Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mini-ITX
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeTeR_33
tag
Szia!
Épp tegnap néztem PCX-nél a Ghost ot.
Nagy eséllyel olyat fogok rendelni.Az,hogy csendes terhelés alatt meg tudod erősíteni?
A burkolat rezonált be nálad?MSI gaming x en gondolkodtam még.De sajnos nem tudok pénzt adni olyan kártyáért amin nincs VRM illetve VRAM hűtés.
-
Floyd80
addikt
válasz
PeTeR_33 #1695 üzenetére
Az enyém sajnos berezonált, de kis gumidarabkákkal sikerült orvosolni. De amúgy tényleg korrekt kártya, a ventiket szerintem nagyon eltalálták. Esetleg megnézhetnéd még a GW Ghost kártyáját, az még nincs senkinek itt sztem, ránézésre kis ráncfelvarrás a Phoenixhez képest.
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Gainward Phoenix tulajok véleményét szeretném kikérni.
A kártya mennyire csendes használat közben??
A hűtés milyen minőségű?Értem ez alatt,hogy hajlamos zörögni ilyesmi??ASUS Strix 2060 volt eddig a kiszemelt.Feleslegesen azonban nem fizetnék ki 30.000ft-os felárat
-
AAAgold
senior tag
mivel lehet alulfeszelni? afterburner-ben van erre lehetőség?
-
vhunor
őstag
válasz
Phobion #1689 üzenetére
67-70 fok egy csendre, és nem a leghatékonyabb szelőzésre kialakított házban (Fractal Define Mini, 1-1 venti elöl-hátul). 0,93 V-ra alulfeszelve használom, ezen stabilan tartja az 1930 MHz-et. Megy 2 Ghz felett is, de azt gyári fesszel és annyit nem nyerek vele mint amennyit pluszban elfűt.
-
qad
senior tag
Van valakinek ezzel kapcsolatban információja, netalán tapasztalat?
-
joey04
titán
Üdv!
Melyik a legolcsóbb olyan modell, ami tudja a zero fan módot?
-
nyulnyulu
senior tag
Na van változás?
-
nyulnyulu
senior tag
Én rákukkantanék a virtuális memóriára,mennyi van adva neki,és vigan kipörgeti a 2600 a 2060at,nálam 1080ti t hajt es 97% ban kihajtja
-
Rem-X
senior tag
Igen tuti. Megnézem majd délután, de VGA csere miatt nem kéne visszaugrania. Nagyon fura ez az egész. Kvázi mintha visszaléptem volna, nem előre a rx480 után.
Źşë': nem vinnél el BF5 irányba a dolgot. Több játékban is tapasztalom ezt sajnos. Ugyanígy az APEX-ben, vagy Witcherben is megvan a probléma.
-
Źşë'
addikt
válasz
AAAgold #1669 üzenetére
kipróbáltam a BfV-öt ray tracingel, ugye ez csak dx12 alatt érhető el, nekem ott jelentkezett hasonló, hogy meg megakad mintha töltene hddről valamit, ha ki van kapcsolva akkor nincs ez a jelenség, azt még el tudom képzelni h ez a 430.39es driver okozza, esetleg aki előző verziós drivert használ(t) az is tapasztalt ilyeneket?
-
Rem-X
senior tag
válasz
Archttila #1670 üzenetére
Szia! Tegnap este megtettem. Szépen viszi a négy GHzet. A szituáció ugyanaz. Nagyon érdekes mert nem fps drop van az egyértelmű. Sőt azt is mintha észre lehetne venni hogy minden meccs elején jobban megfigyelhető. Aztán idővel kevesebb van de akkor is váratlan szitukban megakad. Ilyet GPU hogy tud tenni ?
-
-
AAAgold
senior tag
én is tapasztaltam hasonlót, FFXV-nél, DirtRally2-nél meg ROTTR-nél - ha hirtelen bejött valami új jelenet, vagy hirtelen valami, belassul egy pillanatra erőteljesen, aztán pörög tovább max-on az egész
más játéknál nem volt ilyen - bár lehet, valamelyik effekt nem tetszett a kártyának ultra beállítás mellett - de én is a ram-ra gyanakodok, mert ha lejebb veszek 1-2 dolgot és kevesebb ram-ot használ, akkor nincs ilyen
-
qad
senior tag
Nálam is volt ilyen, amikor a 970-et cseréltem egy 2060-ra. A videkártya tuning program(MSI Afterburner, EVGA Precision) vagy az nvidia driver telepítésénél érdemes még a tiszta telepítést is bepipálni(nálad ez nem számít).
Neked 2 dolgot tudok javasolni:
- vedd le a korlátozást, mert ilyenkor próbálja magát szabályozni és ez is okozhatja a gondokat. Amúgy itt még tudsz variálni az energiagazdálkodáson. Remélem nem akarod downclocklolni a 2060-t... Ez nem amd, ide pakolni lehet nem elvenni az energiából. Visszatérve a globális beállítások mellett van a programbeállítások. A programbeállításokban válassz ki egy játékot és energia gazdálkodásnál az optimálisról állítsd át valamire. Én az adaptivot szoktam használni de ideiglenesen mehet a maximális teljesítmény is, persze az fps korlátot old fel előbb. Lövöldözős játékban amúgy is minél több az fps annál jobban reagál a játék és nő a k/d ratinged.
- operációs rendszer újratelepítése -
Rem-X
senior tag
Sziasztok srácok!
Segítsetek. Fura problémám van amit nem tudom hogy le tudok-e írni jól de megpróbálom:
Egy Ryzen 5 2600-as proci és 16 giga 3200-es ram mellett volt tegnapig egy RX480, amit cseréltem egy Gainward 2060-asra.
Olyan furcsa gondom van, hogy minden játék tartja a megadott 75 FPS-t szépen, mégis vannak ilyen megakadások. Olyan mintha töltene, nem lenne elég a ram vagy nem tudom. De eddig ilyen gond nem volt...
A hotfixes új driver van fenn. Próbáltam több mindennel, Pubg, BF5 minden, ilyen apró megakadások vannak. 7200-es vinyón vannak a játékok amúgy, de eddig nem volt gond...
Leszedtem először teljesen az AMD drivereket úgy telepítettem az új kártyát, valamint most már kipróbáltam Nvidia Experience nélkül is... ugyanaz.
Mi lehet?
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
zakarmihaly #1662 üzenetére
nálam pillanatokra fekete képernyő volt,de én is feldobtam azt a fixet és kb fél órája nincs fekete képernyő
-
zakarmihaly
tag
tegnap felraktam ezt a driver hotfixet a kártyához, nekem azóta pl az Anthem is gyönyörűen fut, előtte elég sok volt az fps drop (bár csak ebben a játékban) ami azért furcsa egy kicsit, mert azt írták csak az előző driver óta volt ez a gond, de nekem mióta megvan a kártya szóval bő egy hónapja fennállt ez a gond, hangsúlyozom, kizárólag az Anthemnél. de tegnap óta azis nagyon szépen megy, lehet írok is róla egy szösszenetet
-
Rem-X
senior tag
Tegnap megjött az én Gainward Phoenix kártyám is a 220volttól és nekem is GS verzió jött az alapáron
-
Źşë'
addikt
nem bírtam magammal, én is vettem egy 2060at
hétvégi "árzuhanás" mellékhatása, szintén ASUS GeForce RTX 2060 6GB DUAL OC, ma jött meg a kártya, du be is raktam, a másik meg ment a régi gépbe
a venti szabályozást afterburnerrel állítottátok? idlében ugye nem pörög, csak kb 50 foknál kapcsol be, alapon 40fokos, és olyan 67fokig megy ahogy néztem - ebben a "jólszellőző"
oldal-üveglampos házban, ami nem is olyan rossz
-
mcs
veterán
Ez a Ventus nagyon érzékeny a ház légáramlatára.
Ma vettem kettő darab, kimondottan nagy légáramot biztosító ID Cooling ventit a házba, az egyik korábbi Zalmanomat pedig leraktam a ház aljába, hogy a Ventus is kapjon pluszba löketet, és nem csak a hőmérséklet kúszott lejjebb 2-3 fokkal, hanem a boostot is picit magasabban tartja a gpu. -
tthomasso
tag
válasz
SkyTrancer #1653 üzenetére
ASUS GeForce RTX 2060 6GB DUAL OC Tökéletes a működés, gond egy szál se.
-
AAAgold
senior tag
válasz
SkyTrancer #1653 üzenetére
Nekem csak coil-whine, de ahogy "bejáratódott", úgy lecsökkent, meg a fix 60fps vsync is segített
-
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok !
Érdeklődnék, hogy bárkinek volt e bármi gondja a kártyával ?
Elsősorban az Artifact jelenségre gondolok, ami a felsőházat érintette az első daraboknál.
Persze bármi más is érdekelne, ki mit tapasztal "negatív" vagy "hiba" címszó alattKöszi
-
Rem-X
senior tag
Megleptem magam a közelgő születésnap alkalmából én is egy Gainward kártyával. Rendelés leadva, tűkön ülés beindult.
Az itteni ajánlások és tapasztalatok alapján esett a választás erre a típusra lebeszelve magam a kicsit olcsóbb 1660ti-ról.
Remélem nem bánom meg
-
dewil666
őstag
Na most már hivatalosan is beléptem a klubba
Hangtalan a vga és furmark alatt is max 63 fok-ra melegedett. Szerintem ez jónak számít hűtés terén. -
Floyd80
addikt
Phoenix GS cooleréhez, nekem rendesen berezonál pár lamella 60% felett, mind a két venti csinálja. Meg amikor kezd visszalassulni, akkor is néha.Úgyhogy az auto adjustot lehet nem kellene erőltetni.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Csütörtöktől én is be szállok a klubba egy Palit GeForce RTX 2060 GamingPro 6GB karival.
Remélem nem lövök mellé a vga-val. -
Floyd80
addikt
Kínai pálya célegyenes végén tapasztaltam, hogy megakad egy pillanatra a kép, de ilyen 100 fölötti FPS-nél, először az audio syncre gondoltam, de vsync-kel most oké.
Amúgy a proci és a VGA is kb. "félgőzzel" dolgozik ultrán (proci annyin se), mindkettő ilyen 50-55 fokon van.
-
-
mcs
veterán
Felraktam az F1 2018at, és száguld is 1080p-ben úgy, hogy v-syncel fixen tartja a 60 fps-t (nélküle a benchmark 100+), de az 5 gigányi vram zabálása valami förtelmes. Ennél csak a Quake Champions rosszabb az 5,8al.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb 2060-as vga amin gari vesztés nélkül lehet hűtőt cserélni?
-
Floyd80
addikt
válasz
AAAgold #1620 üzenetére
Mindegy akkor, csak jó lett volna egy színbe hozni az alaplappal. Pedig mikor kijöttek a szériával még így hirdették a 2080-akat. Gondolták a 2060-ra jó lesz ezeknek egy fehér is, biztos jó drága a sokszínű LED.
The cooler design is also including a RGB LED-lighting loading indicator that gives users clear indication for the GPU temperature range.
-
Floyd80
addikt
GW Phoenix tulajok, a LED nálatok is egyszínű? 2070-en lehet állítani, tegnap vmiért nekem is több színt adott ki az expert tool, igaz nem is reagált rá.
-
Floyd80
addikt
válasz
TechN7ne #1613 üzenetére
A 5.25-öt hiánya nekem is probléma, sorozatgyűjtemény még mindig DVD-ken van, illetve a régi házon volt kártyaolvasó, amit szintén hasznos volt, fényképezőhöz, kocsiba SD kártya stb,.úgyhogy ezeket most pótolni kell és ez min. +10-15 az amúgy se olcsó házra, de ez van.
-
TechN7ne
nagyúr
Gondoltam ,hogy nem jöhet a jelenlegi házamhoz amiben durván fogalmazva fagypont van hangtalanul ,csak a változás kedvéért szeretnék házat cserélni amúgy meg az égvilágon smmi panaszom.
Úgy nézz ki rá kell gyúrnom a H700-ra mert az NZXT márkát mindenképp kiakarom probálni.
Viszont ,nekem még az is nagy gondom ,hogy nincs lemezmeghajtónak hely ,hatalmas eredeti audio cd gyűjteményem van és ezt a tevékenységemet nem is akarom befejezni ,gyűjtöm míg élek őket és szükségem van az említett meghajtóra ,ha meg veszek egy külső megoldást az is + pénz kidobás. -
Źşë'
addikt
nekem egy oldal üveglapos NZXT S340 Elite házam van, a mostani gtx970em van hogy 81fokig (igaz ritkábban - főleg ha 144hz mellett teker valamelyik játék pl. warframe 144fps értékekkel) megy fel benne, bár valószínűleg ráférne lassan egy újrapasztázás meg gap pad csere vramokon stb, a 8700k pedig olyan max 56fokig szintén egy kraken x62 AIO-val - idlében a proci 28fok körül van, a vga pedig olyan 33fok
az előző Thermaltake Chaser MkII-es házam ilyen tekintetben viszi a prímet (rettentő jól szellőzik, mondjuk akkora ventiknek köszönhetően nem is csoda
), sőt szerelhetőség és elrendezhetőség szempontjából is nagyon ott van az a házikó, ha jól emlékszem 31ért vettem anno, ezt az NZXT-t meg 24ért, kiv leszek ha lesz új vga ebben a házban mennyire fog felmenni a vga hőfoka
-
Floyd80
addikt
Közben megjelentek itthon is a Gainward Ghost RTX kártyák, amivel a 1660TI is kijött, a hűtőn csináltak valamit, de kb. ugyanúgy néz ki.
-
qad
senior tag
Köszönöm szépen a kiigazítást: tipuka és mert_csokis
-
arpii
tag
válasz
Archttila #1589 üzenetére
Kapcsold vissza a Vsync-et és scanline-t -30 -ra riva tunerben. Pubg az eléggé folyik mostanság nekem, de ez méginkább kiegyenlítette. 4-5 kill megvan körönként, mert nem nagyon esik be az 1% low és a 0.1% low 60fps alá a kiegyenlítésnek köszönhetően. Bár az unreal engine egész szépen balance-ol, de a riva tuner segített rajta. ( azért kellett visszanyomnom a vsync-et, mert van néhány jelenet, hogy beesik 60 alá és akkor már szétesik a kép, majd ha lesz rá kis időm, lehet futok egy kört AMD enhanced sync-el is a próba kedvéért)
-
koko52
nagyúr
válasz
zakarmihaly #1601 üzenetére
-
Sziasztok!
Errol a Manli markarol mit lehet tudni? Eletemben nem hallottam rola pedig 10 eve vagyok a “szakmaban”. Van valakinek ilyen kartyaja? Barmi tapasztalat a gyartoval? (Megbizhatosag, garancia, stb.)
Koszi
-
zakarmihaly
tag
én most elkezdtem oczgatni óvatosan a kártyát és +100 mhz 109% power limittel simán megy. ez már 2025 mhzet jelent. benchmarkon olyan 300 pontot, nem is rossz
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest