- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Attila2019 #3189 üzenetére
Van rá esély, de éppúgy az ellenkezőjére is. Sőt, olyan is lehet, hogy egy adott példány az egyik gépben cicereg, a másikban meg nem.
-
jozsef83
tag
Valaki esetleg a #3188 kérdésemre tud valami infót?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Attila2019 #3194 üzenetére
Nem volt 2070-em, de tényleg 1-2 % ha megnézed. Nem veszel észre semmit belőle.
-
Chaser
legenda
válasz
Attila2019 #3194 üzenetére
ahogy néztem kb ugyanazt tudja pár % híján, de nyilván játéka válogatja
-
Attila2019
tag
válasz
Glaz-dozfhut #3193 üzenetére
Teljesítményben nagy csökkenés lenne ha 2070ről 2060 superre váltanék?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Jó véleményem van róla. Minimális az esély a cicergésre.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Nekem sima 2060 Aorus van, tökéletes.
-
Źşë'
addikt
válasz
nekem sima 2060am van, asus dual oc verzió, semmi cicergés, de ez is olyan h vga-ja válogatja, ha egyszer egy olyan tekercs kerül rá akkor lesz ami lesz - nekem a 770gtxem produkálta, de füles volt rajtam és nem volt vészes a dolog, meg csak magas fps és (144hz) freki mellett
-
Attila2019
tag
Esetleg aorus kártyákról vélemény 2060s? Van rá esély h nem cicereg?
-
jozsef83
tag
Sziasztok.
2060 super vásárlása előtt vagyok. Kérdésem az lenne felétek, hogy melyik gyártó kártyáit érdemes kerülni az olcsóbbak közül? Értem ez alatt aminek rossz / zajos a hűtése? -
qad
senior tag
Nekem akkor volt ilyen gondom amikor a második alaplapból kiálló tüskés érintkezős konfigomat tettem össze. Természetesen úgy összekócoltam az alaplapon a lábakat, hogy szakemberhez kellett vinnem kifésültetni xD Akkor csinált ilyen anomáliákat, csíkozódás, nem megfelelő teljesítmény, stb. A végén már képet sem adott.
-
krystman
őstag
Van nekem egy Inno3D Twinx2 karim 2060-as. Szerintetek normális, vagy találkozott itt valaki olyannal, hogy játék közben, megy a venti, és hirtelen leveszi a fordulatot, és utána újra felpörgeti? Olyan mintha leállna, 1-2 mp-re, és utáni vissza felpörgeti! Eddig soha nem tapasztaltam ilyet egyik kártyámmal sem. Táp hiba okozhatja? Most cseréltem egy Thermaltake Litepower 650W-os tápot, én úgy gondolom ezzel nem lehet baja. Vagy egyszerűen ilyen a kártya?
-
jarlax
tag
FSP hexa 500 W, vadi új . Mondjuk most hogy mondod, volt az én gépemben is egy fél órát, de ott nem volt terhelve, (csak lenyultam a fiam COD kuponját, és kellett hozzá egy RTX kártya, nekem csak GTX van) de az alatt nem volt gond vele. Amúgy az első 1-2 napon állítólag még jó volt. Utána az első problémák után cseréltünk HDMI kábelt, akkor 1-2 napig jó volt, utána megint jöttek a gondok.
Jeni: csatlakozó emlékeim szerint jól van csatlakoztatva, nem szoktam rosszul rádugni (nem is egyszerű rosszul csatlakoztatni), de minden lehetségesAzt is megnézem majd.
-
jarlax
tag
Sziasztok! Egy vadiúj konfiggal adódtak gondjaim (pontosabban a gyermekemnek, de én raktam neki össze a gépet). Egy RTX 2060 VGA produkál meglehetősen érdekes hibajelenséget. Alapesetben semmi gondja, de ha elkezd valami számításigényesebb játékkal játszani, elkezd csikózódni a kép, és egy idő után elfeketedik, majd visszajön a kép. Ami érdekessé teszi a dolgot, hogy elindította a gyermek a Furmark progit ablakban, és úgy semmi hiba, de amint full képernyőre nyomta, elkezdte a hibát produkálni. Játékkal ugyanez, ablakba jó, full képernyőn nem. A monitor egy Full HD-s Dell IPS monitor, típusát így fejből nem tudom, és HDMI kábellel csatlakozik (nincs DP a moncsin). 2 kábellel is próbáltuk már, és mindegyik HDMI kimeneten is, de úgy is előjött a hiba. Ha mindent levesz minimum grafra, azt mondja úgy nem jön elő a hiba. A VGA a hibás, vagy a monitor?
-
soldi3r
veterán
Nem, Gainward 2060 Phonenix. Rakerdezve az ugyfelszolgalattol:
The Phoenix has better chips as the Ghost, so you can overclock the card better. The Phoenix has better cooling. Elobbi engem kevesbbe, utobbi viszont annal inkabb erdekel.
Mi a gond az ASUS ROG STRIX-szel? -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3167 üzenetére
az asust? sztem azt hanyagold
én részemről akkor hozzátennék 40-et és megvenném a 2060s gaming x-et ( : de a 2060-at se használnám ki, csak ennyiért kipróbáltam volna
130-ért kuponok nélkül 2060s gw ghost is van náluk, 115 lehet a vége 3 játék, nem rossz, de nekem az nemkő' -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3159 üzenetére
hát nem, super lenne jóval olcsóbban a gw-től, az nekem nem túl szimpatikus, ventus 77-ért, de akkor már hozzárakok 10-et és a gminget veszem
és ott vagyok ha sikerül eladni az rtx gamet, hogy 5-6 ft és van egy rtx, ha beugró is - ráadásul gaming super készleten nincs is -
mindjárt kipróbálom az új tápot hogy muzsikál - illetve remélem sehogy nem muzsikál :d - mellette az rx590, a mostanival hdd effektet játszik, ha most is akkor lehet rárepülök egy ilyen 2060-ra, bár nemrég még azt mondtam nem veszek tbeugró kártyát 50-60e felett, de van az az ár -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3154 üzenetére
én nem láttam képekről a rev-et, de teljesen mindegy, először ki kell fizetned, utána tudod átvenni - automata rendszer, nem hozzák ki fizetés nélkül mert nincs mit -
viszont ott helyben elállással vissza is tudod adni akár és kapod vissza a pénzt kp-ban
ás tud félpasszív módot is ez, bekevertem -
soldi3r
veterán
Igen, ezt neztem en is eloszor. Kupon, jatek ez 100 alatt kihozhato.
A dobozan latszik valahol, hogy Rev.1 vagy 2? Akkor szemelyes atvetelnel kideulhet.
A felpassziv mod sem kizaro ok, nem tartom problemanak, ha kicsit keveredik benn a levego, csak 3000-rel porogjon nonstop. -
soldi3r
veterán
Meg egy kicsit alkalmatlankodnek. Az egy kicsit "premiumabb" GW Phoenix jobb lehet, a Ghost, Windforce, Ventus verzioknal?
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3144 üzenetére
ez lehet neked érdekes, fel-fel tűnik náluk, először 115-ért láttam, aztán 120 lett, most megint 115, 102-3 körülre levihető, ebből ha akarsz vesződni a játék eladással és lemegy 8-10e akkor azért tűrhető business - nyilván ha jól hangszigetelt és jó szellőzésű gépbe rakod nem olyan elviselhetetlen h nincs fél passzív mód és hangosabb load, vagy ha esetleg később defektesedik a venti és nem gariznák -
a rev2-ben már értelmesebb sok lamellás bordázat van, de nagy eséllyel a képen levő rev1 amit árulnak - nem 100% - -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3144 üzenetére
ezt mondtam, nagyon nem ér annyit a ti, beugró csigabájt 2060 105e körülre jön ki, és van mellé játék amit jó esetben 8-10e-ért még el lehet lőni
mondjuk nem venném meg kellemetlenségek elkerülése végett, de 1660 super mellett a ti-nek már nincs akkora jelentősége sztem, a gaming super elég korrekt 87e körüljeni
több pin nem feltétlen jelent semmit, rx590-ről levettem a 8 pines mellől a 6-ost, ugyanúgy megy -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hozsánna a népnek.
A Colorful iGame GeForce RTX 2060 SUPER Ultra-V-vel, illetve a KFA2 GeForce RTX 2060 SUPER EX-szel van valakinek elsőkézbeli tapasztalata?Leginkább a zajterhelés és hőmérsékletek viszonya érdekelne. Mennyire jó hűtések ezek, ill. a kettő közül melyik a jobb?
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3140 üzenetére
az gpu függő
vettem egy rx 590-et, venti hibásnak nézett ki, visszament, kaptam cserét, előző ment 1v@1500-at, a cserének már nem elég 1v hozzá, mindkettő nitro+
ha ti és ventus, abból pedig nem feltétlen sül ki sok jó, akkor tényleg gaming, de mivel bő 20e-rel olcsóbb a gaming super, sztem nem sok értelme van a ti-re annyit kiperkálni esetleges némi oc-ért -
-
Attila198506
csendes tag
Sziasztok!
2060 Superből, melyik karikat érdemes nézegetni?
Előre is köszi! -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3131 üzenetére
ha 1660 akkor gaming super 85e
- még nincs raktáron, rá kell kérdezni -
illetve sokkal olcsóbban gw ghost super 73-ért, az azért nem rossz deal
ventus belépő, 1660-nál még so-so, 2060-nál már tuti kihagynám, de nyilván te tudod
de az armor sem rossz, fél úton tudásban és árban ventus és gaming közt, rak meg teljesen hektikusak, bolt h az armor drágább volt a gamingnál ( : -
soldi3r
veterán
Nincs kikotve. 145-ert en inkabb mar Quadro P2000-et vennek, de epp ezt akarom elkerulni, mert jovore tervben van egy P4000.
Az ufos aruhazat nezegetve a MSI GeForce GTX 1660 Ti VENTUS XS OC 6GB amin most megakadt a szemem. 86k-ig sikerult lekuponoznom.
Ha pedig marad a 2060, akkor szerintem szinten Ventus OC lesz. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3129 üzenetére
gaming x-ek amikről sokat olvastam, több szériából is, ha a telefon a hsz átment volna akkor átment volna ( :
hol akarod venni? ufóéknál a gaming x 2060s-t lehet 145-ért lőni játékkal, aorus 1-2e-rel több, "sima" 2060 alig van náluk, de így nem is kell ( :
nekem elég jó értékelésűnek tűnik amazonon a 2060 gaming, neweggen is - utóbbit jobban preferálom, már lánykoromban' is onnan néztem meg mit érdemes venni -, de tesztekben is 8-9/10-es értékkel szerepel -
soldi3r
veterán
Az Asus ROG STRIX mar 130 kornyeke, onnan mar nem sokkal tobb egy P2000.
Az MSI alatt ezt erted? Nekem az EVGA szimpatikusabb, de az Amazon.com-on mindegyikrol irnak rosszakat is, nem is olyan kis aranyban, bar az MSI-rol valoban kevesebbet, viszont kevesebbet adnak is el belole. A .co.uk-n pedig az Asus jon ki lenyegesen jobbnak.
Lehet tulgondolom es meg kellene venni egy Ventus OC-t vagy Ghost OC-t. Vagy egy garis, hasznalt 1070-et es rafaragni egy Accelero Twin Turbo II-t. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #3123 üzenetére
dualtól én nem estem hanyatt, talán a 1660-onok hívják viccnek őket
evga két év gar miatt nálam kiesik- ufóéknál annyi van rá, többit nem tudom -
amikkel minimális a rizikó:
msi gaming
asus strix
gb aorus - bár ennél találkoztam érdekes hangú ventibe futott embereknél, de nem sokkal -
ott az msi ventus, az már olcsóbb, félpasszív módot nem tud, hűtése elég, de sokaknál produkál kellemetlen hangot a venti, armor már egy fokkal jobb, passzív módot tud, de a backplate pl műanyag, akár rá se tennék
ha nagyon olcsón kell van a gb-nek egy amit valami 105k-ra lehet lekuponozni, fél passzív módot is tud, de úgy láttam sokaknak túl nagy öröme nincs bennekoko52
defektesedő ventikről van szó, és/vagy elégtelen/hangos hűtésről, gw-nél az elsővel találkoztam sok helyen sok kártyával
cw-s kártyát elállással vissza lehet adni, de az több minden miatt lehet - rx590-et vettem nemrég, annál nagy eséllyel valami elektronikai defekt van és azért csinálja, venti is többször leállt random - -
-
soldi3r
veterán
Szevasztok!
Kineztem 2 kartyat, de csak 1-2 oldalt visszaolvasva a topikot nem tul jo velemenyeket olvani roluk. Viszont nalam is szempont lenne a zajmentes mukodes. Nagyjabol egy arban lenne a
GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC (+CoD) es a Gainward GeForce RTX 2060 Ghost OC. Mindketto rizikos?
Ezektol ugy 10k-val dragabban lenne ASUS GeForce DUAL RTX 2060 O6G EVO es EVGA GeForce RTX 2060 XC ULTRA GAMING. Innen mar van jobb valasztas? Ezek fole nem szivesen mennek arban, mert valoszinuleg ez csak egy ideiglenes VGA. Esetleg az MSI RTX2060 GAMING Z 6G annyival jobb lenne? -
ErMi0129
csendes tag
Rx 590-em volt, vram hibás. Vissza adták a pénzt így vettem egy rtx-et.
(ott ez a hiba nem volt)
Áramtalanítottam és nem Generic ,fent a driver.
Ugyan ez a hiba fent áll még, csak elírtam, ha driver frissítés jön, akkor lesz 640*480.
Most ha resizem a gépet,akkor 1024*768-al indul a windows, de engedi visszarakni full hd-ba.
Egyszerűen nem értem , miért veszi le a felbontást. legyen hdmi vagy displayport teljesen mindegy. Még az ezer éves gtx 570-em se csinálta ezt, még vártam az új karit.
Életemben nem láttam még ilyet, hogy szarakodik a felbontással.
Kezd teljesen felidegesíteni. Windows update cseszte volna el? ez az 1903-as? nem kompatibilis a monitor ezen verziójával? De a régi is ezen volt, gtx 570-el ment pedig. Mind 2 fajta kábelem, nem lehet rossz. Le gyalultam a vga drivert ddu val. újra tettem a monitort is töröltem újra drivereltem.
Nekem már nincs ötletem. Próbáljam ki másik monitorral, vagy vigyem el a kártyát más gépébe? Ötletem nincs kezdek begolyózni miatta. Pár álmatlan éjszakám volt már miatta, szarakodtam vele órákon át, youtube ,külföldi fórumok stb... -
AAAgold
senior tag
-
ErMi0129
csendes tag
Sziasztok!
Van egy óriási problémám.
Az előző kártyám gyári hibás volt, vettem egy rtx 2060 supert.
Tiszteletére új win 10 stb...
és driver telepítése előtt és utána is a Windowsba 640*480 maradt a felbontás, amit nem is enged állítani.
Monitorom acer xf240H 144hz-es displayporton használva.
Ki találtam megnézem hdmi-vel lám egyből átugrott full hd-ra.
Meg vicceltem, kihúz a hdmi, be a displayport és maradt az is full hd. nagy öröm minden fasza.. ja nem: restart után újra 640*480 fogad és állandóan át kell állítsam, ha engedi, mert nem mindig, és akkor játszadozni kell a ki be húzgálással.
Valaki remélem tud segíteni, vagy megint szar a kártyát fogtam ki? Borzalmasan idegesítő
Előre is köszönöm.... -
Chaser
legenda
válasz
#24845312 #3112 üzenetére
rúgtam volna őket pitsán' ( :
ma visszavittem egy hűtőt ufóékhoz, kaptam is vissza a pénzt, múltkor a tápnál is - meg se nézte kb a srác, mikor mondtam neki az alján van fél kg lefogató, csak pont az nincs benne ami a hűtőhöz kellene am4-re ( :, rakta is vissza az egészet és nyomta rá a matricát -
hoztam egy vga-t, de lehet ezzel is belenyúltam, úgy néz ki erősen cw-s, ha visszamegy kiderül le akarják-e vonni a játék árát - a fiókom már tele van játékokkal és gp-vel :d -, persze nem használtam még fel
ha garba megy sztem garozzák, máodszor voltam benn, korrektek a reklamációs osztályon, úgy láttam mindenki elégedetten távozik
annyi mázlim van viszonylag közel vannak, láttam gond esetén többen csak maileznek és nem mindig járnak sikerrel, én elejétől csak csodafonoztam nekik, minden megoldódott, lehet "komolyabban veszik" azokat akik betelefonálnak/bemennek -
törölt tag
Esetemben konkrétan volt nekik készleten, de mégis a pénzvisszafizetés mellett döntöttek (így érte meg nekik jobban).
Majd arra leszek még kíváncsi, hogy most az Alzánál az egyik csomag még nálam maradt, így nem elállással fog visszamenni a hibás termék belőle, hanem garanciáztatással, vajon így is levonják a kuponokat az árából? Cserére egyértelműen lenne lehetőségük. -
Chaser
legenda
válasz
#24845312 #3110 üzenetére
Azt nem tudod rllenorizni, h tudjak-e cserelni ugyanolyanra vagy sem, kiveve ha nem virit webshopban/fizikai boltban naluk
Esetek dinto tobbsegeben rosszabbul jarnak kp visszaadassal mint cserevel, ritka eseteknel, mikor pl megduplazodik a ramok ara, akkor jol jarnak, de ez kb csak ramnal van, es vga-nal a banyaszat miatt volt, normal esetben egy most vasarolt vga 2,5ev mulva joval kevesebbet er mint amennyiert megvette az ember -
törölt tag
Tehát akkor mégiscsak a bolt dönt, és nem a vásárló. Az én értelmezésem szerint ha tudják ugyanolyanra cserélni, akkor cserélhetik ugyanolyanra, de nem kötelesek, mert visszaadhatják az árát is (a bolt annak függvényében fog dönteni, hogy anyagilag nekik mi éri meg jobban). A vásárlónak pedig nincs beleszólása. Eddig az összes létező boltban ez volt a gyakorlat, emiatt is kérdeztem, hogy vajon a jogszabályban is ez van-e?
Nyilván ha másik típusra akarják cserélni, azt már csak a vásárló beleegyezésével tehetik meg, de részemről a kérdés nem erre irányult, ilyen ügyem eddig nekem még nem volt. -
Chaser
legenda
válasz
Create. #3108 üzenetére
Rajtad mulik mennyire allsz ki magadert
Sokszor kellemetlen a jogszabaly kiskerekre nezve, erre azt tudom mondani senkinek sem kotelezo boltot vinnie, lehet hamburgerest is nyitni, de ha boltot nyit akkor is tartsa be a jatekszabalyokat mikor neki kedvezotlen, ne csak olyankor mikor a markat kell tartani -
Chaser
legenda
-
törölt tag
Jogszabály amúgy mit mond erről, kötelesek cserélni? Vagy mondhatják azt is, hogy csak az árát kapod vissza? Mert én eddig akárhova vittem vissza bármit is garanciáztatni, a boltok mindig annak megfelelően döntöttek, hogy nekik mi érte meg anyagilag, nekem beleszólásom/döntésjogom nem volt.
Példának azt tudnám felhozni, amit korábban is írtam egy másik topikban RAM-ok kapcsán. Amikor fölment a RAM-ok ára a duplájára és vittem vissza egy kb fele árban vásárolt RAM-ot garanciáztatni, még véletlenül sem cserélték sehol, hanem a vásárláskori árát adták vissza. (Ami érthető is, hiszen akkor éppen még a beszerzési ára is jóval magasabb volt, mint amennyit nekem vissza kellett fizetniük teljes vételárként.)
Amikor viszont a RAM-ok árai megfeleződtek, és a dupla áron vásárolt RAM-ot vittem vissza garanciáztatni, akkor pedig kérdés nélkül cserélték, szóba nem került, hogy esetleg az árát is visszakérhetném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest