedem-már most elkezdtek csökkenni az árak-már ha lehet kapni! Az Alzán pl. a múlt héten már volt néhány "jobb" árazású példány.
Lassan azért csak lesz árukészlet-és ez lenyomja majd az árakat.Mármint ebben reménykedem-lehet csalódni fogok.
Ha az RTX 3060 TI 160k körül lesz akkor már rá is röppenek. -
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4808 üzenetére
Ok-köszönöm-ez jó hír-még nem akartam újrapasztázni volna-szerintem azzal nincs baj.
De akkor így egyszerübb lesz.
Igen-azt a morpheust néztem én is-de egyedül a Merlin-nél lehet megrendelni egy vagyonért.Biztos jó nagyon de ennyi pénzt már sajnálnék rá,meg aztán max. 2 éven belül úgy is lecserélem a kártyát-remélem addigra már normalizálodnak a 3-as sorozat árai.
A új ventik felapplikálását gyorskötözővel tervezem-még az őskorban egy ati 4850-nél bevált ez a fapados módszer.
Az eredeti hangjának elvesztettem az 50%-t-és nyertem minusz 10-15 °c-t.
A gumibelsők ragasztva vannak?-vagy csak az összefogatás tartja a helyükön? -
sunset
csendes tag
válasz Floyd80 #4804 üzenetére
Szia!
Az lenne a kérdésem hogy ahhoz hogy új ventiket szereljek rá a hűtőbordára,( 2db Artic 12 PWM PST -ben gondolkozom,-{a megfelelő venti táp átalakító kábelt már beszereztem}) mindenféleképp szét kell kapnom a kártyát teljesen-vagy elég csak a venti tartó műanyag keretet a gyári ventikkel együtt leszednem?
Nekem GW 2060 super phoenix gs-em van-talán nincs akkora különbség a sima 2060-as és az enyém között. Látom Te már szétszedted-azért gondolom hogy tudsz tanácsot adni.
Nekem nem a hőfokokkal van problémám-még soha nem volt 70 fok sem,még tesztek alatt sem-viszont a ventiknek 50% felett kezd durva hangja lenni.Nem elviselhetetlen-de hátha tudom így csökkenteni.A kártya alul van feszelve-0,95 v-terhelés alatt 2060 mhz-en indul-majd beáll tartós 1980 mhz-re.
Ezt tudja-de itt már ha nem is igazán hangos-de éles sivító hangja van.
Ha minden igaz a 2 artic-cal minimum ugyan ezt fogja hozni,csak reményeim szerint
sokkal csendesebben.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
-
sunset
csendes tag
válasz Staradder #4698 üzenetére
Szia-2 esetben nem jelenik meg ez a beállítás -{ha a monitor freesynces}- ha nem dp. kábellel akarsz csatlakozni a monitorhoz-és ha nem win 10 az op. rendszered.Én is így jártam-majd beszereltem a megfelelő kábelt és akkor sem változott a helyzet. Win 8.1-em volt,5 éve ment hibátlanul.Próbaképp felraktam a win 10-et-azzal ment ,-és megy tökéletesen azóta is.
És erről 1 szót sem találtam se a hazai, se a kinti ilyen témával foglalkozó fórumokon! Sehol nincs leírva hogy csak win 10 alatt müködik nvidia kártyával a freesync!
A monitorom egyébként egy sima full hd-s,75 hz-es 27 c-os LG MP59G.Ami egyébként nincs is g-sync kopatibilisnek jelőlve.[ Szerkesztve ]
-
sunset
csendes tag
Nekem még csak egy hónapja van meg-eddig semmi gond vele.A hütő-nek 50%-ig nincs hangja,de felette sem zavaró.Nem cicereg semennyire-terhelés alatt sem.Full HD, 75 hz. fps korlátozva 73-ra-a freesync tőkéletesen müködik.Feljebb nem próbáltam-a monitorom ennyit tud.De valószínüleg ott is jól teljesítene-kivéve a 4k-t -ez a kártya nem odavaló.
Egyesek írták hogy a hűtés idővel romlik majd-akkor max. lecserélem a ventiket. Volt már Gainward kártyám,egy ati 4850-es. 8 évig használtam,az új gazdájánál a mai napig kifogástalanul szuperál. Az-az 10 éve.
Azon viszont a 6. év végén hűtést cseréltem-nem azért mert elromlott-inkább a kiváncsiság miatt.Tettem rá egy passzív accelero hűtőbordát,amire 2 db. gyorskötőzővel rögzitettem egy 12 cm-es, ugyancsak accelero fan-t. Tudom gánynak tünik-de a hangja fele akkora lett mint volt a gyári hűtővel-és nyertem terhelés altt 15-20 fokot.Ami már szerintem tisztességes javulás.A mai napig így megy-szinte hangtalanul.Lehet hogy eddig szerencsém volt,de én semmi rosszat nem tudok mondani a Gainward kártyákra-sőt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- AliExpress tapasztalatok
- BMW topik
- Milyen videókártyát?
- PR-Telecom
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest