- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
modflow
veterán
A Gigabyte 2060 Super-jei hogy lehet, hogy 1800 felett indulnak?
A többi gyártó OC-ja is csak 1660 körüli....Bár durva, hogy itt már 6+8 tűs tápot kér Gigabyte.... Azok teljesítménye több, mint a gyári 175 W??
Többet eszik, mint a többi gyártóé, hisz nekik jellemzően 6 tűs csati kell csak... -
dannyl
addikt
válasz
kingpython #2497 üzenetére
Hát én amondó vagyok, hogy ezek a problémázások a VRM hűtéssel javarészt csak duzzogás. Igen is van rajta hűtés. Amúgy is egy neves gyártó nem olyan balf@sz, hogy egy ilyen banánhéjon elcsúsztassa magát (na jó, néha képesek rá). Én amondó vagyok, hogy be kell pattintani a gépbe, és élvezni a játékot.
Legalább is a Gaming Z-n tuti van.
"You will see that with the cooler removed you also have a plate covering the VRM and memory modules working as a heatspreader which uses the cooling air from the heatsink to keep thermals in check."
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az MSI RTX 2060 8GB Super Gaming X videokártya jobb lett e, mint a sima RTX 2060 volt, mert arra sokan írták itt, hogy nem valami jó a vrm hűtése, mert ha ez már jó, akkor lehet, ilyet vennék?
Előre is köszönöm!
-
GAbre
veterán
Üdv!
Valaki tudna beváltani nekem 1 coupon kódot(tunngle bear-el) kéne?
Ha működik,meghálálom a fáradtságot. -
dannyl
addikt
Van itt Gaming Z tulaj? Most újítok be egyet. Van valami dolog, amiről tudnom kellene róla? Köszi!
-
modflow
veterán
válasz
tothjozsi96 #2486 üzenetére
Tesztelem az RTX 2060-at.
Metro Exodus 4K, minden maxon! Valami még ultra felett is volt és döbbenet, hogy ment 50-60 FPS-el.
Ekkor 248 W volt a max, amit a műszer mutatott.
A szuper elvileg 15W-al fogyaszt többet, szóval tényleg jónak kellene lennie. -
modflow
veterán
válasz
tothjozsi96 #2483 üzenetére
Oké, köszi!
Csak válaszolna a bolt....
De jó egyes helyeken, hogy ma nem volt munkanap.Most látom, hogy a másik hsz-szerint meg nem elég a táp...
-
modflow
veterán
válasz
modflow #2476 üzenetére
Elküldtem az elállási nyilatkozatot meg ugye amúgy is hibás, de megpróbálom átcseréltetni egy ilyenre:
MSI GeForce RTX 2060 8GB GDDR6 Super Ventus OCEz újabb hardver és remélem jobb lesz.
Szerintetek?Ha most kb. 200 W-ot eszik a konfig, akkor a super +25W-ja nem kellene, hogy gondot okozzon.
-
Hauptmann
veterán
válasz
tothjozsi96 #2466 üzenetére
Asus.
-
tipuka
addikt
válasz
tothjozsi96 #2469 üzenetére
Én a Strixet venném, mert nagyobb a power limit és a nyári melegben minden fok jól jön, hogy ne fütse tovább a 28 fokos szobád.
(itt ennyi van nálam) (volt 2060 és 2070-em is Strix-ből)
-
LendvaiFeri1
addikt
válasz
Nekem OC van, de nincs viszonyítási alapom a másikhoz. Ezzel teljesen meg vagyok elégedve.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
Nem biztos, hogy a rog strix megeri a felarat. A gaming z is ugyanolyan jo. Csendes, nem melegszik tulsagosan alap venti profillal, maximalis teljesitmeny alatt sem lattam meg 68-69 fok folott (nyaron, 24 fokos szobaban). Amugy normal felhasznalas mellett 58-62 fok az atlag.
FPS-ben ugyanott van a ketto.
Talan egyeduli hatranya, hogy alig lehet plusz kakaot adni neki (105-os power limit). -
tothjozsi96
addikt
válasz
LendvaiFeri1 #2468 üzenetére
Köszi!
A STRIX OC-s verziója 6k-val több, megéri inkább azt? Vagy felesleges?
-
LendvaiFeri1
addikt
válasz
tothjozsi96 #2466 üzenetére
Utóbbi.
-
Floyd80
addikt
AIO projekt:
H55 - 21.900
G12 - 8.200
Hűtőbordák: - 5.000 (nagy része felesleges volt)Szerencsére csak az egyik oldal kellett elvágni, utána a keretet nagyjából úgy feltenni, hogy a magot egyenlően vegye körbe, az első furatot kicsit nehézkes bejelölni, ha nem jó, legfeljebb több lyuk lesz.
Elvileg középen van a talp, kicsit biztos el van csúszva, de nem vészes.
Bordákat tettem fel a ramokra, VRM egy részére, de elég gyengének tűnik a hővezető ragasztó amit küldtek, remélem nem fog lepotyogni.
Meg a H55 elég rövid és merev, valahogy hátra beteszem, csak még nem tudom hogy intake vagy pull legyen, kettő vagy egy venti, meg így az egész ház szellőzése borul.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
MSI RTX 2060 GAMING Z 137k-ért vagy ASUS ROG STRIX 2060-GAMING 144k-ért?
-
mcs
veterán
Shadow of the Tomb Raidert milyen beállításokkal képes szépen vinni a 2060?
Épp töltöm lefele a trial demoját Steamen kíváncsiságból. -
modflow
veterán
Ja, hogy ez normális?
Akkor megnyugodtam. Nem szeretném kinyírni a VGA-t.Meg fura volt, hogy amikor 90%-on pörgött a ventije fura hangot adott, krepegett, pedig nem ér semmi se hozzá.
-
mcs
veterán
-
modflow
veterán
Vásároltam egy ilyen VGA-t:
GIGABYTE GV-N2060WF2OC-6GD GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 WINDFORCE OC
Gyártó oldala: Core Clock: 1770 MHz (Reference card: 1680 MHz)Akkor GPU-Z-ben ez miez?
Date , GPU Clock [MHz] , Memory Clock [MHz] , GPU Temperature [°C] Fan Speed (%)
2019-08-04 17:24:47 , 1740.0 , 1750.2 , 47.0 , 68
2019-08-04 17:24:56 , 1935.0 , 1750.2 , 58.0 , 68
2019-08-04 17:25:05 , 1920.0 , 1750.2 , 60.0 , 70
2019-08-04 17:26:17 , 1905.0 , 1750.2 , 71.0 , 82
2019-08-04 17:33:41 , 1875.0 , 1750.2 , 79.0 , 9379 fok!?
-
Nálam manli, 75-80 fok között ingázik,de ez az új ház,( CM MB600L) szinte okádja felfele a forró levegőt. Most nem tudom hogy a ház miatt enny ia hőfok, vagy a kártya miatt mert egyszerre cseréltem. Elötte egy dinoszauruszban volt a konfig( Thermaltake kandalf) ami ehhez képest halk és hűvös volt, de 30 kilóval nehezebb is egy MSI GTx 1070 karival.
-
NomAd_82
aktív tag
Nekem is egy msi 2060 jött egy hónapja és az a fura, hogy a gtx 970-nél 30-40 fps volt, ennél meg 60 fps.
Én sem értem, hogy a tesztek szerint legalább 70% többletnek kellene lenni, na ez sehol sincsen.
Első körben azt vettem észre, hogy az msi afterburner is eléggé lekorlátozza az erőforrást.
Amikor kikapcsoltam, akkor jobb volt a játék.
A fagyásokra nincsen ötletem, ott lehet driver hiba lesz. Én újrahúztam a rendszert mindennel és nálam nincsen fagyi. -
-
DNS_65
senior tag
válasz
szuk_jozsef #2435 üzenetére
Ez a felbontás vagány lehet
Nem 2560x1080 v. 2560x1440 akart lenni?
-
AAAgold
senior tag
válasz
szuk_jozsef #2432 üzenetére
mit értesz 2k-s monitor alatt?
-
szuk_jozsef
tag
Valaki használ 2k-s monitort ilyen videokártyával,bfv-ről lenne szó hogy milyen fps-eket produkál magas beállítások mellet?
-
Hauptmann
veterán
A régi drivert DDU-val szedted le? Tudom, hogy macerás, de én csinálnék egy operációs rendszer újratelepítést. Nem kell az nVIDIA driverben semmit sem csinálni.
A tápod milyen, mennyi idős? Esetleg még ha öreg, és kiszáradtak a kondik, úgy megránthatja a VGA, hogy fagyásokat okozhat.
-
modflow
veterán
válasz
modflow #2407 üzenetére
Megjött ma ipon-tók a 2060, és kaptam hozzá Control játék kódot. De ha a kód az a fura számsor, ami a gari papíron van, minden jelölés nélkül, hogy az kód lenne... Azt beváltba azt írja nvidia, hogy hibás, vagy lejárt kód.
Járt már így valaki?
Hogy néz ki a kód? 4x4 karakter?
-
AAAgold
senior tag
Nálam 72C volt a vége, de meguntam, picit állítgattam venti profilt meg a különböző mhz értékhez tartozó feszültségeket, máris stabilabban megy 65c mellett
-
miazmá
tag
Sziasztok!
Beruháztam egy 2060-ba, ma reggel jött meg, de valami nem tuti vele.
RX580-at váltott, letöröltem a régi drivert fel az újat és 20-50%-al kevesebb fps-eim vannak ugyanazon játékokban, ugyanazokkal a beállításokkal.
Kell valamit babrálni az Nvidia driverében amiről nem tudok?
Ja és duva fagyásokat tapasztaltam minden játékban amit kipróbáltam pl. grafikai beállítások mentése után vagy csak a játék betöltésénél is.
-
Floyd80
addikt
Lehet, hogy vannak kevésbé jól sikerült kártyák és jobban melegednek, az enyém pl. picit coil whine-os is, a hőmérséklet szintén 70 fok (szoba 24-25C), ha alapon hagyom. Próbáltam már mindenféle módon, oldallap nélkül, tető nélkül, most kivettem a hátsó takarólemezekből is.
Elől push-pullon van a radi, fenn van két 140-es meg hátul is egy. Fenn is volt a radi, akkor is ez volt, csak a proci melegebb volt. Alulfeszelve 63-64 fok.
Meg írtátok, hogy boostol 2Ghz fölé is, az enyém ilyen 1950-nél megáll, lehet ezek az OC-sek már nagyon a határon vannak.
-
koko52
nagyúr
Nekem mindig nagy házam volt 2-3 ventivel de a proci melege (léghűtés) azért bent tud maradni. Vettem egy AIO vizet ami a ház tetején fúj kifelé 2*120 ventivel. A VGA melege ami bent marad szintén felfelé áramlik. Így a gépházban 3! C-al van melegebb mint a szobában. Az AIO elött ha megfogtam a ház oldalát érezni lehetett hogy igen meleg van odabent. És sok múlik a kábel elrendezéseken is, ha cpu hűtés levegős.
-
zzola
titán
válasz
Vasshammer #2421 üzenetére
Elöl 2x140 be, hátul 1x 120 ki. Léghűtés van. Most egy Phanteks ház van de már megérkezett agy szintén Phanteks ház, ami jóval nagyobb. Meglátjuk...
-
Vasshammer
tag
Üdv!
AC Turbo 3-asom volt 1060-ason, ez is hasonló. Custom backplate-et tervezek aluból marni, csak meg kell várnom, míg kiszárad a pincém (az eső-árvíz fedett medencét csinált belőle). Ha megvan, akkor továbbítom a méreteket és szükséges adatokat / alkatrészeket.
Viszont 70 fok nagyon sok, megreked a levegő a gépházadban? Nekem is GS-em van, de sose érte azt el, még a 60 fok is max körül van.
-
Floyd80
addikt
Még annyit a custom hűtéshez, ha valaki ebben gondolkodik, írt egy másik fazon az Arctic-tól, hogy ha kér valaki, akkor tudnak adni custom mounting plate-et 2060-hoz, de ilyen GW, Palit, Zotac PCB-kel az a gond, hogy az IO panel túl közel van a chiphez, más cég is ezért szív vele, szóval az Xtreme IV pl. nem fér el a DVI panel miatt.
Akinek ilyen van, az nem tud mit feltenni:
Giga Windforce pl. nagyobb PCB-s, messzebb van a chip az elejétől, azokra esetleg lehet kérni, de arra sztem a G12 is felmegy gányolás nélkül.
-
Floyd80
addikt
Jó menet volt, de legalább visszaadták a pénzt. Szóval vízen kívül úgy néz ki semmilyen custom hűtés nem jó a 2060-ra.
Itt azért valaki egy Accelero III-at rádobott egy Gigabyte-ra, de elég érdekesen néz ki, mintha meg lenne hajlítva.
Arctic üszi:
We are very sorry.
The Accelero Xtreme IV is not compatible with the 2060.
Immediately after the release we have removed the compatibility.....
It has only been forgotten to remove the Washers
There is no upgrade kit for the 2060, so it cannot be used. -
Floyd80
addikt
Na jól beszoptam az Accelero Xtreme IV-gyel, elhoztam, dobozon 2019-es gyártás, erre nincs rajta a 2060-ashoz a 48x48-as furat, vihetem vissza. Pedig a gyári szám is stimmel.
-
Floyd80
addikt
Az Extreme IV v2 úgy tűnik jó hozzá, a fő lapon nincs rajta, csak a manualba, 2070, 2060-ra is jó.
-
Floyd80
addikt
Szerintetek valamelyik Arctic Accelerot fel lehetne eszkábálni a kártyára? Support listán sajnos nincs rajta, gondolom nem véletlenül.
-
mcs
veterán
Hát az biztos, hogy egy 1050 Ti-vel 1440p-ben nem kell agyonhajtania magát az i5 8400nak, hacsak nem minimum grafikán megy. Tökig megizzasztva a procit, és a tdp limitet elengedve a lap biosában bőven 65 watt fölé tud szaladni, sőt, 100at is ki lehet csikarni belőle. Az RTX 2060al szépen meg fog ugrani a fogyasztás BFben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LED világítás a lakásban
- Jövedelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged