Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sunset

csendes tag

válasz Floyd80 #4822 üzenetére

Szia.
    Igen -tudom,van is 2 db mini PWM-PWM adapterem.
    Fel is szereltem az új hűtést a kártyára,sokkal halkabb, hűvösebb lett terhelés alatt(-10 fok),
    és több pontszámot is hozott super positionban.
    De:
    A kártya nem érzékeli hogy új ventik vannak rajta-ugyanúgy hajtja mint a gyáriakat.
    Ugye ezen a kártyán a gyári venti 30%-on megy a legalacsonyabb ford.számon-lejjebb venni nem lehet.Ez RPM-ben 1020-1050 fordulatot jelent.Itt a gyárinak semmi hangja-olyan 50-60%-nál lehet elkezdeni hallani.Itt már 2000-2100-at pörög.
    Magyarul az Artic P12 pst is 1020-1050 fordulaton pörgött a legalacsonyabb venti profillal.(Pedig itt 30%-al csak kb. 600-al pöröghetett volna.)
    Viszont így, alapon hangosabb volt mint a gyári. Az 50-60%-ot el sem érte-max 1800-al tud menni.Maxon olyan 1730-1780-al ment.Itt viszont már sokkal halkabb volt mint a gyári hasonló profillal.
    Itt random más probléma jött elő-értem ezen azt hogy valószínűleg más feszültséget kért ezen a teljesítményen-és azt a kártya már nem birta megadni.Ilyenkor a VGA leállt-és csak a gép újraindítása segített.
    Ugyanez volt játékok alatt is-hüvösebb-csendesebb volt,de nem volt stabil.
    Így hát visszaraktam a gyárit.

Még gondolkoztam hogy esetleg egy alaplapi PWM csatira kötni a 2 Articot (Argus Monitorral szabályozvaa GPU hőfok szerint,) de azt olvastam több helyen hogy a kártya letilt ha nem érzékel ventit a saját mini PWM csatiján.és akkor el sem indul a beépített védelem miatt.
    Igaz-ezt már nem próbáltam ki-már kezdtem félteni a kártyát.
    Ezt még valahogy ki kell derítenem hogy így esetleg müködhet-e.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák